Şimdi Ara

%40 üzeri engelli ötv indirimi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Annemin %48 engelli raporu var fiziksel. Bundan dolayıda yürüyerek bir yerlere gidemiyor. Araba almaya karar verdik fakat eskiden %40 üzeri engelli vatandaşlara H ehliyeti ile araba alınabiliniyordu. şimdi h ehliyeti kalktı deniyor. daha deminde bir kaç araba sitesinde %40 üzeri engelli vatandaşlar vergi indiriminden yararlanabilir yazıyor. ama bizim istediğimiz ötv indirimi. biliyorsunuz araba alınca 1 tanede devlete alıyoruz. Bu konu ile bilgili arkadaşlarım varsa beni aydınlatmasını rica ederim. iyi forumlar.

• Www.Engelliler.biz platformuna bakin yada sorun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • durumu detaylı anlatarak buraya bir başlık açmakta fayda var.sabit konuları da okuyabilirsin.

https://www.engelliler.biz/forum/ozel-donanimli-otomobiller-motorlu-araclar-h-sinifi-ehliyet/
  • Hocam günaydın. Eski konular olduğu için bilgi yok. ondan dolayı yeni açıp sormak istedim.
  • SouLofDiego kullanıcısına yanıt
    her gün bir şey değiştiriyorlar.engelli forumlarında yapan vardır yoksa da editörleri ilgilenir burada ilgilenen olmaz.ben az çok biliyorum ama dediğim gibi sürekli değişiyor en son yapan birini bulsan daha iyi olur engelli platformlarında.ehliyet değiştirme ilk başladığında sağlık ocağına gitmiş 2 dk sonra çıkmış arkadaş.ben gittim sevk ettiler her yere 3 gün uğraştım bir ton para yatırdım.şimdi daha kötü sağlık ocağına gitmeden önce edevletten bir döküm çıkarman gerekiyormuş.oran %80'i geçerse adam gibi ötv indirimi oluyor diye biliyorum ama engel türüne göre değişir araştırman lazım ama burada zor engelli varsa da çıkıp demiyor.
  • tamam hocam yardımlarınız için teşekkür ederim. dediğiniz gibi en son yapan birisini bulup bilgi almak. iyi forumlar.
  • Hocam sizi aydinlatayim biraz anneniz otv indirimi ile arac alir ama önce h sinifi ehliyet almasi lazim. Ehliyet aldiktan sonra gidip raporuyla arac alabilir. Ama raporda soyle yazmasi lazim. "Otv indiriminden faydalanabilir". Bu ibare yoksa sgk heyetine gidip basvurup yazdirtmak gerekiyor. Buraya kadar tamamsak gelelim arac kismina. Anneniz ve raporu ile beğendiğiniz araci almak icin bayoye gidiyorsunuz maximum 1.6 motora kadar her acaci alabilirsiniz ama anneniz h sinifi statu oldigi icin o araci sadece o kullanir. Arac seçilip begenildikten sonra annenizin engeline gore araca techizat yapar bayi. Ve en son araci oyle teslim eder. Techizafli bir araci anneniz disinda biri kullanır ve allah korusun kazaya karışırsa isin icinden cikamazsiniz haberiniz olsun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.