Şimdi Ara

3D Secure'nin mantığı nedir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
1.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kaçtır dikkat ediyorum bir çok sitede 3D secure kullanmak istemiyorum derseniz direk çekiyor parayı e zaten hacker adam onu niye kullansın biz niye kullanalım sırf telefona mesaj gelsin diye mi?Niye sadece 3D secure ödeme şekli yok?

• Visa ve MasterCard tarafından geliştirilen bu sistem internette güvenli alışveriş yaparak kartınızı sadece sizin kullanabilmeniz için ilave güvenlik sunmaktadır. Sistemin Visa kredi kartı kullanımı için hazırlanan uygulamasına "Verified by Visa", MasterCard kredi kartı kullanımı için hazırlanan uygulamasına ise "SecureCode" isimleri verilmektedir. Bunun amacı kart bilgilerinizle başkasının sizden haberisz alışveriş yapmamasını sağlamaktır. Saygılar
  • Ystipi kullanıcısına yanıt
    E tamamda kod gelmediği sürece almış kaçmış parayı ne yapalım?
  • Mantığını açıklayacak biri çıksın gece vakti kafam basmadı.
    Bi mantığı olmasada kullanın soyguncular 1 kuruşta olsa sms ücreti ödesinler
  • aslında dediğin doğru bu konuda daha fazla gelişmesi lazım. bazı sitelerde 3d secure zorunlu, bazılarındaysa zorunlu değil. her sitede zorunlu hale gelirse işte o zaman sistem amacına ulaşmış olur.
  • 3d secure olmadıgı yerlerde kapıda odeme kullanıyorum ben
  • bilgi: 3d secure

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tobin -- 3 Eylül 2014; 11:26:32 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 3D Security kullanmak istemiyorum dersen sitede onaylamıyor bankada onaylamıyor işlemi yani paran gitmiyor yani zorunlu olarak kullanacaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prochnow

Arkadaşlar kaçtır dikkat ediyorum bir çok sitede 3D secure kullanmak istemiyorum derseniz direk çekiyor parayı e zaten hacker adam onu niye kullansın biz niye kullanalım sırf telefona mesaj gelsin diye mi?Niye sadece 3D secure ödeme şekli yok?

3 D olmadan alinca kart fraud surecune giriyor ve firma eger kartta anormal yuksek sanal islemler gorunce bankaya haber veriyor banka karti kitliyor tum son islemleri iptal ediyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım yani mesela ben bir şey alınca kart sahibinin telefona mesaj gidiyor eğer mesajı görüp bankayı ararsa hemen geri mi çekiyor parayı banka?
  • quote:

Anladım yani mesela ben bir şey alınca kart sahibinin telefona mesaj gidiyor eğer mesajı görüp bankayı ararsa hemen geri mi çekiyor parayı banka?

Oyle bir durum olursa banka gerekenleri yapar sonra seni haberdar eder

• Anladım o zaman böyle yüklü çekimleri 3d securesiz yapmayayım boşuna kitlenmesin bi de.Kısacası bir kart çalınma durumunda paramızı geri alabiliriz değil mi?
  • quote:

Anladım o zaman böyle yüklü çekimleri 3d securesiz yapmayayım boşuna kitlenmesin bi de.Kısacası bir kart çalınma durumunda paramızı geri alabiliriz değil mi?

Evet

• İnternetten çok sık alışveriş yapmıyorsanız kartı mail ordera kapattırın olsun bitsin. İnternetten alışveriş yapacağınız zaman da yine bankayı arayıp açtırırsınız en garantisi bu. Kartlarımın hepsi kapalıdır mail ordera.
  • Sanal kart en temizi.

• Sanal kart her yönden en güvenlisi. Kredi kartını internet ve diğer seçenekler kullanıma kapattım ve sanal kart oluşturdum. Sanal kartın bakiyesi daima 0.01TL. Örneğin 20TL bir ürün alacağım zaman 21TL limit belirleyip ödemeyi gerçekleştirip tekrar 0.01TL'ye düşürüyorum. En güvenlisi bu gibi geliyor bana. Kendi telefon ve bilgisayarım haricinde de kullanmam zaten.
  • quote:

E tamamda kod gelmediği sürece almış kaçmış parayı ne yapalım?

Ne demek kod gelmediği sürece. Kod hangi telefona geliyor. Senin telefonuna. O kod girilmeden para transferi olmaz. Soyuncuda o kodu bilemeyeceğine göre olay bitmiştir.
  • Bir de şöyle bir durum var.
    3D Secure kullanılan işlemler direkt onaylanmış olarak işlem görüyor.
    Diğer işlemler önce şirketlerin muhasebe biriminde kontrol ediliyor. Ondan sonra siparişinizin onayı veriliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: -NightFLY

quote:

Anladım yani mesela ben bir şey alınca kart sahibinin telefona mesaj gidiyor eğer mesajı görüp bankayı ararsa hemen geri mi çekiyor parayı banka?

Şimdi Internet sitelerinden yapılan her türlü kartsız alışverişte mutlaka cep telefonunuza onay gelse ve ancak öyle ödeme yapılıyor olsa tamam da...
    Demin TTNEt faturası ödedim. Sadece kart bilgilerinden ödeme yapılıyor. 3D Secure de mesaj gelmesini bekliyorsunuzda zaten karşının eline kart bilgileriniz geçiyor.
    Adam gitse sizin karttan para çekse ne olacak.
    Banka sizin paranızı ödemez. Sahip olaydın kartına der.
    En mantıklısı sanal kart.

banka memuruna da sormuştum eğer mail orderla sık sık 100-200 tllik alışverişler yapıldıysa son 1 saat içerisinde veya çok büyük alışveriş yapıldıysa kartı dolduracak kadar şüpheliye çekiyor seni sistem.İşte yurtdışındanmı yapılmış bu alışveriş yoksatürkiyede böyle sadece e ticaret ile uğraşan biyerdemi kişinin adresi nedir ad soyad kart sahibiyle uyuşuyormu aynı şehirdelermi diye bakıyorlar bi ****lik varsa seni arayığp soruyorlar eğer ben yapmadım dersen direk iptal ediliyor o işlemler kartında otomatişk iptal oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: [Zat-ı Muhterem]

Bir de şöyle bir durum var.
    3D Secure kullanılan işlemler direkt onaylanmış olarak işlem görüyor.
    Diğer işlemler önce şirketlerin muhasebe biriminde kontrol ediliyor. Ondan sonra siparişinizin onayı veriliyor.

fraud deniyor o na işte
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.