Şimdi Ara

4 PORTLU MODEM TAVSİYELERİNİZ LÜTFEN (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
0
Favori
5.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Zaint

inca 4 port, sorunsuz + ucuz

hiç bir şey demiyorum valla kafeinn ve okan992 okadar boğaz patlattı adam gelip ne yazdı
  • USR 9106 için fazla ısınıyor deniliyor.Şu an Zoom x4 kullanmaktayım.Aşırı memnunum(6 aydır hiç kapatmadan hiç bir sorun yaşamaz haldeyim).Isı problemi diye bir şey de yok.2'den fazla bilgisayara neti paylaştırmak için modemimi değiştirmeyi,değiştirmişken de kablolardan kurtulma adına wireless almayı düşünüyordum da...
    Kısaca 2 tane önemli sorum var bu konuda,
    1-USR 9106 için ısınma problemi(ciddi şekilde) var mı(malum,önümüz yaz)?
    2-bilgisayarların birbirini görmeleri,tanımaları ne şekilde oluyor.
    Oyun vs. oynarken ethernetten bağlanmış gibi mi davranacağım?
    Port açılması sebebiyle bilgisayarların birbirine direkt ulaşımı yoktu Zoom x4'te.yani dosya aktarmak istediğimde msn üzerinden falan göndermek durumunda kalıyordum.Hız farketmiyordu(hızlı oluyordu yani) ama normal paylaşılan klasörlerden veya bilgisayardan,diğerine ulaşamıyordum.3 bilgisayar var.Birinde kendi ayarlarından kaynaklanırken bu,diğerinde yaptığım denemeler sonucu sebebinin port açmak olduğunu buldum.

Bir de son olarak,bu wireless modemi aldıktan sonra,yeni aldığım notebook için bir şey alınmasına gerek yok sanırım ama desktoplar için extra birşey almama gerek var mı?

• Slm millet adsl modem alcamda çoklu bilgisayar bağlantısı için ADSL2 yi destekleyen Lynksis ya da US Robotics markalarından fiyat/performans bakımından önerebileceğiniz modeller varsa lütfen...

Orjinalden alıntı: imns

Slm millet adsl modem alcamda çoklu bilgisayar bağlantısı için ADSL2 yi destekleyen Lynksis ya da US Robotics markalarından fiyat/performans bakımından önerebileceğiniz modeller varsa lütfen...

Linksys'i unutun (ADSL sağlığınız için...). US Robotics'den kablolu 4-port ethernet model USR-9105, onun aynısı ve kablosuz versiyonu USR-9106'dır. Bunlar alınır, fiyat/performans olarak da sadece teknik özellikler olarak da... Ancak benzer durumda Airties RT-110 (kablolu) ve RT-210 (kablosuz) modemlerini de alıcı gözle dikkatle ve ciddiyetle inceleyiniz derim... AirTies'ın da bazı ciddi üstünlükleri var; bu Forum'da çok değişik konularda ve belki 15-20 ayrı mesaja AirTies'ı övüyorum. Adım (gerçek olmadığı halde) AirTies'çıya çıkacak diye tırsıyorum ama dediklerimde büyük haklılık payı var!... Kolay gelsin!

• quote:

Orjinalden alıntı: savatage

USR 9106 için fazla ısınıyor deniliyor.Şu an Zoom x4 kullanmaktayım.Aşırı memnunum(6 aydır hiç kapatmadan hiç bir sorun yaşamaz haldeyim).Isı problemi diye bir şey de yok.2'den fazla bilgisayara neti paylaştırmak için modemimi değiştirmeyi,değiştirmişken de kablolardan kurtulma adına wireless almayı düşünüyordum da...
    1-USR 9106 için ısınma problemi(ciddi şekilde) var mı(malum,önümüz yaz)?

Alacağınız yeni modemi (varsayalım USR-9106'yı) pencerenin önüne koyup "güneş banyosu" yaptırmadıkça bir miktar ısınsa da birşeycikler olmaz. Ancak benim tavsiyem, Türkiye'nin kötü şehir şebeke gerilimi altyapısı nedeniyle modemin güç adaptörünü bir KGK çıkışından beslemenizdir... [Hatırladığım kadarıyla USR'larla normal yani SMPS olmayan bir güç adaptörü geliyor, yani sizin Zoom x4'le gelen türde; elinize aldığınızda biraz ağır çeken türde...]

• quote:

Orjinalden alıntı: savatage

USR 9106 için fazla ısınıyor deniliyor.Şu an Zoom x4 kullanmaktayım.Aşırı memnunum(6 aydır hiç kapatmadan hiç bir sorun yaşamaz haldeyim).Isı problemi diye bir şey de yok.2'den fazla bilgisayara neti paylaştırmak için modemimi değiştirmeyi,değiştirmişken de kablolardan kurtulma adına wireless almayı düşünüyordum da...

2-bilgisayarların birbirini görmeleri,tanımaları ne şekilde oluyor.
    Oyun vs. oynarken ethernetten bağlanmış gibi mi davranacağım?
    Port açılması sebebiyle bilgisayarların birbirine direkt ulaşımı yoktu Zoom x4'te.yani dosya aktarmak istediğimde msn üzerinden falan göndermek durumunda kalıyordum.Hız farketmiyordu(hızlı oluyordu yani) ama normal paylaşılan klasörlerden veya bilgisayardan,diğerine ulaşamıyordum.3 bilgisayar var.Birinde kendi ayarlarından kaynaklanırken bu,diğerinde yaptığım denemeler sonucu sebebinin port açmak olduğunu buldum.

Bir de son olarak,bu wireless modemi aldıktan sonra,yeni aldığım notebook için bir şey alınmasına gerek yok sanırım ama desktoplar için extra birşey almama gerek var mı?

A) USR-9106 veya benzeri (wireless olsun olmasın) 4-port'lu bir modem (+switch/router) alırsanız, en az 4 bilgisayarı kablolu olarak modeme bağlayıp bunların "birbirlerini görmelerini" sağlayabilirsiniz. Kablosuz bağlantıyla, bu sayı daha da artar.

B) Yeni dizüstünüz herhalde Centrino'ludur; öyle ise onda bir alıcı devre zaten gövdenin içinde mevcuttur. PC'ler (desktoplar) için ise:
    a) PCI'ya takılan ve antenli alıcı "wireless" kartlar kullanılır. Tabi kasayı açmanız gerekiyor bunları yerleştirebilmek için...
    b) Pratik uygulama istiyorsanız, daha minyatür (içinde anteni de mevcut, bir cins PCMCIA wireless alıcı kartı benzeri olan) ve USB uygulamalı Bluetooth alıcılarına benzer (onlardan biraz daha büyücek boyutta) dongıllar var; onlardan kullanılır!

US Robotics'in her iki model "alıcı"sı da Türkiye'de mevcuttur, fiyatları da hemen hemen aynıdır!

Ancak ben size US Robotics dışında AirTies modellerine de bir alıcı gözle ama dikkatle/ciddiyetle bakmanızı tavsiye etmeden geçemeyeceğim. Kolay gelsin!

• arkadaşlar konu soğumuştu biraz ısıtayım ben adsl bağlattım bugün yarın baglanır ama henüz modem almadım usr 9106 düşünüyordum param pek yetmedi şimdide 9105 düşünüyorum şimdilik kablolu olsun ama sorum şu evde babamın kullandığı eskibbir bil var sabahları gazeteleri falan okuyor netten onda ethernet yok usb var bu usr 9105-6 da hem ethernet hemde usb var mı yani sadece bir bili usbiden digerlerini ethernettesn bağlayabilirmiyim ? umarım tam olarak anlatabilmişimdir...
    ha birde biliyorum biri çıkıp ethernet al diyecek aklımda ama modemle halledebiliyorken almıyayım dedim...

Orjinalden alıntı: ars287duff

arkadaşlar konu soğumuştu biraz ısıtayım ben adsl bağlattım bugün yarın baglanır ama henüz modem almadım usr 9106 düşünüyordum param pek yetmedi şimdide 9105 düşünüyorum şimdilik kablolu olsun ama sorum şu evde babamın kullandığı eski bir bil var sabahları gazeteleri falan okuyor netten onda ethernet yok usb var bu usr 9105-6 da hem ethernet hemde usb var mı yani sadece bir bili usb'den digerlerini ethernetten bağlayabilirmiyim ? umarım tam olarak anlatabilmişimdir...
    ha birde biliyorum biri çıkıp ethernet al diyecek aklımda ama modemle halledebiliyorken almıyayım dedim...

US-9105 (ve keza kablosuz versiyonu olan 9106'da) maalesef USB'den bağlantı imkanı YOKTUR!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 8 Temmuz 2005, 19:00:08 >

• quote:

Orjinalden alıntı: kafeinn

Ben şunu anlatmaya çalışıyorum. YAHU UCUZ MAL DEĞİL YAHUUU. ROBOTİCS MODEM ZOOM VE GEEK İLE AYNI FİYATA YAHUUUUU. NE YANİ PAHALI OLSA HALDEN ANLARIZ UCUZA KAÇIN DERİZ. AYNI FİYATA DAHA KALİTELİSİNİ ÖNERİYORUZ. 63 $ ROBOTİCS BROADCOM CHİPSETLİ DAHA NE ANLAŞILAMIYORUZ YAAA. BİR DAHA MODEM KONUSUNDA YAZMAYACAĞIM NE ALIRSANIZ ALIN KAFANIZA GÖRE TAKILIN HEPSİ AYNI ZOOM EN İYİ GEEK ONDAN DA İYİ ACAİP O MODEMLER. CONNEXANT (ESKİ ADIYLA ROCKVEL) DÜNYANIN EN KALİTELİ VE PAHALI MODEM CHİPSETLERİNİ YAPAR. BROADCOM CHİPSETLİLER Bİ BOKA YARAMAZ. OK RAHATLADINIZ MI. DUYMAK İSTEDİKLERİNİZİ YAZAYIM DA BENİM DE SİNİRLERİM TEPEME ÇIKMASIN. BİLGİYİ PAYLAŞMAK ÇABASINDAYIZ AMA MİLLET HURAFE PEŞİNDE.

KARDEŞİM HELAL SANA.... BENDE ROBOTİCS 9105 KULLANİYORUM.. ALETTEN MEMNUNUM. SONUNA KADARDA USR DERİM.

HERİFLER KALİTE... EN İYİSİ BENCE BU.. 5-10 DOLAR HESABİNİ YAPANLAR BİLMEZ TABİ KALİTE NEDİR? AMA SUNU SOYLEMELİYİM Kİ.. EGER ADSL MODEM ALACAKSAN USR ALACAKSİN. O KADAR

• quote:

Orjinalden alıntı: mafaky

quote:

Orjinalden alıntı: ars287duff

arkadaşlar konu soğumuştu biraz ısıtayım ben adsl bağlattım bugün yarın baglanır ama henüz modem almadım usr 9106 düşünüyordum param pek yetmedi şimdide 9105 düşünüyorum şimdilik kablolu olsun ama sorum şu evde babamın kullandığı eski bir bil var sabahları gazeteleri falan okuyor netten onda ethernet yok usb var bu usr 9105-6 da hem ethernet hemde usb var mı yani sadece bir bili usb'den digerlerini ethernetten bağlayabilirmiyim ? umarım tam olarak anlatabilmişimdir...

US-919,05 (ve keza kablosuz versiyonu olan 9106'da) maalesef USB'den bağlantı imkanı YOKTUR!!!

eee ben ne yapacam şimdi hayal kırıklıgına uğradım valla...

• ucuz olsun diyorsan e-con s4 biraz iyi olsun diyorsan Zyxel 660HW derim

alacaksaniz US Robotics Alin..
  • arkadaşlar yukarda us robotics e pahalı deyip e-con felan önermişler

e be arkadaşlar

sizin dediğiniz modemler 50 dolar kalite usrobotics modem 65 dolar 15 dolar için bağlantı gidince kafanı duvarlara vurmaya değer mi ?

1 kere bağlantı koptuğunu görmedim

kablolu adsl modem -----> usr 9105
    wireless adsl modem ----> usr 9106

bu kadar
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.