Şimdi gerçekleşen transferlerden sonra kadroda kimin nerede nerde oynayacağı gerçekleşmiştir heralde Rjiikard'ın kafasında. Çoğu Hollandalı hocada olduğu gibi o da takım 4-3-3 mi oynar 4-2-3-1 mi oynar onu görmeye çalışıyor. Özellikle şu eleme maçları onun buna karar vermesinde büyük rol oynuyor.
Forum da 4-3-3 üzerine oyuncu dizilişi hazırlarken çoğu kişinin yanlış yaptığını gördüm. 3 ortasaha 3 forvet gibi koymuşlar. Halbuki öyle birşey yok. Bir defansif ortasaha, iki ortasaha, iki de forvete yakın oynayan çizgide ki kanat oyuncuları. Şimdi bu konuyu açma nedenim hep beraber değerlendirerek bu takıma 4-3-3'ün mü daha iyi yoksa 4-2-3-1 diziliminin mi daha iyi gideceği yönünde...
Gördüğünüz gibi eğer farkına varmışsanız 2 sistemde de Atak değeri diğerlerine göre düşük. Çünkü bu sistem gol atmaktan önce ortasahayı sağlama almakta. Bizim de en iyi oyuncularımız ortahasa da ve kanatlarda. Aslında 4-3-3 atak futbol oynanan bir diziliş gibi gözüksede aslında defansif bir sistemdir. Ortasaha da sürekli pas yaparak ve atağa hazırlanmak karşı rakibin atak yapamaması demektir. Geçen sezon farkettiyseniz Barcelona rakiplerine 5-6 atsa da o 5-6'nın yanında rakibin attığı gol de 0 idi. Yani 5-3 4-2 gibi değil de gol yemeyerek fark atıyordu. Tabi işte 4-3-3 sisteminde gol atabilmek için ortasaha oyuncularının iki yönlü oynaması dışında, kanat oyuncularının bitiriciliği önemlidir. Forvetten çok bu sistem de kanat oyuncuları gol atabilmelidir. Bkz; Messi gibi.
Şimdi kanatlara bir göz attığımda;
Kewell = Bitiriciliği ve uzaktan şutları iyi. Hızı kanat oyuncusu için yeterli değil, çevik değil. Pasları idare eder. Ortaları iyi.
Keita = Şimdi daha futbolunu izleyemedik ama, Lile'de ki en iyi olduğu zamanlarda ki videolarını izlediğime göre söylüyorum. Biticiriliği ve uzaktan şutları çok kötü. Hızı, çevikliği, bileklerine hakim olması,tekniği,pasları ve ortası çok iyi.
Arda = Bitiriciliği ve uzaktan şutları aslında fena değil. Ama kendini bu konuda fazla güveni yok ve o yüzden fazla denemiyor. Az denedi şu zamana kadar attığı güzel goller uzaktan hala akıllarımızda. Bu yönden hala yeterli değil bence ama geliştirilebilir !!!
Serdar Eyilik = Ne diyebiliriz ki... Daha çok genç ve 2-3 maç izledik. Ama 3 maça kadar değerlendirecek olursak Kewell ve Keita'nın birleşimi gibi birşey.
Bence Riijkaard böyle bir diziliş düşünüyor:
Ya da iki ortasaha olarak Arda ve Elano.Sol açıkta Kewell olabilir.
Bence eldeki oyunculara göre : This11.com bende girmiyor o yüzden elle yazıyorum. Kalede Leo, defansta 4lü olarak ; Hakan-Servet-Emre-Uğur,Defansif orta saha olarak Mehmet Topal, Ortasaha ikilisi olarak Arda-Elano, kanatlarda Kewell ve Keita ve son olarakta forvette Baros. Eğer önce verdiğim kadroyla iyi oynayamazsak Riijkaard bu kadroyla çıkar.
Ama ben hala 4-3-3 sistemini Galatasaray'ın oynayabileceğine ve bu sisteme kısa sürede ayak uyduracağına inanmıyorum.
1-) Oyuncular yeni ve sistem yeni.
2-) Defanstan topu oyuna sokabilecek kabiliyette bir stoperimiz yok.
3-)4-3-3'de önemli olan kanat oyuncularının yanında beklerdir. Ve bizim beklere baktığında ben sağda Sabri'yi de, Uğur'u da ofans yönünden zayıf buluyorum.Uğur belki geliştirebilir o yönünü ama biraz kendine güvenmesi lazım ve uzun süreli sakatlıktan yeni çıktı. O yüzden kısa bir sürede sisteme ayak uydurabileceğini sanmıyorum. Hakan'a bakarsak pas, orta, teknik olarak fena değil, geriye dönme de de sıkıntı çekmiyor ama o da fazla hızlı ve çevik değil.60-70'den sonra bitiyor enerjisi. Beklerin katkısı olmazsa gol bulmakta ve pozisyon üretmekte sıkıntı çekeriz. Barcelona'nın nasıl kanatlardan bu kadar akın akın geldiğini zannediyorsunuz. Orda koskoca Dani Alves ve Abidal var. Ve 90 dakika hem defansta hem ofansta ileri-geri gidiyorlar.
Gönlümden geçen 4-3-3'de şu şekil olması ; Kalede: Leo Franco Defans dörtlüsü: Hakan-Servet-Transfer-Transfer Defansif orta saha: Linderoth(Nasıl oynadığını adam gibi göremedik biliyorum kaç sene boyunca. Ama 4-3-3 sistemine en uygun DMC kendisi bence, eğer G.Saray'a gelmediği önce takımında oynadığı gibi oynarsa.) Ortasaha ikilisi: Arda, Elano Solda: Serdar Eyilik(Tabiki de birkaç maç daha oynayıp, izledikten sonra.Eğer aynı performansta ki grafiğini büyük takımlarda oynadığı maçlarda da sürdürürse yaşına rağmen ilk 11'de başlamalı.) Sağda: Keita(Uzaktan şutları iyi olmasa da, paslarıyla ve kıvraklığıyla defansın canını çok yakar.) Forvet: Baros
Arkadaşlar bu kadar yazarken uğraştım, yorum eksik etmeden geçmeyin lütfen.
Formda bir Uğur ve iyi bir Alpaslan olmadığı sürece 4-3-3 oynamamız çok zor çünkü bu sistemde en önemli şey bek oyuncuları...Bence 4-2-3-1 daha uygun ama Rijkaard daha iyi bilir
4-3-3 sisteminde pas yapmanın yanında oyunun yönünü çok çabuk değiştirip savunmayı ters yakalamak gerekiyor. Bunu yapmak içinde ortasahada teknik ve oyunu okumayı bilen oyuncularınızın olması gerekiyor. Bunlarda Arda-Elano ve Ayhandır.
4-3-3 sisteminde hücum yaparken bekler orta sahaya kadar çıkarak adeta orta saha elemanı gibi olurlar. Aynı anda 2 bek çıkmaz biri geride bekleyerek 3 lü savunma durumuna geçerler. Böylece hücum esnasında orta sahada 4 adam olur.
Elano ve Ardanın orta sahada Xavi-İniesta gibi oynayacağını düşünüyorum.
Ayhan oyun falan okuyamaz ,genç oyuncuların önünü açın bence orta üçlü elano , m.topal , arda olmalı arda solda oynamalı ortanın solunda... İlerside tamamen atakı düşünmeli henry,messi,ibrahimovic gibi olmalı diyorum. Ayhana bakınca toure gibi duramayan bir adam görüyorum,ama mehmet topala bakınca aynı toureyi görüyorum yeri geldiğinde 2 adam geçip kaleye füze yollayabilecek bir adam. Uğur çok rahat ileri çıkabilicek bir genç hakan baltayı ben abidale benzetiyorum çıkarken arkayı hep koruyor öyle çıkıyor... Bence 4-3-3 oynamamız için bir engel yok bazıları sadece klişe laflarla konuşuyorlar ben gerçeklerii
quote:
Orijinalden alıntı: ZamansizKar
Ayhan oyun falan okuyamaz ,genç oyuncuların önünü açın bence orta üçlü elano , m.topal , arda olmalı arda solda oynamalı ortanın solunda... İlerside tamamen atakı düşünmeli henry,messi,ibrahimovic gibi olmalı diyorum. Ayhana bakınca toure gibi duramayan bir adam görüyorum,ama mehmet topala bakınca aynı toureyi görüyorum yeri geldiğinde 2 adam geçip kaleye füze yollayabilecek bir adam. Uğur çok rahat ileri çıkabilicek bir genç hakan baltayı ben abidale benzetiyorum çıkarken arkayı hep koruyor öyle çıkıyor... Bence 4-3-3 oynamamız için bir engel yok bazıları sadece klişe laflarla konuşuyorlar ben gerçeklerii
Topal zaten banko oynayacak diğer iki oyuncu için Ayhanda oynayabilir demek istemiştim.
quote:
Orijinalden alıntı: metinyurdaer
Topal zaten banko oynayacak diğer iki oyuncu için Ayhanda oynayabilir demek istemiştim.
çok riskli bi kadro bu. ancak kendi sahanda anadolu takımlarına karşı iş yapar. Deplasmanda Avrupada derbilerde tam bi bozguna uğrarsın. Bende Gs için en iyi sistemin 4-2-3-1 olduğunu düşünüyorum.
sabri-servet-gökhan-balta
-------topal----sarp
keita(kewell)....Elanora.....Arda
.....Barosh
O kadar uğraşmışsın, yazdığına değmiş. Ellerine,klavyene sağlık
Yukarıda verdiğin This11 resimli dizilişi Rijkaard'ın uygulayacağı diziliş olarak düşünüyorum. Yanlız iki oyuncu yanlış tercih gibi duruyor. Mustafa Sarp'ın yerine Mehmet Topal, Ayhan'ın yerine Barış alınsa daha uygun olabilir. Nedenini yazayım isterseniz; Topal Sarp'a göre defansif yönü daha iyi. Keza Topal kanatlara toplar atabiliyor. Ayhan aldığı topu defansa atıyor sürekli böyle yapması oyunu açmamıza engel oluyor. Bu seferde defans iki top yapamayınca karman çurman oluyor herşey. Barış Ayhan'a göre daha etkili daha savaşçı yapıya sahip. Onun 11'de olması takım adına olumlu gelişmeler kazandırır.
Şu an yabancı bir stoper (pas yapabilen), birde yedek forvet olmak üzere (Nonda gönderilirse şayet) iki oyuncu gerekli. Sağ bek ve sol bek devre arasına kadar idare eder diye düşünüyorum.
Bu yazıyı Galatasaray bölümünde üst konu yapsak iyi olur. Faydalı olmuş yazı, çok beğendim
Güzel yazı olmuş. Kanat oyuncularıda ki düşüncelerine özellikle katılıyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: Coder85
çok riskli bi kadro bu. ancak kendi sahanda anadolu takımlarına karşı iş yapar. Deplasmanda Avrupada derbilerde tam bi bozguna uğrarsın. Bende Gs için en iyi sistemin 4-2-3-1 olduğunu düşünüyorum.
sabri-servet-gökhan-balta
-------topal----sarp
keita(kewell)....Elanora.....Arda
.....Barosh
Şu yaptığın kadro bana iğrenç geliyor şuan,galatasrayda görmek istemediğim kadrolardan biri ıyk
Bence KEWELL harcanmamalı
Kewell ilk 11 oynar oynamasıda lazım. elanonu yeri mustafa sarpın yeri. ayhan barış linderoth ve mehmet topalda çekişirler.
@ZamansizKar konuyla alakasız olacak ama şu avatarın ve imzan hangi animeden ? Çizimleri güzel geldide...
Bilmiyorum deviantart.com da dolaşıyordum,düşüdüm şu imza,yıldızlar,avatar,nick olayında bir uyum yaratıyım diye böyle bir kombinasyon çıktı yani hiç dikkat etmedim hangi animeden olduğuna..muhtemelen bir animeden değildir sadece tek karelik bir çizimdir.
4-3-3 çok iyi bir taktiktir ama öyle hemen alışılıcak bir taktik değil, 4-2-3-1 şuan bizim için daha uygun bir taktikdir bence...
Bir şeye katılmıyorum; Keita'nın uzaktan şutları çok kötü demişsiniz. Fildişi Sahilleri maçlarında izleyenler var ise Keita'nın uzaktan şutlarının ne kadar etkili olduğunu görmüşlerdir. Ben de Lille'deyken sadece denk gelirsem Fransa Ligi maç özetlerinde izliyordum ama dediğim gibi Milli takım maçlarının bir çoğunu turnuvalarda takip ettim. Eleştirmek adına yazmadım yanlış anlaşılmasın.
Tabi burada ne yapacak göreceğiz...
Marek Heinz da buraya gelmeden önce uzaktan acaip şutlar çekiyordu, ama bize gelen Heinz topa bile vurmadı...
4-2-3-1 Taktiği Demişsiniz Ama Milan Baros Tek Forvet Yapamıyor Bunu Herkez Biliyo. Çift Forvet Oynadığında Da Milan Baros Çok Koşan Bi Yapıda Zaten Liberodaki Oyuncuları Alıyo Dolaştırıyo Bi Sağa Bi Sola Yanındaki Forvete Yer Açıyo... Bitiriciliği Zaten İyi Olan Bi Forvet Her Türlü İş Görür Bizde Onun Yanında Kewell Oynar Forvette. Sağ Kanatta Keita Zaten Banko... Sol Kanatta En iyi Mevkisinde Arda Turan... Ortada Elano..... Bu Sene En İyi Üçlü Bu Olucak Zaten... Arda - Elano - Keita. Tam Anlamıyla Baros u Besliycekler :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme