Evet arkadaşlar öncelikle kendimi tanıtayım ben 2022 yks'de 2,5k sıralama yaptım ve iühf tercih ettim dh forum ile de o dönem yks sonrası süreçte tanışmıştım her sene yks dönemi hesabı açar bi konulara bakarım bu sene hukuğu bırakmaya kesin karar verdiğim için bu konuda bir bilgilendirme yapmak istiyorum. Öncelikle çok fazla başlık var bölümü bırakmamda ama bunların en başlıca sebebi mesleğin gerçekten artık bitik bir hale gelmiş olması diyebilirim 1. sınıfın yazında legal500'e göre Türkiye'nin en iyi 5 bürosu arasında gösterilen bir büroda da staj yaptım ve bunu açıkça gördüm ki bu meslek şuanda size para kazandırmaz en iyi yerlerde çalışmaya başlayan adamlar lise kpss ile atanan adamdan az kazanıyor böyle olunca insan doğal olarak "abi o zaman biz bu sıralamayı neden yaptık diyor" 90'lı yıllarda mezun olmuş kaymak dönem avukat abilerinize bakmayın (ben öyle yaptım malım) o zaman lise mezunu olsanız bile işiniz garantiydi şuan piyasa o durumda değil iyi bir sıralama yaparsanız hukuk gibi bir köşeye sıkışmış bir bölüm değil iyi bir ünide (boun koç odtü gsü bilkent) daha her alana açık ve kendinizi geliştirmenizle özel sektörde alanı geniş bölümlere yönelmenizi öneririm. Diyorsanız ki hukukçu adam da gider özel sektörde yer edinir şöyle bir şey var boun'da pols okuyan adam 3 bölüm dersi 5 seçmeli alıp kendini farklı alanlarda geliştirirken size 7 zorunlu ders bir tane hukuk seçmelesi sunacaklar 7 dersin 4 ü baba olacak hocalar puan vermeyecek derken siz okulu bitireyim yeter moduna geleceksiniz okul bitince 10k maaşla staja başlamak koyacak piyasa gerçekleri bunlar çevremde 2 yabancı dil bilen çok adam bugün asgari maaşla İstanbul da geçinmeye çalışıyor çok uzun yazdım daha uzatmayayım soru olursa cevaplarım < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |