Şimdi Ara

4 Portlu ADSL Modem Almak İstiyorum USR 9107 ALINACAK Karar Verilmiştir.Tşkler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
1.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben GEEK Q51 modemi öneririm.Ben bu modemi 7-8 aydır kullanıyorum hiç bir sorun yaşamadım.Hatta geçenlerde arkadaşımında GEEK modemi var dı arızalandı hemen teknik servisine gönderdik hiç bekletmeden anında modemin sorunu giderdiler.Bu çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum .Hem bu arada CHIP dergisinin OCAK ayında 4 port lu modemler arasında TEST de birinci çıktı.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliexe1905 -- 3 Şubat 2006 12:54:50 >
  • @ mafaky

çok saol yazı içn benm de jeton geç düştü o ilk mesajı yazdktan 1saat sora fln gittim aldım 9107 i
  • inca im-104
  • herkese ilgisi için teşekkür ederim yeterince aydınlatma olmuştur 9107 almaya kesinlikle karar verdim hayırlısı olsun diyelim
  • quote:

Orjinalden alıntı: tarnat1985

Bence bu yazdığın modemi alma mafaky kardeşimin önerdiği gibi AİRTİES RT-110 u al Neden diye soracak olursan;
    Bu alacağın modem adls2 Özelliğine sahip yani DOWNLOAD YAPMA HIZIN 12 mbit/sn FAKAT AİRTİES RT_110:ADLS+ Özelliğine sahip olup 24 mbit/sn DOWNLOAD HIZINA erişebilirsin.Şimdi diyeceksin "Şimdiki internet bağlantısı zaten bu hızlara erişemez" evet erişemez fakat Bu teknik Özeliğin mutlaka kalite ve ileride yarar sağlayacağından eminim..
    KOLAY GELSİN Ona göre seçimini yap....
    quote:

Orjinalden alıntı: sprachen

USR 9107
    http://www.gold.com.tr/product.asp?CATEGORY=Modemler&MARK=USROBOTICS

bunu alıyorum kullananlar yazarsa sevinirim

AYRICA KAFEİN Arkadaşım;
    Airties ile ilgili olarak forumda; teknik anlamda veya başka birşey; şikayeti olan bir yazı göster bana?
    U.S robotics i soracak olursan Şikayetler ve çözülmeyen sorunlar almış başını gidiyorrrr....!!!
    ÖRNEK/http://forum.donanimhaber.com/m_5690847/tm.htm
    Bu sadece 1 tanesi......

Airties ile ilgili bir çok şikayet var. Şikayetler kullanıcının tecrübesizliğinden ve çoğunlukla "ALETİN MANUEL'İNİ OKUYAMAYACAK KADAR SIĞIR" olmasından kaynaklanıyor çoğunlukla. Robotics modemlerde de şikayetler aynı konude veya fabrikasyon hatalı üretim denk gelmesinden ötürü. Bir senede satılan Robotics adsl modem 70.000 adet. Bu forumda birkaç hatalı üretim denk gelmiş şaşırıyorsun. AYRICA DNS sorunundan kaynaklanan şikayetler de modeme malediliyor. Çözüldüğü zaman da topici açan "DNSAYAR PROGRAMI YÜKLEDİM SORUN ÇÖZÜLDÜ" ya da "MODEMİM HATALI ÜRETİM, DEĞİŞTİRDİM SORUN YOK" diye topici noktalamıyor. Hatta bu modem ne boktan modem yahu bağlanamıyorum diye topic açan vatandaşa özelden yazışıp hatasını anlattım. kullanıcı adı sonuna @ttnet eklemediği için bağlanamıyormuş. Ama bunu topice yazmadı. Olay öyle modeme küfür ettiğiyle kaldı.
    Şimdi gelelim zeytin yağı gibi üste çıkmana. Airties TEKNİK ANLAMDA 4 PORT MODEMLERDE AİRTİES ÜSTÜN" dedin. ben de soru sordum. Bana bilimsel şekilde TEKNİK ANLAMDA airties 4 port modemin usrobotics 4 port modemden ne üstünlüğü olduğunu ne zaman söyleyeceksin?
    Forumlarda verdiğin önek usr linki bence art niyetin. Adamın biri usr kullanıcısı olarak cevaplamış. Böyle cımbızla örnek seçmek ancak rakip bir firmanın pazarlama elemanlarına, ya da bir ürünü FANATİKÇE sanki babasının fabrikasında üretilmişçesine sahiplenmeye işaret eder. SOn kez teknik anlamda üstünlüklerini söylemeni isterim. Teknoloji bilgini ne zaman kullanacaksın? Bence ikisi de aynı chipset TI chipset. İkisi de birbirine çok yakın kalitede. Software farkı ve kasa farkı var? Ya iddia ettiğin teknolojik fark? Ürünleri karalamadan tane tane açıklarsan memnun olurum. Forumlarda bir çok kullanıcı airties ve robotics modemlerin kalitesini biliyor. Karalamaya gerek yok.

3 Şubat 2006 11:13:18

--------------------------------------------------------------------------------

XaVieR.bb
    Teğmen :evde 4-5 duvar ardını cekıyor bende srun yok belkı arızalı bır urundur senınkı
    (Yukarıdaki cümle, o verdiğin linkte usr sorunu dediğin linkte bir usr kullanıcısının sorun sahibine verdiği cevaptır...)/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafeinn -- 4 Şubat 2006 0:39:40 >

• bende zoom x3 var..
    ama kablosuz almayı düşünüyorum..
    birden fazla port olsun ki rahat rahat oyun v.s. oynayabiliriyim..

Ne tavsiye edersiniz?
  • quote:

Bence bu yazdığın modemi alma mafaky kardeşimin önerdiği gibi AİRTİES RT-110 u al Neden diye soracak olursan;
    Bu alacağın modem adls2 Özelliğine sahip yani DOWNLOAD YAPMA HIZIN 12 mbit/sn FAKAT AİRTİES RT_110:ADLS+ Özelliğine sahip olup 24 mbit/sn DOWNLOAD HIZINA erişebilirsin.Şimdi diyeceksin "Şimdiki internet bağlantısı zaten bu hızlara erişemez" evet erişemez fakat Bu teknik Özeliğin mutlaka kalite ve ileride yarar sağlayacağından eminim..
    quote:

USR 9107

AYRICA KAFEİN Arkadaşım;
    Airties ile ilgili olarak forumda; teknik anlamda veya başka birşey; şikayeti olan bir yazı göster bana?
    U.S robotics i soracak olursan Şikayetler ve çözülmeyen sorunlar almış başını gidiyorrrr....!!!
    Bu sadece 1 tanesi......

Bunlar da Airties hakkındaki birkaç tanesi
    http://forum.donanimhaber.com/m_4721498/mpage_1/key_airties%252Cba%25F0lanm%25FDyor//tm.htm#4721498
    http://forum.donanimhaber.com/m_2990214/mpage_1/key_airties%252Csorun//tm.htm#2990214
    http://forum.donanimhaber.com/m_4943477/mpage_1/key_airties%252Csorun//tm.htm#4948801 ---- wpa şifrelemede wireless kopuyor iddiası
    http://forum.donanimhaber.com/m_4943477/mpage_1/key_airties%252Csorun//tm.htm#4949558

Bu linkleri vermemdeki neden, senin link verme amacınla aynı değil. Airties de Robotics gibi çok tutulan bir marka oldu. Kullanıcısı bol olanın sorunlu müşterisi de bol olur. Adamlar 24 saat teknik destek hattını telefonla aramazlar, forumda yakınıp dururlar. Su. da modemin suçu olur.
    Öyle iddialı konuştun ki Airties hakkında bir tane şikayet yokmuşmuş. Al sana şikayet. Bence bu şikayetler modemin kötü olması demek değil. Ama sence öyle.
    Hala 4 port Airties'in teknik üstünlüklerini, bilimsel parametreler ışığında anlatmanı bekliyorum. Benim bilmediğim neler varmış kasa farkından ve software farkından başka. Mafaky in belirttiği gibi Airties de Robotics de ADSL+2 destekli. İddia ettiğin gibi robotics adsl2 destekli değil, Airties ile aynı hızda adsl+2 .. Muhtemelen ikisi de aynı chipseti kullanıyor herhalde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafeinn -- 4 Şubat 2006 1:10:58 >

• kardes hic dusunme direk robotics al mafaky de takma kafana kendisi ne derse desin airtiesla baglantisi olan bir arakadastir(.) Cok yardimci olur o ayri helal olsun ama airties(in) bi sekilde adamidir .

not airties kotu demiyorum aslinda hepsi ii modemler(in) ama robotics cidden baska bir olay hicccccc dusunme!!!!

mafaky abicim oldumu duzeldimi?!!?!?!?!?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ravunos -- 4 Şubat 2006 2:24:22 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ravunos

kardes hic dusunme direk robotics al mafaky de takma kafana kendisi ne derse desin airtiesla baglantisi olan bir arakadastir cok yardimci olur o ayri helal olsun ama airties bi sekilde adamidir

not airties kotu demiyorum aslinda hepsi ii modemlerin ama robotics cidden baska bir olay hicccccc dusunme!!!!

Güzel Türkçe'ye DAVET !....
  • quote:

herkese ilgisi için teşekkür ederim yeterince aydınlatma olmuştur 9107 almaya kesinlikle karar verdim hayırlısı olsun diyelim

Son ricam (hatta uyarım): 3 ay sonra "kablosuz modeme terfi etmeye karar verdim / gerek oldu" demezsiniz inşallah!... Çünkü o zaman en azından bir USR-5451 almak zorunda kalacaksınız ki bu da ortalama $ 80-85+KDV demek. Hani, yol yakınken USR-9108'i düşünmez misiniz? (Bildiğim ortalama fiyat $ 120+KDV.) İki cihaz kullanmak, artı bu iki cihazı bir kabloyla bağlamak da cabası dertler....

Bu arada, kullanacağınız modem marka/modelinden bağımsız olarak:
    a) Mutlaka splitter veya hat filtresi kullanın. (USR'lar ile eskiden splitter değil de hat filtresi geliyordu ama son halini bilmiyorum...)
    b) Mümkünse telefon girişlerini splitter'in TEL çıkışından alın. Yok bu mümkün olamıyorsa (duvar altından çekilmiş hatlardan dolayı), her telefonun girişine birer hat filtresi takın. 2'den çok paralel telefon ve/veya faks da kullanmayın...
    (Bu konuda problem çıkarsa özelime de yazabilirsiniz; ancak telefon tesisatının durumunu da iyicve anlatmayı ihmal etmeyin...)
    c) Mümkünse modeme bağlanacak telefon kablosunu bir aşırı akım/parazit koruma devresinden geçirin.. Bazı UPS'lerde ve/veya ithal malı topraklı prizlerde bu özellik bulunmaktadır. (Bu konuda da yardımcı olabilirim...) Gerçi her iyi modemin içinde (girişinde) bu devre/filtre vardır amma burası Türkiye: "çifte kaymaklı"nın zaraı olmaz!
    d) Modemin 220 volt beslemesini (yani modemle gelen AC/DC güç adaptörünü) tercihan bir UPS çıkışından besleyin ama bu UPS'ın "voltaj regülatör" özelliği de olsun...
    c) Eğer USR-9107 kullanacaksanız çoook yakınlarına telsiz (DECT) ttelefon yerleştirmeyin; kazara fikir dfeğiştirip de USR-9108 kullanacaksanız telsiz telefon iyice uzaklarda bulunsun. Muhtemelen frekans çatışması olacaktır; o zaman 9108'de "kanal değiştirme" gerekecektir...

Kolay gelsin, iyi kullanımlar.

• AYRICA AIRTIESI TURK MARKASI GIBI GOSTERMEYIN NERDE URETILIYOR ? NERDEN GELIYOR? TURKIYENI ITHALATINA MI IHRACATINA MI KATIKI SAGLIYOR?????

KISACASI BEN HALA ANLAMIS DEGILIM AIRTIES NASIL BU KADAR SIYRILDI ONCA MODEM ICINDEN HALBUKI MODEM LER ARAINDA COK CIDDI FARKDA YOK HADI ZOOM EYWALLAH ROBOTICS EYWALLAH FALANDA AIRTIES IN NE FARKI VAR GEEK DEN 3COMDAN ALACATELDEN ONU ANLAMIS DEGILIM!!!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: mafaky

quote:

kardes hic dusunme direk robotics al mafaky de takma kafana kendisi ne derse desin airtiesla baglantisi olan bir arakadastir cok yardimci olur o ayri helal olsun ama airties bi sekilde adamidir

not airties kotu demiyorum aslinda hepsi ii modemlerin ama robotics cidden baska bir olay hicccccc dusunme!!!!

Güzel Türkçe'ye DAVET !....

AIRTIES IN ADAMIYIM DIYEMIYORSUNDA TURKCEME LAF ATIYORSUN COK KOMIKSIN!!!!!(ASLINDA DEGILIMDE DEMIYORSUN buda ayrio bir durustluk ornegi tebrik ederim!!)

1200 mesajinin kaci airtiesla ilgili acaba cok merak ediyorum 1199????? (latife beyani ciddiye alma simdi sen mantik kuramida cikarirsin bu durumdan ondan uyarimi yapiyim:)}}}}}

• quote:

Orjinalden alıntı: mafaky

quote:

herkese ilgisi için teşekkür ederim yeterince aydınlatma olmuştur 9107 almaya kesinlikle karar verdim hayırlısı olsun diyelim

Son ricam (hatta uyarım): 3 ay sonra "kablosuz modeme terfi etmeye karar verdim / gerek oldu" demezsiniz inşallah!... Çünkü o zaman en azından bir USR-5451 almak zorunda kalacaksınız ki bu da ortalama $ 80-85+KDV demek. Hani, yol yakınken USR-9108'i düşünmez misiniz? (Bildiğim ortalama fiyat $ 120+KDV.) İki cihaz kullanmak, artı bu iki cihazı bir kabloyla bağlamak da cabası dertler....

Bu arada, kullanacağınız modem marka/modelinden bağımsız olarak:
    a) Mutlaka splitter veya hat filtresi kullanın. (USR'lar ile eskiden splitter değil de hat filtresi geliyordu ama son halini bilmiyorum...)
    b) Mümkünse telefon girişlerini splitter'in TEL çıkışından alın. Yok bu mümkün olamıyorsa (duvar altından çekilmiş hatlardan dolayı), her telefonun girişine birer hat filtresi takın. 2'den çok paralel telefon ve/veya faks da kullanmayın...
    (Bu konuda problem çıkarsa özelime de yazabilirsiniz; ancak telefon tesisatının durumunu da iyicve anlatmayı ihmal etmeyin...)
    c) Mümkünse modeme bağlanacak telefon kablosunu bir aşırı akım/parazit koruma devresinden geçirin.. Bazı UPS'lerde ve/veya ithal malı topraklı prizlerde bu özellik bulunmaktadır. (Bu konuda da yardımcı olabilirim...) Gerçi her iyi modemin içinde (girişinde) bu devre/filtre vardır amma burası Türkiye: "çifte kaymaklı"nın zaraı olmaz!
    d) Modemin 220 volt beslemesini (yani modemle gelen AC/DC güç adaptörünü) tercihan bir UPS çıkışından besleyin ama bu UPS'ın "voltaj regülatör" özelliği de olsun...
    c) Eğer USR-9107 kullanacaksanız çoook yakınlarına telsiz (DECT) ttelefon yerleştirmeyin; kazara fikir dfeğiştirip de USR-9108 kullanacaksanız telsiz telefon iyice uzaklarda bulunsun. Muhtemelen frekans çatışması olacaktır; o zaman 9108'de "kanal değiştirme" gerekecektir...

Kolay gelsin, iyi kullanımlar.

ama zeki adamsin vesselam takdir ediyorum 220 volt falanda filanda ups falan !!!! direk airties in akim bilmemne ozelligine yollama !!!! bizde yedik?!

ayrica kac kisinin modemi yandi yada kac kisinin modemi yuzunden herhangi bir yangin tehlikesi yasandi yasayanlar bir yazsinda bilelim!!!!

simdi baskalari da dicek bu adamin herhlade mafaky zoru var yanlis anlasilmasin ?! benim sorunum her modem alicak kisnin sorusuna mafaky nin atlamasidir hadi cevap veriyor cok gusel ellerine saglik ?!?!?! lakin cevaplar yanli ,belli bir amaca yonelmis sekilde buda benim canimi sikiyuor haliyle!!!

• quote:

1200 mesajinin kaci airtiesla ilgili acaba cok merak ediyorum 1199????? (latife beyani ciddiye alma simdi sen mantik kuramida cikarirsin bu durumdan ondan uyarimi yapiyim:)}}}}}

O kadar da abartmayın!.... Splitter ve uygulamaları konusunda epeyce mesajım vardır; onlar çoğunlukla ilk 500 arasındadır herhalde...

Ha siz ve diğer iflah olmaz şifa bulmaz US Robotics fanatiklerine bir de müjdem olsun bari: Gelecek 2 hafta içinde bir USR-5461 almaya karar verdim... Zoom x5V ile birlikte kullanacağım (VoIP nedeniyle şimdilik x5V'den "vazgeçemiyorum da...); konu komşuya "biraz faidemiz olması" gerekiyor kablosuz olarak ama AP-300 veya USR-5451 gibi tek başına sadece access point alacağıma biraz daha fazla verip bir router alayım dedim....

Kalın sağlıcakla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 5 Şubat 2006 3:29:13 >

• quote:

AYRICA AIRTIESI TURK MARKASI GIBI GOSTERMEYIN NERDE URETILIYOR ? NERDEN GELIYOR? TURKIYENI ITHALATINA MI IHRACATINA MI KATIKI SAGLIYOR?????

KISACASI BEN HALA ANLAMIS DEGILIM AIRTIES NASIL BU KADAR SIYRILDI ONCA MODEM ICINDEN HALBUKI MODEM LER ARAINDA COK CIDDI FARKDA YOK HADI ZOOM EYWALLAH ROBOTICS EYWALLAH FALANDA AIRTIES IN NE FARKI VAR GEEK DEN 3COMDAN ALACATELDEN ONU ANLAMIS DEGILIM!!!!!

Bu sorunun cevabı olabilecek bilgileri, gerek bu Forum'da gerekse başkalarında birkaç defa yazdım... Yine tekrarlıyayım:

1) AirTies (isminin İngilizce kökenli olduğuna bakılmaksızın) bal gibi bir TÜRK MARKASI'dır.
    2) Şu an bildiğiniz AirTies ürünleri U.Doğu'da Taiwan kökennli bir Şirketin Çin'deki fabrikalarında üretilmektedir. Bu son derece açık, AirTies Şirketi tarafından da şimdiye kadar asla saklanmamış bir durumdur! (AirTies ürünleri Kullanma Kılavuzuna bakarsanız, esas üretici Firma'nın adı ve adresi verilmektedir. Daha başka ne yapsınlar: Telefon, Faks numaralarını ve de Satış Md.'nün ismini ve e-mail adresini de yazsalardı yani???)
    3) Bu bakımdan USR, Zoom veya Linksys ne kadar bir "Amerikan markası" iseler AirTies da o kadar bir Türk markasıdır. (örneğin Datron, Pikatel veya Geek de Türk markalarıdır...)
    4) Bugün ne Linksys'in, ne US Robotics'in, ne Zoom'un ve ne de AirTies'ın Amerika'da veya Türkiye'de veya U. Doğuda veya herhangi bir ülkede kendilerine ait ADSL modem üreten fabrikaları yoktur ve olması da bu endüstrinin karakteri ve ürün uygulaması/geliştirmesi vb. açısından ekonomik değildir!...
    5) USR,Zoom veya Linksys veya diğer modem markaları fason olarak ürettirdikleri modemlere kendi yazılımlarını yüklettikleri gibi AirTies da ürünlerine Türkiye'de geliştirilmiş yazılımı yükleterek piyasaya sunmaktadır. Yazılım'ın haricinde AirTies ürünlerinde Türkiye koşullarında cazip olabilecek bazı özellikler (kota sayacı gibi...) ve Türkiye'nin alt yapısına daha uyumlu donanımsal değişiklik ve ilaveler de vardır.

Kişisel kanıma göre AirTies, derli toplu ve kompakt boyutlarda gözüken (beyaz renk bazılarınca kabul görmese bile...), ısınmayan, Türkiye'nin esnek (bozulmaya yönelik) altyapısına uyumlu, 3 yıl garantili ve gerçek anlamda 24/7 satış sonrası desteği olan, arızalı çıkabilecek ürünlerde son kullanıcıların %100'ünü değilse bile %95'ini tatmin ve memnun edebilen
    bir uygulama içinde olduğundan ve de "iyi reklam yapabildiğinden" diğer markalardan "sıyrılmıştır"... Çünkü Şirket buradadır (Türkiye'de), karar ve sonrasındaki uygulama mekanizmaları da burada ve çabuk çalışabilmektedir.

US Robotics'e bakın: baktı ki sadece distribütör/ithalatçı olan Armada veya Arena ile çalışmak yetmiyor çünkü bu Firmalar ADSL modem konusunda aslında "kutu satıcısı" (İngilizce'de bunlara "box mover" deniyor); geldi bir nüve halinde, Perpa'nın bir karanlık köşsesinde dahi bile olsa kendi ofisini kurdu. Bu ofis marka için pazarda biz son kullanıcıların tam olarak göremeyeceği, duyamayacağımız teknik destek, pazarlama desteği vs. vs. sağlıyor yani sadece proforma-fatura kesme mercii değil!... Bana göre bunun olumlu sonuçlarını da almaya başladılar.

Ama yine de AirTies'ın çözümü daha etkin ve yetkin, çünkü Şirket olarak buradalar ve daha önemlisi Ar-Ge'leri burada ve Türkiye'ye yönelik Ar-Ge yapmaktalar. US Robotics ve diğer "yabancı markalar" sadece Türkiye'ye yönelik Ar-Ge yapmaz/yapamaz olsa olsa "düzeltme ve iyileştirmeler" yaparlar...

Bilmem daha fazlasını söylemeye gerek var mı?

• Selam kafein arkadaşım
    Öncelikle sana birşey diyecem.Ben o linki özel olarak "arama" yapıp bulmadım(Mesajın tarihine bakarsan) görürsün.Ayrıca Sen madem bu kadar U.S robotics Hakkında bu kadar teknik bilgiye sahipsin de neden o arkadaşa yardımcı olamadın veya en azından mesaj yazmadın.Senin verdiğin linkleri inceledim(sağol çok arama yapıp Özellikle araştırmışsın) Acaba sen o linkleri inceledinmi bilmiyorum ama 4 tane sorun oluşmuş link vermişsin.Bunların 2 tanesi aynı link, ayrıca 3 konudan 2 si çözüme kavuşmuş.Bir tanesinin de sorunu(1. verdiğin link) arkadaşın ADLS şifresini bilmediğinden kaynaklanıyor(ppp ışığının yanmaması).Yani sorun modemden değil.2. verdiğin linkde bakarsan eğer; Orada görüş belirten birçok arkadaş var modemin ısınma sorunu olmadından söz ediliyor.O arkadaşın ethernet kartından kaynaklı bir sorundur.
    Gelelim Aynı olarak verdiğin linklere(3, ve 4) linkler; Bu konularda Çözüme kavuşmuş nedeni ise şifrelemeyle ilgili ve notebook larının batery sorunundan kaynaklı bir sorun.
    Yani Airtİes modemlerini Hiçbir sorunu yok.
    Eğer sende U.s Robotics in sorunsuz veya çok az sorunlu bir modem olduğunu düşünüyorsan EN AZINDAN Sana verdiğim Link i inceleme ZAhmeti gösterip bir Çözüm bul...
    SANA Özel olarak arama YApıp USR ile ilgili sorun bulmayı düşünmüyorum çünkü ALtında kalırsın....

KOlay gelsinn....
    EĞER Bu soruna bir çözüm bulamazsan bence USRoboticsi Arkadaşlara önermeyi Bırak...
    Ben takip edicem...
    İyi günler..
    AYRICA MAFAKY Kardeş ÇOK Güzel,Eğitici ve Bu piyasayı Çok iyi analiz edebilen; bu forumdaki ender kişilerde birisin..
    VE Bu Sebeplerden Dolayı KUTLUYORUM ve BAŞARILAR Diliyorum.
    Kendine İYİ Bak Mafaky Kardeş..
    quote:

Orjinalden alıntı: kafeinn

quote:

quote:

USR 9107

AYRICA KAFEİN Arkadaşım;
    Bu sadece 1 tanesi......

http://forum.donanimhaber.com/m_4721498/mpage_1/key_airties%252Cba%25F0lanm%25FDyor//tm.htm#4721498
    http://forum.donanimhaber.com/m_2990214/mpage_1/key_airties%252Csorun//tm.htm#2990214
    http://forum.donanimhaber.com/m_4943477/mpage_1/key_airties%252Csorun//tm.htm#4948801 ---- wpa şifrelemede wireless kopuyor iddiası
    http://forum.donanimhaber.com/m_4943477/mpage_1/key_airties%252Csorun//tm.htm#4949558

Bu linkleri vermemdeki neden, senin link verme amacınla aynı değil. Airties de Robotics gibi çok tutulan bir marka oldu. Kullanıcısı bol olanın sorunlu müşterisi de bol olur. Adamlar 24 saat teknik destek hattını telefonla aramazlar, forumda yakınıp dururlar. Su. da modemin suçu olur.
    Öyle iddialı konuştun ki Airties hakkında bir tane şikayet yokmuşmuş. Al sana şikayet. Bence bu şikayetler modemin kötü olması demek değil. Ama sence öyle.
    Hala 4 port Airties'in teknik üstünlüklerini, bilimsel parametreler ışığında anlatmanı bekliyorum. Benim bilmediğim neler varmış kasa farkından ve software farkından başka. Mafaky in belirttiği gibi Airties de Robotics de ADSL+2 destekli. İddia ettiğin gibi robotics adsl2 destekli değil, Airties ile aynı hızda adsl+2 .. Muhtemelen ikisi de aynı chipseti kullanıyor herhalde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarnat1985 -- 4 Şubat 2006 3:09:30 >

• quote:

Selam kafein arkadaşım
    Öncelikle sana birşey diyecem.Ben o linki özel olarak "arama" yapıp bulmadım(Mesajın tarihine bakarsan) görürsün.Ayrıca Sen madem bu kadar U.S robotics Hakkında bu kadar teknik bilgiye sahipsin de neden o arkadaşa yardımcı olamadın veya en azından mesaj yazmadın.Senin verdiğin linkleri inceledim(sağol çok arama yapıp Özellikle araştırmışsın) Acaba sen o linkleri inceledinmi bilmiyorum ama 4 tane sorun oluşmuş link vermişsin.Bunların 2 tanesi aynı link, ayrıca 3 konudan 2 si çözüme kavuşmuş.Bir tanesinin de sorunu(1. verdiğin link) arkadaşın ADLS şifresini bilmediğinden kaynaklanıyor(ppp ışığının yanmaması).Yani sorun modemden değil.2. verdiğin linkde bakarsan eğer; Orada görüş belirten birçok arkadaş var modemin ısınma sorunu olmadından söz ediliyor.O arkadaşın ethernet kartından kaynaklı bir sorundur.
    Gelelim Aynı olarak verdiğin linklere(3, ve 4) linkler; Bu konularda Çözüme kavuşmuş nedeni ise şifrelemeyle ilgili ve notebook larının batery sorunundan kaynaklı bir sorun.
    Yani Airtİes modemlerini Hiçbir sorunu yok.
    Eğer sende U.s Robotics in sorunsuz veya çok az sorunlu bir modem olduğunu düşünüyorsan EN AZINDAN Sana verdiğim Link i inceleme ZAhmeti gösterip bir Çözüm bul...
    SANA Özel olarak arama YApıp USR ile ilgili sorun bulmayı düşünmüyorum çünkü ALtında kalırsın....

KOlay gelsinn....
    EĞER Bu soruna bir çözüm bulamazsan bence USRoboticsi Arkadaşlara önermeyi Bırak...
    Ben takip edicem...
    İyi günler..
    quote:

Orjinalden alıntı: kafeinn

quote:

quote:

USR 9107

AYRICA KAFEİN Arkadaşım;
    Bu sadece 1 tanesi......

Yaa arkadaşım sen yazılanı okumuyor musun. "airties sorun" diye aratınca çıkanlardan birkaçı bu. Verdiğin linkte de sorun çözülmüş. Ürün sorunlu denmiş. Adam yazmış benim modemimde böyle bir sorun yok demiş. Airties sorunlarında da aslında intel onboard wireless driver sorunu, robotics sorunlarında da aynı driver sorunu. Ayrıca dns sorunu var airties sorunu ve robotics sorunu diye ortaya atılanlarda.
    Bak sana son sözüm. Burada teknik servis değiliz. Sitenin arama menüsünü kullanmayıp, modem sorunu diye aslında modemden kaynaklı olmayan sorunlarla milleti meşgul eden üşengeçlere yardım etmek zorunda değilim. Yazıp dursunlar yok airties sorunu yok robotics sorunu bana ne. Üstün dediğin modemin TEKNİK ÜSTÜNLÜKLERİNİ VE FARK YARATAN TEKNOLOJİSİNİN OLDUĞU İDDİASI SENİNDİ. İspatlaman için hala bekliyoruz. Aslında aynı özelliklere sahip malları pohpohlayıp yapay fark yaratmak YANLIŞ YÖNLENDİRMEKTİR. Sana en iyi açıklamamı şu dört link verdiğim mesajımda yaptım. Pastelemeden önce iyice bi okusaydın keşke. O linkleri neden verdiğimin açıklamasını da oku ve bundan sonraki mesajlarını bu topici GELİŞTİRMEK VE YARARLI KILMAK ADINA Airties 4 portlu modemin USR 9107 den TEKNİK ANLAMDA ÜSTÜNLÜKLERİ konusunda yaz. İddia ortaya attın biz de teknik anlamda bir üstünlüğü yok, metal kasa ve software farkından başka dedik. Hadi rastgele.

• quote:

ama zeki adamsin vesselam takdir ediyorum 220 volt falanda filanda ups falan !!!! direk airties in akim bilmemne ozelligine yollama !!!! bizde yedik?!

ayrica kac kisinin modemi yandi yada kac kisinin modemi yuzunden herhangi bir yangin tehlikesi yasandi yasayanlar bir yazsinda bilelim!!!!

simdi baskalari da dicek bu adamin herhlade mafaky zoru var yanlis anlasilmasin ?! benim sorunum her modem alicak kisnin sorusuna mafaky nin atlamasidir hadi cevap veriyor cok gusel ellerine saglik ?!?!?! lakin cevaplar yanli ,belli bir amaca yonelmis sekilde buda benim canimi sikiyuor haliyle!!!

Benim imzama bakacak olursan sana göre daha yaşlı (1952 doğumluyum...), gerek hayatta daha deneyimli gerekse de elektronik mühendisi olmam nedeniyle daha "teknik düzeyde" düşünen birisi olduğumu herhalde şu 20'li yaşlarında anlarsın ravunos dostum.

Henüz ADSL'li olmadığımız ve tüm bilgi ve deneyimime rağmen, "aman bize bişi olmaz" felsefesiyle hareket ettiğim günlerde bir C.tesi evin yakınına yıldırım düştü. Evde o an çalışır vaziyetteki 2 TV, bir DVD, bir faks cihazı ve apartmanın Kablo TV kutusu anında "güüüüm!"....

Hani derler ya "bir musibet, bin nasihattan iyidir" diye...

Siz (bazı gençler) herhalde yaşınız gereği bazı şeyleri anlamakta güçlük çekiyor ve sadece kendi bildiklerinizn doğru ve şaşmaz olduğunu zannediyorsunuz...

Ben Türkiye'mizde şebekenin 160 volta düştüğünü de, 260 volta fırladığını da iyi hatırlıyorum. Bu tür elektronik cihazların şehir şebekesine karşı toleranslar standart olarak +/- %10'dur; hadi bilemedin -%15 olsun. Bu nedenle ben mümkün olduğu kadar, hassas elektronik cihazlarımı UPS üzerinden besliyorum. Evimde kapsamlı bir tadilat yapabilme olanağına kavuştuğum gün, evin şebeke girişine şöyle ciddi bir 7-8 kVA regülatör koymak da ilk yapacağım işlerden birisi olacaktır. Aynı anda ütü, elektrik süpürgesi, buzdolabı, çamaşır-bulaşık makineleri ve de fırının çalıştğını düşünerek...

Ben burada insanlara laf kalabalıklığı olsun diye bunları anlatmıyorum. Benim yetiştiğim yıllarda şimdi yüzüne bakmadığımız "trigonometrik fonksiyonlu" hesap makinelerini biz pamuklara sarıp öyle kullanır, üniversite'de çalınmasın diye neredeyse içimizde saklardık!... Çünkü bugün $ 20-30'a alınabilen bir makine o günlerde $ 200-300'e alınabilirdi (hatta bir eş dosta ricayla yurt dışından getirtilebilirdi...).

Ben o yüzden özellikle elektronik her bir cihazıma "gözüm gibi" bakarım; bu konuda yeterince musibete uğradıktan sonra... Başka arkadaşlarımın da en azından maddi zarara uğramamaları için naçizane tavsiyelerimi onlara da iletmeyi mesleğim açısından "etik bir görev sayarım".

Cevaplarım yanlı değil (ama bazıları öyle görmek istiyorlarsa, orası onların kuruntusu...). Ben AirTies'ın bilinen, söylenen özelliklerini tekrarlamaya ve vurgulamaya çalışıyorum. Bilir-bilmez, anlar-anlamaz birilerinin ortaya çıkıp da işin aslını bilmeden (herhangi)bir markaya çamur atmasından da hoşlanmıyorum. (bkz. USR fanatiklerinden kafeinn arkadaşımız hala fanatikliğini devam ettiriyorsa da yerine göre "Sezar'ın hakkını Sezar'a teslim ediyor..." Buna karşılık bazı diğer arkadaşlar da "mafaky eyyidir güzeldir ama AirTies'ın adamıdır ve yanlıdır" diye özellikle karalama ve 3. şahısları etkileme kampanyası açmış durumdalar. Bu kadarına da çok uzun boylu tahammül etmem zaten; yazmayı durdurum olur biter... Bu yaşımda yapabileceğim daha zevkli uğraşlar varken sabahın 3'ünde PC başında Forum'daşlık yapmak çok da zevkli bir şey değil olsa gerek!)

O özellikler veya hizmet anlayışı eğer bir USR'da veya bir diğer markada yok ise ben ne yapabilirim? Umarım, zaman içinde o markalar da piyasada kalmak veya daha fazla tutunabilmek için bugünküne göre daha ileri düzeyde birşeyler yapacak, birtakım hizmetler geliştireceklerdir...

Şimdiye kadarki ADSL'li yaşantımda elimden çoğunluğu AirTies'lar olmak üzere sadece USR (9105 & 9106), Alcatel - şimdiki Thomson-- (eski 510), Linksys (yeni WAG-354) ve kendimin kullandığım Zoom x5 ve x5V'ler geçti. Bu markaların yeni ve diğer modellerini yahut D-Link, Zyxel gibi "ciddi olması gereken" markaların ürünleriyle oynama fırsatım olmadı. Esasen bu ADSL, networking vb. benim profesyonel konum da değil. AirTies firmasıyla doğrudan bir ilişkim yok; ancak bu Forum'daki yazıları onlar da görmüşler ve teşekkür ettiler; bir ara Şirket'lerine davet ettiler... Bir de yakın ilişkilerim olan bir ADSL Çözüm Ortağı olan arkadaşım var; ağırlıklı olarak AirTies ürünleri satıyor. Onun sayesinde zırt pırt AirTies ile oynama şansım olabiliyor!...

Daha kimse "USR-9108 veya Zyxel 661HW verelim de al biraz oyna" demedi ki... (Üstelik evde çift ADSL hattım var...; ikincisinde AirTies RT-101 e ara sıra da RT-210 ile idare ediyorum...)

Acaba yeterince anlatabildim mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 5 Şubat 2006 3:43:35 >

• mafaky her için teşekkürler ilgin beni şaşırttı
  • Mafaky Kardeş;
    İmzanda Amd Tarafatarı olarak yazıyor.Amd nin İnteldel ne üstünlükleri veya ne eksiklikleri var.
    Eğer bu konuda Beni bilgilendirirsen memnun olurum.
    Şimdiden Herşey İçin teşekkür ederim...

ŞİMDİ kafein kardeş sana geldi
    Ben U.S robotics 9107 nin Adls2+ Özelliğinin olmadığını biliyordum ve sana teknik özellik olarak Airties RT-110 nun Bu konuda üstün olduğunu yazmıştım fakat, sağolsun Mafaky kardeş beni bu konuda bilgilendirdi.VE ondan sonra Teknik ÜStünlük konusunu kapattım.Senin bu konuyu dallandırıp; budaklandırmana sebep yoktu.
    Ve gelelim enson söylediklerime tekrardan cevap istiyorum.Eğer atarsan SEvinirim..
    Hoşcakal...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.