Şimdi Ara

USR 9108 İYİ ÇEKMİYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    yeni bir us robotics 9108 kablosuz modem aldım. yaklaşık 4-5 metre yanımızdaki odada nete bağlanamayacak kadar hız düşüyor ve bağlantı kesiliyor. alıcı olarak da laptopta yine robotics in 125 mbit maxg sini kullanıyorum. ikisi de robotics ama 5 metre yanımdaki odada nete bağlanamıyorum. alıcının olduğu odada ayna ve elektrik hattı var. bu ikisi bu kadar etkiler mi? yoksa ben mi bir yerde hata yapıyorum? 9108 ile apartmana yayın yapabilirim diyenler var, ben yan odada bağlanamıyorum. ne yapabilirim? teşekkür ederim.

• USR9108 ile aynı ev içerisinde problem olması ilginç sinyallerin bu kadar kısa mesafede kaybolmasına sebeb verebilir mi acaba ayna ya da elektrik hattı ?

Ne yani şimdi ayna ve elektrik hattı var diye bu modemi verimli kullanmak mümkün değil mi ?
  • evde 4-5 duvar ardını cekıyor bende srun yok belkı arızalı bır urundur senınkı
  • Bende de aynı sorun var.
    Eski modemim de us robotics di 9106 kullanıyordum.
    Upgrade edim dedim ve USR 9108 modem ve USR 5411 laptop kartını aldım ama durum berbat.
    2 oda ötedeki modeme bağlantım very low diyor.
    Durum bununlada bitmiyor gittim yine USR 5481 5dBi anten aldım onunla bile arada bir low görüyorum.
    Sorunu çözebilmiş değilim :(
  • laptopta kullandığın max g şu usb flash bellek gibi olanlardan değil mi?eğer onlardansa çekişin düşmesi normaldir.

laptopunda normal wireless kartı yok sanorom.çünkü bende 9106 var ve laptopun kendi intel wireless kartını kullanıyorum arada 2 duvar ve 6 m var. full çekiyor.
  • Laptop da kullandığım kart PCMCI ürün USR 5411
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    us robotics 9108 kurulum sorunu
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadasım aynı problemı bende yasıyordum sanırım 9108 serınınde bu problem var benım kısı 3 metreden bıle sınyalı ful cekmesı gerekırken cok az cekıyor ıdı sıfre verdıgım an daha cok dusuyordu aldıgın yere gotur derım arkadasım eger veya suda ola bılır eger aynı bınada wırless kullanıcısı var sa eger kanal problemı cekıyorsundru o zaman genelde her adsl modem 11 kanalı kullanır tahsıyem 1 kanalı yada 6 kanalı denemen ben su anda 2 katlı bı yerde her tarafda duvar olmasına ragmen full cekıyor sıfre verdım ve 1 2 ayar yaptım daha ıyı oldu takıldıgın bı yer olursa yardımcı olurum sana...
  • bende de 9108 var 50 metre ilerdeki binada oturan arkadaımın laptopu ortalama 22 mbps le bağlanıyo sorunsuz arada en az iki duvar var .. ayarlarında bi sorun vardır
  • quote:

Orjinalden alıntı: GeorgeB

merhaba,
    yeni bir us robotics 9108 kablosuz modem aldım. yaklaşık 4-5 metre yanımızdaki odada nete bağlanamayacak kadar hız düşüyor ve bağlantı kesiliyor. alıcı olarak da laptopta yine robotics in 125 mbit maxg sini kullanıyorum. ikisi de robotics ama 5 metre yanımdaki odada nete bağlanamıyorum. alıcının olduğu odada ayna ve elektrik hattı var. bu ikisi bu kadar etkiler mi? yoksa ben mi bir yerde hata yapıyorum? 9108 ile apartmana yayın yapabilirim diyenler var, ben yan odada bağlanamıyorum. ne yapabilirim? teşekkür ederim.

firmware güncellemesi yapınhttp://www.usr.com/

• Aynı sorun benim usr9108 de de çıktı, bunun bazı ayarları mı var hakkaten? Kurcalamadğım yeri kalmadı, resetlemekten canım çıktı, yok yok yok, sürekli kopuyor. Bir de 5dBi anten aldım, uzakta da olsam, modemin dibinde de olsam kopuyor bağlantı. Sorun nedir anlamadım valla???

quote:

Orjinalden alıntı: Cagri

quote:

merhaba,

• quote:

Orjinalden alıntı: oak1969

Aynı sorun benim usr9108 de de çıktı, bunun bazı ayarları mı var hakkaten? Kurcalamadğım yeri kalmadı, resetlemekten canım çıktı, yok yok yok, sürekli kopuyor. Bir de 5dBi anten aldım, uzakta da olsam, modemin dibinde de olsam kopuyor bağlantı. Sorun nedir anlamadım valla???

quote:

quote:

merhaba,

Dostum firmware update yapmanı tavsiye ederim

• quote:

Orjinalden alıntı: oak1969

Aynı sorun benim usr9108 de de çıktı, bunun bazı ayarları mı var hakkaten? Kurcalamadğım yeri kalmadı, resetlemekten canım çıktı, yok yok yok, sürekli kopuyor. Bir de 5dBi anten aldım, uzakta da olsam, modemin dibinde de olsam kopuyor bağlantı. Sorun nedir anlamadım valla???

quote:

quote:

merhaba,

Firmware Upgrade yapin deneyin olmazsa Aldiginiz yere geri goturun

Bende de aynisi wardi bozuk dedim degistirdiler. Ama once Fw upgrade yapin.

• ewt gecen hafta yaptım ve su an memnunum
  • ewet senin modemden kaynaklanadır ewin bir başıundan bi ucuna bende kullana biliyoruym ynalız anten takılı olmasa bile üstünde rahatlıkla b ir odanıon içinde kullana biliyorsun birde pc de kullandığın kart pci ayda usb mi kör noktada kalıyor olabilirimmi?
  • Kulandığım kart PCMCIA 5411 maxg ve USR 9108 (en son firmware update edildi) WEP şifreleme kullanıyorum. Modemin bulunduğu yer ile laptopun bulunduğu yer arası en fazla 5m. arada ciddi hiçbirşey yok. Salondaki aynanın üzerini bile kapattım artık ne saçmalıklar daha yapıcam bilemiyorum ama bu USR artık can sıkmaya başladı. Modemden kablolu olarak çok memnunum ama kablosuz olarak bizim eve uyum sağlayamadı herhalde.

Bu arada geçen bir arkadaşım geldi DELL 6000 notebookla maxg'nin çekemediği 1-2 tırnak aldığı yerde 4-5 tırnak aldığını görünce şoke oldum. Onboard kötü derler bide benim maxg 5411'in 2 katı çekiyor. 5411'den şüphelenmeye başladım ama artık ayarlardan sıkıldım kablolu hayatıma geri dönüyorum şimdilik.

Evde bilgisayardan anlamayan herkes niye çalışmıyor bu modem diye bana sormaya başladı. Hayır problem bir tek bende değilmiş demekki USR'nin bu ikilisini kullanıp problem yaşayan bir iki arkadaşı daha görünce dahada şaşırdım. Daha birçok kişi olabilir.

USR 9108 + PCMCIA 5411 alacaklar iki kere düşünsün.

• Aynı sorunlar bendede var aynı configirosyonla.Modemle pcmci kartın illaki birbirini görmesi lazım.notebokun yönü değiştiğinde sinyal çok düşük diyor ama adaptör modeme baktığıda ise sinyal kaliteci çok iyi,araya birdönüş girse 8-9 metred hemen low oluyor ve bağantıda kopmalar yaşanıyor.Firmware update denedim o ayrı bi hüsran oldu.Artık modemin ayarlarına hiç bir şekilde giremiyorum.Usr destekde yardmcı olamadı bu konuda.Yani anlıyacağınz kaldık modemle başbaşa.
  • Wireless kanal değiştirin. Örneğin 11. kanalı deneyin sonra 6-7 hangisi verimli ise onu kullanın. Ayrıca yakınınızda telsiz telefon var mı? Olması verimi düşürür. (Bu bilgi 2,4 ghzlik telsiz telefonlar için geçerlidir.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafeinn -- 23 Ağustos 2006; 12:41:42 >
  • kanal 9 benim de sizin gibi olan tüm problemlerimi çözdü
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.