Şimdi Ara

4 GB Ram Günümüz İçin Yeterlimi Değilmi Tartışalım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
1
Favori
28.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar günümüz için bu konuyu tartışalım istiyorum benim görüşüm şu tabi herkesin bilgisayarı nasıl kullandığı arkaplanda hangi prog. açıldığı falan ramin kullanımını etkiliyor kendi açımdan konuşuyorum sürekli arkaplanda çalışan uyg. takip ediyorum oyun oynarken aynı anda müzik dinlemek ve yine aynı anda oyun alt+tab ile çıkıp int. gezmek için bile bende 3 gb görmüyor(crysis,crysis 2,mw3,black ops 2,pes 13,ets2)

bana göre günümüz için 4 ve 6 gb gayet yeterli gerisi boş yere masraf olur

ayrıca crysis 3'ün 8 gb ram istemesi biraz anormal geldi.

• ben en kral oyunda ultra oynuyorum ram kullanımı 3.20-3.50 arasında hiç 4 gb görmedim + arka planda onlarca pro çalıştığı halde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aglarm -- 25 Ocak 2013; 12:23:38 >
  • değil kimse kimseyi kandırmasın
  • ben bi zararını görmedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanılan uygulamalara ve ihtiyaca göre değişir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aerosol 34

Arkadaşlar günümüz için bu konuyu tartışalım istiyorum benim görüşüm şu tabi herkesin bilgisayarı nasıl kullandığı arkaplanda hangi prog. açıldığı falan ramin kullanımını etkiliyor kendi açımdan konuşuyorum sürekli arkaplanda çalışan uyg. takip ediyorum oyun oynarken aynı anda müzik dinlemek ve yine aynı anda oyun alt+tab ile çıkıp int. gezmek için bile bende 3 gb görmüyor(crysis,crysis 2,mw3,black ops 2,pes 13,ets2)

bana göre günümüz için 4 ve 6 gb gayet yeterli gerisi boş yere masraf olur

ayrıca crysis 3'ün 8 gb ram istemesi biraz anormal geldi.

onu bilmem ama bildiğim ready boost özelliği sayasende flash bellekler ram olarak kullanılabiliniyormuş. geçenleri 2 gb ramli bilgisayarıma 4 gb flash bellek takıp ready boost özelliğini aktifleştirdim. açtığım programlar biraz hızlanmıştı.

• acaba diyorumki benim bilgisaray 4gb den fazla ram tüketiyor (6-8 gb gibi) bunu söyleyimte SS ile ispat edecek varmı acaba ben çok merak ediyorum

hemde ögrenmiş olurum eğer varsa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aglarm -- 25 Ocak 2013; 14:14:13 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: aglarm

acaba diyorumki benim bilgisaray 4gb den fazla ram tüketiyor (6-8 gb gibi) bunu söyleyimte SS ile ispat edecek varmı acaba ben çok merak ediyorum

hemde ögrenmiş olurum eğer varsa

aynen dostum şimdiye kadar hiçbir yerde pc'nin 4 gb ve üstünü tükettiğini görmedim
  • 4gb bellek yeterli
    bellekler ucuz olduğu için + DUAL çalışsın diye orta/üst seviye sistemlerde 4gb*2 tavsiye ediliyor
  • bekleyelim bakalım mutlak biri artistlik yapmak için gelecektir
  • benim anlamadığım konu şu nasıl oluyorda crysis 3 8 gb ram istiyor bilgisayar bilgisi olmayan kişiye sorsan yeminle 8gb tüketir zanneder
  • Benim notebookta 3GB RAM var ve 2 senedir bir sıkıntı yaşamadım
  • quote:

benim anlamadığım konu şu nasıl oluyorda crysis 3 8 gb ram istiyor bilgisayar bilgisi olmayan kişiye sorsan yeminle 8gb tüketir zanneder

birde crysis3 Directx11 altı kartlar la da oynanamayacak diye duydum bu ne ayaktır anlamış değilm dx10.1 256bit kartlar çöpemi gidecek ne olucak

neyse ya konuya dönelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aglarm -- 25 Ocak 2013; 16:16:19 >
  • Yıllardır hep 4GB (2x2) ram kullanıyorum oyun oynarken canım sıkılıp oyundan çıkıp alt tab tuşu ile.Sonra internette dolaşıp öüzik dinleyip dinlerken oyun oynayıp.Hiç bir zaman ne kastı makinayı nede donup kaldı.4GB her daim yetti.Benim de merakım markadan markaya veya marka içinde modelden modele 4 gb larda kalite ve hız farkı çokmu oluyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi martell -- 25 Ocak 2013; 16:34:07 >
  • 4 Gb çok rahat yetiyor günümüze
  • 4 gb normal ev ve oyun kullanıcıları icin yeterli. sadece film seyredip face yapmak icin 4 gb ustu fantazi olur.
  • İş amacli kucuk çapli projeyi visual studio da debug falan yaparken 7 gb leri falan görüyorum.ustelik ne de arkada çalisan db falan var.birde çalişsa ooo.tabi bu arada da kodlarin nasil yazilmasi gerektigi , örnek kodlar falan araştirma yapmam lazim oluyor ve bazen 50 60 tane web penceresi acik kaliyor. tabi bu arada da ayni anda vs2012de de pekçok dosya açik. Bu yuzden 16 gb ram kullaniyorum ve de sanal bellek kapali.sanal bellek açik olunca pc çok kasiliyor. ama iş dışında oyun oynarken rem kullanimi nadir olarak 3.5 gblere çikiyor.

• quote:

benim anlamadığım konu şu nasıl oluyorda crysis 3 8 gb ram istiyor bilgisayar bilgisi olmayan kişiye sorsan yeminle 8gb tüketir zanneder

Bende abarti buluyorum ama olmayacak birsey degil sonucta crysisten bahsediyoruz. ilk crysis'i herkez hatirlar en kral benim diyen butun sistemlerin aklini aldi. ozaman bende dahil olmak üzere birçok kişi 3gb ram kullanamaz diyorduk gördük günümüzü :)

Genel olarak ben oyun oynayan biri icin suanki oyunlarda 4gb yeter diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BuĞrA -- 28 Ocak 2013; 8:22:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhanbilgin

İş amacli kucuk çapli projeyi visual studio da debug falan yaparken 7 gb leri falan görüyorum.ustelik ne de arkada çalisan db falan var.birde çalişsa ooo.tabi bu arada da kodlarin nasil yazilmasi gerektigi , örnek kodlar falan araştirma yapmam lazim oluyor ve bazen 50 60 tane web penceresi acik kaliyor. tabi bu arada da ayni anda vs2012de de pekçok dosya açik. Bu yuzden 16 gb ram kullaniyorum ve de sanal bellek kapali.sanal bellek açik olunca pc çok kasiliyor. ama iş dışında oyun oynarken rem kullanimi nadir olarak 3.5 gblere çikiyor.

visual studio kullanımı bambaşka bir olay biz sadece günlük kullanım oyunlar,müzik ve internet kullanımı sırasında tüketilen ram kullanımından bahsediyoruz. visual studio'yu işin içine alırsan rahat 4 gb'ı geçer çok büyük ölçekli program kullandığımdan biliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: aglarm

bekleyelim bakalım mutlak biri artistlik yapmak için gelecektir

4-5 tane VMware açınca 11-12 GB görüyor.

O yüzden herkese 2x8 = 16 GB ram şart.

İtiraz edeni döverim. Konu kapanmıştır. Dağılın !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melikulupinar -- 12 Şubat 2013; 11:37:12 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.