Şimdi Ara

4 mevsim lastik tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sürekli Ankara- Erzurum veya Antalya- Erzurum gibi illere git gel yapılıyorsa 4 mevsim kullanılabilir. Ankara gibi kışın artık birkaç ay bile anca sürdüğü yerde 4 mevsime gerek yok.

En başta hepsinden biraz lastiğin oluyor eğer hız limitlerini geçmem dersen bu kısımda çok sorun yaşamazsın. Fakat aşınma konusunda ciddi sorun.5 bin km de bir ön-arka yapman şart yoksa çeker lastik çok çok daha fazla aşınıyor. Lastiklerin tamamı da 25-30 bin km veya 3 yıl anca dayanıyorlar.

Senin ölçülerde çok pahalı değildir merak ediyorsan al dene, Continental en iyilerinden, Nokian da deneyebilirsin sorun yaşamazsın yine.

Gizli buzlanma denilen olay kar yağmadan ayazda meydana gelir ve 4 mevsim lastik bu durumda farkını ortaya çıkarır.

Gizli buzlanma ise bu diyarda her zaman her yerde görülebiliyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İki gün gezdim 5-6 lastikçi, sincan ve şaşmaza baktım. ve sonunda 225*45*18 falken euroall seazon dört mevsim lastiği aldım. hazırda olmadığı için 5 bin kapora verdim sipariş edildi cuma c.tesi gelir takarım. tanesi 5250 tl. takma dahil.

kim diyor. hem teknik hemde mantık olarak ve dünyada bir çok üretici ve ürün varken neden alınmaz. dün aldım 215*45*18 falken dört mevsim as220 modeli. kullanınca yorum atarım.

michelin crossclimate 4 mevsim lastikli aracım ile 30 derece asfaltta yağ gibi kayması mı diyim, kışın arabayı yerinden oynatamaması mı diyim. 4 mevsim lastik tamamen tuzaktır ne yaz lastiği gibi performans verir ne de kar lastiği gibi güven. hayırlı olsun kullan yazın frenim tutmuyor arabam yolda geziyor demeyelim

Psn:zibidino9
  • 4 senedir ankara'da sava allweather kullanıyorum ve çok memnunum. Özellikle karda buzda çok güvenli, yakıt tüketimi düşük, yazın yüksek sıcaklardaki performansı da gayet iyi, ayrıca kılcal çizik, parçalanma vs de hemen hemen hiç olmadı bu süre zarfında. Tek bariz zayıflığı ıslak zeminde denebilir.

Ondan daha önce 5 yıl nokian weatherproof kullandım, ona kıyasla her açıdan daha iyi diyebilirim. Ondan evel de toyo celcius kullandım, 2013'den beri 4 mevsim lastik kullanan biri olarak söylüyorum.

• Selamun aleyküm cümleten 2006 Megane 2 HB aracımın üstündeki 2020 falken dört mevsimleri değişmeyi düşünüyorum hangi marka modeli alsam karar veremedim açıkçası tecrübesi olan arkadaşlar fikir verirse sevirinim son bir yıldır Niğde’de yaşıyorum geçen kış sorun sıkıntı yaşamadım genelde Niğde-Adana yapıyorum

www.n11.com
    Goodyear 205/55R16 94V Eagle Sport 4Seasons XL Dört Mevsim Lastiği 2025 Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/goodyear-20555r16-94v-eagle-sport-4seasons-xl-dort-mevsim-lastigi-2025-65860974?magaza=lastik-bayi

www.n11.com
    Kumho 205/55R16 94V XL Ha32+ Dört Mevsim Lastiği 2025 Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/kumho-20555r16-94v-xl-ha32-dort-mevsim-lastigi-2025-76613356?magaza=starrotbalans

m.n11.com
    Sava 205/55R16 94V Xl All Weather Dört Mevsim Lastiği 2025 Fiyatları ve Özellikleri
    https://m.n11.com/urun/sava-20555r16-94v-xl-all-weather-dort-mevsim-lastigi-2025-75575754?magaza=super-oto

Bunlardan birisinimi yoksa yine falken s210 vs mi alsam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tecnikadamoguz01 -- 3 Kasım 2025; 10:52:25 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• tecnikadamoguz01 T kullanıcısına yanıt

goodyear veya kumho bakın.

• 4 mevsim lastik tam Ankara lastiğidir. Ne aşırı soğuğu karı, ne aşırı sıcağı yağmuru vardır. 8 senedir her arabamda kullanırıım. Akdeniz ülkeleri için üretilmiştir. Sıradan şehir içi şehir dışı kullanım için çok mantıklıdır.

• citroen c3 aircross aracımda 52600 kilometrede üzerindeki fabrika çıkışlı orijinal bridgestone turanza t005 205 60 r16 lastiklere veda vakti gelmişti. hem yorumlarda ve testlerde çok övüldüğünden, hem de kartıma taksit kampanyası olduğundan 205 60 r16 pirelli cinturato all season sf3 lastiklere geçiş yaptım. lastikler perşembe geldi aynı gün taktırdım bakalım övüldüğü kadar iyi miymiş zaman gösterecek. istanbulda yaşıyorum, aracı sakin kullanırım, ayrı ayrı lastiklerle uğraşmak istemedim. geçen kış 1-2 defa kar bastırdığında umarım lastiklerden sıkıntı yaşamayız düşüncesi de seçimimde etkili oldu. lastik sesi eski lastiklere göre daha az hissettiriyor diyebilirim.

AMD Ryzen 5 5600, MSI B450 Tomahawk MAX, Crucial Ballistix Sport LT DDR4 3000 2x8GB, MSI GeForce 1060 3GB Gaming X, Kioxia Exceria Plus 1TB, Phanteks P400A, EVGA Supernova 650 G2, Noctua NH-U12S Chromax, Acer VG240ypbiip, Aula F75, Logitech G Pro X Superlight
  • Viking fourtech plus kullanıyorum yaz kış gayet yeterli oluyor sök tak yapmıyorum o yüzden de ayrıca iyi oluyor Continental ürünü ve yurt dışından ithal ediliyor tavsiye ederim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Petlas aldım çok yol sesi yapıyordu.

• 2 senedir falken as210 kullanıyorum.yazinda kışında gayet memmun edici performansı var.bundan sonra asla yazlik-kışlık ayrı lastik almam.tek bir defa dik bir yokuşta,yeni yağmaya başlayan yağmurda patinaj dışında ne karda ne kışta (şehirici kullanim) sorun yok.

• Bir önceki aracımda Hankook Kinergy 4S2 vardı, yaz lastiklerinden sonra bu lastiğe geçmiştim testlere bakarak. İnanılmaz memnundum. Yaz mevsiminde bir önceki yaz lastiğimden daha iyi tutuyordu yolu. Kışın ve yağmurda da bir güvensizlik hissetmedim. Çok sıcak veya çok soğuk bir yerde yaşamıyorsanız çift sezon lastik kullanımı bence gereksiz.

4 Mevsim lastik alınmaz diyenlere bakmayın. Şehriniz ve iklim koşullarınıza göre ihtiyacınızı gideriyorsa alın gitsin. Ucuza kaçmayın yeter.

• Aracım Tesla model y Legacy, üzerinde hankooklar ile geldi. Kışın şehir dışı çok fazla gidip geldiğimden ve lastikçiye 6 ayda bir uğramak istemememden dolayı Michelin CrossClimate 3 Sport a geçtim.

Özellikle yağmurda performansı harika, karlı zeminde de çok iyi. Kuru ve sıcak zeminde yazlık lastik kadar iyi değil ancak hankooklardan sonra ilaç gibi geldi.

Bir tık pahalı bir lastik ancak tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beetle Juice -- 22 Mayıs 2026; 14:15:42 >

Acaba menzile etkisi ne kadar oluyor test edebildiniz mi?

Volvo Ex30'da kışlık sottozero'lardan sonra arabanın üstünde gelen efficient griplere geçince net 2kwh kazancım oldu. Sakin gezintilerde ortalama 15kwh'dan 13'lere düştü. Bende düşünüyorum Michelin CC3'ü ama elektrikli aracın ne verimliliği varsa lastik ve aeroya bağlı maalesef. Eğer ciddi bir fark olmuyorsa mutlaka geçeceğim bende CC3'e.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.