Şimdi Ara

400.000 Kişinin GSS Primleri Siliniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), 2015 yılından önceki Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarının silinmesini öngören yasa teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu.

Teklifle, sağlık hizmetlerinden yararlananlardan kesilen katkı payı 10 kat artırılırken, aile hekimlerinin mesai saatleri dışında “geleneksel tıp” olarak nitelendirilen hacamat, sülükle tedavi, fitoterapi gibi alternatif tıp hizmeti vermesinin de yolu açılıyor.

AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, TBMM Başkanlığı’na sunulan GSS ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin torba yasa teklifi ile ilgili bilgi verdi.

Yasa teklifine göre 1 Ocak 2015 tarihi öncesinde GSS prim borcu olanların bu borçları, faizleriyle birlikte silinecek.

Düzenlemeden yaklaşık 400 bin borçlu kişinin yararlanması öngörülüyor.

2015' ve sonrası prim borcları oldugu gibi kalacak  

• Yani ödeyenler enayi, belli bir tarihten sonra borcu olan da mağdur. Kalanlar kim? Yandaş oranı yüksek olan bir grup mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Kafana göre vergi icat et.
    Vs. Say say bitmez.

Ödeyenlere plaket gönderin bari
    Katkılarınızdan dolayı diye.

Haklı olabilirsiniz, gerçekten haklı olabilirsiniz; fakat başkasının düşüncelerini değiştirmek söz konusu olunca haklı olmanız büyük bir olasılıkla hiçbir şeyi değiştirmeyecektir. Her on tartışmanın dokuzunda taraflar kendi haklılıklarına, tartışmaya başlamadan önce inandıklarından daha çok inanmaktadırlar. Tartışmayı kazanamazsınız. Çünkü kazansanız da kaybetseniz de bir şeyleri kaybetmişsinizdir. Neden? Diyelim ki diğer kişiye karşı bir zafer kazandınız ve onun fikirlerini bir paçavra gibi parça parça ettiniz, kafasının çalışmadığını kanıtladınız. Peki ya sonra? Siz kendinizi iyi hissedeceksiniz. Ya karşınızdaki kişi? Onu küçük düşürmüş olacaksınız. Gururu kırılacak. Size gücenecek. Ayrıca unutmayın: Düşüncelerinin yanlışlığı kanıtlansa da, insan aynı düşünceleri savunmaya devam eder. Bir münakaşadan en iyi sonucu almanın tek yolu münakaşadan kaçınmaktır. -Dale Carnegie
  • 9 yıldır gss prim borcu ödemeyip haciz gelmeyen mi var?

Aslında Bu rezalet komple kalkmalı ödeyenlere iadesi yapılmalı ama nerede öyle adaletlilerrr

• GSS adıyla tasil edemediğin borçları vergi olarak almaktan başka çare yok. Türkiye'de bu işler böyle yürüyor. Dilencilik zihniyeti birilerin haklarını birileri yiyor. Fakirlik edebiyatı oy almak için körükleniyor. Dilencilik de yaygınlaşıyor. Vergi ödersin, ödemeyen fakirlik kılıfı altında affolur. Sigorta ödersin, öbürü yoksulluk kılıfı altında ödemez. Fasfakirim edebiyatı üzerinden fırsatını bulsa 65 milyon bile ne vergi öder, ne sigorta öder.

Geçen gün bizim sanayideki suriyeli kalp krizi geçirdi. 4 sefer anjiyo oldu ücret SIFIR lira.

Zaten suriyeliye bedava bakıp işsiz TÜRK vatandaşından gss almak ahlaksızlıktır.

bunların gözünde işsiz TC vatandaşları hayvandan bile daha aşağıdadır, o kadar nefret ediyorlar, peki bu nefret neden? çünkü gelir vergisi ve prim alamıyorlar hazımsızlık bundan. bu sefer sözde gss borcu ile cezalandırmaya çalışıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi power-pc -- 3 Ocak 2025; 18:43:9 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

silinen bir şey yok, 10 sene önceki sözde borçları siliyorlar yani HİKAYE

evet dalga geçiyorlar, yerel seçimlerin intikamını alıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tundra202006 -- 3 Ocak 2025; 19:36:39 >

sağlık, eğitim, emeklilik özelleştirilmeli ve MEB,SGK kapatılmalıdır. İsteyen sigorta yaptırır isteyen yaptırmaz, bu işler insanların hür iradesine bırakılmalıdır. Aynı şekilde vergiler %10 ile sınırlandırılmalıdır, tüketimden vergi alınmamalıdır. Devlet oldukça küçülmeli, sadece güvenlik, yasama, yargı ve dış işler ile uğraşmalıdır. memur sayısı 1 milyonun altına indirilmedilir, gümrükler ve sermaye hareketleri tamamen serbest bırakılmalıdır. Şu an ki sistem komünizm/faşizm arası gidip geliyor.

• Bundan 10 sene önce işsiz kaldığım, yol parası dahi bulamadığım dönemde devlet bana her ay GSS prim borcu çıkarmış. 6 ay bu şekilde her ay borç katlanarak artmış. Sonra bir gün doktora gitmem gerekti. Dedim nasılda GSS var sorun olmaz...O da ne GSS borcunu bir ay dahi ödemezsen ücretsiz bakım hakkından yararlanamıyorsun ama sana bakılmayan o ay yine prim borcun yazılmaya devam ediyor. Hadi devlet iyi niyetiyle sağlık sigortası olmayanları düşünerek onların rızası haricinde GSS li yaptı diyelim ama ücretsiz bakım hakkından faydalanamıyorsun. Ben borç bularak muayene oldum, ilaçlarımı borçla aldım.....Gelelim bu güne, bağ-kur primi ödüyorum, bir gün bile eksiğim yok ki 15 yıl eksiksiz sigorta primim de var. Şimdi sürekli ilaç kullanmam lazım. Hiç prim eksiğim olmamasına rağmen her ay sağlıktan faydalanma hakkı için prim ödememe rağmen ilaçlarımı vermiyorlar, parayla almak zorunda kalıyorum...Hem 10 yıl öncesi için hem de bugün için söylüyorum, ya benden sağlık için prim alma ya da alıyorsan bir ay gecikti diye ya da 10 yıl önceden prim borcu var diye ilaçlarını vermemezlik yapma. Bu ikiyüzlülük bu haksızlık.... BU GSS prim borçları konusunu bilmeyenler haksız eleştiriyor ödemeyenleri diye düşünüyorum. Ben faydalanmadığım, ihtiyacım olduğu zaman benim işime yaramayan bir sisteme şu an 20.000 TL ödeyemem, ödemem. Gerekirse şu an olduğu gibi özel hastaneye giderim, ilaçlarımı parayla alırım ama ödemem. Devlete haraç vermem.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.