Şimdi Ara

4 KUMANDAYI TEKE İNDİRDİM,ÜNİVERSAL KUMANDA DENEYİMLERİMİZ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
331
Cevap
2
Favori
70.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • klimam olmadığı için deneme yapamadım,ama zannetmiyorum kumanda edeceğini...

yalnız tek tuşa açma, tek tuşta da kapama kodu öğretmeniz gerekli.

Orjinalden alıntı: PVH17

chordsolo dostum acaba bu lcd dokunmatik ekran kullanım açısından biraz hassas olabilirmi... malum evde 1 yaşında azgın velet olduğundan açıkçası şüpheliyim biraz...
    quote:

Orjinalden alıntı: ChordSolo

arkadaşlar saolun.
    işin açıkçası chip paralarla aldığım için biraz "ya tutarsa" mantığı ile hareket ettim.ama cihazın bu kadar iyi olabileceği aklıma gelmemişti.zaten sizlerin de bundan haberiniz olsun diye yemedim içmedim hemen bu konuyu açtım.
    PVH17@
    evet dostum cihazın kullanımı çok rahat

PVH17
    Benim kullandığım marka çok pahalı değil ve de kullanış açısından ideal,İNTER ırc-42 A v4.1
    buna da tv,home sinema sistemi,dvd,vcd,aux,sat(uydu) vcr tanıtılabiliyor.
    kullanma kılavuzunda açıklamaları var ,tavsiye ederim

• Başlığı değiştirdim.
    diğer modeller ile ilgili paylaşımlarımızı da aktarırsak faydalı olacağı kanaatindeyim.

Orjinalden alıntı: ratsx

Bu cihazın 3810 modelini aldım. Ancak geri iade etmek zorunda kaldım.
    Örneğin cihaz Pioneer plazmada sadece açma-kapama ve ses ayarlarını kumanda edebildi.
    Sepia teknik servisi ile birlikte denedik ancak olmadı. Benim cihazların bazılarını sadece açıp kapatabildi. Teknik servis benim cihazlarla uyumsuz olduğunu söyleyince iade ettim. Evde 5 kumanda var canım çıkıyor.
    Aldığın sepia uzaktan kumanda sık sık bloke oluyordu.
    Cihazdamı sorun vardı, Benim cihazlarlamı uyumsuzdu yoksa benmi kuramadım aleti.

Arkadaslar baska pioneer da deneyen oldumu bende alabilirim ama kumanda etmiyorsa
    bosuna al iade et yapmayalım,ayrıca 3810 etmiyorsa 3000 da herhalde etmiyormudur?
    yada paraya kıyıp logitechmi alacagız ama oda epey pahalı.herkese selamlar
  • kumanda konusunda yaptığım uzun incelemeler sonucunda logitechin 885 ürününü aldım bu arada bir iki kumanda alıp ertesi gün geri verdiğimde oldu fakat bu ürün gerçekten sorunsuz bütün cihazları kontrol edebiliyor fiyatı biraz yüksek ama kesinlikle paranızın hakkını veriyor sonuçta bu cihaz bir kere alınıyor ileride değiştirme ihtiyacı duyulabilecek bir ürün değil ir teknolojisi herhalde önümüzdeki 15-20 yıl değişmez teknik özelliklerini es geçiyorum (zaman bulabilirsem bir inceleme yazmayı düşünüyorum 40x2000 başlığında bazı değerlendirmelerim olmuştu isteyenler bakabilir.http://forum.donanimhaber.com/m_11192342/mpage_4/tm.htm ) bence piyasadaki bir kaç üründen biri sağlamlık konusunda logitechin kalitesinde herkes hemfikirdir sanıyorum kendi kumandam 2-3 defa çok sert bir biçimde düşmesine rağmen hiç bir hasar oluşmadı ürün kesinlikle kolay kolay kırılıp dağılabilcek bir yapıya sahip değil çok ergonomik ve uzun yıllar hizmet verebilek bir ürün kesinlikle tavsiye ederim. bu arada gece ışıklandırması olmadığı yazılmış yukarıda yanlış bilgi var sanırım. 885 te aydınlatma özelliği mevcuttur.

• ben kullandığım 2 sepia kumandanın tanımlamasında da zorlanmıştım ama alışınca olay bitiyor..fakat cihaz gözlerinin birbirini iyi görmesini sağlamak lazım..tabii daha önce onkyo ve yamaha universal kumanda kullandığım için onlara göre belki zorluk yaşamış olabilirim...ama klavuzları v.s herşey var...klima da tanımlamıştım bu arada.
  • quote:

Orjinalden alıntı: system failure

bu arada gece ışıklandırması olmadığı yazılmış yukarıda yanlış bilgi var sanırım. 885 te aydınlatma özelliği mevcuttur.

Düzeltme için teşekkürler. Yanlış biliyormuşum. Yukarıdaki mesajda da hatalı bilgiyi düzelttim.

Selamlar.

*Sepia 3810 modeli Digitürk'ün Vestel receiver'ını tanıyabiliyor mu? Nasıl?
    *Digitürk Vestel receiver'ın kodu nedir?

Şimdiden cevaplara teşekkür ediyorum.
  • bende logitech harmony 885 var. 1 ay oldu alali. kurumu cok basit. usb ile internete baglayip bilesenlerinizi giriyorsunuz. benim uydu alicim gibi marka ve modelini sony, yamah gibi net bulamadigi cihazlari da (no name cihazlar diyebiliriz sanirim) otomatik bulamiyorsa bir iki ekstra islemle bunu da hallediyor.
    aktivitelerinizi secebiliyorsunuz. dvd seyredicem deyince ornegin (ki kurulum asamasinda dvd seyrederken hangi cihazlarin acik oldugunu soruyor) ilgili cihazlarin hepsini aciyor. tabi daha sonra diger cihazlari da tek tek acabiliyor veya kapatabiliyorsunuz. her cihaz icin ayri ayri on/off tuslari lcd ekranda cikmakla beraber kumandanin uzerindeki off tusu ile de en son hangi aktiviteyi secti iseniz o cihazlarin hepsini ayni andan kapatabiliyorsunuz.
    sarjli pili var. bakmadim ama sanirim lithium ion'dur. sarji 3-4 gun gidiyor. kullanilmazken kendiliginden 20-23 saniyede tus aydinlatmasini ve lcd ekranini karartiyor. hemen ekranin altindaki"glow" tusu ise manual olarak kapatiyor. hatuna ogrettim ama kullandigini pek sanmiyorum. kullansa belki 5 gune kadar cikar sarj suresi. ele alir almaz ise aydinlatmalar yine otomatik olarak yaniyor. altina baktim birsey goremedim, sanirim icinde hareket sensoru var.
    eksisi sadece ses acma, kanal degistirme gibi kumandaya bakma ihtiyaci duymadiginiz rutin islemler icin dahi tus takimi ve lcd ekrani aydinlatmasi. menusune girdim ancak bunu kapatma ozelligini bulamadim. boyle olsa sarji biraz daha uzun gidebilir.
    bunun haricinde cihaz cok basarili. her turlu cihazin menulerine rahatca girip en ince ayarlari yapabiliyorsunuz. alani memnun eder. tavsiye ederim.

• Sepia Digiturk'un Vestel receiver'ını tanımıyor!

Ben 3810 aldım nasıl olsa öğrenme fonksiyonu var diye ama kumandaya karşı öğrenme özürlüymüş meğerse . Distribütör firmayla görüştüm olay nedir diye. Onlarda digiturk ün yeni receiver'ını desteklemiyor bizde üretici firmaya yazdık cevap vermediler diyor, başkada birşey demiyor!

Onun için bunu daha düşük fiyata falan satayım, logitech alayım diyorum ama onda da aynı sorunla karşılaşırmıyım bilemiyorum. Logitech kullanan ve digiturk vestel receiver'ı olan arkadaşlardan feed-back gelirse çok sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hwci

Sepia Digiturk'un Vestel receiver'ını tanımıyor!

Ben 3810 aldım nasıl olsa öğrenme fonksiyonu var diye ama kumandaya karşı öğrenme özürlüymüş meğerse . Distribütör firmayla görüştüm olay nedir diye. Onlarda digiturk ün yeni receiver'ını desteklemiyor bizde üretici firmaya yazdık cevap vermediler diyor, başkada birşey demiyor!

Onun için bunu daha düşük fiyata falan satayım, logitech alayım diyorum ama onda da aynı sorunla karşılaşırmıyım bilemiyorum. Logitech kullanan ve digiturk vestel receiver'ı olan arkadaşlardan feed-back gelirse çok sevinirim.

Vestel dediğiniz OPTV 3900 kutu mu? Eğer bu ise Logitech bunu tanıyor.

Selamlar.

dostum öğrenme fonksiyonunu doğru uyguladığınızdan emin misiniz?
    ben öğrenme modu kullandığım hiçbir kumandada sorun yaşamadım.
    ayrıca şunu da ekleyim;
    kullanma kılavuzunu okuduysanız eğer zaten learn modunu kullanarak her cihaza komut edebilecepiniz garantisini vermemişler,bu noktaya dikkat!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChordSolo -- 26 Mart 2007; 10:39:24 >

• Orjinalden alıntı: Akseaus

Yorumları okuyunca bende tamam dedim 3810 alayım.Ama senin yorumun vazgeçirdi.Öğrenme fonksiyonu benim cihazlarda da çalışmaz endişesine kapıldım.Logitechler çok pahalı o kadar para vermem,cihaz fiyatından yüksek kumanda olur mu?(420 YTL) Diğer kumandalara da güvenim kalmadı.
  • Vestel dediğim OPTV 3900 kutu, bunda öğrenme fonksiyonunu uygulamamda bir yanlış olmadığından eminim çünkü yazdığım gibi adamların teknik sorumlu kişisi kendisi teyid etti bu aletle uyumsuz olduğunu. Tabii alette her cihazı öğreneceğinin garantisinin verilmediğini kullanım kılavuzunda ben de okudum, ..ama ürünü aldıktan sonra bu bilgiye ulaşabildim ne yazik ki :((

Bir de ben işin teknik kısmını bilmediğim için basit mantıkla işte alete infraredi gösteriyorsun onu alıyor sonra da bastıkça tekrarlıyor, ne olacakki dedim, aklıma hiç öğrenemez diye bişey gelmediki... ama bizim kumanda biraz geri zekalı çıktı işte böyle..
    Tanıtımlarında hiç öyle birşey yazmıyordu :) doğal olarak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hwci -- 26 Mart 2007; 17:57:31 >
  • Bilgi için sagol Akseaus. Dün ben de Logitect sitesini biraz araştırdım hatta bir de 40 MB kadar bir programı var "kumandayı kumanda etmek" için :) onu indirdim..tamamen online çalışan bir program ama test drive yaptırıyor, Logitech'in database'ine bağlanarak çalışıyor ve anladımki adamların müthiş bir remote control database'i var, her cihaz ayrı ayrı var olduğu gibi dünyadaki digital platformlar ve bunlar arasında digiturk'de var bu database de, ve digiturk'ü seçince digitürk'ün verdiği receiverlardan birini seçme şansın bile var, philipsin, yada optr 3900 (vestel) gibi seçenekleri seçebiliyorsun..
    Bu arada o kadar çok araştırdım ki aslında digiturk'un kutunu vestel yaparken kumadasını fason yaptırıp ithal ettiklerini gösteren bilgilere kadar ulaştım:) Bana ilginç gelen birkaç linki sizinle de paylaşmak isterim,
    Bu digiturk kumandasının orjinal markası:
    http://www.uei.com/category.php?page_id=213&featured_product=31
    Bu yapılan fason anlaşmasının basın açıklaması
    http://investor.uei.com/phoenix.zhtml?c=84751&p=irol-newsArticle&ID=611693&highlight
    Bu da bana çok ilginç gelen başka bir main adres, kumandaların yeni kodlarının nasıl eproma girileceğini ve bu işin nasıl ortaya çıktığını vs. anlatıyor
    http://www.hifi-remote.com/forums/viewtopic.php?t=7317
    http://www.hifi-remote.com/

• jedimax 420 ytl'nin bir kumandaya verilmesi bana da pek mantikli gelmiyor ama "Logitech Harmony 525" var ve o yine 155-165 ytl ile mantikli sayilabilecek sınırda duruyor gibi..

Dostum DT sahibi olmadıgımdam bilemiyorum ancak receiver değişikliği talebi falan olmuyor mu DT de ?
    Audio / Video : OnkyoTX-NR656 | Xgimi H2 Projektör | Heco Victa Prime 702 + 302 + C102 | Zidoo X9S &amp; Apple TV 4K | Samsung 60 KS8000 SUHD TV | Logitech Harmony Elite &amp; Hub | Onkyo Aktif Sub | Vu+ Solo 4K | Asustor AS-6204T (NAS)
    PC : MSI B350 Tomahawk, AMD Ryzen 7 1700X (Xigmatek TYR SD1264B), ViewSonic VA2419-SH 24", Corsair Vengeance DDR4-3000Mhz C15 16GB (2x8GB), Gigabyte GTX 1070 Windforce OC, Coolermaster HAF912 Plus, FSP HD700 Hydro 700W PSU, Logitech MX 1000 Laser | Logitech Formula Force EX Direksiyon
    Muhtelif : Huawei P20 Pro | Ipad Pro 10.5 | Sennheiser Momentum 2 True Wireless | Jabra 65t Elite | Canon 60D with 18-55 &amp; 50mm f1.8 | Braun 790cc | Philips Bodygroom TT2021 | Philips OneBlade | Philips Hue Starter - Lightstrips | Ambilight LED System Behind TV | Resmed Airsense 10 CPAP - Resmed AirFit N30i, Resmed F30i
  • sepia 3180 aldım,
    işlerden sadece uydu ve plazmanın temel tuşlarını öğretebildim.
    vakit olursa evdeki tüm kumandaları gireceğim.
    bu iyi oldu, ben 3180 kullanıyorum, hanım ve kızım eskilere devam ediyorlar.

selamlar
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.