Şimdi Ara

4000 TL Sistem ve Oyuncu Ekipmanları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bütçe : 4 000 TL

Oyun anlamında Hardcore CS:GO oynuyorum. Ara ara diğer oyunlarıda oynarım fakat 10 saat oyun oynuyorsam 9saat CS:GO'dur. Okul/Meslek gereği derleyiciler,render,ps gibi araçları yeri gelince kullanıyorum.

Sistem Bileşenleri :

İşlemci : INTEL Core i5 4670K
    Anakart : MSI Z87-G45 GAMING Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart
    Ram : Corsair 8GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Tek Modül Ram
    Ekran Kartı :GTX770 DirectCU II O.C. GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kartı
    SSD : SAMSUNG 120GB 840 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 410MB) SSD
    HDD : 3.5" 2TB SV35 Güvenlik Diski Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm NCQ Hard Disk
    Monitör : Benq 23.6" 120 hz XL2410T W 3D LED MONİTÖR
    Power Supply: Corsair CX750 CP-9020015-EU 750W Power
    Kasa : Corsair 400R

Klavye : Logitech G710+ MECHANICAL GAMING KEYBOARD - TR LAYOUT
    Kulaklık:Razer Kraken Pro

Klavye : Logitech G710+ Mekanik Klavye (zowie ve cm storm modeleri güzel fakat böyle bir sisteme çok basit kaçıyorlar.Corsair k65klavyesini bulamadığım için Logitech 710+)

Sistemi güncelledim bazı parçalardan vazgeçtim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acbold -- 27 Nisan 2014; 22:26:36 >

• o ekran kartına 900 gibi fiyat vereceğine 1100 tl ye git amd r9 290 dan al derim daha iyi olur snn için

kasa ile power suppley olarata

http://www.vatanbilgisayar.com/3d-mars-850w-aluminyum-full-tower-siyah-kasa.html?srt=UP

http://www.vatanbilgisayar.com/carbide-serisi%E2%84%A2-400r-80plus-750w-midt-atx-siyah-kasa.html?srt=UP

bu ikisini öneririm kulaklıktahttp://www.vatanbilgisayar.com/g230-oyun-headset.html?srt=PU buna bakabilirsin

• acbold kullanıcısına yanıt
    Vatandan dün çok uygun fiyata MSI GTX 780 Twin Frozer satın aldım. Nakit ihtiyacımdan dolayi satiyorum. Kutu açılmamış şekilde teslim edilecek... Bu sisteme de uyacagını düşünerek size uygun bir teklif yapmak isterim. İlgilenirseniz PM atmanızı rica ediyorum...
  • Tamamen oyun odaklı bir sistem olsaydı işlemciyi 4670K,Ekran kartını Gtx780 yapın derdim ama bu haliyle oldukça yeterli hatta oynayacağınız oyunlar için aşırı bir sistem bile olmuş denebilir o yüzden bozmaya gerek yok,ayrıca vatanda 300R'nin Pencereli modeli bulunmakta ;

Corsair 300R Gaming ATX Pencereli Siyah Kasa 247 TL

Cooler Master'ın sıvı soğutma modelleri gayet başarılıdır Seidon 120M kendi alanında en başarılı F/P ürünlerinden biridir tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Christian Lorenz -- 25 Nisan 2014; 11:07:08 >

• İlginiz için teşekkürler.

@Papapag
    Amd ekran kartı düşünmüyorum. Linux'da sorun çıkarma riski oluyor. CS:GO Linux için hazırlanıyor bu yüzden performansı riske edemem. Windows sadece oyun için kullanıyorum diyebilirim.Yoksa bir gün kullanacağımı sanmıyorum.

@Ozgn13
    P.m ile fiyat belirtirseniz sevinirim fakat nakit alacak gücüm yok, sanalpazar %5 farkı gelirse daha da yükselir. 780 Ti alabileceğimi sanmıyorum benim bütçemi aşacaktır. İşlemciden kısıp ekran kartına yatırmak sağdan soldan kısmak da fazla istemiyorum.Şuan yeterli gelebilir fakat şimdi 200-300 TL için ilerde 1-2 yıl daha az gidecek bir sistem almak istemem.

@alexmason78
    teşekkür ederim vatanda olduğunu hatırlayamadım o ürünün sağda solda arıyordum vatan fiyatı çok iyimiş. Aslında o kasa aklımda en son olarak 1.sıradaydı fakat kapakdaki ızgaralar tipi çok bozuyor 2 tane fan takınca görüntü olarak içerisi gözükmez diye düşünüyorum. Corsair Obsidan 750d ATX anakart için süper bir kasa fakat fiyatı çok yüksek.

GTX780 Twin Frozr GDDR5 3GB 384Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kartı 1347 TL
    GTX770 Twin Frozr Gaming O.C. GDDR5 2GB 256Bit Nvidi GeForce DX11.1 Ekran Kartı 879 TL

469 TL fiyat farkı büyük bir fark. Zaten CS:GO da bu sistemi alıp tüm ayarları low ve performansa çekme huyum devam ederse GTX 780 boşa almış olurum

Asus Orion Pro ürünü aklımı karıştırıyor. FPS için özel bir geliştirme yapılmış. Fps tuşuna basınca daha etkili bir FPS deneyimi sunduğu söyleniyor. Ama emin olamadım en kötü Razer Kraken Pro, olmadı Siberia V2 alıcam.

• Rami bunun ile değişin. Kulaklık olarak en az böyle bir şey yada ses kartlı siberia v2 alın. Counter için STEREO kulaklık bakacaksınız unutmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aod.xTA26

Rami bunun ile değişin. Kulaklık olarak en az böyle bir şey yada ses kartlı siberia v2 alın. Counter için STEREO kulaklık bakacaksınız unutmayın.

Ram GSkill markası kafamda biraz sorular yaratyor. Corsair 1600mhz cl9 ile değişebilirim. Dual kesinlikle almayacağım. Kulaklık için ses kartlı düşünmüyorum. Anakart yeni bir anakart zaten ses kartı yeterli olur. Verdiğim tüm kulaklıklar stereo zaten. Ek olarak 7.1 desteği var Asus'un. Ama yazılımsal mı donanımsal mı bılmıyorum. Razer programı ile yazılımsal destek verilebiliyor 7.1.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Creative tactic 3d alpha kullanıyorum. Yazılımsal sorround destekli. Sesler karıştığı için stereo modda oynuyorum. Diğer oyunlar ve film için sorrund kullanıyorum. Gerçek 7+1 değilse almayın kulaklık. Klavyeyide USb değilde PS/2 portlu alın. steelseries 6gv2 öneririm.Sebebi neden derseniz ; USB Mİ PS/2 Mİ?
    6Gv2 USB standardına uyumlu olmakla birlikte kutunuzda bir de PS/2 dönüştürücü veriyoruz. Çünkü kesinlikle PS/2 bağlantısı kullanmanızı öneriyoruz. Bu bağlantı sayesinde klavyenizde aynı anda tüm tuşlara da bassanız o lanet olası bip sesini duymayacaksınız. Ayrıca USB bağlantısının kısıtladığı hız ve tepki sürelerinin de üstesinden geleceksiniz. Bknz : (link)
    Killer ethernet linux'de(steam OS için) ve Mac OS'da çalışıyor mu araştırın.Çalışıyorsa beni de haberdar ederseniz sevinirim.
    Ram konusunda gskill karanızı karıştırmasın. Corsairlar 1333mhz ve XMP desteği ile 1600-1866 oluyor (tr deki modeller böyle) , Gskill'in bu modeli 1600 mhz ile çalışıyor XMP ile 1866 oluyor.Biri doğal 1600 diğer doğal 1333 yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aod.xTA26 -- 25 Nisan 2014; 14:13:57 >

• Zaten oyunda açılacak özellikler değil surround vs. Asus bunun için fps tuşu koymuş özel olarak ayar yapıyormuş. Razer ve Steelseries kulaklıklarda böyle ayara gerek duymamaları normal. Büyük ihtimal Razer alıcam fakat Steelseries rahatlığını verirmi onu bilmiyorum siberia v2 çok rahat bir kulaklık.

Killer Ethernet olayını test etmedim. Çok ekstra bir kalite beklemiyorum açıkcası ondan. Arkadaşıma topladığım bilgisayarda inceledim g45 z87 msi gaming aldım onada. Arka planda yazılımsal olarak interneti engelliyor vs özellikleri var. Donanımsal bazlı bilmiyorum çok fark eder mi.

Killler Ethernet http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2008332

Logitech G710+ da aynı anda 26 tuşa basılıyor olabilmesi lazım yaklaşık öyle birşeydi.

PM ile gönderildi...

4000 TL Sistem ve Oyuncu Ekipmanları
  • Logitech 710+ 'ın o özelliğini bilmiyordum. Teknosa'da şu anda 199 tl
    Kasa olarak sıvı soğutma düşünüyorsanız ki h100i falan değilde h110 için özellikle en iyi mid-tower kasa c70.
    Kulaklık olarak kesinlikle siberia v2 alın.Ses kartsız pek önerilmiyor.Ses kartını daha sonra satabilirsiniz.Arayan çok fazla kişi var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: acbold

İlginiz için teşekkürler.

@Papapag
    Amd ekran kartı düşünmüyorum. Linux'da sorun çıkarma riski oluyor. CS:GO Linux için hazırlanıyor bu yüzden performansı riske edemem. Windows sadece oyun için kullanıyorum diyebilirim.Yoksa bir gün kullanacağımı sanmıyorum.

@Ozgn13
    P.m ile fiyat belirtirseniz sevinirim fakat nakit alacak gücüm yok, sanalpazar %5 farkı gelirse daha da yükselir. 780 Ti alabileceğimi sanmıyorum benim bütçemi aşacaktır. İşlemciden kısıp ekran kartına yatırmak sağdan soldan kısmak da fazla istemiyorum.Şuan yeterli gelebilir fakat şimdi 200-300 TL için ilerde 1-2 yıl daha az gidecek bir sistem almak istemem.

@alexmason78
    teşekkür ederim vatanda olduğunu hatırlayamadım o ürünün sağda solda arıyordum vatan fiyatı çok iyimiş. Aslında o kasa aklımda en son olarak 1.sıradaydı fakat kapakdaki ızgaralar tipi çok bozuyor 2 tane fan takınca görüntü olarak içerisi gözükmez diye düşünüyorum. Corsair Obsidan 750d ATX anakart için süper bir kasa fakat fiyatı çok yüksek.

GTX780 Twin Frozr GDDR5 3GB 384Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kartı 1347 TL
    GTX770 Twin Frozr Gaming O.C. GDDR5 2GB 256Bit Nvidi GeForce DX11.1 Ekran Kartı 879 TL

469 TL fiyat farkı büyük bir fark. Zaten CS:GO da bu sistemi alıp tüm ayarları low ve performansa çekme huyum devam ederse GTX 780 boşa almış olurum

Asus Orion Pro ürünü aklımı karıştırıyor. FPS için özel bir geliştirme yapılmış. Fps tuşuna basınca daha etkili bir FPS deneyimi sunduğu söyleniyor. Ama emin olamadım en kötü Razer Kraken Pro, olmadı Siberia V2 alıcam.

SteelSeries Siberia V2 frosted blue kullanıcısıyım kraken de kullandım 2side işini görür süper ekipmanlar ama görsellik acısından ben v2 aldım öneririm.Asus hakkında bilgim yok.

• @Ozgn13
    %90 benim seçtiğim ürünler. sizin eklediğiniz Dual Ram kullanmayı düşünmüyorum. Cooler Master HAF serisinide düşünmüyorum hocam. GT 780 için dönüş yapmaya çalışacağım size teşekkürler

@TheDifferance
    Bende aksine Razer'i çok etkileyici buluyorum. Steelseries kafa bandı kısmının 2 tane oluşu itici duruyor ama rahatlık anlamında çok katkısı var.
  • Sistemi hazırladım. Zamanını ayırıp sorularımı cevaplayan herkese teşekkürler. Kısa sürede sistemi almayı planlıyorum.
    İşlemciyi i-7 3770 ,
    Anakardıda asus p8q77-m ,
    Ssd ve hdd yerine de bir tane seagate desktop 2 tb sshd alabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxxbilginxxx

İşlemciyi i-7 3770 ,

Şuanki sistemde karar kıldım teşekkürler. 3770 hemde 'k' sız işimi görmez. SSD yerine Hybrid mekanik disk koymak akıl karı değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: acbold

quote:

Orijinalden alıntı: xxxbilginxxx

İşlemciyi i-7 3770 ,

Şuanki sistemde karar kıldım teşekkürler. 3770 hemde 'k' sız işimi görmez. SSD yerine Hybrid mekanik disk koymak akıl karı değil.

İyi o zaman sana hayatında başarılar
  • Alındı mı bu sistem
  • quote:

Orijinalden alıntı: generous01

Alındı mı bu sistem

Z97 chipsetler duyurulduğu için erteledim. Haziran bekliyorum Broadwell çıkarsa diye. Çıkmazsada z87 yerine z97 alıcam. Sonra broadwell ile değiştiricem.
  • 120 hz bi monitor alacaksan gtx 780 daha iyi olur
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.