Şimdi Ara

4. ZIRHLI TUGAY KONUTANLIĞI ERZURUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
45.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet kısa dönem olarak bura çıktı.eğer başka varsa burası çıkan forumun nimetlerinden yararlanalım erzuruma gitmeden tanışalım istedim.
    ben zonguldakdan istanbula geçecem ordanda uçakla erzuruma.uçak bileti zor buldum çarşamba 12:00.

mkelleci arkadaşa da teşekkür ederim pm yoluyla bilgilendirmeler için

quote:

Yani merkez sayılır, minibus var devamlı 5-10 dakkada şehir içine gidebiliyorsun. İlk etapta tugay'a teslim oluyorsunuz fakat sizi tugay'a baglı olan 2 kışla var bunlardan biri mimar sinan kışlarsı (Aynı zamanda adı Şehit Teğmen Galip Saim Tuna) acemiliğinizi yapmak üzere oraya gönderebilirler. Acemilik bitince bu 2 kışla Laleli ve Mimar Sinan + Tugay olmak üzere 3 lokasyona dağıtacaklar. Lalelide Tank taburları var, mimar sinan'da ise mekanize piyade taburu ve topcu taburu var. Tugay'da yani palandöken kışlasında ise bağlı birlikler ve lojistik destek komutanlığı var. Bir iki arkadas daha mesaj atmış bana forumdan isterseniz bir başlık açın orda hem yazdıklarımızı paylaşırız hemde sizde tanışma imkanı bulursunuz gitmeden.

Sorusu olan arkadaşlar soruları burada sorarlarsa cevaplarından diğer arkadaşlarda yararlanmış olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkelleci -- 10 Ağustos 2009; 14:23:15 >

Orijinalden alıntı: Böğretmen

kimse yokmu ya
    4. zırhlı tugaya 100 kişi civarı kısa dönem gelir. bunlar 3 kışlaya bölünür. bir grup palandöken kışlasında bir grup mimar sinan kışlasında (saim tuna) bir grupta laleli kışlasına gider. tugayda kalanlar yani palandöken kışlasında kalanlar rahat askerlik yaparlar, laleli kışlasında askerlik yapanlar yarı iyi yarı kötü askerlik yaparlar, ama mimarsinan kışlasına yani saim tunaya düşenleri korkunç bir askerlik bekliyor. bu kışlaya düşenlere sabır diliyorum... kapısından girdiğinizde 15 kilo vereceğinizi bilerek girin.

Bunun dışında erzurum çivi gibi olur genelde. 11 ay kış 1 ay ayaz şeklindedir iklimi.. erzurum asker ve üniversite şehridir. Askerlik yaparken çarşıda güzel kızlarla bowling atma gibi şanslı anlarınız olabilir. Erzurumun öğrenci kızları askere açtır. Mecburiyet (cumhuriyet) caddesinde takılırlar genelde. öle yada böle 5 ay 5 günde biter askerlik geriye anılar kalır...

• quote:

Orijinalden alıntı: rørø

4. zırhlı tugaya 100 kişi civarı kısa dönem gelir. bunlar 3 kışlaya bölünür. bir grup palandöken kışlasında bir grup mimar sinan kışlasında (saim tuna) bir grupta laleli kışlasına gider. tugayda kalanlar yani palandöken kışlasında kalanlar rahat askerlik yaparlar, laleli kışlasında askerlik yapanlar yarı iyi yarı kötü askerlik yaparlar, ama mimarsinan kışlasına yani saim tunaya düşenleri korkunç bir askerlik bekliyor. bu kışlaya düşenlere sabır diliyorum... kapısından girdiğinizde 15 kilo vereceğinizi bilerek girin.

Bunun dışında erzurum çivi gibi olur genelde. 11 ay kış 1 ay ayaz şeklindedir iklimi.. erzurum asker ve üniversite şehridir. Askerlik yaparken çarşıda güzel kızlarla bowling atma gibi şanslı anlarınız olabilir. Erzurumun öğrenci kızları askere açtır. Mecburiyet (cumhuriyet) caddesinde takılırlar genelde. öle yada böle 5 ay 5 günde biter askerlik geriye anılar kalır...

Valla genelleme yapmak ne kadar doğru bilemiyecegim ama 325. kısa dönemler olarak 300 kişiydik, hem mimar sinan kışlasında hem palandöken kışlasında kolay ve zoy askerlik yapan kişiler oldu cünkü bu cok fazla bölüğünüze, komutanınıza ve size verilen göreve bağlı. Nitekim Saim tuna'da mekanize piyade bölündeki arkadaslar hiç nöbet tutmadılar fakat ben gelmeme 3-4 gün kalaya kadar nöbet tutuyordum. Yani benim yegane tavsiyem önden su kışlaya düştüm buraya düştüm diye heycan yapmayın ama benim şahsi tavsiyemde palandöken kışlasında kalmanın avantajları var cünkü bu kışlada daha çok kısa dönem görev alıyor ve kafa dengi insanlarla karşılaşma olasılığınız çok daha yüksek. Ben muhabere bölüğündeydim, 60 kişilik bölüğün 20si kısa dönemdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: mkelleci

quote:

Orijinalden alıntı: rørø

Valla genelleme yapmak ne kadar doğru bilemiyecegim ama 325. kısa dönemler olarak 300 kişiydik, hem mimar sinan kışlasında hem palandöken kışlasında kolay ve zoy askerlik yapan kişiler oldu cünkü bu cok fazla bölüğünüze, komutanınıza ve size verilen göreve bağlı. Nitekim Saim tuna'da mekanize piyade bölündeki arkadaslar hiç nöbet tutmadılar fakat ben gelmeme 3-4 gün kalaya kadar nöbet tutuyordum. Yani benim yegane tavsiyem önden su kışlaya düştüm buraya düştüm diye heycan yapmayın ama benim şahsi tavsiyemde palandöken kışlasında kalmanın avantajları var cünkü bu kışlada daha çok kısa dönem görev alıyor ve kafa dengi insanlarla karşılaşma olasılığınız çok daha yüksek. Ben muhabere bölüğündeydim, 60 kişilik bölüğün 20si kısa dönemdi.

Alıntıları Göster
    Ben de 301 olarak orda yaptım çok zor fakat bir o kadar güzel anılarla dolu askerliğim oldu.Yalnız yanınıza 2 şer adet içlik götürün hatta imkanı olan Marks&Spencer dan termal alsın çok ihtiyacınız olucak.Soğuk orada yeni bir tasvir alıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: gri06

Ben de 301 olarak orda yaptım çok zor fakat bir o kadar güzel anılarla dolu askerliğim oldu.Yalnız yanınıza 2 şer adet içlik götürün hatta imkanı olan Marks&Spencer dan termal alsın çok ihtiyacınız olucak.Soğuk orada yeni bir tasvir alıyor.

Alıntıları Göster
    acemilik bitti dün yeminimizi ettik bugünde ilk çarşı izninde soluğu nette aldık

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Böğretmen

acemilik bitti dün yeminimizi ettik bugünde ilk çarşı izninde soluğu nette aldık

Alıntıları Göster
    331'den Palandökene başka gelen var mı?!?

Orijinalden alıntı: yuccell

HERKESE MERHABALAR. BENDE 4.ZIRHLI TUGAY KOMUTANLIĞINA DÜŞTÜM. YALNIZ ANLAMADIĞIM BİŞEY VAR TESLİM YERİ ERZİNCAN YAZIYOR. ONLAR GÖTÜRECEKLER HERHALDE. BU KONUDA BİLGİSİ OLAN VAR MI??
    evet arkadaşım bende seninle aynı yerde olacağım , toplanma yeri erzincan , ama dilersen direk birliğine gidip teslim olabilirsin . ben öyle yapacağım ....

Orijinalden alıntı: yuccell

Evet bende öyle yapıcam erzincanda çok eziyet oluyomuş. İstanbuldan gelecek arkadaşlar, kaçda orda olacaksınız? onurairin 12.30 uçağı var çok mu geç olur? kaça kadar teslim olunuyo bilen var mı?
    ben izmirden geleceğim . biletim 12 aralık saat 07 00 ;)

Orijinalden alıntı: guide

ben izmirden geleceğim . biletim 12 aralık saat 07 00 ;)

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar tekrar merhaba hepimize hayırlı olsun,

Ben de 12sinde Erzurumda direk birliğe teslim olmayı düşünüyorum. Birlikte Erzurum ya da Erzincanda buluşup beraber teslim olmaya gidebiliriz eğer direk birliğe gitmekte anlaşabilirsek.

Orijinalden alıntı: 13e12k

Arkadaşlar tekrar merhaba hepimize hayırlı olsun,

Ben de 12sinde Erzurumda direk birliğe teslim olmayı düşünüyorum. Birlikte Erzurum ya da Erzincanda buluşup beraber teslim olmaya gidebiliriz eğer direk birliğe gitmekte anlaşabilirsek.

Alıntıları Göster
    varmı başka beraber olacağımız arkadaş ?

Orijinalden alıntı: guide

varmı başka beraber olacağımız arkadaş ?

Alıntıları Göster
    333.dönemde buraya çıkan var mı beyler?

Orijinalden alıntı: gurme333

333.dönemde buraya çıkan var mı beyler?

Alıntıları Göster
    333. dönem antepten erzuruma :))

Orijinalden alıntı: yunus__88

arkadaslar ben erzurumu biliyorum ama tam yerini bilmiyorum komutanlıgın palandökenin tam olarak neresinde kalıyo üst yol cıvarlarındamı
    Arkadaslar hepinize hayırlı teskereler şimdiden, evet üst yolun üstünde mareşal hastanesini geçince hemen tankları görürsünüz zaten.

Google maps linki

linki açtıgınızda karşınıza cıkan ekranda gri askeri alana dogru ileriyen gidiş gelişli bir yol var orası 4. zırhlı tugay girişi. Lojmanlarda oraya ait. Bizzat o lojmanlarda az nöbet tutmadım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkelleci -- 10 Nisan 2010; 12:41:07 >

• bendede erzurum arkadaslar
    orda bı yerde toplanalım nasıl yapacazz
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.