Şimdi Ara

4 yıllık halkla ilişkiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
8.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ben yabancı dilde eğitim veren bir özel üniversitede burslu olarak 4 yıllık halkla ilişkiler bölümünü okumak istiyorum.üniversitede ayrıca ek yabancı dil progamları da var.yani mezun olunca 2 veya 3 yabancı dile hakim halkla ilişkiler uzmanı olarak hangi kurumlarda ne vasıfla çalışabilirim ve maddi olarak yeterli düzeyde maaş alalbilir miyim?

konu hakkında bilgisi olanlar cevaplarlarsa memnun olurum.

• sarıyer belediyesi halkla ilişkiler bölümünde calısan bir tanıdıgım 1000tl alıyor tam olarak ne yapıyor bilmiyorum ama ..
  • dstum kesinlikle bulaşma o işe çok ciddiyim ben de benzer bir bölümde burslu olarak okumaktayım bu sene üniversiteyi bırakıp farklı bölüm için tekrardan sınava gireceğim.. (ilkine girdim ikincisine de giricem) iş bulmak o kadar kolay değil ayrıca şu an halkla ilişkiler yapan bir çok kişi de farklı mesleklerden bu noktalara gelmiş kişiler.. kimse bu işin eğitimini alarak başlamamış açıkcası çok pişman oldum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fashionality

dstum kesinlikle bulaşma o işe çok ciddiyim ben de benzer bir bölümde burslu olarak okumaktayım bu sene üniversiteyi bırakıp farklı bölüm için tekrardan sınava gireceğim.. (ilkine girdim ikincisine de giricem) iş bulmak o kadar kolay değil ayrıca şu an halkla ilişkiler yapan bir çok kişi de farklı mesleklerden bu noktalara gelmiş kişiler.. kimse bu işin eğitimini alarak başlamamış açıkcası çok pişman oldum..

Arkadaşım abartma istersen , ben de Halkla İlişkiler okuyorum.Haliyle az çok biliyoruz ortalığı.Bu bölümün öyle bir özelliği var ki ; girişimci biri olmadığın,insanlarla rahat iletişim kuramadığın sürece ne yaparsan yap iş bulamazsın.Sosyal bir insan olmalısın.Eğer konuyu açan arkadaş bu özelliklere sahip biriyse ve yanına 2. ya da 3. dili koyarsa emin ol onu kimse tutamaz.

• gerektiği yerde ve zamanda yeteri kadar bilgi sahibi olduğum konularda düşüncelerimi söylemekten çekinmemeyen biriyim.ayrıca eğitim dili ingilizce dersler ve sınavlarda kullanılan dil de ingilizce.ayrıca fransızca veya başka dilde de eğitim alabiliyosun istersen.ayrıca staj programını üniversite belirliyor.istersen yurtdışında staj yapabiliyosun.
  • kesinlikle uzak dur
    özel sektörde halkla ilişkiler uzmanı olmak için halkla ilişkiler mezunu olma şartı aranmıyor. sadece deneyimli insanları, insanlarla diyaloğu iyi kurabilenleri tercih ediyorlar. isterse ilkokul mezunu olsun.
    devlet kurumları halkla ilişkiler mezunu için ayrıca bir kadro ayırmıyor. lisans veya önlisans mezunu herhangi biri rahatlıkla resmi kurumların halkla ilişkiler biriminde çalışıyor. ki zaten çoğu resmi kurumda halkla ilişkiler birimi diye bir şey yok.

madem yabancı dilin iyi,
    dille ilgili bir bölüm tercih etmen yararına olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcgamebeer

kesinlikle uzak dur
    özel sektörde halkla ilişkiler uzmanı olmak için halkla ilişkiler mezunu olma şartı aranmıyor. sadece deneyimli insanları, insanlarla diyaloğu iyi kurabilenleri tercih ediyorlar. isterse ilkokul mezunu olsun.
    devlet kurumları halkla ilişkiler mezunu için ayrıca bir kadro ayırmıyor. lisans veya önlisans mezunu herhangi biri rahatlıkla resmi kurumların halkla ilişkiler biriminde çalışıyor. ki zaten çoğu resmi kurumda halkla ilişkiler birimi diye bir şey yok.

benim de anlatmaya çalıştığım bu..

şu ana kadar tanıdığım ciddi anlamda halkla ilişkiler ile ilgili iş yapan insanların neredeyse tümü farklı sektörlerden bu işe başlamış.. kimse bu işin okulunu okumamış.. yani çok abartı bi şekilde insanları etkileme becerin yoksa ya da ağzın çok iyi laf yapmıyorsa bu işe hiç başlama.. sadece bildiğin alanlar üzerine konuşman yetmez çünkü her alanda karşındakini ikna edecek kadar bilgin olması gerekir..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • abi ya ygs puanım çok iyi bide lys denemleride iyi sözel bölümden derece yaparsın diyo herkes bu yüzden özel üniversiteyi burslu istiyorum.iş konusunda daha kolay iş bulabilirim diye. şeçebileceğim bölümleri yazıyorum buraya iş bulma açısından hangisi daha iyiyse görüşlerinizi bekliyorum.

sinema televizyon(bahçeşehir veya bilgi)
    gazetecilik(bahçeşehir veya yeditepe)
    halkla ilişkiler ve tanıtım(kadir has veya yeditepe)
    medya ve iletişim sistemleri(bilgi üniversitesi)
    reklamcılık(bahçeşehir yada bilgi)
  • quote:

Orijinalden alıntı: zajc

abi ya ygs puanım çok iyi bide lys denemleride iyi sözel bölümden derece yaparsın diyo herkes bu yüzden özel üniversiteyi burslu istiyorum.iş konusunda daha kolay iş bulabilirim diye. şeçebileceğim bölümleri yazıyorum buraya iş bulma açısından hangisi daha iyiyse görüşlerinizi bekliyorum.

sinema televizyon(bahçeşehir veya bilgi)
    gazetecilik(bahçeşehir veya yeditepe)
    halkla ilişkiler ve tanıtım(kadir has veya yeditepe)
    medya ve iletişim sistemleri(bilgi üniversitesi)
    reklamcılık(bahçeşehir yada bilgi)

bunların her birinde kendini aşırı derecede göstermen gerek ki doğru dürüst bir işin olsun..

birincisi

yazdığın ilk iki bölümünden mezun olduktan sonra en az bi 2 - 3 sene yeni eleman olduğun için seni çok eziyorlar (bu bölümden mezun bi çok arkadaşım var ordan biliyorum) kazandığın ücretde çok fazla değil.. yani senelerini vermen gerek ki doğru düzgün bi maaş kazanabilesin.. muhtemelen sana bu bölümleri önerenler büyük gazetecileri falan örnek vermişlerdir ayrıca kadrolu eleman olmak için senelerce bekleyebilirsin..

halkla ilişkiler dediğim gibi.. daha başka eklenecek söz yok.. eğer ikinci mesajımda söylediğim gibi biri değilsen hayatının hatası olur..

medya ve iletişim sistemleri bölümünü tam olarak bilmiyorum yani bişey diyemem ama iyi demiyorum yanlış anlama..

reklamcılık şu an benim okuduğum bölüm ve okulu bırakacağım gerisini sen düşün eğer saydığım özelliklere sahip değilsen buna hiç bulaşma ya da illaki ben bunu seçeceğim diyorsan sağlam bi torpilin olsun ki bitirdikten sonra açıkta kalma

dstum karar sana kalmış çalışma ortamının ciddi derecede zor olmasından ve ilk seneler çok ezileceğin için ilk iki yazdığın bölümü hiç önermiyorum.. seçeceksen diğerlerini seç ama yapabileceğine eminsen seç

diğer bir diyeceğim de maddi durumun iyi değilse özel üniversiteye burslu dahi olsan gitme.. ben gittim köpekler gibi pişmanım..

ortamı çok bozuk, hocaları bazen dengesiz oluyor ayrıca oradaki insanların hiçbirine kolay kolay uyum sağlayamıyorsun.. kızlarda değeri neredeyse babamın 1 yıllık maaşı kadar olan takılar, erkeklerin hepsinde modifiyeli arabalar ve her gün modifiye muhabbetleri yani bi süre sonra yeter diye bağırasın geliyor

sana önerim iyi bir devlet üniversitesine gitmen ayrıca sayısal ya da eşit ağırlıkta da şansını dene

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fashionality -- 25 Mayıs 2010; 20:10:05 >

• tmden hangi bölümleri önerirsin matematiğim iyi en azından ygsde 37 net yaptım.
  • Halkla ilişkilerci olmak için bu bölümü okumak gerekmez 4 yılına yazık.
  • bende sözelim yaw napacaz hiç bilmiyorum bi hedefimde yok ? napayım ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Battle Royale

bende sözelim yaw napacaz hiç bilmiyorum bi hedefimde yok ? napayım ki

aynen bende sözelim ve ne okuyacağımı bilmiyorum. öğretmenlikler var bir ama kazanamıyacağım herhalde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.