Şimdi Ara

40' SAMSUNG LE A656 MI? YOKSA 42'PFL 7433 MÜ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
4.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum özellikle bu 2 lcd ye sahip olanlardan...
    özelliklerini de forward ederseniz kıyaslama açısından iyi olur.

• ağırlıklı olarak ne izlemek için alıyorsun dostum tv'yi
  • aslında asıl amacım hometheatr pc ve play satation izlemek malum tr deki yayınlar felaket zaten merkezi bir uydu sistemi var o yuzden oda tatmin edici değil
    birde philipsin kullandıgı perfect naturel motion ve samsung un kulllandıgı motion plus teknikleri hakkında bilginiz varmı en iyi yenileme 100 hz i sizce hangisinden alırım??
  • 3 gündür beynimi yiyen bu tereddüte akşam sahatlerinde samsung bayinde çalışan bir arkadaşım sayesinde noktayı koydum :)
    adam samsung bayi olmasına rağmen kesinlikle samsung alma dedi renklerinin parlaklığı kullanınlan fosfordan kaynaklıymış yani doğal değilmiş bir nevi şişirme renk miş onun dışında kullanılan naturel motion ve motion plus teknolojileri arasında bir fark yokmş hatta philipsin pixel teknolojisinin daha öne çıkabileceğini söyledi ve en son olarak kısa sürede yeni bir seri çıkarıp fiyatını çok yüksek derecede aşşağı çekiyomuş buda malum tüketicinin canını sıkıyormuş 8 ay önce 5000 ylt ye piyasaya giren modeli 84bt yanlış hatırlamıyorsam şu anda 2800 ytl gibi bir fiyattan satıyorla buna karşılık philips o kadar fiyat kırmıyormuş ki mantıklı çünkü yaklaşık 1 yıl önce 2000 ytl ye aldığım pfl 5332 modelini şu anda araştırdım 1800 ytl civarında .
    yani işin özü hem madden hemde manen kafam artık rahat ve philips 42" pfl 7403 ü alıyorum .
    2 " lik farkıda unutmamak lazım tabi ;)

• bu sorunun cevabı benimde beynimi kemiriyor.

dün teknosaya gidene kadar a656 kafamda kesindi, ama şimdi 7433'e daha yakınım..

7433'ü teknosa dan başka bir yerde bulamadım, adamlar da sadece teknosa ya has bi ürün diye söyledi ama,

üstadların görüşleri çok önemli bu iki tvyi kıysslamak içim
  • Teknosa yı bilmem ama philps 7433 iyi tercih.
    quote:

Orjinalden alıntı: keanex

bu sorunun cevabı benimde beynimi kemiriyor.

dün teknosaya gidene kadar a656 kafamda kesindi, ama şimdi 7433'e daha yakınım..

7433'ü teknosa dan başka bir yerde bulamadım, adamlar da sadece teknosa ya has bi ürün diye söyledi ama,

üstadların görüşleri çok önemli bu iki tvyi kıysslamak içim
  • quote:

Orjinalden alıntı: vlkn.fb

3 gündür beynimi yiyen bu tereddüte akşam sahatlerinde samsung bayinde çalışan bir arkadaşım sayesinde noktayı koydum :)
    adam samsung bayi olmasına rağmen kesinlikle samsung alma dedi renklerinin parlaklığı kullanınlan fosfordan kaynaklıymış yani doğal değilmiş bir nevi şişirme renk miş onun dışında kullanılan naturel motion ve motion plus teknolojileri arasında bir fark yokmş hatta philipsin pixel teknolojisinin daha öne çıkabileceğini söyledi ve en son olarak kısa sürede yeni bir seri çıkarıp fiyatını çok yüksek derecede aşşağı çekiyomuş buda malum tüketicinin canını sıkıyormuş 8 ay önce 5000 ylt ye piyasaya giren modeli 84bt yanlış hatırlamıyorsam şu anda 2800 ytl gibi bir fiyattan satıyorla buna karşılık philips o kadar fiyat kırmıyormuş ki mantıklı çünkü yaklaşık 1 yıl önce 2000 ytl ye aldığım pfl 5332 modelini şu anda araştırdım 1800 ytl civarında .
    yani işin özü hem madden hemde manen kafam artık rahat ve philips 42" pfl 7403 ü alıyorum .
    2 " lik farkıda unutmamak lazım tabi ;)

O arkadaşını samsung yetkilileri yakalamasın

Öyle bir şey doğru olsa, böyle sert rekabetin olduğu piyasada diğer markalar bu tür bir şeyin ipliğini sonsuz kere pazara çıkarırdı.
    İnanmayın böyle şeylere.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • samsung çu arkadaş ya harbi arkadaşmış yada maaşına zam yapılmamış olsa gerek :)

yanlız benimde teknosada çalışan bir arkadaşım philips i önerdi,gerçi LG ile kıyaslamıştık. şimdiye kadar sattığı philipslerle ilgili hiç şikayet olmadığını belirtti.

a656 ve philips 7433 ile 7423 birçok kişinin takip ettiği model,bu iki modeli kullananlar yorumlarını belirtse çok iyi olur.
  • Bende A656 hastasıydım,fiyatına ve sunduğuözelliklere göre çok iyi görünüyordu ama B.Düzü Media Markt'da inceledim,görüntü diğer LCD lere göre daha bulanıktı...(Tüm LCD lerde aynı film vardı). Görüntü ayarları mı değişikti bilmiyorum ama hepsini yanyana görüp, mümkünse deneyip (PS3 gibi) almakta fayda var...
  • quote:

Orjinalden alıntı: A.L.B.

Bende A656 hastasıydım,fiyatına ve sunduğuözelliklere göre çok iyi görünüyordu ama B.Düzü Media Markt'da inceledim,görüntü diğer LCD lere göre daha bulanıktı...(Tüm LCD lerde aynı film vardı). Görüntü ayarları mı değişikti bilmiyorum ama hepsini yanyana görüp, mümkünse deneyip (PS3 gibi) almakta fayda var...

Bende geçen Teknosa da gördüm bi sürü LCD yanyana aynen senin dediğin gibi 40A656 hepsinden bulanık gösteriyordu. TV nin arkasına baktım sorun bariz ortadaydı; Diğer LCDler HDMI ile bağlanmış, 656 Komponent kablo ile bağlanmıştı.

Tekno marketlerde LCD kıyaslarken yapılan bağlantı tipine de bakın görüntü çok fark edebiliyor.

vlkn dediğine katılıyorum Samsungların fiyatları çok hızlı düşüyor bu da tabi sinir bir durum. Keşke biraz daha bekleseydim dedirtiyor ama beklemeninde sonu gelmiyor bir türlü

• arkadaşlar ben 5603 kullancısıyım daha once samsungun f86 kullanmıştım ve kararımı ondan sonra mağazadaki görüntülere göre değil direk iki cihazın sd yayın kalitesine göre vemeye başladım. 7433'ün sadece teknosa kanalından satıldığını bende kendi bayilerinden öğrendim ama kusursuz bir cihaz olduğuna eminim benim 47 inç 5603'üm böyle gösteriyorsa 7433'e bişey diyemiyorum bütün özellkleriyle tamamen doğal ve gerçekci görüntüleri sunduğunu söyleyebilirim. gecen bayrampaşa teknosada baktım cihaza arkadaşların dediği gibi bağlantı kabloları çok kalitesiz olduğu halde bile bi futbol maçı görüntüsünde tmm dedim alacağım 106 ekran olduğuna karar verdim. inş piyasaya düşsün yılbaşında alacam ondan bi tane.
  • dün teknosa ya tekrar gittim içim rahat etmedi, tekrar kıyasladım, hatta tek de gitmedim 6 göz birden inceledik ve ufak detaylarda a656'nın öne çıktığını gördüm, bir şey hariç o da philips te sunulan darbe önleyici olayı, aklıma çok takıldı, daha sonra futbol maçı yayınında phlips in bulanıklaşmaya başladığını gördüm, buna karşılık a656 kapı gibi ayaktaydı.

a656 siyah renkte çok başarılı değil belki ama iki tv de ekranda çıkan büyük fontlu yazılarda philips'te pixeller belli oluyordu, samsung'un üstün olduğu bir nokta dahaydı bu da,

dip not: 1920x1080 çözünürlük sunan iki tv için 102cm'i bu çözünürlüğe bölmekvar, karşılığında 106cm'i bölüyorsun, sağlayabilecekleri netlik kuşkusuz samsung da daha iyi
  • tespit güzel biraz daha açmak gerekirse;

1- philips kafa karıştırmak için sürekli orta ve alt seviye de 7403,7423,7433 vs.. gibi panel çıkartır.halbu ki hepsi birbirinin aynıdır.(mpeg 2-4 hariç)

2- 6 serisi ancak bir şekilde 7 serisini geçer.güncel FW olayıyla.(renk düzeltmeleri güncel fw ler ile ancak eli yüzü düzgün bir hale getirilebilmiştir.ancak bütün problemler çözülememiştir tabi)

3- 7 serisinde senin gördüğün titremeyi-bulanıklaşmayı 5 serisinde daha uzaktan da görebilirsin.

Saygılar
  • 2 ve 3ncü maddelrdeki tespitlerin hangi tv ye ait. üniversiteli kardeş samsung 7 serisi hakkında neler söyleyebilirsiniz.
  • 2. ve3. maddelerde ki tespitlerimin hangi markaya ait olduğu açık ama sen anlamadın sanırım. Samsung 6 serisi ile Philips 7 serisi için. Samsung 7 serisine gelirsek tek artısı "AKILLI TELEVİZYON" sloganıyla duyurulmuştur. Bunun anlamı şudur Multimedya menüler içermektedir(Oyun, spor, sanat, yemek gibi ).7 serisi 6 serisinden biraz daha iyi olabilir (son dakika golü trazı bir gelişme olmazsa). ancak tavsiye ettiğim bir seri değil.samsung 8 serisi iyidir.( dezavantajı ise oyunlarda Input/Lag seviyesi yüksektir).7 serisine göre başarısı ise çok daha iyidir.siyah üretme,motionhandling 7 serisine göre çok daha gelişmiştir. kısaca samsung 7 serisi alınacağına w4000 alınmalıdır. 8 serisi ise eli yüzü düzgün bir panel olduğu için tercih nedeni olabilir.

Saygılar
  • Sd yayında hangisi öne çıkar sizce? 40a656 mı? 42PFL7433 mü?
  • iki tv de motion olayında başarılı degil...ikisi icin cıkan firmware ler saymakla bitmez...sd yayında philips in işlemcisi biraz daha başarılı denebilir...
  • quote:

Sd yayında hangisi öne çıkar sizce? 40a656 mı? 42PFL7433 mü?

42PFL7433

Saygılar
  • 1 haftadır uğraşıyorum bi lcd almak için...bugün 40a656 almak için darty'ye gittim,satıcı arkadaş bizi nedense pfl 7423'e yönlendirdi.30 dakika içinde 4 müşteriye (ben dahil) pfl7423 sattı. Aldık ama siparişle geliyor dediler, cumartesi montajı yapılacak...bekliyoruz.sonucu bildiririm.
  • dostum bence çok iyi bir karar vermiş ve 7423 almışsınn bende cihaza hayranım daha önceden teknosada çalşırken 656 için gelen müşterileri mi hep 7433' e yönlendiridimm vede başarıırdımm 656' nın en farklı yönüü kapalıyken ayna yenide kullanılıyor olması samsunn renklerle çok oynuyor fosfor sayesinde ama phılıps doğal görüntü vermekte çok iyi sony gibi .... hayırlı uğurlu olsun diyorumm ayıptır sorması kaça aldın cihazıı ben en son 1699 ytl ye satmıştım cıhazıı ama çok iyi hayırlıyorum fiyatıı 3500-3000 aralarındaydı....
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.