Şimdi Ara

4-3-1-2 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Göz göre göre niye yalan söyleyeyim ki?Genel olarak herkes sistemden memnundu yalan mı?

Şansını fazla zorluyorsun derken?Her gün konu mu açıyorum sizin bölüme.

Ayrıca konudaki çoğu arkadaş güzelce yanıt vermiş saolsunlar.Forumda futbol konuşulsun istemiyor muyuz?Yalan haberlerle vakit kaybedip sidik yarıştıracağımıza bu tarz şeyler konuşalım işte.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Escherichia.Coli

Dikkatimi çeken bir şey var.Bu taktiği geçen sene öve öve bitiremeyenler,Sneijder-Drogba-Burak varken başka taktik oynatamazsın diyenler şimdi küfür ediyor neredeyse.Bu neden böyle oldu?Sonuçta geçen yıl son 1-2 ay iyi oynayan ya da kazanan taktik de aynı şu an ki taktik-kadro da aynı.Fazla skora mı endeksli yorum yapılıyor anlamadım.

Ne zaman iyi oynamis o kadro ?
    Ligin son 6 haftasi cikart ondada balina dönen Mersin ve Ordu maclarina bakma bile o kadronun aldigi sonuclar ortadadir ilk yarida Sneijder yok gene tabloda 2 mac üst üste galibiyet nerdeyse yok.
    Burda savunan kisilerin yazdiklarinin önemi yok ortada bir tablo var.
    Gs takiminin oynadigi 2 3 mac var gecen sezon etkili sekilde onun haricinde genelde her macta o sablonla zorlandi ilk yarida Sniejder yok gene zorlaniyordu.
    Selcuk, Melo, Sneijder, Brumo, amrabat seklinde bir yapida bu takim 3 4 mac icinde sistem uyar ve Drogba yada Burak tek forvet ile kolay kolay mac kaybetmez.

• quote:

Göz göre göre niye yalan söyleyeyim ki?Genel olarak herkes sistemden memnundu yalan mı?

Ayrıca konudaki çoğu arkadaş güzelce yanıt vermiş saolsunlar.Forumda futbol konuşulsun istemiyor muyuz?Yalan haberlerle vakit kaybedip sidik yarıştıracağımıza bu tarz şeyler konuşalım işte.

Yalan yok. Geçen sene Ocak, Şubat aylarında millet 4-3-1-2 ve 4-1-2-1-2 sistemini savunuyordu. Savunmalarıda son derece mantıklıydı çünkü elinde Sneijder, Drogba ve Burak gibi oyuncular vardı. Yani Sneijder'in geldiği dönemlerde forumda çok takıldım ve çoğu kişi (herkes demiyorum ama büyük bi kısmı) bu sisteme geçilmesi gerektiğini söyledi.

• 4 3 1 2 yi herkes övmüyordu, kanatların işleyip defansın daha rahat oynadığı az çok oturmuş 4 4 2 li sistemi zaman zaman övüyordu. Devre arası Sneijder gelince 4 4 2 diye bir sey kalmadi. Tek forvet oynasan Drogba gibi bir adamı kesemezsin. Burak'ı kessen, bu sefer puan kaybı yaşadığın zaman, ula yedek kulübende son 2 yılın gol kralı var, milyon eurolar veriyorsun, madem kulübede oturtacaksın niye satmadın diyenler olacaktı. Başka bir konuda da yazmıştım, ben bir Sneijder fan'ı olarak az çok oturmuş sistemi bozduğunu düşünüyorum. Sneijder üzerine Burak alınsaydı o zaman Burak sistemi bozdu derdim. Madem Burak sürekli oynatılacak o zaman neden sadece forvet arkası oynayabilen adam alıyorsun? Bu adamı aldıysan sezon sonu Burak'ı satacaksın o zaman. veya cesaretin varsa Drogba'yı keseceksin. Drogba, Burak ve Sneijder'i hem aynı anda oynatmak hem de tek forvet oynamak istiyorsak, 4 2 3 1 in sağ tarafına Burak'ı koyman lazım. Başarılı olur mu olmaz mı tartışılır, ya da Burak'ı keseceksin başka şansın yok. Açık söyleyeyim, Fatih hoca Burak'ı sezon boyunca yedek kulübesinde oturtamazdı. Oturtmazdı demiyorum oturtamazdı. Yeni gelen bakalım nasıl bir sistem ile oynayacak merakla bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: lombi

Abi şaka gibi ya...Hani Ocak ayında forumda olmasam, bu elemanların forumda yazdıklarını görmesem bişey demiycem...

Ya ayak yapmayın, hepiniz bas bas bağırıyordunuz 4-3-1-2 diye...Hoca Sneijderi sola koyup 4-4-2 yaptı forumda onlarca 4-3-1-2 konusu açıldı. Şimdi de tam tersini söylüyorsunuz, ibretlik valla.

-II. Dünya Savaşında da Usa ve Rusya kol kola çarpıştı. Ancak soğuk savaş ile beraber her iki ülkede kanlı bıçaklı oldu ve günümüzde halen birbirlerini sevmezler.
    -6 sene evveline kadar askeriye darbe yapacak denilse hemen herkesi bir korku alırdı. Bugün asker darbe yapacak dese,güleriz değil mi.
    Görüyorsun değil mi,hayat süprizler ile dolu. Bugünü yarına taşıyamayız.
    Umarım anlamışsındır.

Bu örnekten sonra,sağ açık,sol bek ve stoper transferlerimiz olsa idi,emin ol o sistem ilede oynardık.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• @xakah74

Zaten bu saatten sonra yapılması gereken senin dediğin kadroyu sahaya sürmek. Amrabattan bir şey beklediğimiz yok, yaradana sığınıp oynatacağız artık. Bruma umut veriyor ama onun da fiziği çok zayıf. Drogbanın yanında çocuk gibi kalıyor. Zaten topla çok oynuyor kasaplar ayağını eline verecek diye korkuyorum. Bir de senin yazdığın kadroda tek yabancı hakkın muslera olarak kalıyor ki mecbur oynatacaksın, defansın yerlilerden oluşmak zorunda bu durumda. Tam bir açmaz, bu kadroyu bu hale getirenler utansın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: egemena

@xakah74

Zaten bu saatten sonra yapılması gereken senin dediğin kadroyu sahaya sürmek. Amrabattan bir şey beklediğimiz yok, yaradana sığınıp oynatacağız artık. Bruma umut veriyor ama onun da fiziği çok zayıf. Drogbanın yanında çocuk gibi kalıyor. Zaten topla çok oynuyor kasaplar ayağını eline verecek diye korkuyorum. Bir de senin yazdığın kadroda tek yabancı hakkın muslera olarak kalıyor ki mecbur oynatacaksın, defansın yerlilerden oluşmak zorunda bu durumda. Tam bir açmaz, bu kadroyu bu hale getirenler utansın.

iyide dostum taraftarin 100 % 60 kesimi Terim icin ölüp bitiyor alicaklari senelik ücreti yazmadan 22 23 milyon euro 2 adamin klube maliyeti var ayip degilmi. Sercan, Yigit, Erman geriye cagirip kovdurdugu Cluio vs vs yazmiyorum bile.
    isimler tartisilir bazen Emre C, Aydin vs vs kulanibilir ama bu isimleri kendisi aldirdi ben fizigi yok is yapmazi anlamam.

• quote:

Orijinalden alıntı: xakah74

quote:

@xakah74

iyide dostum taraftarin 100 % 60 kesimi Terim icin ölüp bitiyor alicaklari senelik ücreti yazmadan 22 23 milyon euro 2 adamin klube maliyeti var ayip degilmi. Sercan, Yigit, Erman geriye cagirip kovdurdugu Cluio vs vs yazmiyorum bile.
    isimler tartisilir bazen Emre C, Aydin vs vs kulanibilir ama bu isimleri kendisi aldirdi ben fizigi yok is yapmazi anlamam.

Ben de senden farklı bir şey söylediğimi sanmıyorum ama gene de ne demek istediğini anlayamadım.

• Geçen yıl fırsat transferlerinden sonra mecbur olduğumuz için en uygun sistem olan 4132 yi istedik.Ha bu sistemede hemen geçmedi, neredeyse bütün sistemleri deneyip geçti ve şampiyonluk geldi.
    Sistem konusunda Terimin nasıl takıntılı olduğu malum, adam sezonun en önemli maçında Schalke karşısına Sneijder i sol açık başlattı.Ötesi var mı ?
    Hazırlık maçlarının çoğunda tek forvetli başladık gayette iyiydi takım, sneijder için herkes toparlandı demiyormuydu? Yine çift forvet takıntısı ağır bastı, defans hattının her maç rotasyona uğraması, Selçuk un hazırlık maçlarından beri formsuz olması rezil skorlara yol açtı.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: xakah74

quote:

@xakah74

Ben de senden farklı bir şey söylediğimi sanmıyorum ama gene de ne demek istediğini anlayamadım.

Amrabat ve Brumo icin yaptigin degerlendirme icin cevap verdim yazdigin seyler dogru amrabatin topla cok oynamasi Brumo fizik olarak yetersiz olmasi vs vs ama bende diyorumki biz bu oyuncuya sadece bonservis olarak 22 23 milyon eurodan fazla para verdik sence bu adamlari alirken bu yönlerini görmemeleri dogrumu ayrica 15 milyon euroya genc adam aliyorsun ileride satarim diye sen simdiye kadar kimi satabilmisin ?
    Bir tek Arda var oda 12 milyonmu ne gitti.

• GS kimsenin ego tatmin yeri değildir. Hafta içinde erciyes - edirnespor gk kupa maçı vardı. Erciyes süper lig takımı, edirne bölgesel amatör lig takımı. Aradaki fark erciyes ve real madrid eşleşmesi gibi yani. 5-6 gol atar diye düşündüğümüz, iddaa nın 3 handikap verdiği erciyes, amatör takımın 2 bireysel hatasından gol bulmak dışında bir şey yapamadı. Amatör takım gol atamasa bile (fizik güç ve yetenek farkı nedeniyle gol atması sürpriz olurdu zaten) kora kor mücadele etti. Amatör takımlar bile tek forvetli, çift ön liberolu, hızlı 2 tane kanat oyunculu sistemin her şekilde iş yaptığını çözdü biz hala 4-1-2-1-2 ile futbol devrimi yapma peşindeyiz. BArcelona bile o kadar klas oyuncuları olmasına rağmen 4-3-3 ile bayern karşısında rezil oldu geçen yıl. Arsenal - fb maçını izlediniz, Arsenal santrforunun iyi oyununu hatırlayan var mı? CAzorla, ramsey, podolski, walcott gibi adamların varken santrfor kimsenin umurunda değil. Sen daha ilk yılında melo ve selçuk ikilisini oturtmuşsun, arda gitti diye kızmışsın haklı olarak, engin 1 yıl gayet güzel idare etmiş, amrabat ve hamiti alarak kanada ihtiyacının olduğunu da çok iyi biliyorsun, bu adamları alacağına al iki tane hızlı 2 yönlü kanat sen de rahat et biz de rahat rahat maç izleyelim.

• @xakah74 OK Ben de aynı şeyi söylüyorum zaten. 2. FT döneminin kıyısından döndük.
  • quote:

Hangi sistemden memnundu bende sana onu soruyorum ? Herkesin memnun olduğu sistem 4-4-2 idi. Devre arası Sneijder geldikten sonra Devamlı 4-1-2-1-2 ve 4-1-3-2 oynadık. Anlamadıysan şöyle anlatayım ki zaten 4-1-2-1-2 ile aynı şey.

4-3-1-2

4-3-1-2

Senin anlattığın 4-3-1-2 yi hiç bir zaman oynamadık çünkü hücum ağırlıklı bu kadroda Melo hiçbir zaman orta sahayı geçmedi, Kadro yapısı gereği hep çapa tabir ettiğimiz ve Mehmet topal'ın bizdeyken yaptığı gibi iki defansın önüne ve arasına girecek şekilde yani bir nevi 3. stoper olacak şekilde geride oynadı. Yani aşağıda ki diziliş hiçbir zaman olmadı.

4-3-1-2

Bu yüzden nerden ve nasıl çıkardında geçen seneki sistemi övenler varıda bu sene şikayetçiler diye konu açıyorsun ? Ayrıca açabilirsin buna lafım yok ama en azından milleti suçlar nitelikte konu açma, çoğunluk 4-4-2 beğenirken bile burda ki bir çok üye 4-2-3-1 istiyordu yani takım iyi giderken bile sistem (aslında 3. Fatih hoca döneminin ilk 10 maçı ve geçen sezonun 2. yarısında itibaren sistemsizlik) eleştiriliyordu. Senin bu eleştirileri göz ardı edip burada milleti şikayet etmen saçma. İşte bu yüzden objektif olucam diye açtığın konular farklı yerlere gidiyor. Dediğim gibi iyi niyetli olabilirsin ama suyunu çıkartma. Birde ben sana yalancısın veya yalan söylüyorsun gibi bir imada bulunmadım, bunu nasıl çıkarttın anlayamadım, yukarda açıklayıcı olarak genel memnuniyet ve menuniyetsizlikten bahsettim, Galatasaray bölümüne çok takılıyor olabilirsin ama senden daha fazla bu bölümde vakit geçirdiğimi ve açılan birçok konuyu okuduğumu düşünürsek bu konuda sana yanılıyorsun diyebilirim heralde.

Ek olarak benim cevabım sert olabilir ama gayet normal, futbol konuşmayıp sidik yarışına girmek isteyip istememen sana kalmış, gördüğün gibi iki cevabımda da futbol konuşuyorum

• Edit: "Açtığın konu" olacak, çoğul eki yok

quote:

Orijinalden alıntı: JessieJ

quote:

Hangi sistemden memnundu bende sana onu soruyorum ? Herkesin memnun olduğu sistem 4-4-2 idi. Devre arası Sneijder geldikten sonra Devamlı 4-1-2-1-2 ve 4-1-3-2 oynadık. Anlamadıysan şöyle anlatayım ki zaten 4-1-2-1-2 ile aynı şey.

4-3-1-2

4-3-1-2

Senin anlattığın 4-3-1-2 yi hiç bir zaman oynamadık çünkü hücum ağırlıklı bu kadroda Melo hiçbir zaman orta sahayı geçmedi, Kadro yapısı gereği hep çapa tabir ettiğimiz ve Mehmet topal'ın bizdeyken yaptığı gibi iki defansın önüne ve arasına girecek şekilde yani bir nevi 3. stoper olacak şekilde geride oynadı. Yani aşağıda ki diziliş hiçbir zaman olmadı.

4-3-1-2

Bu yüzden nerden ve nasıl çıkardında geçen seneki sistemi övenler varıda bu sene şikayetçiler diye konu açıyorsun ? Ayrıca açabilirsin buna lafım yok ama en azından milleti suçlar nitelikte konu açma, çoğunluk 4-4-2 beğenirken bile burda ki bir çok üye 4-2-3-1 istiyordu yani takım iyi giderken bile sistem (aslında 3. Fatih hoca döneminin ilk 10 maçı ve geçen sezonun 2. yarısında itibaren sistemsizlik) eleştiriliyordu. Senin bu eleştirileri göz ardı edip burada milleti şikayet etmen saçma. İşte bu yüzden objektif olucam diye açtığın konu farklı yerlere gidiyor. Dediğim gibi iyi niyetli olabilirsin ama suyunu çıkartma. Birde ben sana yalancısın veya yalan söylüyorsun gibi bir imada bulunmadım, bunu nasıl çıkarttın anlayamadım, yukarda açıklayıcı olarak genel memnuniyet ve menuniyetsizlikten bahsettim, Galatasaray bölümüne çok takılıyor olabilirsin ama senden daha fazla bu bölümde vakit geçirdiğimi ve açılan birçok konuyu okuduğumu düşünürsek bu konuda sana yanılıyorsun diyebilirim heralde.

Ek olarak benim cevabım sert olabilir ama gayet normal, futbol konuşmayıp sidik yarışına girmek isteyip istememen sana kalmış, gördüğün gibi iki cevabımda da futbol konuşuyorum

• Bence her takım öyle kolay kolay çift santrafor oynayamaz. Hele türkiye de çift santrafor oynayacak hiç takım yok bence.
    Çift fv oynayacaksan geride ki oyuncularına gözü kapalı güveneceksin ben güvenilecek futbolcu pek göremiyorum bizim takımlarda
  • 4-2-3-1 olmasın o?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noldu La

Bence her takım öyle kolay kolay çift santrafor oynayamaz. Hele türkiye de çift santrafor oynayacak hiç takım yok bence.
    Çift fv oynayacaksan geride ki oyuncularına gözü kapalı güveneceksin ben güvenilecek futbolcu pek göremiyorum bizim takımlarda

Prensip olarak haklisin ama oyniyacagin takimlar var oynamiyacagin takimlar var. Mesala Fenerliler begenmesede Webo ileriye sisirilen pek cok topu alma yetenegine sahip bir adam bu yüzden Fener 2 forvet oynadiginda faydasi oluyor.
    Gs takiminda bu yok zaten ileriye top sisirme sistemli oyunuda yok. Hakan sükür döneminde Terim bunu yapardi oda topu alir bekletirdi Gs takiminin sistemi buna uymuyor bunu yapacak tarz forvetleride yok.
    Terimin ilk senesine gelirsek hemen hemen bütün zor maclarda sonrasinda playoffta asiri puan kaybi yasadi hemde Melo, Selcuk, Emre c, Engin gibi pres üstüne oynayan oyunculara ragmen.
    Bazi maclar vardir 3 forvetlede oynarsin yada mac icinde kazanmak zorundasindir son 20 30 dakika bu yolu orta sahani azaltmadan defansini 3 kisiye cekerek yada ön libero azaltip top cevirebilecek adamlarla yaparsin ama Gs takiminda bu yokki 442 iyi diyenler yazmislar ilk yari tablosunu acip baksinlar biz zahmet.

• JessieJ J kullanıcısına yanıt
    Sneijder ve Drogba gelince açılan konular hep bu ve benzeri sistemin oynatılması gerektiğini ifade eder cinstendi.Çünkü Burak-Drogba-Sneijder'den birini kesip oynatmak zor diyordunuz genel olarak.Burak'ın sağ kanatta denenmesini söyleyenler de vardı ama o da malumunuz biraz zor.

Milleti şikayet etme gibi durum yoktu aslında.Sadece değişen durumu belirtmek istedim.

4-3-1-2 ya da 4-1-3-2 üç aşağı beş yukarı çok benziyor.Siz Melonun orta sahayı geçmediği için 4-1-3-2 demişsiniz ben de Sneijder orta sahadaki diğer oyunculardan daha ileride düşündüğümden 4-3-1-2 dedim.

Neyse konu yanlış anlaşılmış trollük olduğunu düşünen şikayet etsin de silinsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ''Sneijder geldi, takım bozulducular'' neye dayanarak yazıyor bunları söyleyebilir mi?

Sanki Galatasaray, 2012-2013 sezonunun başında şahane bir futbol oynadı da biz görmedik.

Buyrun o şahane Sneijder'siz, Drogba'sız takımın lig neticesi. Deplasmanlarda zorlanan, rakibe oyun üstünlüğünü kabul edemeyen bir Galatasaray. Bu devrenin son deplasmanında oynanan Trabzonspor maçı her şeyi anlatmıyor, 90 dakika boyunca atak yapamayan bir takım.

4-3-1-2

Bu da 2011-2012 sezonun ilk yarı neticesi

4-3-1-2

Old Trafford'daki Manchester United maçından sonra sürekli oyun olarak geriye giden bir takım.

4-1-3-2 geçen sezon zorla işe yaradıysa da bu sezon işe yaramayacağı belli. Şu an Drogba, Sneijder, Selçuk vs.nin beraber oynayacağı düzen 4-2-3-1'dir. Bu takımın birinci forveti de gidene kadar Didier Drogba'dır.

Yeni hoca umarım şu çift forvetle başlama takıntısından kurtulur da adam akıllı maç izleriz.

• Bu mesajın konuyu açarken ki ilk mesajın olsaydı sanırım yanlış anlamazdım ama yukarıda söylediğin burada yazandan farklı Yine yukarıda dediğim gibi Sneijder geldikten sonra şikayetlerin geneli belirli bir sistemle oynayamamızın ve eldeki mevcut kadroya en uygun sistem olan 4-2-3-1'in çift forvet inadı yüzünden oynatılaması Fatih hocada varken yazıyordum gittikten sonrada yazıyorum 1 yılı aşkın düzgün top oynayamıyoruz, bireysel yetenek ve gazla özellikle Arenada seyirci desteğiyle maç kazanıyoruz, deplasman performansı skor olarak olmasa bile oyun olarak içler acısı, bence bunları şikayet etmek güzel futbol izlemek isteyen her taraftarın hakkıdır. Nasıl ki Fenerbahçe korkak futbol oynatıyor diye Aykut Kocaman'ı eleştiriyorsa bizde bu kadar iyi bir kadrodan hala akıcı ve hızlı bir futbol oynayamayışımızı eleştiriyoruz

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.