Şimdi Ara

4 DİSK ABS İLE KAMPANALI ABS ARASINDAKİ FARK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
1
Favori
3.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mihl

Kampana disk firene göre daha iyidir tek dezavantajı kapalı olduğu için geç soğumadır.

neden ön frenlerde de disk yerine kampana kullanmıyorlar iyiyse
  • Paskal teoremini inceleyin lütfen. Sıvılar kendilerine uygulanan basıncı temas ettikleri bütün yüzeylere eşit olarak aktarırlar. Örnek olarak krikolar, hidrolikler bu sistemle çalışır. Sizde basit olarak, bir cam şişeye su doldurarak elinizde sağlam tutup diğer elinizle ağzına vurursanız şişenin altı düşer. Bu daha küçük alana uyguladığınız basıncın şişenin altının genişlemesi sonucu daha fazla basınç oluşturur ve şişenin altı parçalanır.

Kampana firenlerde de aynı sistem vardır. Bir noktaya uygulanan basınç dönen kampananın neredeyse %75 lik kısmına temas eder ve daha iyi firenleme sağlar. Büyük araçların kampana kullanması bu yüzdendir. Disk firenler dış etkenlere daha çok maruz kaldığından, kum küçük taş parçaları ve su gibi olumsuzluklarda daha fazla sorun çıkarabilmektedirler.
  • Frenleme sorun yaşatsaydı, ağır vasıtalarda kullanılmaya işk önce bırakılırdı, ama hayla kampana kullanılıyor, frenlemede diske göre bakım dışında dejavantajı yoktur, hatta arka kampana ise daha geç aşınır, disk olsa daha erken bitiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    İşin içinde hem pazarlama stratejisi var hemde , bahsettiğiniz otomobiller hız yapan otomobiller ve sürücüleri profosyonel sürücü değiller , fren ısınması sorununa karşı disk firenler kullanılıyor.
  • Frenleme kuvveti açısından fark neredeyse yok, hesabı yapılarak takılıyor zaten. Kampana daha ucuz ve daha az aşınıyor. Ancak dezavantajı var, daha zor soğuyor. O yüzden günümüz arabalarında disk fren kullanılıyor genelde.
  • 2001 almera gibi c segmenti japon aracında arkalar disk. Şaşırmıştım duyduğumda.

• ,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-31C666817 -- 19 Mart 2021; 10:27:38 >
  • yav iveco 35,9 kamyonetlerin 4 tekerleği de kampana. çok rezil bir fren sistemi var.
  • Konuyla cok alakali degil ama, arkalari kampana olan arabalar el freni acisindan daha avantajli oluyormus disk olanlara gore. Dogru mu? Bir yerde gormustum sanirim, teknik olarak aciklayabilecek arkadas var mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğru olabilir broadwaylarin el freni bildiğim kadarıyla taş gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: Teterboro

yav iveco 35,9 kamyonetlerin 4 tekerleği de kampana. çok rezil bir fren sistemi var.

hangi otobus ve kamyon da yada tirda disk varda, senin kamyonette olacak ? agir vasitalarda disk olmaz.
  • Daha önce 5 yıla yakın 3 ayrı punto kullandım.Puntolarda t-jet motor dışında arkalar kampana.O kadar kullanma süresinde hiçbir dezavantajını görmedim.Basar basmaz zınk diye duruyordu.Balatalar 200000 km ye kadar dayanıyor.Şu ana bravomda dört teker de disk fren ama punto ile ahım şahım fark yok.Kısacası görünüm dışında kampana frende disk kadar iyidir ama yine de disk fren olsa iyidir.Bu aynen arka tekerlerin bağımsız süspansiyon olup olmaması gibi birşey.Onda da normal sürüş şartlarında ikisinin arasındaki farkı hissetmezsiniz bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nanoona

quote:

yav iveco 35,9 kamyonetlerin 4 tekerleği de kampana. çok rezil bir fren sistemi var.

hangi otobus ve kamyon da yada tirda disk varda, senin kamyonette olacak ? agir vasitalarda disk olmaz.

iveco daily nin yeni versiyonları komple disk.
  • quote:

quote:

quote:

daily dedigin bildigin ufak minubus.. ben sana agir yukler tasiyacak kamyon tir vb araclardan bahsediyorum. Disk olmaz onlarda. 1500 2000 kg tasiyacaksa disk yeter tabi.

daha ustu yuklerde havali fren gerekir. onu kullanmakta her baba yigidin harci degil.

• quote:

quote:

quote:

quote:

daily dedigin bildigin ufak minubus.. ben sana agir yukler tasiyacak kamyon tir vb araclardan bahsediyorum. Disk olmaz onlarda. 1500 2000 kg tasiyacaksa disk yeter tabi.

daha ustu yuklerde havali fren gerekir. onu kullanmakta her baba yigidin harci degil.

35,9 da kamyonet yalnız. daily minibüs değil ki. o da kamyonet. 5 ton taşır. taşıttırdık kaç sefer..

• Disk fren ciddi bir maliyet kalemi oluşturmaz hatta kampanayla neredeyse aynı maliyette tabi eğer gelişmiş bir kaliper takılmıyorsa. Murat 124lerin 4 disk freni vardır mesela.

• nanoona N kullanıcısına yanıt
     4 DİSK ABS İLE KAMPANALI ABS ARASINDAKİ FARK

• quote:

Orijinalden alıntı: cesmuru

2001 almera gibi c segmenti japon aracında arkalar disk. Şaşırmıştım duyduğumda.

sizi biraz daha sasirtalim o zaman murat 124 de arka ve on disktir

• baktığınız araçlarda yada üst donanımlarında var mı bilmiyorum ama eğer imkan varsa 4 fren disk seçin gerçekten daha iyi frenleme yapıyor. 1.6 benzinli accent era'mız vardı select donanım 4 üde fren diskti ve frenler çok iyiydi. Corsa aracımda arkalar kampana olduğu için frenler zayıf. Birde sadece önler de disk fren olunca fren yaparken araç öne çok yığılıyor.
  • otomobilde 4 disk daha iyidir daha dengeli frenler, kamyonlardaki kampana olayı daha gelişmiş bir sistem binek otomobillerdeki kampanlar gibi basit değil.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.