Şimdi Ara

40.000'E 2.0 DİZEL KEYFİ - SSANGYONG ACTYON SPORTS (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
7.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 50.000 liraya içine zor gireceğim ve herkeste olduğu için bıkkınlık getirmiş b segment bir araç alacağıma bunu gözönüne alırdım şahsen. Yasal zorunluluktan binek otomobillere nazaran on kilometre yavaş gitmek fazladan emniyet sağlar olsa olsa. Su birikintisinden, çukurdan, patikadan korkmadan geniş araç kullanmanın tadı başka.
  • quote:

Orijinalden alıntı: günerkanat

50.000 liraya içine zor gireceğim ve herkeste olduğu için bıkkınlık getirmiş b segment bir araç alacağıma bunu gözönüne alırdım şahsen. Yasal zorunluluktan binek otomobillere nazaran on kilometre yavaş gitmek fazladan emniyet sağlar olsa olsa. Su birikintisinden, çukurdan, patikadan korkmadan geniş araç kullanmanın tadı başka.

Aynen.

Hem herkes 1.6 dizel peşinde iken, 2.0 dizele binmek ayrı bir keyif.
  • Yahu benim anlamadığım bu 2.0 dizel motor neymiş be kardeşim ya. Hayır 320d gibi 170 ps felan olsa anlarım da 140 PS motor var. Ayrıca araç 2 tondan daha ağır. Hiç bir ailenin bir kasa dolusu bagajı olcağını sanmam. Üstelik bu arabalar az da yakmaz. Gidin 1.6 dizel alın, ortalama 115 PS. 1.300 kilo 115 PS mi daha zevklidir 2100 kilo 140 PS mi? 25 PS 1000 kilo fark var arada.

Hem kocaman olacak park sorunu olacak, hem fazla yakacak, hem de 1.6 dizel kadar performans sunarsa dua edecez. Şimdi kimse kimseyi kandırmasın, pick up almayı mantığa bürüyecek kadar bagajı olan kaç aile var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Bozuk Türkiye yollarına da uygun.

Ailesi ve çocuğu olanlar her türlü malzemeyi koyup pikniğe, memlekete gidebilirler.

Otomatik olanı kadınlar için de iyidir. Kimse yolda sıkıştırmaz.

8 ay önce 36.000 TL idi.

Bence hala güzel bir alternatif. Bir arkadaşımın var. 2 yıldır sorunsuz biniyor.

O arkadaşımın Mercedes CLS 350'si de var. Hangisini o gün canı istiyorsa onu kullanıyor. Gerçektir. Hem Ssangyong hem de CLS'si var arkadaşımın.

Aman hocam sus, CLS deme, şimdi onu duyan Ssanyong bayisi gidip zam yapar araçlarına.
  • quote:

Orijinalden alıntı: f-a-t-i-h

quote:

Orijinalden alıntı: BARKU

Standart bir Turk ailesinin ne isi olur su tipsiz seyle. İlla 2000 motor dizele bineceksem veririm parayi adam gibi sedana binerim. Esnaf vatandas alir yuk tasir veya koy yerinde daga tasa cikan adam binerse ona bisey diyemem.

Standart bir Türk ailesi dediğiniz standart nedir?

2.0 motor,dizel ve otomatik vitesli araca herkes binmek ister ama o dediğiniz sedan araçların fiyatı nerelerde hiç baktınız mı?

Ayrıca bu arabaya binmek için esnaf mı olmak lazım anlamadım?

Diyoruz ki araç binek olarak tasarlanmış siz hala esnaf diyorsunuz vallahi bravo

Bu araç benim gözümde yük taşımak veya arazide kullanılmak için üretilmiş bir araçtır ve bu "benim fikrim".Siz şehir içinde günlük kullanımından memnun olabilirsiniz o da "sizin fikriniz". İkimiz de fikrimizi değiştirmeyeceğimize göre kısır tartışmalara girmeye gerek yok.

• quote:

quote:

quote:

Standart bir Turk ailesinin ne isi olur su tipsiz seyle. İlla 2000 motor dizele bineceksem veririm parayi adam gibi sedana binerim. Esnaf vatandas alir yuk tasir veya koy yerinde daga tasa cikan adam binerse ona bisey diyemem.

Standart bir Türk ailesi dediğiniz standart nedir?

2.0 motor,dizel ve otomatik vitesli araca herkes binmek ister ama o dediğiniz sedan araçların fiyatı nerelerde hiç baktınız mı?

Ayrıca bu arabaya binmek için esnaf mı olmak lazım anlamadım?

Diyoruz ki araç binek olarak tasarlanmış siz hala esnaf diyorsunuz vallahi bravo

Bu araç benim gözümde yük taşımak veya arazide kullanılmak için üretilmiş bir araçtır ve bu "benim fikrim".Siz şehir içinde günlük kullanımından memnun olabilirsiniz o da "sizin fikriniz". İkimiz de fikrimizi değiştirmeyeceğimize göre kısır tartışmalara girmeye gerek yok.

Biz buna yük atamadık arkası makaslı değil diye üstünde jammer olanı vardı .ötü yerde başı gökteydi ne yükü sizin dediğiniz bir çuval strafor mu

40.000'E 2.0 DİZEL KEYFİ - SSANGYONG ACTYON SPORTS

• quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Küçük B sınıfı araca dizel diye 50.000 TL verene kadar, bence çok daha mantıklı.

Bu tip araçlarda 90km hız olayını pek uyguladıklarını görmedim.

Millet Transit, Transporter ile sol şeritte 130 ile ilerliyor.

Sorun olacak bir tarafı yok.

Hatta sıfır bile çiziyor:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Ryzz

Aracı alana Allah sabır versin bizim burda birisinde var uzun süredir komşular dahil gece 2 çöp kamyonu geliyor sanıyorduk bir gün jeton düştü bu adam her gece çıkıyor gidiyor ama yokuşu çıkarken maşallah motor öğürüyor tüm mahalle de çöp kamyonu sanıyor .

.akşam akşam güldürdünüz valla.allahta sizi güldürsün:)

• quote:

Orijinalden alıntı: 61 TS 1967

Yahu benim anlamadığım bu 2.0 dizel motor neymiş be kardeşim ya. Hayır 320d gibi 170 ps felan olsa anlarım da 140 PS motor var. Ayrıca araç 2 tondan daha ağır. Hiç bir ailenin bir kasa dolusu bagajı olcağını sanmam. Üstelik bu arabalar az da yakmaz. Gidin 1.6 dizel alın, ortalama 115 PS. 1.300 kilo 115 PS mi daha zevklidir 2100 kilo 140 PS mi? 25 PS 1000 kilo fark var arada.

Hem kocaman olacak park sorunu olacak, hem fazla yakacak, hem de 1.6 dizel kadar performans sunarsa dua edecez. Şimdi kimse kimseyi kandırmasın, pick up almayı mantığa bürüyecek kadar bagajı olan kaç aile var?

kızımın beşiğini tasıyorum var mı ötesi
    tatillerde iki valiz kızımın,iki valiz hanımın bunların yanına beşiği de koyuyorum,
    standart her daim bagajda olan seyyar piknik masası,mangal,olta takımı,zincir,kürek
    vs..

ben bu aracı niye aldım karadenizin yaylalarına sıklıkla cıkarım,fırsat buldukça balıga giderim
    başka hiçbir binek araç ihtiyacımı karsılamazdı ikinci el suv almak istemedim,
    kyron alacaktım markaya güvenseydim 65bine.kinci el,servis derken,
    pick-upı 35bine bırakırız dediler.2003 boşline borayı takasta 22bine aldılar.
    kasa kapama,3yıl bakım hediye de olunca ben de aldım.

şimdi düşününce bir bakıma iyi yapmısım diyorum bir bakıma kötü zira almak
    istediğim araç 65binden 80bine cıktı o da indirimle.

-ikinci eli yok denilen araca galericiler 30bin veriyorlar.
    -ses meselesi;bögürüyor diyen arkadaş bir nebze haklı ama inanın içine gelen ses cok daha az
    ve araç hızlandıkça ses daha da azalıyor.önceki araclarım megane1 ve bora idi 120 den sonra buaraç daha sessiz kesinlikle.
    -yakıt;uzun yolda 7-8 lt(110km hızla)şehiriçinde 11-12 lt yakıyorum,kışları biraz daha artıyor.
    -park meselesi bence kişisel.bugün birisi tek yönden karsıma cıktı benim yerimde binek araç olsa
    ya geri geri gidecek ya o öküzle kavga edecekti.ben kaldırıma cıktım öyle geçtim.
    -yüksekte araç kullanması benim için zevk bir de bizim ülkede yerden ne kadar yüksege cıkarsan o kdar haklı
    olursun kim ne derse desin.
    -güvenlik konusunda ise fatih arkadasımıza sorun basından geceni anlatsın.

-araç çok çirkin flunace bunun yanında venezulla'lı güzeller gibi kalır
    -ismi cok kötü
    -yol bilgisayarı yok düz viteslerde cruse control yok
    -iç mekan kalitesi 2003boradan iyi değil(plastik kalitesi,göstergeler)
    -vergisi 1.6cc bineklere göre fazla
    -hız sınırı
    -heryıl muayeneye girecek olması
    bunlar da beni sıkıntıya sokan dezavantajları

bir pıck-up varsa aynı anda üç araca sahipsinizdir:
    -yeri gelir binek araç olur,yeri gelir suv olur yeri gelir kamyonet ama
    hiçbir zaman binek araçtan daha fazla binek,
    safkan bir arazi aracından daha fazlası,
    ne de gercek bir kamyonetten fazlası olamaz.
    Actyon diğer pick-upların içnde binege en yakın olanıdır ama ihtiyacınız yoksa böyle bir araca
    aslı binekler varken bu ucubeyegerek yok.gidin aynı paraya dizel aveo alın

• Zaten bu aracı kimse piyasada tutsun, alıp 10 yıl kullanayım vs. diye almaz. Eğer oturup hakikaten bir kamyoneti dizel polo ile kıyaslıyorsanız ne istediğinizi bilmiyorsunuz demektir. Önceden çalıştığım firma gidip 10 tane TATA aldı. Araçlar keçi gibi idi, Torosların o patikalarda gayet iyi iş çıkartıyorlardı. Araca eşek niyetine bindiğiniz için de zaten 2. elde satarım vs. gibi bir derdiniz olmuyor. Hali ile 2. eli düşünülmeden L200, Navara ve Amarok ile performans açısından kıyaslanmalı diye düşünüyorum. İnşaat, maden firmaları için ucuz ve performanslı bir çözüm olabilir.
  • Valla işim gereği aldım gayet memnunum, ocak yollarında gayet başarılı hatta bazen işim olmadıgı zaman bile ocağa çıkıp biraz zevk yapıyorum.
    fatih arkadasımızın tüketimine hayranım valla, 1 depo sehir içi ve dışı karışık 500-600 arası gidiyorum belki lastiklerden olabilir tabi dağda birazda devirli kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgndgn2 -- 19 Aralık 2011; 12:42:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dgndgn2

Valla işim gereği aldım gayet memnunum, ocak yollarında gayet başarılı hatta bazen işim olmadıgı zaman bile ocağa çıkıp biraz zevk yapıyorum.
    fatih arkadasımızın tüketimine hayranım valla, 1 depo sehir içi ve dışı karışık 500-600 arası gidiyorum belki lastiklerden olabilir tabi dağda birazda devirli kullanıyorum.

Dediğim şey de tam olarak bu idi.

Güle güle kullanın, güzel araç

• SUT(SPORT UTİLİTY TRUCK)diye adlandırılan araç segmenti vardır,

Bunu bazı arkadaşlar sanırım otomobil firmalarından daha iyi biliyor!!!

bu araçlar binek olarak tasarlanır

Örneğin Cadillac'ın Sut sınıfı aracı

Dediğiniz gibi arazide kullanılır ama adı üzerinde spor ve günlük kullanım içinde uygundur

Böyle bir araç segmenti var ve bir çok ünlüde bu araçlardan var

Yük amaçlı,esnaf için uygundur dediğiniz araçlar ile bu araçlar arasında fark var

Hülya Avşarda dahi bu tip bir araç var sizce çimento ya da patates çuvalı mı taşıyor?

Aracın 700 kg civarı yük istihabı var normal ticariler daha fazla taşıyor neden hiç düşündünüz mü?

• 2.0 motora binmek için bile alınır.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Ryzz

Aracı alana Allah sabır versin bizim burda birisinde var uzun süredir komşular dahil gece 2 çöp kamyonu geliyor sanıyorduk bir gün jeton düştü bu adam her gece çıkıyor gidiyor ama yokuşu çıkarken maşallah motor öğürüyor tüm mahalle de çöp kamyonu sanıyor .

Aracı alanlardan birisi benim ama öyle öğüren ve çöp kamyonu edası olan bir araba değil sanırım o araçta bir sıkıntı var

bence öyle söylemeyin , ben de şahit oldum bu olaya , aracınızın km si düşük sanırsam , zamanla motor sesi artabilir , aynen eski mercedeslerde olduğu gibi , zaten ssangyong ile mercedes arasında bir bağlantı var diye bilinçaltımda kalmış , oradan geliyor demek ki

• Bence hertürlü alınır.

Bunu alan kişi zaten performans falan beklemez. Kasasına ne bulduysam yüklerim, yerden yüksek heryere sokabileceğim araç mantığıyla alır. Ki sırf yerden yüksek oluşu bile çoğu kişiyi cezbedebilir. Trafiği daha yüksekten seyretmek kuşkusuz çok daha iyi.

Ssangyong Kore malı zaten. Çin malı falan sanmayın ki sitesi fotoğraf çekimleri bile hemen farkettiriyor bu işte ciddi olduklarını.
  • ssang arazi uzmani .... bilen bilmeyen herkes yorum yapmiş ...

bu arac mucize gibi bir sey
    1 asfaltda net 200 km surat
    2 en ekonomik yakıt tuketimi
    3 en konforlu pikap
    4 ve inanılmaz saglam
    arkadaslar 9 aydır 4 * 4 otamatık kullanıyorum ve agır off road yapıyorum yarım metre camurlardan yarım metreyi asan derelerden cok rahat gecıyorum dag bayır arazi girmedigim yer yok bu paraya bu arac bedava hem cok performanslı ...
    265 bf lastik taktım 5 cm yukselttim ... demir tampon 5 tonluk vinc ... tavan sepeti sis farlari vs vs ....
    arac yaklasik 2300 kg ona ragmen net 200 km surat goruyor ... unutmadan tunungle 175 beygir oldu arac ....
    motor mercedes know how uyla yapılıyor
    sanzıman hondanın sanzımanlarını ureten aynı fabrıka

difransıyeller on arka DANA
    elketrik sistemi delphi yakıt sistemi bosh ....
    benım gunluk kullanım ıcın megan dci var .... her anlamda megandan ıyı diyebılırım
    yakıta gelince sehir ıcı 10 litre uzun yolda 120 140 suratle 9 lıtre .... 160 180 suratle ...13 lıtre ..

sonuc olarak kımse size zorla satmıyor begenmeyen almasın

• resim eklemeyi beceremiyorum ... http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=78404.60 lınkden resimleri gorebilirsiniz .... selamlar
  • İstanbul'a yoğun kar yağdığı Salı ve Çarşamba günü 30-40cm karları yararak gidiyordu bir tanesi. Çok hoşuma gitti.

Fiyatına göre çok mantıklı bir araç.
  • aracın iyi özellikleri sayılmış ama kötü özellikleri yok

araçta malzeme kalitesi düşük

montaj kalitesi de düşük sayılır

konforlu diyenlere de katılmıyorum ses yalıtımı da başarısız

ayrıca kamyonet olduğu için her sene muayene yapılması gerekiyor falan bunları da söylememişsiniz
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.