Şimdi Ara

4-3-1-2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dikkatimi çeken bir şey var.Bu taktiği geçen sene öve öve bitiremeyenler,Sneijder-Drogba-Burak varken başka taktik oynatamazsın diyenler şimdi küfür ediyor neredeyse.Bu neden böyle oldu?Sonuçta geçen yıl son 1-2 ay iyi oynayan ya da kazanan taktik de aynı şu an ki taktik-kadro da aynı.Fazla skora mı endeksli yorum yapılıyor anlamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bu taktikte defans kötü oynuyor çünkü orta saha hakimiyeti karşı rakipte oluyor daha geçen seneden beri burada yazıyoruz aynılarını ancak şampiyon olmamız oyuncuların kalitesinden dolayı son haftalarda daha fazla iyi oynadılar yük aldılar.
    Galatasaray'ın önündeki tek engel yabancı statüsüdür. Yabancı statüsü gittiğinde daha sistemli bir Galatasaray izliyeceğiz her maç değişen defans hattımız var bunu unutmayalım.
    Bruma - Amrabat kanatları,tek forvet ve orta saha hakimiyeti defansın daha iyi olması. Biz türkiyede sıradan oyunculara 6-7 milyon vermeyi kabul etmedik böyle bir yola sürüklendik.

    Şimdi anladın mı ??
  • Çoğu kişi sizin gibi demiyordu bunu anlatmaya çalışıyorum.Hatta transfer dönemi başında Hamit yerine Alper,Dany yerine stoper ve Riera yerine sol bek alınırsa zaten kadro ve taktik oturmuş uçuşa geçeriz diyen çoğunluk vardı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok pozisyon veriyoruz 2 forvetle , bir anlayamadın. 2 forvet olacaksa Burak değil Umut olacak. Başka türlü 2 forvet yürümüyor
  •  4-3-1-2


    Bu kadroyla çıkmanız lazım.Yabancı savunmacıların hepsi balon.
  • Özellikle 2li forvet Elmander zamanı çok iyi işledi.Umut'unda gelmesiyle geçen sene ilk başları hatırlayın çok iyiydi 5 li orta saha gibi oynuyorduk top rakipte iken.Ama ikiside basan kovalayan topu ayağında tutan hatta cırmalayan adamlardı.Burak ise neyse işte bu yüzden olmuyor
  • @Escherichia.Coli

    Dediğin adamların hiçbiri alınmadı kendi ağzınla söylemişsin. O mevkilerde sorunlar olunca defansa yük biniyor, orta saha ofansa destek veremiyor. Dünyada 3-4-3 oynayan da 3-5-2 oynayan da 4-3-3 oynayan da var. Uygun oyuncun varsa her sistemi oynarsın. 4-3-1-2 için gerekli adamlar alınmadığı için millet dizilişi eleştiriyor. Örneğin hamit konusu. Tamam hamit özellikle hücuma çıktığında eboue nin kademesine giriyor ancak ofansa katkısı sıfır. Melo bu sistemde daha defansif oynamak zorunda kalıyor ofansa katkısı sınırlanıyor. Orta sahan iki yönlü oynayamadıktan sonra iyi top oynaman imkansız. GS düzeyindeki bir takımın orta sahası hem ofansı hem defansı iyi yapmak zorunda bu diziliş ve bu kadro kombinasyonuyla iyi futbol oynamak or.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2
    20 yıl önce açıldı
    1
    14 yıl önce açıldı
    1
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gecen yil ikinci devrede Drogba agirligini koydu gollerden once katkisi buyuk hatta tek basina mac almisligi var adamin.Burak oynayinca ligde is yapiyor oda Drogba'nin nimetlerinden yararlaniyor o olmasa belki bugun Sneijder için atilip tutulmalar olmaz adamin kac pasini harcadi kazma.Senin konuna gelirsek 4231 en ideal tercih olur bir sekilde oturtulacak sistem ortasaha 4312 sisteminde rakibe gidiyor.

    Bana kalsa çift forvet iyidir ama Elmander, Umut gibisi iyidir cigersiz savaşçı olanlari iyidir yok boyle oynatmiyorsan Drogba yanina o ayarda birisi lazm bos bos yuruyen top tutamayan pas atamayan birisi lazm değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4-4-2 ile oynamak demek iyi kanat oyuncularının olmas demek.Biz zaten 4-4-2 oynamıyoruz.Onun kırması ile oynuyoruz.Günümüz futbolunda skora etkiyi forvet hattı değil,orta saha hattı yapıyor.Pres orta sahada değil,forvet hattında başlar ise daha bir ismine yakışıyor.
    Elindeki oyuncu profiline göre taktik geliştirmek bence çok daha iyidir.Özellikle GS gibi her oyuncuya doya doya para veremeyecek kulüp için.Aslında 4-4-2 yi de oynuyacak oyuncularımız var.Ancak yabancı sınırı,oyuncularımızın değişen maç performansları ve Şino gerçeği.Şino yu Terim istemedi.Bunu basın toplanısında dile getirmişti.Ama alındıktan sonra oynaması gerekiyordu.İsmin Terim bile olsa yıldız oyuncunu oynatmıyorum diyemezsin bu memlekette.Şino da ondan bekleneni halen veremiyor.Araya toplar,uzaktan sert ve etkili şutlar.Şino bu idi, bu olmasını istiyorum ben.Daha fazlasını beklemek,Buraktan Ronaldo etkisi beklemek demektir.
    Aslında defans hattımız biraz daha sağlam olsa,topu yerden oynama kültürümüze geri dönebilsek,yien söyleyeceğim,Şino biraz daha efektif oynasa,Terimin o sistemide oturur,iyi bir şekilde işlerdi.Ancak 4'lü orta sahanın ve 2 li forvetin,3 oyuncusunun pres yapamıyor oluşu bütün yükü defans ve ön liberoya yıkmakta ve ister istemez defansı hataya zorlamakta idi.
    Sonuçta neresinden tutsan elinde kalan bir sistem.
    Ha 4-5-1 oynasak mantıklı.Ancak onuda oynayacak tarzda mıyız bilmiyorum.Çünkü sol açıkta Bruma fizik olarak yetersizken,fizik olarak yetersiz Bruma kadar bile olsa bir sağ açığımız yok.
    GS her maçına tek bir sistem ile değil,2 sistmide,oyunun farklı zamanarında uygulayarak oynamalı.
    Yani Şino ve Burak sız tipik 4-4-2,Şino,Drogba yada Buraklı 4-5-1.Oyunun hangi zamanında hangi taktik ile oynayacağınıda oyun sana gösterecek.

    Yukarıdaki yazdığım yazının bazı yada birçok yada bütün yanları yanlış olabilir.
    Ancak yanılmadığım tek bir nokta var:Teknik heyet ve oyuncuların kafaları ne kadar rahat ise okadar iyi oynar o takım!




  • 4 3 Bir 2
    Saçmalıktan baska birşey değil sırf burak ta oynasın trip atmasın diye Galatasaraya musallat edilen bir zırvadır
    Ne orta saha hakimiyeti kurulur
    Ne defansına aşırı yük binmesini önleyebilir
    Ne de kanatlı oynayamazsın
    Ilerideki Uyumsuzluklar da cabası ve top kontrolün de az olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen yıl bu taktikle iyi oynadığımız maç yoktu bizim. Schalke'yi zaten zar zor eledik, adamlar tek kale maç oynadı. Bu taktiğin bize bir getirisi olmadı, olmayacak da.
  • Ben hala bu taktiği istiyorum. Bu taktiği neden istemediklerini de anlamıyorum. Zaman zaman taktik değiştirirsin rakibe göre de bir temel taktik, felsefe olmalı. O da bu işte.

    Ancak her taktiğin zaafı vardır. Bunun da zaafları vardı. Taktiğe uygun oyuncularımız eksik gibi. Sol bekte devamlı ileri geri gidecek adam yok ve orta saha çok ağır kalıyor. Selçuk'un son derece formsuz başlaması, Hamit ile her maç 10 kişi oynamamız defans 4'lümüzün hala belli olmaması nedeniyle defans hattı oturmadı bir türlü. Üstüne bireysel hatalar ve forvet hattımızdaki beceriksizlik mi desem ne desem bilemedim de eklenince üst üste kötü sonuçlar geldi ama o kadar da kötü oynamıyorduk. 4-3-1-2'de orta saha çok önemli. Geçen sezon ŞL maçlarında Selçuk'un Hamit'in oyununu hatırlıyorum(Hamit ilginç şekilde ŞL'de fena oynamıyor bana kalırsa) bir de bu sene başındaki oyunlarını hatırlıyorum aradaki fark belli.

    Başka taktik denenebilir mi denenebilir tabii ki. Deneseler de görsek nasıl olacak.




  • Yeni hocaniz sistemi degistirecektir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sistem

    4-1-3-2

    kötü yanı burak, bazı maçlarda hiç koşmuyor kanatlara yardıma gelmiyor pres yapmıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Galatasaray'ın en büyük sorunu geri 4'lüsü. Bu sistemde oynayabilmek için beklerinin durmadan ileri çıkması lazım. Geçen sene Riera olduğu için Dany de onun açıklarını kapadığı için rahatça hallediliyordu. Hakan Balta bana göre kaliteli bir bek ama 4-3-1-2'de kesinlikle olmaz. Yine Chedjou'nun da çok kötü olması, ilerideki oyuncularla beraber Selçuk'un da formsuzluğu sistemi çökertti. Galatasaray çok yanlış bir transfer dönemi geçirdi gibime geliyor.
  • Sezon basinda 4-4-2 sistemi uzerine kadro kuruldu, devre arasinda Sneijder ve Drogba gelince ayni sistemle devam etmek istedik ama Sneijder kanat da verimli olamayinca 4-3-1-2 oynamaya basladik. Bu sekilde de kanatlar islememeye basladi, orta saha cok cabuk geciliyor ve defans'a cok yuk biniyor. Takim cift forvet oynayacaksa 4-4-2 oynamali ama Sneijder ile bu pek mumkun gozukmuyor. Eger Sneijder oynayacaksa 4-2-3-1 oynanmasi daha mantikli. Bu sekilde de Burak yedek kaldigi icin Fatih Terim cift forvet oynatiyordu. Sonuc olarak Sneijder ve Burakli kadro ile cift forvet oynadigimizda defansta acik veriyoruz ve herkes bu duruma kiziyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Paşa Hazretleri

    Yeni hocaniz sistemi degistirecektir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thrax*

     4-3-1-2


    Bu kadroyla çıkmanız lazım.Yabancı savunmacıların hepsi balon.

    bence de olması gereken kadro tam olarak budur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence şansını fazla zorluyorsun, iyi niyetle açıyor olabilirsin ama konular o yöne gitmiyor. Kim burada 4-3-1-2 yi övdü ? (öven varsa 2-3 kişidir ve onlarda konuda sindirilir tahminimce) Geçen sene Sneijderle birlikte 4-1-3-2 daha doğrusu 4-1-2-1-2 oynadık. Bir çok kişinin söylediği ve kadroda ki mevcut oyuncuların çok iyi oynayabileceği taktik 4-2-3-1'dir ki forumda 10 kişiden 7-8'i geçen seneden beri bu taktiği istiyor. Kendi kendine gelin güvey olma bence 4-3-1-2 yi övmüşüz sonrada şikayet etmişiz
  • Diziliş konusunda aslında herkes hem fikir. 4-3-1-2 ya da aslında bence daha tehlikeli olan 4-1-2-1-2 yi mecburiyetten oynuyoruz. Nedeni de yanlış transferler ve kadro mühendisliği. Şu anda tam bir açmazın içindeyiz. Can sıkıcı olan da bu. Bu sistemi oynama nedenimiz Burak Drogba ve Sneijder i aynı takımda oynatma isteği. Peki geçen seneye dönsek Drogba ya da Burak ( 5 milyona alınmıştır) keşke transfer edilmeseydi diyebiliyormuyuz? Hayır. BUrak 12 milyona bu sezon başında satılsaydı diyebiliyormuyuz? Hayır. Çünkü 12 milyona sattığın burak için trabzona 3 milyon ödeyeceksin, elde kalır 9 milyon. Yerli santrfor alabilirmisin bu paraya? Hayır. Yabancı alabilirmisin? Gene hayır. Üstelik Drogba bu sene futbolu bırakacak. Seneye elinde Umut ve BUrak kalacak. Tüm bunlar yanlış kadro mühendisliğinin sonucu. Oysa geçen yıl sezon başında hamit ve amrabat yerine 2 tane hızlı, oyunun 2 yönünü oynayabilen kanat alsaydık bu takımın düzeni oturmuş olurdu. Hamit ofansta fos, amrabat ise hem ofansta hem defansta fos çıkınca 10 numara alıp skor üretme sorununu çözelim diyerek kaka ve sneijder peşine düştük. Olay burada koptu zaten. Sneijderi sol kanatta oynattık oynayamayacağını bile bile. Sonra mecburen 4-1-2-1-2 gibi bana göre zihni sinir icadı bir dizilişe kaldık. 3. yılına giren takımın dizilişi sorunlu, bulması gereken minimum 4 oyuncu var hala. Bu sezon başında 3 kuruş paralarla bu kaosu çözmek mümkünken bu fırsatı kullanmadık. Tolga, Gökhan Töre ve Kerim Frei çok uygun bedellerle alınıp hem kontenjan derdine, hem yedek kaleci sorununa, hem de Amrabat ve Hamit sorununa ilaç olabilirdi. 3. yılında bir takımın bazı şeyleri oturtması beklenir. Biz ise 3 yıldan sonra neredeyse gene sıfırdan başlamak zorundayız. BAzıları hala ft neden gitti diye üzülüyor. Gidişi hayırlı olmuştur.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.