Şimdi Ara

3D Projeksiyon - 3D Projektör ve 3D DLP Link Projektör Gözlüğü (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.388
Cevap
21
Favori
222.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1-180x180

2-200x200

hangisidir ?? perdeyi tamamen doldurunca netlik bozulurmu ÖRN:pes 2011de fulbolcu ismleri net olmuyormuş bu pj.'lerde olurmu bazı cafe resimlerinde gördüğüm kadarıyla perdenin yarısını dolduruyorlar net olsun diye bu sayfadaki 3d gözlüklü cihazlar bu perdelerde tamanen dolu şekilde net olurmu acer 5360bd ve diğerleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaos680

3DTV yi projeksiyondan daha güzel görüntü veriyor diye almayı düşünüyorum bide projeksiyonlar lamba avantajlı olursa(hediyeli yedek v.s)bana iyi olur, İLERDE PS3 OYUNLAR FULL HD olurmu arkadaşlar bu arada mastercodex kardeşim sağolasın,sistem kurmayı biraz daha açabilirsen sanada zahmet olacak ? arkadaşlar cevabınıza ihtiyacım var bekliyorum cafesi olanlarda öneri yaparsa çok iyi olur MÜŞTERİLERİDE ÇEKMEM LAZIM,bazı sayfa açmışlar ps3 cafe önerisi orda cıvıtmışlar ortamı burdaki arkadaşlarında daha bilgili olduğunu düşünüyorum cafeye ps3 120 gb yetermi jailbreakle oyun yükleyince YENİ ÇIKAN OYUNLARI OYNAYAMIYOMUYUZ 2000tl cdlere para vermenin kısa yolu olsun ama yeni OYUNLARDA oynansın varmı bi ÇARESİ bütçem 20.000tl sınırlı eskiden ps3 cafede çalımama rağmen eksiklerim çok bana yardımcı olacak sizlersiniz kime soracağımı şaşmıştım bu sorum için donamım habere üye oldum bile diyebilirim 1 AYDIR düşünmekten yiyecem kafayı

Selamlar arkadaşım ,

Aslında ben PS3 cihazlara pek yakın değilim ama sana sadece fikirlerimi söylemiştim.Bence 3D Projeksiyon yerine LG 42LW570S modelli 3D Tv'yi alabilirsin.Tabiki önce araştırmasını yap ve deneme şansın olursa bu cihazı Teknosa mağazalarında bir dene.LG 42LW570S modelli 3D Led TV yanında 5 adet 3D gözlük ile birlikte satılıyor.Bu gözlükler pasif polarize gözlük olduğu için Cafede çalınsa dahi Actice Shutter gözlükler gibi sana zararı olmaz.Şöyle Hesap edersen 5 adet LG 42LW570S modelli TV den satın alırsan sana 15000 TL ya mal olur.İstersen bir adette 720p 3D projeskyon ilave edebilirsin.Yada 1080p cihaz istersen ben sana 1080p 3D PS3 bağlantılı cihazı temin edebilirim.720 p cihaz için seçimin Acer H5360BD olabilir.Anlattıklarım biraz karışık gelebilir sana.Bu yüzden yapabileceğin seçimleri aşağıda listeliyorum.

Seçimler

1 - LG 42LW570S ( 3D Pasif polarizasyon 3D Led TV / Aktif Shutter gözlük sistemli 3DTV almanı önermem.Çünkü ev ortamı olsa al diyeceğim ama sen ticari amaç güdüyorun.Gözlüklerin çalınma ihtimalini göz önünde bulundur herzaman)

2 - Acer H5360BD HDMI 1.4 Projeksiyon cihazı / 1280*720 ( Yaklaşık 2300-2400 TL civarında ) + DLP Link Gözlükler ( Adedi 170-190 TL civarında )

3 - Acer H5360 + Optoma 3DXL seti / 1280*720 ( Yaklaşık 2250-2350 TL civarında ) + DLP Link Gözlükler ( Adedi 170-190 TL civarında )

4 - Acer h7531d + Mastercodex Converter / 1920*1080 ( Yaklaşık 4000-4500 TL civarında ) + Nvidia 3D Viision Uyumlu Gözlükler ( Adedi 175 TL civarında )

Alternatifler çoğaltılabilir ama öncelikle sana verdiğim örneklere bakarak konfigürasyonunu oluştur.

Mesela ben kafeme 3 adet 3D TV 2 adette 3D projeksiyon koyacağım demen lazım.Yada 4 adet 3D TV 1 adette 3D projeksiyon koyacağım gibi.Bana kalırsa öncelikle 5 Adet LG 42LW570S veya bu 3D TV gibi pasif polarizasyon gibi bir HDTV satın almalısın.3D TV ile 3D projeksiyonların ışık ve kontast oranları arasında çok farklar bulunuyor.Bu yüzden 3D TV seçmende fayda var ama ben farklı olak istiyorum diyorsan o zaman projeksiyona yönelebilirsin.3D Projeksiyon alırken dikkat etmen gereken olay ise 3DTV deki kontrast oranını yakalayabilmen için yüksek ışık güçlü ve yüksek ansilümenli bir cihaz seçmen.Bu aşamadada seni kontrast oranı hakkında tatmin edebilecek sistem 4 tür.Sistem 1-2-3 'ü piyasadan temin edebilirsin.Sistem 4 için benimle irtibata geçmen gerekiyor.İnşallah yardımcı olabilmişimdir.Diğer arkadaşlarımında fikirleri varsa burada yazarlarsa
    kaos680 arkadaşımıza yardımcı olmuş oluruz.

Saygılarımla
  • quote:

bu projeksiyonlara uygun perde

1-180x180

2-200x200

hangisidir ?? perdeyi tamamen doldurunca netlik bozulurmu ÖRN:pes 2011de fulbolcu ismleri net olmuyormuş bu pj.'lerde olurmu bazı cafe resimlerinde gördüğüm kadarıyla perdenin yarısını dolduruyorlar net olsun diye bu sayfadaki 3d gözlüklü cihazlar bu perdelerde tamanen dolu şekilde net olurmu acer 5360bd ve diğerleri

Madem projeksiyon almayı düşünüyorsun o zaman yerinde müsaitse Xblack XGE-240 modelli uzaktan kumandalı perdeyi satın alabilirsin.Bu perdenin fiyatı 400 TL.Futbolcu isimlerini daha net okutmak istiyorsan 1080p cihaz seçmelisin ve kontrast oranınıda yüksek oranda tutarsan o zaman süper net görüntler alabilirsin diye düşünüyorum.Bu arada madem farklılık istiyorsun sana 4D aparatınıda satalım bir ilke imza at ne diyeyim artık.Elimde bir takım mevcut istersen sana satabilirim.Eğer tüm koltuklara istersen senin için hemen ithal etmem gerekir.
  • acaba 3d coverterli sistem 3d convertere ihtiyaç duyulmayan sisteme göre dahamı iyidir yani?3D yapıcam projeksiyonla çünkü burda ps3 cafeler var basit tv sistemli ben fark yaratıp müşteri bulmam ve tutmam lazım...4D ses efekti felandı heral fiyat ne kadar olur makina başı koltuklara monte ediliyor heral kardeşim yardımlarında dolayı sağol valla kafam biraz rahatladı sayende.dediğim gibi tvye sıcak bakmıyorum çünkü tv li cafeler iyi iş yapmıyor ama görüntüden dışarı çıkan grafikle 3d veya 4d yaparsam hele 4d merak %200 olur :)4d nin özelikleri nedir böyle bisorum olsa fazla soruyorum ama ticarete atılacam risk oranını düşürme çabam bunlar anlayışınız içinde tşk ederim arkadaşlar sizdende öneri bekliyorum saat şu an geç olduğundandır heral cvb gelmeyince merak sarıyo adamı perdeyede 100 tl verebilirim en fazla elimde biraz para olsa ne fikirlerim varda ama buna da çokk şükür
  • quote:

acaba 3d coverterli sistem 3d convertere ihtiyaç duyulmayan sisteme göre dahamı iyidir yani?3D yapıcam projeksiyonla çünkü burda ps3 cafeler var basit tv sistemli ben fark yaratıp müşteri bulmam ve tutmam lazım...4D ses efekti felandı heral fiyat ne kadar olur makina başı koltuklara monte ediliyor heral kardeşim yardımlarında dolayı sağol valla kafam biraz rahatladı sayende.dediğim gibi tvye sıcak bakmıyorum çünkü tv li cafeler iyi iş yapmıyor ama görüntüden dışarı çıkan grafikle 3d veya 4d yaparsam hele 4d merak %200 olur :)4d nin özelikleri nedir böyle bisorum olsa fazla soruyorum ama ticarete atılacam risk oranını düşürme çabam bunlar anlayışınız içinde tşk ederim arkadaşlar sizdende öneri bekliyorum saat şu an geç olduğundandır heral cvb gelmeyince merak sarıyo adamı perdeyede 100 tl verebilirim en fazla elimde biraz para olsa ne fikirlerim varda ama buna da çokk şükür

Madem fark yaratmak istiyorsun şöyle yapman gerekiyor.Hem 3DTV hemde 3D projeksiyon kullanman gerekiyor.Ben sana söylediğim 3DTV yi kullanan kafe olduğunu düşünmüyorum.Çünkü pasif polarize gözlükler ile çalışıyor.Ekrandaki görüntünün canlılığı bu sistemde mükemmel.Eğer 3D TV alaırsan ve birde yanında 1080p cihaz alırsan o zaman kullanıcılar perdede herşeyi çok net görebilirler.Projeksiyon perdesi olarak eğer 240*200 motorlu pahalı ise 200*200 manuel perdeyi tercih edebilirsin.Bu perdenin fiyatıda 89 TL dır.Bu arada fark yaratmak için şöyle yapman yeterli elimdeki bir adet 4D aparatını sana verrim.Beğernirsen daha fazla miktarda getiririm sana.Belkide bellimi olur sende görenler satın almak isterler onlarada sen satarsın.Böylelikle kazan kazandır zincirini oluştururuz.4D aparatı koltuğa monte edilerek ses sisteminden aldığı sesleri ayıklayarak koltuğa oyunlardaki sadece yüksek frekanslı patlama,Çarpma,Silah Atışı,Darbe efeklerini gönderiyor.Böylelikle oyundaki veya filmdeki patlamaları resmen koltukta hissediyor.Bu sistem 3D ile beraber kullanıldığında ise daha farklı bir ambiyans elde ediliyor.1 adet Low Pass Anfi , 10 mt Kablo , 1 adet adaptör ve Bass Shaker aparatından oluşan sistemin fiyatı 500 TL dır.Eğer ilave olarak bass shaker satın almak istersen 150 TL fiyattan satın alabilirsin.Bu tercihlerin tümü sana kalmış durumda.Ben sadece fark yaratabilmen için sana yol gösteriyorum.Bu arada bana istediğin kadar soru sorabilirsin.Bu konuda çekinmene lüzum yok.Fark ettiysen mümkün olduğunca tüm arkadaşlarımın sorularını elimden geldiğince yanıtlamaya çalışıyorum.Peki tümünü projeksiyonmu koyacaksın kafeye.O zaman çok maliyetli olur senin için.Bir daha düşün bence 3DTV , 3D Projeksiyon ve 4D kombinasyonunu uygulayabilirsin.Bu arada gözlüklerin çalınma oranınıda hesaplaman gerekiyor.Mesela Cinebonus sinemalarında gösterilen 3D filmlerde dağıtılan 3D gözlüklerin fiyatı 2 USD civarında ama AFM Sinemalarında gösterine 3D filmleride dağıtılan gözlüklerin fiyatı 50 USD.Bir düşünürsen çalınmalara karşı hangisi daha az zarar görür.Ben sinema sektöründe olduğumdan çok şahit oldum insanlar işine yaramayacaklarını bildikleri halde yinede alıyorlar ve sonrasındada atıyorlar veya internette satmaya çalışıyorlar.Bu faktörleriin hepsini düşünmen gerekiyor.Böylece risklerini indirme şansın olur.Eğer 3D projeksiyon alacaksan zaten elektronik gözlük alacaksın ve bu gözlükleride kimlik karşılığında teslim şekli şeklinde çalışabilirsin.Eğer ben 10-15 PS3 adetlik sistemi kuracağım deseydin o zaman hırsız alarm bariyerleri var onlardan kullanman gerekirdi.Burada Eskişehirde böyle bir sistem mevcut.Kapı çıkışında alarm var ve gözlük çalınma durumlarında hemen ikaz veriyor.

Diğer arkadaşlarında görüşlerini alarak hareket edersen senin için daha iyi olur.Çünkü benimde gözümden kaçırdığım noktalar olabilir.Biz burada bir ekibiz hepimizi birbirimizi tamamlıyoruz.Böylelikle arkadaşlarımızı en doğru bilgiye ulaştırabiliyoruz.Arkadaşlarımda yorum yapsınlar daha sonra ben yine devereye girerim.İnşallah yardımım olmuştur.3D TV düşünürsen Teknosada indirim var şuanda.Bir incelemeni öneririm.
  • gözlük yerleştirme kutusu yaptırrım ana masaya gelenlere 3d oynayacaksanız gözlüklerinizi şöyle alabilirsiniz diyecem sonra zaten geri yerine koyarlar böyle olunca zaten 5 makina var.2 3DTV 3 3D PJ yaparım heral direksiyon felan teknosayada bi bakıyım 4d işide hoşuma gitti dükkan açarsam 4d olmazsa biraz toparlanınca sende alıcam 4d sistemini zaten eskişehirdeymişsin yakınız gözlüklerin ömrü nası oluyor du pil felan elektonik alıcam ben kırmızı mavi olursa türk adamı basit bişeymiş der
  • Bak öyle mantıklı olur 2 Adet 3D HDTV ve 3 Adet 3D projeksiyon mantıklı olabilir.Takdiri tabiki tamamen senindir. 4D sistem aparatlarını istediğin zaman satın alabilirsin.Eğer dediğim 3D TV yi saqın alırsan gözlüklerin pil derdi yok ama 3D projeksiyonlarda kullanılan DLP Link gözlüklerin pil ömrü var tabiki.Bu gözlüklerin şarjlı olanlarıda mevcut bunlarıda tercih edebilirsin.Kırmızı- Mavi gözlükler ile 3D tarihe karıştı.Sen araştırmalarını yap ve daha sonra karar aşamasında yeniden görüş alabilirsin.Sana kolay gelsin.
  • sağolasın bilgilerinden dolayı teşekkür ederim
  • Ne demek arkadaşım eğer yardımım dokunduysa bundan memnuniyet duyarım.Herzaman bana mesaj atabilirsin.
  • Bugün Acer distribütörü olan Koyuncu Elektronik ile görüştüm ama halen Acer H5360BD modelli cihazdan haber yok diye bilgi verdi.Bu cihazı bekleyen arkadaşlara duyurulur.
  • Acer H5360BD ürünü Türkiye'ye gelmiştir, bu siteden temin edebilirsiniz...

ayrıntılı bilgi için http://youtu.be/N_Dmd7y8AHs
  • mastercodex usta açıklayacam dediğin bomba ne oldu?
  • Merhaba Arkadaşlar,

İlgin için teşekkürler alican arkadaşım , Ürünüm geldi ve gümrükten çektim yaptığım testler süper sonuçlar veriyor.Hafta sonu LCD ve LED TV testlerim var.Sonrasında pazartesi günü bütün sonuçları açıklayacağım. Optoma 3DXL gelmedi Türkiyeye ama ben Optoma ya 10 basacak ürünü getirdim.

Bu arada Acer H5360BD satın alan arkadaşlar varsa buradan bizimle deneyimlerini paylaşırlarsa çok memnun oluruz.
  • Galiba sizin bahsettiğiniz ürünler vip 3d ürünleri ,o özellikler obu cihazlarda var gibi.
  • Alican arkadaşım senin yeni teknolojiler konusunda bize müthiş bir yeniliğin varsa duymak isterim. Bazen erken davranmamak en iyisidir. Çünkü Optoma 3DXL için erken konuşanlar bugün hüsrana uğrayabiliriler.
  • Master Hocam,

Pazartesiyi beklemesek Merak içinde kaldık. Biraz ipucu verin bari
  • Pasif (FPR) gözlüklerle izlemek için sadece LG'nin 3D projektörünü mü almak gerekir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pikapika

Master Hocam,

Pazartesiyi beklemesek Merak içinde kaldık. Biraz ipucu verin bari

Haklısın arkadaşım aslında ama ben testleri yaparken bile çok heyecanlanıyorum.Ama şu kadarını söyleyeyim kombinasyon şu şekilde ,

3D Görüntü için : Philips BDP-7500b2 + HDMI Kablo + Converter + HDMI Kablo + Samsung T260HD + 3D Gözlük

yada

Philips BDP-7500b2 + HDMI Kablo + Converter + HDMI Kablo + Acer H7531d Projektör + 3D Gözlük

Sizden ricam tüm testleri bitireyim sonra size bilgi vereyim.Çünkü şimdi anlatmaya başlarsam çok soru gelecek ve testlerim bitmediğinden tüm sorulara yanıt veremeyeceğim.Bütün sorularınızın yanıtlarını başka noktalarda aramak zorunda kalacaksınız.

Bu ürün zaten bilinen birşey ama önemli olan dünyada kullanılıyor olması değil bizim test edip kullanmamızdır.Şunu söyleyebilirim fiyatı biraz yüksek olduğundan belli konfigürasyonlara hitap ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nanobyte

Pasif (FPR) gözlüklerle izlemek için sadece LG'nin 3D projektörünü mü almak gerekir?

Pasif gözlükler ile 3D izlemen için birkaç yol var. LG TV bukonuda bir TV serisi çıkardı. (http://www.lg.com/tr/tv-ses-video/3d-tv/LG-LW6500.jsp ) yada Pasif gözlükler ve 3D LG CF3D modelli projeksiyon ile görüntü alabilirsin.Yada bu iki alternatifin dışında biraz daha hesaplı bir biçimde RealD teknolojisini kullanarak görüntü alman mümkündür.Tabi bu anlatttığım 3D sistemleri şu anda çok pahalı sistemler.İleride tüm 3D TV ve Projeksiyonlar bu sisteme ister istemez geçmek zorunda kalacaklardır.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.