Şimdi Ara

3D Secure'nin mantığı nedir? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
1
Favori
1.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Kodsuzda alışveriş yapabiliyorsun canım arkadaşım
  • Neyse her halde çalınsa parayı alabiliriz kısacası?Hiç sanmıyorum ama.
  • Belki aynı kaynak olduğundan sesi çıkmamış olabilir geçmiştede orda ödediysen.
  • 3d secure seçeneğini işaretlemeden alışveriş yapamıyorsun ki ben denedim zamanında yok sayfayı yönlendirmedi ...
  • Cpt. MacMillan kullanıcısına yanıt
    Valla şakır şakır istediğim gibi yapıyorum
  • Prochnow kullanıcısına yanıt
    Allah Allah bende denedim hızlıal.com da yönlendirmedi sayfayı ilginç bir durum ...

Soyarlar la ozaman kartları ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prochnow

Kodsuzda alışveriş yapabiliyorsun canım arkadaşım

Ben anlatamıyorum galiba. O kod artık yavaş yavaş zorunlu hale gelecek. Anlatabildim mi?
  • Ystipi kullanıcısına yanıt
    Aşkım bende diyorum ki zati niye zorunlu değil
  • quote:

Aşkım bende diyorum ki zati niye zorunlu değil

Zamanla göreceksiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -NightFLY

quote:

Orijinalden alıntı: ana muhalefet

quote:

Orijinalden alıntı: -NightFLY

quote:

Anladım yani mesela ben bir şey alınca kart sahibinin telefona mesaj gidiyor eğer mesajı görüp bankayı ararsa hemen geri mi çekiyor parayı banka?

Şimdi Internet sitelerinden yapılan her türlü kartsız alışverişte mutlaka cep telefonunuza onay gelse ve ancak öyle ödeme yapılıyor olsa tamam da...
    Demin TTNEt faturası ödedim. Sadece kart bilgilerinden ödeme yapılıyor. 3D Secure de mesaj gelmesini bekliyorsunuzda zaten karşının eline kart bilgileriniz geçiyor.
    Adam gitse sizin karttan para çekse ne olacak.
    Banka sizin paranızı ödemez. Sahip olaydın kartına der.
    En mantıklısı sanal kart.

banka memuruna da sormuştum eğer mail orderla sık sık 100-200 tllik alışverişler yapıldıysa son 1 saat içerisinde veya çok büyük alışveriş yapıldıysa kartı dolduracak kadar şüpheliye çekiyor seni sistem.İşte yurtdışındanmı yapılmış bu alışveriş yoksatürkiyede böyle sadece e ticaret ile uğraşan biyerdemi kişinin adresi nedir ad soyad kart sahibiyle uyuşuyormu aynı şehirdelermi diye bakıyorlar bi ****lik varsa seni arayığp soruyorlar eğer ben yapmadım dersen direk iptal ediliyor o işlemler kartında otomatişk iptal oluyor.

Bence o da olmuyor.
    2 Tane Digiturk 200 TL ayrı ayrı ödedim.
    1 TTNet
    1 Elektrik
    2 Su Faturası
    Bunların hepsini ödemem 20 dakika sürdü diyelim. Ayrı ayrı 6 defa karttan para çekilmesine rağmen kimse arayıp sormadı.
    Güvenlik konusunda 1 kez banka tarafından arandım o da Internet şubesine giriş şifremi unuttuğumdan defalarca deneme yaptığımdan banka aradı bu işlemler size mi ait diye sordu.

Saten kart sahibinin soyadi ile eslesmeyen soyadi ile eslesmeyen adresler ve faturalarda felan iskillenip ariuorlar

• 3d secure mantığını anlamıyorum, mesela hepsiburada tüm kart bilgilerini hepsiburada ya veriyoruz, sonra 3d ile ödeme diyoruz ne anladım ben bu işten? Hepsiburada benim kart bilgilerimi aldı üstüne üstlük bir sonraki alışveriş için kayıt ediyor, şimdi hepsiburada hacklense yada bir hepsiburada çalışanı sistemi kötüye kullansa benim kart bilgilerim ile alışveriş yapamayacak mi? 3d zorunlu olsa yapamaz belki ama neticede isteğe bagli olduğu için kötüye kullanan kişi 3d kullanmadan her türlü alışverişi yapar, hiç bir banka da bu işlemi sen yapmadın paranı sana iade edelim demez, zaten bir ton imza attiriyorlar kart güvenliği senin sorumluğunda diyerek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xardias kullanıcısına yanıt
    O zaman niye sanal kart kullanmıyorsunuz?

Dediğiniz doğru. 3D olmasa adam alışverişi yapar rahat rahat.

Bir kere, ben de gece 70 liralık bir şey alacaktım. Çat, Garanti bankası, kartımı bloke etmiş. Siz düşünün
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.