Şimdi Ara

4 Portlu ADSL Modem Almak İstiyorum USR 9107 ALINACAK Karar Verilmiştir.Tşkler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
1.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sattığımız modemlerde an az sorun çıkaran zoom x5 veya x4
  • quote:

Orjinalden alıntı: BİLGİSAYARCI

sattığımız modemlerde an az sorun çıkaran zoom x5 veya x4

Merak ettim de; Zoom haricinde hangi markaları satıyordunuz?
  • usr kullanıyorum. sorunsuz ve kaliteli ürün. usr tavsiye ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tarnat1985

quote:

Orjinalden alıntı: kafeinn

quote:

sen kendi önerdiğin modemin teknik üstünlüğü nedir ?anlat bende sana ona göre cevap vereyim.
    Bakalım teknik üstünlüğü var dediğin makina neymiş görelim?

1) max-G 125 Mb/s kablosuz veri trafiği
    2) USB PRİNT SERVER ÖZELLİĞİ
    3) Daha geniş kapsama alanı (DHW sitesi ve dünyadaki diğer donanım sitelerinin güncel testlerine bir zahmet bakınız)

Yukarıdakiler teknik anlamdaki farklarıdır. Ayrıca 33600 ve 56K modemlerde kendi chipsetini kendi üreten ve adı modem ile özdeşleşmiş bir firma olan U.S.Robotics firmasının bu konudaki geçmişini ve tecrübesin hesaba katmanı da öneririm.
    Önerdiğim modem US.Robotics 9108 kablosuz adsl modem firewall + 4 port ethernet + access point + usb print server
    Şimdiden biraz daha fazla verip kablosuz alın diyorum. Laptopunuz olur ya da başka odadan kablosuz olarak başka bilgisayar bağlamak istersiniz ileriye dönük olsun.

Merhaba kafein kardeşim
    Sprachen Akadaşımız 4 portluk bir modem istiyor.Yani Wireles istemiyor..!!
    Sen bana kalkmış Wireles modemin teknik özelliklerini yazmışsın.
    Benim önerdiğim RT-110 Airties 4 portluk bir modem ve İstersen ZOOM,U.S robotics in aynı katagorideki tüm ürünleriyle; teknik özelliklerini karşılaştır bakayım.Bence RT-110 un özelliği daha üstün ve daha hesaplı!!(yanlız aynı katagorideki ürünlerde)
    Ayrıca telekomun alt yapısına uyum sağlamış en sorunsuz modem olarak görülüyor ve tercih ediliyor.
    Neyse sana kolay gelsin arkadaşım
    iyi günler.....!!

4 port ethernet modem de tavsiye ettim. Bütün mesajları okumamışsın. Yukarıdakileri de okumalısın. AYrıca telekom altyapısına uyumluluk Alcatel modemleri yutturma masalıydı sen bu masalı Airties ile devam ettiriyorsun. US.Robotics de telekomdan uyumluluk ve yeterlilik belgesi almıştır. Araştır. Ayrıca airties ethernet modemin HİÇBİR ÜSTÜNLÜĞÜ YOK. Özellikler aynı Robotics ile. Kalite de birbirine yakın.
    Senden rt110 teknik ÜSTÜNLÜKLERİ konusunda bizi aydınlatmanı bekliyorum. Bizim bilmediğimiz ve senin bildiğin neymiş...
    Realtek de ethernet kartı yapıyor 3Com da? ikisi de 10/100 bağlanıyor. Fiyatların arasında uçurum var. Bunun nedenini de araştır. Konuyla alakası yok deme. Var. Araştırıp nedenini bulduğun zaman kalite nedir sorusunun da cevabını bulursun.
    Airties ile diğer modemler arasında 4 port modemlerde ve tek port modemlerde teknik anlamda fark yaratacak bir ayrıcalık yok. Bir ürk firmasının üretmesinden başka... Mallar kaliteli ama sanki acaip özellik farkı var gibi gazlamayalım pls. Benim tercihim dial up ve adsl'de robotics...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafeinn -- 2 Şubat 2006 2:10:38 >

• quote:

Orjinalden alıntı: kafeinn

quote:

sen kendi önerdiğin modemin teknik üstünlüğü nedir ?anlat bende sana ona göre cevap vereyim.
    Bakalım teknik üstünlüğü var dediğin makina neymiş görelim?

1) max-G 125 Mb/s kablosuz veri trafiği
    2) USB PRİNT SERVER ÖZELLİĞİ
    3) Daha geniş kapsama alanı (DHW sitesi ve dünyadaki diğer donanım sitelerinin güncel testlerine bir zahmet bakınız)

Yukarıdakiler teknik anlamdaki farklarıdır. Ayrıca 33600 ve 56K modemlerde kendi chipsetini kendi üreten ve adı modem ile özdeşleşmiş bir firma olan U.S.Robotics firmasının bu konudaki geçmişini ve tecrübesin hesaba katmanı da öneririm.
    Önerdiğim modem US.Robotics 9108 kablosuz adsl modem firewall + 4 port ethernet + access point + usb print server
    Şimdiden biraz daha fazla verip kablosuz alın diyorum. Laptopunuz olur ya da başka odadan kablosuz olarak başka bilgisayar bağlamak istersiniz ileriye dönük olsun.

arkadaşım bu kablosuz nereden nereye çeker şimdi 4 katlı bi bina düşün en alt katta işyeri var modem orada olacak binanın 4.katından çekermi yada 2-3 hangi kata kadar çeker aydınlatırmısın

• binanın yapısına göre her kat arası geçiş %50 kayba neden olur. giriş katta bulunan bir ap'yi 4.katta görmek söz konusu olamaz
  • ben keysmart router kullanıyorum
    kablolu,4 tane port çıkışı var şuana kadar bir kötülüğünü görmedim.şimdi ne kadar bilmiyorum ama 1 yıl önce aldığımda fiyatı uygundu

bir de bir şey merak ediyorum diyelim ben kablosuz modem aldım.apartmanda oturuyorum başka dairelerden benden izinsiz internete girebilirler mi?
  • kesinlikle airties al 3 yıl garantili ve hızlı bir modem
  • Bencede Airties Al Mutlu Ol
  • USR 9107
    http://www.gold.com.tr/product.asp?CATEGORY=Modemler&MARK=USROBOTICS

bunu alıyorum kullananlar yazarsa sevinirim
  • o zamn ben de soruyorum sorumu (bir kablonet abonesi olark yeni daireye adsl alıyoruz kablonetin çilesinden bıktım vlla) aynı durum benm için de geçerli 4prtlu adsl modem almayı düşünüyorum ama aklıma takıldı wireless alırsam benm pcden erişim nası olcak(msela laptop var onda wireless var pcler için ayrıca bişi gerekio mu?) wireless modem ile normal dsl modem arasnda hız farkı var mı ve bunun tt nin verdiği wireless hizmetiyle alakası yok di mi(anladıım kadaryla yok da )
  • quote:

Orjinalden alıntı: sprachen

USR 9107

Ne diyeyim, hayırlı uğurlu olsun.

Bana göre USR-9107 ile AirTies RT-110, temel özellikler ve performansları itibariyle birbirleriyle %100 mukayese edilebilecek "eşdeğer" cihazlar. AirTies'ın, Türkiye'nin zaman zaman olumsuzlaşan Telekom ve daha da önemlisi Şehir Şebeke Elektriği altyapısına göre daha uyumlu özellikleri bulunmakta. 3 Yıl Garanti, gerçek anlamda 24/7 satış sonrası destek, (kullanacaksanız) ADSL kota sayacı gibi ilk başta "önemsenmeyecek özellikleri" de cabası... USR'ın kasası oldukça büyük (bu biraz da "soğutma olayını" halletmek için zira tamamen ABS-plastik kasa kullanıyorlar. AirTies çok daha kompakt bir kasa içinde ve ısınma olayı alttaki metal kapak ile daha efektif olarak halledilmiş.

Bir de fiyatlarına baktım (alacağınız yerde...): USR-9107, $70+KDV iken AirTies RT-110, sadece $64+KDV'ye...

Yine de karar sizin!

• Zoom X5 kullanıyorum çok da memnunum tavsiye ederim
  • Bence bu yazdığın modemi alma mafaky kardeşimin önerdiği gibi AİRTİES RT-110 u al Neden diye soracak olursan;
    Bu alacağın modem adls2 Özelliğine sahip yani DOWNLOAD YAPMA HIZIN 12 mbit/sn FAKAT AİRTİES RT_110:ADLS+ Özelliğine sahip olup 24 mbit/sn DOWNLOAD HIZINA erişebilirsin.Şimdi diyeceksin "Şimdiki internet bağlantısı zaten bu hızlara erişemez" evet erişemez fakat Bu teknik Özeliğin mutlaka kalite ve ileride yarar sağlayacağından eminim..
    KOLAY GELSİN Ona göre seçimini yap....
    quote:

Orjinalden alıntı: sprachen

USR 9107

AYRICA KAFEİN Arkadaşım;
    Airties ile ilgili olarak forumda; teknik anlamda veya başka birşey; şikayeti olan bir yazı göster bana?
    U.S robotics i soracak olursan Şikayetler ve çözülmeyen sorunlar almış başını gidiyorrrr....!!!
    ÖRNEK/http://forum.donanimhaber.com/m_5690847/tm.htm
    Bu sadece 1 tanesi......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarnat1985 -- 3 Şubat 2006 1:41:42 >

• @tarnat1985

Kusura bakmayın ama yanılıyorsunuz: USR-9107 de, AirTies RT-110 da adsl2+ uyumludur; yani her ikiside 24 mbps indirme hızına kadarını destekler. Sizin 12 mbps (adsl2) destekli dediğiniz USR modeli 9105 idi (9107'den önceki model...). Hatta bunların da son gelen serileri yazılımla adsl2 (ama adsl2+ değil!...) uyumlu yapılmıştı...
  • Merhaba Mafaky kardeş
    Ben yanlış mı gördüm yoksa BİR bak istersen..
    http://www.gold.com.tr/urunozel.asp?ID=18968
  • quote:

Merhaba Mafaky kardeş
    Ben yanlış mı gördüm yoksa BİR bak istersen..
    http://www.gold.com.tr/urunozel.asp?ID=18968

Siz yanlış görmemişsiniz amma Gold'dakiler hatalı bilgi vermişler...

USR-9107, kesinkes adsl2+ uyumludur.

Keza, Gold'dakilerin kablosuz (wireless) olmayan bu cihaz için 125 Mbps, Maxg tanımlamasını da neden yaptıklarını anlayamadım...

USR-9107 için grerçek referans için bkz.:
    http://www.usr-emea.com/products/p-broadband-product.asp?prod=bb-9107&loc=trky

• şu anda elimde 9107 nin kutusu var , bir kez daha hatırlatalm;

4-PORT Router , Firewall , USB Print Server , ADSL2
  • quote:

Orjinalden alıntı: kam1k

şu anda elimde 9107 nin kutusu var , bir kez daha hatırlatalm;

4-PORT Router , Firewall , USB Print Server , ADSL2

USR-9107 sadece adsl2 değil, adsl2+ uyumlu bir modemdir!

Esasen sadece adsl2 uyumlu olan herhangi bir marka modem almanın da şu an için (T.Telekomun gelecekteki uygulamaları açısından...) hiçbir anlamı yoktur zira T.Telekom 2006 içinde adsl2+ uygulamasına başlayacaktır. Ve yine eklemeliyim ki, son 8 aydır üretilen "markalı" ve sadece USB'den bağlanan çok ucuz modeller dışında kalan modemlerin hemen hepsi adsl2/2+ uyumludur!... Yani bu özellik artık "standartlaşmıştır"...

• quote:

Orjinalden alıntı: kam1k

o zamn ben de soruyorum sorumu (bir kablonet abonesi olark yeni daireye adsl alıyoruz kablonetin çilesinden bıktım vlla) aynı durum benm için de geçerli 4prtlu adsl modem almayı düşünüyorum ama aklıma takıldı wireless alırsam benm pcden erişim nası olcak(msela laptop var onda wireless var pcler için ayrıca bişi gerekio mu?) wireless modem ile normal dsl modem arasnda hız farkı var mı ve bunun tt nin verdiği wireless hizmetiyle alakası yok di mi(anladıım kadaryla yok da )

Kablolu (Kablolu Internet'i kasdetmiyorum...) (A)DSL modem ile kablosuz yani "wireless" olarak bilinen (A)DSL modemler indirme ve yükleme hızları olarak aynı standartta çalışırlar; bu bakımdan aralarında bir hız farkı söz konusu değildir.

Her iki tip (A)DSL modem kablolu olarak PC, laptop gibi cihazlara bağlandıklarında bunlarla bağlandıkları cihaz arasındaki iletişim 100 mbs olarak gerçekleşir.

Kablosuz yani "wireless" A(DSL) modemler havadan iletişim kurdukları takdirde, günümüzde 802.11g standardına göre yayın yaparlar ki bu da 54 mbps'dir (yani kablonun hızının yaklaşık yarısı...). Ancak günümüzde D-Link, USR Robotics gibi bazı modemlerin yeni modelleri 108 mbps veya 125 mbps'lik "teorik" yayın hızında olduklarını belirtmektedir.

Ben bunun gerçek olupolmadığını saptayamadım; zira bütün olay yazılımla "olduğundan farklı gösterilebilir".

Ancak 54 mbps bile yeterince yüksek bir hızdır. Siz zaten T.Telekom ADSL abonesi olarak şu günlerde 512k ile (ki o da teorik) indiriyorsunuz bilgiyi; hadi bilemediniz bu 4096 kbps (4.096 mbps) olsun yüksek tarifeden. Yani datanın modeme iniş hızı bu kadar. Bu modemden PC'nize 20 mbps ile aktarılsa ne kadar farkeder, 100 mbps ile olsa ne kadar?

T.Telekom'un umuma açık birtakım yerlerde yaptığı ve galiba Wi-Net dedikleri "yayın" bir başka tür internet erişim şeklidir ve bundan (çoğunlukla ücret ödeyerek), kablosuz ağ alıcısına sahip bir PC (veya daha yüksek olasılıkla, bir laptop) ile faydalanabilir ve internete bağlanabilirsiniz. Yani bu bildiğimiz anlamda (A)DSLden erişim değildir...

Tabi kablosuz yani "wireless" bir ADSL modem kullanırsanız, PC'nizde de bir "alıcı" devre bulunması lazımdır. Bu genelde PCI'ya takılan ve arkasından bir anten çıkan kablosuz ağ kartı veya USB'den takılabilen bir kablosuz ağ adaptörüdür. Laptop kullananlar daha şanslı, zira günümüzde hemen bütün laptoplarda bu kablosuz ağ alıcı devresi laptop dveresine entegre olarak geliyor; anten de ekranın kenarına "gömülü" vaziyette...

Bilginize.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.