Şimdi Ara

4 KUMANDAYI TEKE İNDİRDİM,ÜNİVERSAL KUMANDA DENEYİMLERİMİZ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
331
Cevap
2
Favori
70.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • üstat bu yazıların çıkması işine ne diyorsun?
    yazılar çıkacak gibi duruyor mu?
  • Logitech'in hep 785 ve 885 modelleri üzerinde durmuşsunuz, 525'den pek bahsedilmemiş. 525'in ne eksiği var? Daha doğrusu 785in 525e üstünlüğü nedir, ve aradaki 250YTL farka değermi? Ben tam olarak teknik özelliklerini bulamadım o yüzden soruyorum.
    Logitech 525 ve NAD HTR2 arasında seçim yapacağım, sizce hangisi? Yada hiçbiri, illa 785mi??

Orjinalden alıntı: ChordSolo

üstat bu yazıların çıkması işine ne diyorsun?
    yazılar çıkacak gibi duruyor mu?

bilmem ki,
    tuşların üstü boyalı gibi, soyulabilir,
    bu nedenle ilk fırsatta gerekli code ları dokunmatik ekrana taşıyacağım.

1907 kere selamlar
  • Arkadaşlar, NAD HTR2'yi bilen yada kullanan varmı? Logitech 525 ve NAD HTR2 arasında seçim yapacağım, sizce hangisi?
    eğer devamlı uzun basarak öğretirseniz, kullanırkende uzun basarsanız, ses devamlı artıyor veya azalıyor.

Bu küçük ayrıntıyı yazmak zorunda kaldım, çünkü, bir yazıda bu konuda şikayet vardı.

Şu anda uydu receiver ve Plazmayı kodladım, sırada dvd recorder, amfi, klima var.

selamlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: onbes

Sepia da "code" "learn" ile;
    ses arttırma ve azaltma öğretirken, düğmelere uzun basarak bekleyin,
    çünkü kısa, 1 defa basarak öğretirseniz, kullanırken devamlı basınca ses artmıyor, üst üste basmanız gerekiyor,
    eğer devamlı uzun basarak öğretirseniz, kullanırkende uzun basarsanız, ses devamlı artıyor veya azalıyor.

hımmm...
    bu iyi oldu,güzel tespit

Verdiğin bilgiler çok ince ve önemli. Çok teşekkürler kardeş
    Audio / Video : OnkyoTX-NR656 | Xgimi H2 Projektör | Heco Victa Prime 702 + 302 + C102 | Zidoo X9S & Apple TV 4K | Samsung 60 KS8000 SUHD TV | Logitech Harmony Elite & Hub | Onkyo Aktif Sub | Vu+ Solo 4K | Asustor AS-6204T (NAS)
    PC : MSI B350 Tomahawk, AMD Ryzen 7 1700X (Xigmatek TYR SD1264B), ViewSonic VA2419-SH 24", Corsair Vengeance DDR4-3000Mhz C15 16GB (2x8GB), Gigabyte GTX 1070 Windforce OC, Coolermaster HAF912 Plus, FSP HD700 Hydro 700W PSU, Logitech MX 1000 Laser | Logitech Formula Force EX Direksiyon
    Muhtelif : Huawei P20 Pro | Ipad Pro 10.5 | Sennheiser Momentum 2 True Wireless | Jabra 65t Elite | Canon 60D with 18-55 & 50mm f1.8 | Braun 790cc | Philips Bodygroom TT2021 | Philips OneBlade | Philips Hue Starter - Lightstrips | Ambilight LED System Behind TV | Resmed Airsense 10 CPAP - Resmed AirFit N30i, Resmed F30i
  • arkadaşlar 2 gün önce hepsiburada.com dan scr-3810 siparişi verdim fakat benim öğrenmek istediğim scr-3810 ile scr-3820 arasında ne gibi fark bulunmakta. birde sipariş verdiğim sepia markada tuşlarda boya silinmesi var deniliyor peki bunun sunwave olan markasını aldığımızda soyulma falan olurmu kullanan arkadaşlardan bilgi almak istiyorum. sunwave nin Türkiye distribütörü veya satıcısı hangi firmadır.
    Bildiğim kadarı ile 3820 bizde yok, 3815 modelin pdf doyası bir önceki sayfada var,
    boşver olmayan malın özelliklerini.

düğme silinme konusuna gelince,
    zaten hard-button dedikleri 8 düğme var, diğerleri dokunmatik.
    bu 8 düğmeye ben ses ve kanal arttır-eksilt atadım, ilerde silinsede sorun değil, zaten kullandığım 4 tuş ve elle yoklayarak bile bakmadan kullanabiliyorsun.

önemli olan dokunmatik ekran, bu nedenle üstünde gelen ince stretch korumayı çıkarmadan, daha da sabitleyerek kullanıyorum. çünkü diğer tüm düğmeler orada olacak (menü-seçim-iptal-gez- git- gel - dön baba dönelim vs....), bu nedenle inşallah bozulmaz.

Ancak kullandıkça anladımki bu 3810 işe yarayacak, artık kumanda aramak ve kızıma-hanıma kızmak bağırmak bitti. onlar eski kumandaları kullanıyorlar, 3810 a sıcak bakmıyorlar, bu da benim işime geldi açıkçası.

tabiki biraz el alışkanlığı için zaman lazım, ara sıra karıştırdığım oluyor.

Birde "layout" seçeneği ile dokunmatik ekrandaki düğme yerleşimini, tv veya uyduya göre değiştirebiliyorsunuz, ancak her düğmeye atayacağınız icon sınırlı, yine de iyi oluyor, lazım o0lmayan düğmeleri kaldırıp sade bir kumanda elde edebilirsiniz.

aşağıda benim kumandada yaptıklarımın resmi var.

4 KUMANDAYI TEKE İNDİRDİM,ÜNİVERSAL KUMANDA DENEYİMLERİMİZ

Hard-Button bölümü:
    1-ekran aydınlatması (sabit-değişmez)
    2-UYDU.kanal arttır
    3-UYDU.kanal azalt
    4-UYDU.ses arttır
    5-UYDU.ses azalt
    6-LG Plazma. Aç-Kapat
    7-UYDU.ses kıs (mute)
    8-Dokunmatik ekran sayfa değişimi (sabit değişmez)

Dokunmatik ekran;(TV cihazı sayfa 2)
    sarı düğmeleri kaldırdım, turuncu düğme ekledim, ve bu 2. sayfaya LG plazmaya ait gerekli düğmeleri atadım.
    Şöyleki;

LG Input - Uydu power - LG multimedya

Menü - Ekran formatı - exit

ortada menü dolaşım okları

PIP-PIP değiştir-PIP kaynak

Ses cinsi ----- Ekran renk ayarı

gibi ...............

1. sayfada ise sadece UYDU için 0 dan 9 a kadar rakamlar var, yazarak uydu kanalı değiştirirken sayfa 1 i kullanıyorum.

Bugünlerde diğer ana cihazlara amfi-klima-dvd yi atayacağım.

biraz karışık oldu gibi ama , bu cihazı kullanan anlayacaktır.

selamlar

• 885 çok güzel ama bimeks de 500 lira civarında bir fiyataydı, bir kumandaya bu kadar verilebilirmi, hele aynı kumanda dışarda yarı fiyatınayken....

Kumanda işine mi girsek naapsak :D

biraz karışık oldu gibi ama , bu cihazı kullanan anlayacaktır

katılıyorum,ilk zamanda alışmak biraz zaman alıyor ama alıştıktan sonra çok daha kolay oluyor.
    ben biraz daha değiik programladım;
    1.tv-tv
    2.sat-digitürk
    3.vcr-kaydedici
    4.aux-home cinemadan dg de ses almak için
    5.disc-homecinema dvd player(en çok kullandığım tuşları numerik tuşlara geçirdim.örneğin 1'e bastığımda ses opsiyonları,2'de audio,3'de altyazı seçenekleri var)geri,ileri sarım ve curser tuşları aynı şekilde..

onbes@;
    üstat makro tanımlamasıyla uğraşabildin mi?ben tembellik yapıyorum,ilk gün biraz uğraşmıştım ama şimdilerde pek canım istemiyor.aslında harika birşey...
    sat dayken kullanmadığım "red" diye bir buton var.tanımlamayı buna yaptım.bu tuşa bastığımda;
    1.tv kumanda üzerinde tanımladığım "jump"(tv kumandasında source tuşuna tekabül ediyor) tuşuna 5 kere basmak suretiyle component2 inputuna geçiyor.
    2.homecinema açılıyor aux modunda kalmış ise dvd ye geçiyor.
    3.4 saniye bekliyor ve "play" e basıyor.dvd oynamaya başlıyor.
    gerçekten müthiş kolaylık!bu işi yapmak ise zannettiğim kadar karışık değilmiş.

not:1nci basamaktayken "jump" tuşuna her bastıktan sonra delay fonksiyonu ile araya 4 saniye gecikme vermek zorundayım.aksi takdirde kumanda tuşa peşpeşe basıyor ama tv bunu kaçırıyor.bu da benden ince bir ayrıntı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChordSolo -- 28 Mart 2007; 22:58:23 >

• _____________________________
  • quote:

Orjinalden alıntı: ChordSolo

ilginç bir cihaz buldum;
    http://www.hayber.com.tr/hayber/hbt/product/~category_id=VITRIN082006/~product_id=09674;jsessionid=2A4048825D0A3D12B1167BD083AAF63C.jvm1
    kullanan var mı?

Dostum macro olayını yazdıgına sevindim alete bak ya neler yapıyor helal valla :)

Bu arada bu linkteki ürün Skystar gibi DVB-S tv kartları için rüetilmiş bir kumanda sanıyorum keza imalatçısı SİGMA elektronik bu işi yapıyordu zaten açıklamasında da yazıyor

Sigma Üniversal Uzaktan Kumanda, isminden anlaşılacağı üzere sadece SkyStar1 ve SkyStar2 kartlarını kontrol etmesi amacıyla üretilmemiştir. Windows Media Player, Winamp 2.X, 3.X ve 5.X CD Player, DVD Player ve benzeri birçok yazılımı kontrol edebilecek kapasiteye sahiptir. Bu programlara ait pluginleri yüklemeniz sonucunda Kumanda Modülü gerçek anlamda üniversal yapısını gösterecektir.
    Audio / Video : OnkyoTX-NR656 | Xgimi H2 Projektör | Heco Victa Prime 702 + 302 + C102 | Zidoo X9S &amp; Apple TV 4K | Samsung 60 KS8000 SUHD TV | Logitech Harmony Elite &amp; Hub | Onkyo Aktif Sub | Vu+ Solo 4K | Asustor AS-6204T (NAS)
    PC : MSI B350 Tomahawk, AMD Ryzen 7 1700X (Xigmatek TYR SD1264B), ViewSonic VA2419-SH 24", Corsair Vengeance DDR4-3000Mhz C15 16GB (2x8GB), Gigabyte GTX 1070 Windforce OC, Coolermaster HAF912 Plus, FSP HD700 Hydro 700W PSU, Logitech MX 1000 Laser | Logitech Formula Force EX Direksiyon
    Muhtelif : Huawei P20 Pro | Ipad Pro 10.5 | Sennheiser Momentum 2 True Wireless | Jabra 65t Elite | Canon 60D with 18-55 &amp; 50mm f1.8 | Braun 790cc | Philips Bodygroom TT2021 | Philips OneBlade | Philips Hue Starter - Lightstrips | Ambilight LED System Behind TV | Resmed Airsense 10 CPAP - Resmed AirFit N30i, Resmed F30i

• Bu sigma UK bende var,
    Skysyar dvb kartla beraber geldi, gözü de ekinde.
    ancak kurmak ve kullanmak bayağı zor (skystar için),
    bayağı bi uğraştırıyormuş.
    denemedim, duruyor, eğer winxp de ki prg loarı kumanda edebilecekse denemek lazım.
    bir araştırayım bakayım.
    selamlar
  • Arkadaşlar dün 3810 siparişim elime ulaştı. Akşam biraz kucaladım. çok kolay kumandayı kullanmak ve öğrenmek. Bende vestel tv ,technics 5,1 sunny uydu alcısı bulunmakta bunların hepsini kumandanın öğrenebilme özellğini kullanarak tanıttım tüm tuşalrını öğrenebildi ve hepsini sorunsuz çalıştırdı. birde makro olayına bakayım demim hayran kaldım mesela tv seyretmek için makro oluşturdum. Tek tuşla ilk önce tv yi açıyor av konumuna getiriyor ardından sunny uydu alıcısını açıyor ve ardından technics anfiyi açıp tv konumuna getiriyor. tv seyretmeye hazır hale geliyor. birde tek tuşla kapatmak için makro oluşturdum. tek tuşa basdığınızda sırasıyla tv- uydu alıcısı ardından anfi kapanıyor. çok harika.
    bu akşam dvd ve klima kumandalarını 3810 tanıtacağım.
    bence evinde bir çok kumanda bulunan bu cihazdan almalı tek kumanda kolaylığını tatmalı.

Bende sizlerin yorumlarınıza güvenerek dün 3810 edindim.
    İlk heyecanla ev de bulunan bütün cihazları tanıtmaya çalıştım.
    İlk başta biraz karmaşık gelmekle beraber kullanım kolay.
    Yanlız kılavuz çok iyi değil bence.

evdeki tüm kumandaları sorunsuz learn ile öğreniyor kod girmek yararsız.
    Yanlız sanırım ilk önce layout yani ekranı düznleyip sonra tuşları öğretmek daha iyi gibi.

Bakalım daha çok yeni alışamadık birbirimize.
    Ama genel olarak fiyat performans ok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dolphin76

Arkadaşlar dün 3810 siparişim elime ulaştı. Akşam biraz kucaladım. çok kolay kumandayı kullanmak ve öğrenmek. Bende vestel tv ,technics 5,1 sunny uydu alcısı bulunmakta bunların hepsini kumandanın öğrenebilme özellğini kullanarak tanıttım tüm tuşalrını öğrenebildi ve hepsini sorunsuz çalıştırdı. birde makro olayına bakayım demim hayran kaldım mesela tv seyretmek için makro oluşturdum. Tek tuşla ilk önce tv yi açıyor av konumuna getiriyor ardından sunny uydu alıcısını açıyor ve ardından technics anfiyi açıp tv konumuna getiriyor. tv seyretmeye hazır hale geliyor. birde tek tuşla kapatmak için makro oluşturdum. tek tuşa basdığınızda sırasıyla tv- uydu alıcısı ardından anfi kapanıyor. çok harika.
    bu akşam dvd ve klima kumandalarını 3810 tanıtacağım.
    bence evinde bir çok kumanda bulunan bu cihazdan almalı tek kumanda kolaylığını tatmalı.

Süper ya, makrolarına bayıldım,
    Ev sistemini kurunca bende alıcam mutlaka bu universallerden
    Audio / Video : OnkyoTX-NR656 | Xgimi H2 Projektör | Heco Victa Prime 702 + 302 + C102 | Zidoo X9S &amp; Apple TV 4K | Samsung 60 KS8000 SUHD TV | Logitech Harmony Elite &amp; Hub | Onkyo Aktif Sub | Vu+ Solo 4K | Asustor AS-6204T (NAS)
    Muhtelif : Huawei P20 Pro | Ipad Pro 10.5 | Sennheiser Momentum 2 True Wireless | Jabra 65t Elite | Canon 60D with 18-55 &amp; 50mm f1.8 | Braun 790cc | Philips Bodygroom TT2021 | Philips OneBlade | Philips Hue Starter - Lightstrips | Ambilight LED System Behind TV | Resmed Airsense 10 CPAP - Resmed AirFit N30i, Resmed F30i

• Bu soru cevapsız kalmış sahiden 525 fiyat/perf. olarak kötü mü acana LOGITECH tecrübesi olan arkadaşlar fikir verirlerse sevinirim
    quote:

Orjinalden alıntı: barsoy

Logitech'in hep 785 ve 885 modelleri üzerinde durmuşsunuz, 525'den pek bahsedilmemiş. 525'in ne eksiği var? Daha doğrusu 785in 525e üstünlüğü nedir, ve aradaki 250YTL farka değermi? Ben tam olarak teknik özelliklerini bulamadım o yüzden soruyorum.
    Logitech 525 ve NAD HTR2 arasında seçim yapacağım, sizce hangisi? Yada hiçbiri, illa 785mi??
    LG OLED55GX6LA, BENQ W2700 4K PROJEKTÖR, LOGITECH HARMONY ONE REMOTE, DENON AVR-X2500H, LG BD390 BLU-RAY PLAYER, ZIDOO Z10 Media PLAYER, TOSHIBA HD-A35 HD-DVD PLAYER, BLACKVIEW BV7000 Pro, LENOVO YOGA 3 PRO, MSI AIO AE2420 3D, SEDONA 721, SUBARU XV BUZ GRİ 2014 ELEGANCE, INNOCENCE IS NO EXCUSE... VAROLAN HERŞEY EVRENİN DENGESİNE HİZMET EDER...
  • hakikaten makro işi süper...
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.