Şimdi Ara

3D Televizyonlar satışta...Neymiş bu 3D görelim bakalım? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
4.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi beyler 1 hafta sonra tezkere alıyorum uzun sğredir piyasdan uzağım geldiimde samsungum 4900luk 3D tvyi almayı planlıyordum ne yapmamı önerirsiniz ?
  • Bende bugün Samsung UE46B7000 3d tv'yi inceledim. Film aynı ve tek zaten. monsters vs aliens. Size verilen gözlüklerle izleyebiliyorsunuz. Görüntü 3 boyutlu evet ancak avatardaki etkiyi göremedim doğrusu. Filmde bir 3 boyutlu derinlik var evet ancak bu derinlik tv'nin içinde dışarı çıkmıyor. Yani benim beklediğim etki görüntünün özellikle avatar filminin başındaki köpeğin topunun yada reklamdaki kredi kartının ekranın içinden sanki dışarı gözlerinizin önüne gelmesiydi. Bundan oldukça etkilenmiştim. Oysa bu filmde böyle birşey göremedim. 3 boyutlu evet ama görüntü tv ekranın içinden dışarı çıkma hissi uyandırmıyor.

Ben de İstinye Park Samsung ve Kanyon Teknosa'da deneme fırsatı buldum. İlk intiba; ekrana bir derinlik kazandırdıgı ve sadece belirli sahnelerde(pinpon topu)televizyondan dısarı cıkıslar yaptıgı. Bence su anda fiyatlar cok yuksek diger markalarda televizyonları cıkarttıktan sonra duruma tekrar bir bakmak lazım.
    O flexi reklamı kadar 3D görmedim henüz.
    Bir de bu gösterdikleri animasyon film, daha önce sinemada izlediğim animasyon filmde de bundan biraz fazla derinlik vardı.
    Bir de izlediğimiz ortam da önemli 3D tvleri ayrı bir şekilde teşhir etseler daha iyi olacak.

Not:Şu an sadece Samsung'ta sanal olarak 2D'den 3D'ye çevirme var.
  • Arkadaşlar bu 3d olayı yayın kaynaklı değil mi? ben şuan piyasadaki tvleri anlayamıyorum. Kimsede adam gibi birşey anlatmıyor üreticilerin ağzından çıkan kelimeleri eveleyip duruyorlar. Sonuçta tepe çekimi bir futbol maçı, araba yarışı vs. 3d nasıl olacak ki? Elbet çekim tekniği değişecek, kullanılan kamera farklılıkları olacak. Diyelim elimizde gözlüğümüz var 3d yayın ve onu gösteren set top box ımızda var e bu sözüm ona 3d tvler ne yapıyorlarda 3d görüntü oluşuyormuş.????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tizar -- 10 Mayıs 2010; 12:28:36 >
    Senin takacağın aktif gözlükler televizyon ile senkronize çalışıyor.Bir sağ camı açıyor bir sol camı çok hızlı yapıyor ve görüntüler beyinde 3 böyutlu gibi algılanıyor.Gözlük takılıyken diğer Tvlere de bir bakın, dediğim şeyi anlayacaksınız.
    Bir de Samsung'ta 2D'yi algılayıp 3D'ye çeviren bir sistem varmış.

Yalnız şurayı ben de çözemedim, bu bulanık gözüken görüntüyü 200hzlik başka bir LCD LED gibi bir tvye versek aktif olmayan gözlük ile izlesek 3D verir mi?
    İst.Biliş. Sitesinde gezinirken üretimden kalkmış 200Hz Samsungların özelliklerinde 3D read yazıyor???
    Albani sen bilirsin anlatsana bize?

• quote:

Orijinalden alıntı: Speedy9355

Yayın kaynaklı 3D.TV'ye gönderdiğin yayın böyle tüplülerde hayalet görünümlü bir hali var ekranda,
    Aslında o görüntüler derinlik veriyor ama şöyle,
    Senin takacağın aktif gözlükler televizyon ile senkronize çalışıyor.Bir sağ camı açıyor bir sol camı çok hızlı yapıyor ve görüntüler beyinde 3 böyutlu gibi algılanıyor.Gözlük takılıyken diğer Tvlere de bir bakın, dediğim şeyi anlayacaksınız.
    Bir de Samsung'ta 2D'yi algılayıp 3D'ye çeviren bir sistem varmış.

Yalnız şurayı ben de çözemedim, bu bulanık gözüken görüntüyü 200hzlik başka bir LCD LED gibi bir tvye versek aktif olmayan gözlük ile izlesek 3D verir mi?
    İst.Biliş. Sitesinde gezinirken üretimden kalkmış 200Hz Samsungların özelliklerinde 3D read yazıyor???
    Albani sen bilirsin anlatsana bize?

Bu durum hakkında kimseden detaylı açıklama görmedim ben 15" lik acer notebook umda derinlik değil!! baya 3d yaşayabiliyorum kırmızı mavi gözlükler ile, ekran dışına görüntüler çıkıyor. Çözünürlüğü çok kötü 3d video ve dandik bir lcd notebook monitöründe ben bunu izleyebiliyorsam bu tv ler ne getiriyor??? Şimdi elimizdeki 3d özellikli BD player ile sözde 3d olmayan bir tvmizde aktif gözlükler ile neden kullanamayalımki ben sekronize çalıştığı palavrasına kanmicam, her teknoloji uydurulabilir. var bunun altında bir çapan iş tamamen yayında türünde bitiriyor. bu kadar muhim bir konuyu neden kimse değinmiyor acaba? millet çerez gibi almaya başladı bile tvleri kandırılıyormuyuz? üretici ağızıyla değil araştırma verilerini dökün anlayalım.

• Kırmızı mavi 3D den bu 3D çok farklı, umarım bunu farketmişsinizdir.
    GTA2'den GTA3'e geçiş gibi bir şey.
    I AM THE SWORD IN THE DARKNESS
  • Bugun Kanyon'da Samsung urun(C8000) lansmanı yapıyordu. Orada da bulmusken tekrar bakmak istedim. Bu sefer Sportmax'ten Hd bir mac izledim. Cok etkilendim diyemem ama zaten yayın 3D'ye cevrilmis bir yayındı. Sanırım 3D macların bir kısmı kale arkasından yayınlanır. Daha mantıklı duruyor. Ayrıca DigiturkPlus sahipleri DVDdigi'yi bileceklerdir eger oraya bakarlarsa orada Superlig maclarından bazılarını 3D olarak cekmisler ama cok basarısızdı sanırım bir problem var.

Perde teknolojisi cok takip ettigim bir teknoloji degil ama sanırım onun hakkında bilgisi olan arkadaslarımızın bilgi vermesi hepimiz icin yonlendirici olur.
  • bence flesi reklamındaki kart benim cuzdandaki fleksi karttan daha 3d :)
  • Son iki meseja katılıyorum.... o reklamı tek geçerim.Filmlerden daha 3 boyutlu.

Orijinalden alıntı: pulseechous

Bende bugün Samsung UE46B7000 3d tv'yi inceledim. Film aynı ve tek zaten. monsters vs aliens. Size verilen gözlüklerle izleyebiliyorsunuz. Görüntü 3 boyutlu evet ancak avatardaki etkiyi göremedim doğrusu. Filmde bir 3 boyutlu derinlik var evet ancak bu derinlik tv'nin içinde dışarı çıkmıyor. Yani benim beklediğim etki görüntünün özellikle avatar filminin başındaki köpeğin topunun yada reklamdaki kredi kartının ekranın içinden sanki dışarı gözlerinizin önüne gelmesiydi. Bundan oldukça etkilenmiştim. Oysa bu filmde böyle birşey göremedim. 3 boyutlu evet ama görüntü tv ekranın içinden dışarı çıkma hissi uyandırmıyor.

gözlüklerin pili bitmiştir.. ) bazı sahneler iyiydi çünkü ...örnek: filmin başlarında adam elindeki raketle top sektiriyor ya 4m mesafeden tam oturduğun yere kadar ekrandan kırmızı top çıkıyor ...

gidip deneyin

buarada 46C7000 demek istediniz heralde...

C7000 okadar iyi olmasada C8000 çok başarılı diye düşünüyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LATINLINGO -- 12 Mayıs 2010; 2:38:46 >

• 3D alacaklar Vatan'a baksın,

http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-ue40c7000-3d-led-tv,-102-cm,1920x1080,-kristal-tasarim,-4xhdmi,dlna,-200hz,-ue40c7000/productdetails.aspx?I_ID=45018#divDigerResimler

Umuma açık yerlerde 3D tvlerin gözlüklerindeki pil veya şarj birmiş olabilir.
    I AM THE SWORD IN THE DARKNESS
  • Geçen haftra sonu cevahirdeydim. Panasonic'in standı vardı. Özel bir oda gibi bir şey yapmışlar. 21 kişilik. Minik bir sinema salnu gibi. 3D gösterimi yapılıyordu.

Özel teknik ile çekilmiş görüntüleri verdiler. 3D uyumlu çekimler, görüntülerin ekrandan fırlarcasına hareketli sahneler vs.. Evet güzeldi.

Samsung ürününede baktım, teknosada. Samsungun bir farkı 2D görüntüyü 3D'ye çevirebilme özelliği vardı.

Sanırım Sony ürünlerinde de bu özellik olacak.

Şunu söylemeliyimki, 3D hissini verbilecek ne TV yayını, neden tam manası ile 3D film bulunmakta şuan için.
    Tek örn. Avatar.

Benim 3D den beklentim, PS3 oyunlarını ve özel çekim ile hazırlanmış 3D filmleri seyretmekten başka öteye gitmez.
  • Bu Shutter lı 3D olayını Amerika'da bir arkadaşımda görmüştüm seneler evvel. Mitsubishi'nin yaklaşık 65" lik bir ekranında göstermişti Nvidia'nın shutter gözlükleriyle.. Çok beğenmiştim.. O yüzden gidip Samsung monitörüyle nvidia 3d kit almıştım ordan.. Şimdi TV'leri görüyorum büyük sükseymiş gibi gösteriyorlar şaşırıyorum.

He fark var tabii.. Ama teknolojide değil. Standartlarında..

2 sene evvel bu iş için PC şarttı. Çünkü 120Hz sinyal kaynağı veren bir player yoktu. Zaten olay da daha çok oyunlarla sınırlı idi..

Şimdi noldu? Zaten salonda Samsung UE46B8000 duruyor.. PC'ye de Cyberlink PowerDVD 10 aldım.. dolayısıyla istersem yine 3d oluyor filmler üstelik yazılım 2d-->3d çevirici de mevcut.

6-7bin TL'ler edecek bir teknoloji değil. Umutcan çok güzel açıklamış altına imzamı atarım. Ve dediği gibi baş dönmesi hatta epilepsi riski dahi var shutter gözlüklerin.. Ve mesafe - Tv boyutu ilişkisi iyice önem kazanıyor.

Bir tek standartlaştırmışlar bazı şeyleri HDMI 1.4 gibi.. Ama zaten bunu mevcut orta-iyi kalite tüm HDMI kablolar da destekliyor.

bölük pörçük oldu biraz kusura bakmayın

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.