Şimdi Ara

3D Televizyonlar satışta...Neymiş bu 3D görelim bakalım? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
4.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben daha sana Sharp ın Multi Display lerinden hiç bahsetmiyeyim

Monitör+TV 65" lik bu panellerin fiyatı $ 35bine kadar çıkmaktadır(sadece USA/Japonya için)

+

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratremix

red cyan gözlükler stereo 3d izlemeye yaramaz...

3d tekniğinin adı stereoscopy(stereoskopi)'dir. Bu teknik gerçek hayatta olduğu gibi görüntüyü 2 gözümüzün farklı açıdan görmesini sağlayıp,
    beynimizin ekrandaki görüntüyü derinliğe sahip gibi algılamasına yol açmaktadır. Kısacası algıyı yanıltmaktadır.
    Red-cyan gözlükler(veya herhangi renkli 3d gözlükler) ekranda iç içe duran mavi ve kırmızı "hue(renk tonu)" ile birleştirilmiş görüntüyü ayırıp 2 göze ayrı görüntüler
    olarak(stereo) vermek için tasarlanmışlardır. Kırmızı tarafından baktığınızda ekrandaki kırmızı görüntüyü filtreleyip sadece mavinin kalmasını sağlayacaktır.
    Bu iki görüntü arasında bir miktar mesafe vardır, bu da algıyı yanıltıp görüntünün beynimizde 3d olarak algılanmasına yol açmaktadır.

Kısacası shutter sistem de, renkli sistem de aynı temele dayanıyor. Shutter 3d sisteminin avantajı 2 görüntünün de hue ayarları ile oynanmadığı için renklerinin
    kayıp olmamasıdır. Bu sistemde görüntüler tam renkli, sıralı olarak gelmektedir. Örneğin 120hz'de kullandığımızı düşünürsek, göz başına 60hz görüntü verilecektir.
    Sırası ile bir sol göze, bir sağ göze düşen frame ekranda gösterilmektedir. Saniyede 120 frame elde edilmektedir bu şekilde.
    Gözlükteki perdeler de bu frekansa göre açılıp kapanarak ekranda örneğin sağ gözün görmesi gereken frame belirdiğinde sol gözün önündeki perde kapanmaktadır.
    Böylece sol göz sağ gözün görmesi gereken frame'i görmemektedir. Bu işlem çok hızlı gerçekleştiğinden(120hz) perdenin açılıp kapanması görüntüyü engellememektedir.
    Tabi bu 15dk dan uzun kullanımlarda göz ve baş ağrısı yapacaktır.

Şu an için en sağlıklı 3d teknikleri imax 3d ve real D gibi tekniklerdir. Bu teknikte sadece polarizasyon hileleri(projektör ve perde yardımıyla) kullanıldığı için gözlüklerde herhangi bir hareketlilik
    veya renk kaybı olmamaktadır. Bu da izleyiciye 2 saatlik bir filmde bile en az sorunu yaşatmaktadır. Baş/göz ağrısı gibi problemler bu tekniklerde neredeyse hiç görülmez.

İleride gözlüksüz veya bu şekilde polarize sistem kullanan 3d destekli tv'lerin de geliştirileceğini ve satılacağını düşünüyorum.

Stereoskopi için detaylı bilgi :http://en.wikipedia.org/wiki/Stereoscopy

Likit kristal shutter(obtüratör-perdeli) gözlükler için detaylı bilgi :http://en.wikipedia.org/wiki/LC_shutter_glasses

• @umutcan; açıklama için teşekkürler.

3D yeni bir olay değilki yeniliği nedir biliyormusunuz ? Yeni neslin 3D görüntülerine yabancı olmasından,adamlarda uyanık mal satma derdinde baktılarki ekonomik krizde iyi darbe yediler,3D olayını icat ettiler (1960 ların teknolojisinde var olan sinema tekniğini),Alın size 3D tv Güle Güle izleyin !

Beyler,3D film izlemek 1960 lardada vardı,güzlükler yine aynı gözlükler yenilik sadece eletronik çağına uydurulması !

3D tv aldın merak ediyorum ne izleyeceksin yada hangi kanalı izleyeceksin,Arkadaşımız Sky tvden bahsetmiş 3D tv ile ilgisi nedir anlayamadım,120 hrz destkliyorsa tvin alırsın mavi yeşil asetat kağıdı kırtasiyeden yaprsın bir gözlük misler gibi izlersin !

İngilterede bütün evlerde 3D tv varmışta bizimmi haberimiz yok,bu sadece yayınla ilgili olaydır tv ile alakası yok !

Yakında 5D tvlerde çıkarsa hiç şaşırmayın bu tvler ne yapar eminim çekik gözlülüler şimdiden onunda hesaplarını yapıyorlardır !

3D tvnin kralını Norweç yaptı öyle ekran falanda yok,projeksiyon makinası ile buhar kaynaklı gaza yansıtıyorlar görüntüyü ve gerçek 3 d yani görüntü evin ortasında,siz içinden dahi geçebiliyorsunuz görüntünün,Fiyatıda 80.000 eurolar civarında olacakmış henüz daha deneme aşamasında,bende tvden seyrettim tantımını !

Norweç 3D sistemde gözlük yok lcd plazma yok sadece görüntüyü yansıtan yüksek çözünürlülkü projeksiyon var,perdede yok piyasaya sürerlerse kimler alır bilinmez,mutlaka alanlar olacaktır !

• Electroworld bakırköy mağazasında dünyanın en büyük 3D televizyonunu getirmişler 103" Panasonic 265 cm kadar oluyormuş.İnanılmaz dev gibi.

-Güzel gaz veriyorlar yine
    -Biz çocukken 3D Film lere giderdik be yaw
    ne farkı vardı dersen,hiç bir fark yoktu tabiki
    -uyanıklar uzatmaları çok güzel oynuyorlar,ancak ciddi yandaş vede arada sızma bir sürü fake lerde var tabiki(bunlar daha çok dışarda)

3D ne yaw herifler gazı geç,ortamda yani boşlukta görüntü yarattılar bir projection sistem ile aynen sende sahnenin içindesin
    oyuncular gibi

Kafayı dağıtmak istiyorsan yada yeme-gaza gelmek istiyorsan,arada böyle başlıklara takılmak çok güzel oluyor Andy kardeş
    Şimdi diyorum imzama şöyle bir ilave dahamı yapsam ..."2D ci"

Kardeş kendine iyi bak++

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500

• bana karton gözlükle görülen 3d görüntünün yeni nesil realD ve xpand3D teknolojilerini evlere getiren 3dtv gözlükleriyle görülen 3d bluray görüntü ile aynı olduğunu ispatlayın ben de bu bluray işini bırakayım

ya sizde bir sorun var yada farkı gören ben ve benim gibilerde .acaba biz mi büyülendik? gerçeği göremiyoruz

size sadece gülüyorum fikirlerinize saygı duyuyorum siz 2D dvd izlemeye devam edin
    PSN:thunder-ekmek XBOX LİVE:thunder ekmek Twitch.tv:Thunder_Ekmek Facebook:ThunderEkmekTV Youtube:Thunder Ekmek TV
  • Sn.Lost

Sen istersen sadece bana söyle bu yazdıklarını,ben nasılsa yanlış anlamam vede kızmam tabiki
    Şimdi "ortaya karışık" gibi yazarsan böyle sonra birileri sana bozulabilir

Yok çaktırmadan bana taş atıyorsan,böyle yapma aleni bana doğru yaz
    Neticede burada herkes bir şeyler yazacak eğri-doğru!!! yazdıklarımız Kanun değil ya kardeşim

Selamlar++

• ciddiyim size demedim . diyecek olsam size alıntı yaparak söylerdim

• Ülen daha Tv'de bırakın full hdyi, hd ready'yi 16:9 SD yayına bile geçemedik, blue-ray'de 3D keyfiymiş. Ben HD yi geçtim TV de SD yayınlarda hiç olmadı maçlarda 16:9 SD seyredeyim ona bile tavım şu an.
    Kırmızı cyan renk kağıttan gözlük ile film izlemek acayip rahatsız edici.
    Aktif olmayan yeni nesil gözlüklerle film izlemek çok rahat ve 2 saat boyunca çok nadir rahatsız oluyorsunuz.
    3D TV'de 15Dk'da bu kadar sorun çıkacağını zannetmniyorum,
    Elbette 1 saatten sonra çıkabilir.
    Ha bu 3D tvler IMAX gibi olmayabilir, ama projeksiyondan daha ucuz bir çözüm ve evde projeksiyon kuracak yeri herkesin olmayabilir.
    Zaten gözlüksüzler de hazır da fiyat meselesi var

Şahsi görüşümdür,
    Full HD LCD'lere o kadar para verildi zamanında, tvyi yenileme vakti geldiğinde 3000-4000Tl 3D Tv için uygundur diye düşünüyorum.Yerli ürünler daha da ucuz olacaktır.Şu yerli ürünler azıcık da karizmayı toplasabe kardeşim.
    3D Tv yi zaten tv izlemek için alırım demiyorum,
    PS3 ve BD için alırım diyorum, ki birçok kişi de böyle yapacaktır.
    PS3'te 3D oyun zevkine varmak için zamanı geldiğinde 3D tv almak saflıksa varsın saf olalaım.
    Ben kırmızı cyan renk kağıttan gözlük ile film izleyip gözüme çin işkencesi çektirmeyi düşünmüyorum.
    Klasik Türk mantığı bir şey ilk çıktığında alınmazı uygulayıp bekleyeceğiz

5D sinemalar da var tabi burada yok,
    5D=Ses görüntü boyut koku hareket

Bunlar şahsi görüşümdür kimseyi eleştirmek veya kırmak istemedim.
    Ortada tez ve antitez var sonucu okurlarımız sentez ile bulacaklardır.
    Herkese selamlar saygılar,

• Albani bu 3D ler gercek 120hz yi verebiliyolarmi.Cunku piyasadaki 200hz ler gercek degil zaten HDMI lar full hd de max 120hz destekliorken 200hz olmasi sanirim imkansiz oluyor.Bu 3d lerde 2d olarak gercek 120hz mevcut mu benim merak ettigim asil konu bu.

Orijinalden alıntı: killnOd

Albani bu 3D ler gercek 120hz yi verebiliyolarmi.Cunku piyasadaki 200hz ler gercek degil zaten HDMI lar full hd de max 120hz destekliorken 200hz olmasi sanirim imkansiz oluyor.Bu 3d lerde 2d olarak gercek 120hz mevcut mu benim merak ettigim asil konu bu.

"Gerçek"ten kastınız tv'nin 120hz sinyali algılayabilmesi ise evet 3d ready tüm tv'ler 120hz algılar, diğer tv'lerden farkı zaten 120hz sinyali algılaması ve hdmi 1.4 üzerinden bunu desteklemesi.
    Fakat kimi modellerde uyanık üreticiler pc sinyaline(hdmi üzerinden dahil) bu desteği koymayabilir. Bu tarz hilelere karşı uyanık olunmalı
    Gözlük opsiyonelmiş, bazı gözlükler pilli bazıları ise şarjlı olacakmış. vs. vs.

bir de ilk zamanlar çıkan HD lcdlerde hd ready etiketleri koydular tvlere sonra fullhd tvler satılmaya başlandı hd ready olanları fullhd zannedenler keklendi falan. acaba bu "3D ready" etiketi olan 3dtvlerde de bu oyun oynanır mı tüketiciler üzerinde?

ps3ün hala nasıl 3d desteği vereceğini anlamış değilim. tüm arabirimin hdmi 1.4 olması gerekiyor .ps3de bunu yazılımla yapabiliyorlarsa neden o zaman biz yeni hdmi arabirimini destekleyen amfiler almak zorunda kalıyoruz ki onlarda da yazılımsal günceleme gelsin o da ps3ün yaptığı gibi yapsın.

bir de bu hdmi 1.4a çıkar sonra da 1.4b çıkartırlar offf

directX 9-10-11 muhabbetine döndü bu hdmi mevzusu

3D ready'den kasıt acaba gözlük ile izlenebilirlik mi çünkü gözlüksüz 3d olan modeller de mevcutmuş HTC Sharp gibi markalarda.

Sony bir güncellemeyle işi kendi lehine çevirmeye çalışıyormuş bir de sadece Sony 3D tvlerde 3D olacakmışa dönüyormuş iş
    Samsung bunun ilacını yapmış Mesut Bey'in videosunda anlatıyorlar, Ama bu çekik gözlü japonlar bulur bir yolun yine.
    Bu arada Lost planet sen pilot musun?

• yok ama uçak aşığıyım aşırı ilgim var hayat işte para olsa pilot olurdum
    Zevkliydi.Ama izlerken etrafta çok tv oluğundan onların görüntüsü bir var bir yok rhatsız ediyor, sadece 3D TV standı yapsalar daha iyi olurmuş.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.