Şimdi Ara

39. Mekanize Piyade Tümeni | GİRNE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
53.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 39 UNCU MKNZ.P.TÜM. KH. VE KH.BL. / GİRNE

    Burası hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?



  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Kıbrıs'ta Askerlik: 39. Mekanize Piyade Tümeni

    Kıbrıs'ın kuzeyinde konuşlu olan 39. Mekanize Piyade Tümeni, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin önemli bir birliğidir. Tümen, adanın güvenliğini sağlamak ve olası tehditlere karşı koymakla görevlendirilmiştir.

    Tümen, 50. Mekanize Piyade Alayı, 14. Mekanize Piyade Alayı ve 49. Piyade Alayı olmak üzere üç alaydan oluşmaktadır. Alaylar, Kıbrıs'ın farklı bölgelerine konuşlandırılmış ve adanın güvenliğini sağlamak için sürekli devriye gezmektedir.

    39. Mekanize Piyade Tümeni'nde Askerlik

    1. Mekanize Piyade Tümeni'nde askerlik yapmak, birçok genç için onurlu ve gurur verici bir deneyimdir. Askerler, temel askeri eğitimin yanı sıra uzmanlık eğitimleri de almaktadır.

    Tümende askerlik yapanlar, çeşitli görevlerde bulunabilirler. Bunlar arasında devriye görevi, sınır güvenliği, eğitim ve tatbikatlar yer almaktadır. Askerler, görevleri sırasında takım çalışması, disiplin ve dayanıklılık gibi önemli değerleri öğrenirler.

    39. Mekanize Piyade Tümeni Yorumları

    1. Mekanize Piyade Tümeni'nde askerlik yapanların yorumları genellikle olumludur. Askerler, birlik içindeki dayanışma ve komutanlarının desteğinden bahsetmektedirler. Ayrıca, Kıbrıs'ın tarihi ve kültürel açıdan zengin bir ada olmasının askerlik deneyimlerini zenginleştirdiğini dile getirmektedirler.

    Sonuç

    Kıbrıs'ın kuzeyinde konuşlu olan 39. Mekanize Piyade Tümeni, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin önemli bir birliğidir. Tümen, adanın güvenliğini sağlamak ve olası tehditlere karşı koymakla görevlendirilmiştir. 39. Mekanize Piyade Tümeni'nde askerlik yapmak, birçok genç için onurlu ve gurur verici bir deneyimdir.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Burada askerliğini yapan kimse yok mu yahu?
  • Ben 28. Mekanize de yaptım



    Girne ye sürekli çarşıya giderdim malpas hotele, çarşıların güzel geçer o kesin onun dışında bölükler arası bile rahatlık çok farkediyor



    Benim bölük çok rahattı mesela güzel bi askerlik yaptım ama senin ki tamamen şans rahatta olabilir sıkıntılı da olabilir.
  • The Man in the Suit kullanıcısına yanıt
    Sen Lefkoşa'da yaptın sanırım. Genel olarak Kıbrıs'ta en iyi yerin Girne olduğu söyleniyor ancak dediğin gibi biraz şans işi, umarım fazla arızalı insanın olmadığı bir yere düşerim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Namütenahi.

    Sen Lefkoşa'da yaptın sanırım. Genel olarak Kıbrıs'ta en iyi yerin Girne olduğu söyleniyor ancak dediğin gibi biraz şans işi, umarım fazla arızalı insanın olmadığı bir yere düşerim.
    Aynen Lefkoşaya bağlı benim.

    Valla bende gitmeden önce araştıyordum arkadaşım da güzelyurt'a düşmüştü onun için daha iyi yorumlar yapıyorlardı ama çocuk daha kötü geçirdi benden.

    Bizde her hafta hafta içide çıkabildiğimiz çarşı hakkımız vardı en büyük avantajı buydu bence her hafta çarşamba veya perşembe girneye giderdik 20 kere falan çarşıya çıktım tatili de aradan çıkarmış oldum

    Bölükte genel olarak çok rahattı umarım iyi bi yere düşersin sende gerçi karargah bölüğündesin sanırım orası biraz yoğun olabilir. Ne kadar merkezdeysen o kadar sıkıntı oluyor rahatlık anlamında.




  • The Man in the Suit kullanıcısına yanıt
    Kimisi de karargah için rahat diyor Çok değişkenlik gösteriyor yorumlar. Gidip göreceğiz artık, sen bitirdin geldin biz de o günleri görürüz inşallah
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Namütenahi.

    Kimisi de karargah için rahat diyor Çok değişkenlik gösteriyor yorumlar. Gidip göreceğiz artık, sen bitirdin geldin biz de o günleri görürüz inşallah
    İnşallah dostum.

    Karargah rahattır tabi onlar bölük olarak kastetmemişlerdir.

    Revirci veya yazıcı olmaya bak bu ikisi en iyi iş hem boşta kalmazsın vakit güzel geçer hemde görevin belli olur, yoksa nöbet eri olursun sağa sola sürüklerler bi iş oluncada. Ben yazıcıydım mesela ayda 2-3 gün toplasan zorlu geçiyor. (Gümak ve maaş geldiğinde) gerisi full takılmaca komutanlarla sohbet muhabbet, hemde elinde nöbetleri vs. falan yazdığın için bir güç oluyor

    Ama 1 numaralı tavsiyem revirci olmandır hem çok iyi şafak attırırsın hemde çok rahat iştir. Yazıcı ona göre daha yoğun tabi ikisinin de kendine göre avantajları dezavatajları var ama görev almaya bak kesinlikle.




  • The Man in the Suit kullanıcısına yanıt
    Hocam ben bilgisayarcıyım, mesleğe göre yazıcı olma olasılığım yüksek. Ben de yazıcılık istiyorum, yoğun olsa bile fark etmez en azından zaman geçer.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Namütenahi.

    Hocam ben bilgisayarcıyım, mesleğe göre yazıcı olma olasılığım yüksek. Ben de yazıcılık istiyorum, yoğun olsa bile fark etmez en azından zaman geçer.
    Direk yaparlar seni o zaman çok iyi. Yoğun olduğu günler toplasan 3-5 günü geçmez o kadarda olsun haftasonu full yatış oluyor, akşam 5'de mesai bitiyor memur gibi takılıyorsun. İş yaptığında zaman su gibi geçiyor zaten.

    Üstüne başçavuş ve bölük komutanınada kendini sevdirirsen rahat rahat bitirirsin askerliğini dışarda kalmak iyi değil aptal saptal adamlarla uğraşıyorsun uzun dönemlere laf anlatılmıyor ama yazıcı oldun mu hepsi yalakalık yapmaya başlıyor Yeri geliyordu biz başçavuşla, yüzbaşıyla falan futbol tartışıyorduk arkadaş gibi muhabbet ediyorlar. Ben iyi insanlara denk geldim valla inşallah senin gideceğin yerde de ters birileri olmaz.




  • hocam bende ağustos 2. celp ile sizin askerlik yaptığınız yere gidicem. orası ile ilgili bilgi verme imkanınız varmı ?
  • Kadir4158 kullanıcısına yanıt
    Hocam tam olarak 39 UNCU MKNZ.P.TÜM. KH. ve KH.BL. / GİRNE mi yazıyor E-Devlette? Bir de kısa dönem misiniz?
  • evet tam olarak öyle yazıyor.kısa dönemim (lisans-muhasebe)
  • Kadir4158 kullanıcısına yanıt
    Ben sana kısa bir özet geçeyim, sen merak ettiklerini sorarsın.

    Öncelikle Kıbrıs'ta çok yer değişimi oluyor, 39. Mekanize Piyade Tümeni yazıyor olabilir ama sen askerliğini Kolordu'da veya Güzelyurt Çiftlik Kışlasında da yapabilirsin. Oraya ilk gittiğinde seni bir mülakata alacaklar, mesela senin mesleğinde bir adam Kolordu'ya lazım ise oraya gidersin. Tümen'de kaldın, sana bir görev vermediler başka bir yerde eksik var oraya gidebilirsin. Öncelikle buna hazırlıklı ol. Bizim bir arkadaş vardı, 2 hafta beraber Tümen'de idik adamı apar topar Güzelyurt'a gönderdiler. Ha o bizden daha rahat askerlik yaptı orası ayrı

    39. Mekanize Piyade Tümeni büyük bir yer, hatta kapladığı alan olarak Kolordu'dan bile büyük olabilir. Büyük olduğu için fazlasıyla mıntıka alanı ve nöbet yeri var. Başka yerlerde sana nöbet sırası belki 3-4 günde bir gelirken Tümen'de her gün banko 2 saat nöbet tutarsın. Nöbetler ayakta, silahlı ve hücum yelekli tutuluyor.


    Tümen'in genel yapısı güzeldir, Çamlıbel diye bir yerde yüksek bir tepede bu kışla. Yeşillik içerisinde, bolca ağaç var. Tabii ağaç olması görsel olarak güzel ama mıntıka bakımından kötü, her sabah çam iğnesi süpürüyorsun çünkü Binalar eski ve tek katlı şekilde. Koğuşlar ufak ve dar olduğu için yazları çok sıcak oluyor. Her koğuşta bir klima var, yazları onunla serinliyorsun kışın onunla ısınıyorsun. Kıbrıs'ın genelinde su problemi vardır ancak Tümen'de yok, bir kere 2-3 günlüğüne su kesilmişti onun dışında problem yaşamadık zaten hemen yanında baraj var Tümen'in. Duşlar iyi, bizim son zamanlarımızda sıcak su problemini de çözmüşlerdi ben kış olmasına rağmen her akşam duş alıyordum.

    Yemeklere gelirsek, eğer yemek seçen bir adam isen zorlanırsın. Yemekleri askerler yapıyor, büyük ölçek yaptıkları için makarnanın bile tadını tutturamıyorlar. Benim son zamanlarımda Kurmay Başkanı anket falan yaptırıyordu, yemek konusunu çok şikayet etmiştik belki de değişmiştir. Ancak benim zamanımda yemekler kötüydü, kahvaltı zaten yok gibi bir şey. Ancak tost ocağı ve kantin var, aç kalmazsın. Tümen'in kantini Kıbrıs'taki en dolu kantinlerden birisidir, o konuda şanslı olacaksın.

    Tümen'in genel yapısı güzeldir, Çamlıbel diye bir yerde yüksek bir tepede bu kışla. Yeşillik içerisinde, bolca ağaç var. Tabii ağaç olması görsel olarak güzel ama mıntıka bakımından kötü, her sabah çam iğnesi süpürüyorsun çünkü

    Görevlendirmeye gelirsek. Sana mülakatta soracaklar ne okudun, ne iş yapıyorsun diye. Muhasebecilik yapıyorsan 2 sene çalışmış isen 4 de, diğerlerinden bir adım öne geçersin. Karargah bölüğünde maliye şube var, orada asker fazlalığı yoksa seni havada kaparlar. İşi yoğundur, 5'te koğuşuma gideyim yoktur akşamları da çalıştığın olur. Ancak şafak güzel atar, Karargah'ın askerlerini pis işlere çağıramazlar, orada memur gibi takılırsın. Bir de maliyenin diğer yerlerden farkı internetin olduğu tek birim olması.

    Karargah askeri olmanın en kötü tarafı tuttuğun nöbetler hep gece nöbeti olur. Şimdi değişti mi bilmiyorum ama ben askerliğim boyunca 6-8 ile 4-6'ya kadar olan akşam/gece nöbetlerini tuttum. Bu da adamı yoruyor, uykuyu unutuyorsun.

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Soru cevap şeklinde de yapabiliriz, ne merak ediyorsan sor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Namütenahi. -- 13 Temmuz 2019; 14:17:2 >




  • Hocam Allah razı olsun cevabın için.sadece muhasebe ofisinde staj yaptım.Yemek ayırt etmem ne bulursam yerim 😄 koğuşlar kaç kişilik.komutanlar askerlere nasıl davranıyor(bazı yerlerde sıkıntıymış) ve spor olayı nasıl ağır mı oluyo.onbaşı-çavuş olayabiliyoz mu? kıbrıs için yol parası ne kadar veriyorlar.
  • Kadir4158 kullanıcısına yanıt
    Koğuşlar 30 kişilik olması lazım. Tümen'in bölük komutanı biraz sıkıntılı, kendisini seven yok gibi bir şey. Değişti mi bilmiyorum, muhtemelen hala ordadır. Bölük komutanı dışında sıkıntı yaşadığım bir komutan olmadı, hepsi iyiydi. Zaten usta askersin, görevini yerine getirdikten sonra kimse sana bir şey diyemez. Hakaret, küfür, şiddet falan zaten yok, yasak. En fazla şaka niyetine küfür ederler. Cimer'e öyle şikayetler geliyor ki aklın durur, askere "lan" dedi diye sıkıntı yaşayan komutanlar bile var. Eskisi gibi değil yani, rahat ol o konuda.

    Spora gelirsek, spor denetimine belli bir süre kala spora başladık biz. Ben en fazla 7 gün falan yapmışımdır spor, denetimden önce terhis olduğumuz için yırttık spordan. Bizimle uğraşmadılar yani. Spor dediğin de koşu, şınav, mekik ve barfiks. Sana illa şu sayıyı yapacaksın diye zorlamıyorlar, yapabildiğin kadar. Zaten yetersiz isen denetime de girmiyorsun. Bir sağlık problemin varsa raporun olsun, raporun olmadan benim şuram ağrıyor buram ağrıyor deme sıkıntı yaşarsın. Geri hizmet yeri olduğu için ağır bir sporu yok Tümen'in.

    Kısa dönemler onbaşı veya çavuş olamıyordu benim zamanımda, benim zamanım dediğim de Ocak'ta döndüm askerden daha yeni yani. Gerçi şimdi herkes 6 ay yapacak galiba, o sisteme tam olarak geçtiler mi bilmiyorum. Eğer herkes 6 ay yapacaksa okumuşların çavuş olma olasılığı daha yüksek. Kısa dönem orada 5 ay kalıyor, uzun dönem 11 ay. Haliyle adam uzun dönemi çavuş yapıyor.

    Yol parasını gemi ile ulaşımdan hesapladığı için az para veriyor, tam olarak hatırlamıyorum ama 70 TL bir şey gibi bir şeydi galiba.

    Bu arada celp olarak en iyi celbi seçmişsin. Ne tam sıcak görüyorsun ne de tam soğuk. Kıbrıs'ın Temmuz sıcağı çok fena. Bir de Ocak'a doğru "ulan Kıbrıs nasıl bu kadar soğuk oluyor" diyeceksin. Tümen yüksek bir konumda olduğu için çok keskin bir soğuğu var. Nöbetlerde az donmadık, gerçi bizden sonra kapı falan koymuşlar nöbet yerlerine.




  • hocam telefon soktunuz mu içeri soktuysanız taktikleri alabilirmiyimmisal maliye kısmına giremedim yazıcı filan yaparlar mı ?haftasonu izin 1 gün mü? bi de benim 2. celp acemi manisa çıktı ekim başı girnede olucam inşallah mart'ın ilk haftası da biter galiba askerlik dediğiniz gibi kıbrıs sıcağına yakalanmıcam sizi yakaladım aklıma geldikçe soru sorarım artık
  • Kadir4158 kullanıcısına yanıt
    Celp dönemleri bizim Tümen'e yığınla asker gelir. Merkez şubeye mülakata girerler sonra birliklerine geri gönderilirler. Sen otobüs dolusu adamla Tümen'e gireceksin, şubede mülakata gireceksin, tek tek isimlerinizi okuyup otobüse bindirecekler. Sen binmeyeceksin, Tümen'in askeri olduğun için bavulunu alıp KTM'ye gideceksin. KTM'de ne kadar süre kalacağın koğuşlardaki boş yatak sayısına bağlı. İşleyiş bu şekilde olduğu için arama yapılmıyor, haliyle telefon sokup sokmamak sana kalmış.

    Bilgisayardan ve ofis programlarından anlıyorum dersen yazıcı olabilirsin. Yazıcılık yapabileceğin bölük, personel şube, merkez şube (burası biraz postacı gibi) ve maliye şube var. 10 kişiye yakın bir yazıcı kadrosu var yani. Yazıcı olamazsan silahlıkçı olmaya bak, oradaki en kebap iş. Sabahtan akşama kadar silahlıkta oturuyorsun, defteri yazıp sayım yapıyorsun o kadar. Denetim zamanları kafan ağrır sadece, atışlar oluyor çünkü. Aynı şekilde revir ve koğuş da rahattır.

    Haftada sadece 1 gün çarşı iznin var. Ben hep Girne'ye gittim ama Kıbrıs pahalı, onu söyleyeyim. Oranın halkı asker ve turist sömürerek yaşıyor çünkü.




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.