Şimdi Ara

3D Projeksiyon - 3D Projektör ve 3D DLP Link Projektör Gözlüğü (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.388
Cevap
21
Favori
222.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende amerikadan bhphotodan optoma hd66 3d ready modelini aldım 643 usd fiyat istanbul bilişimde 1500 tl fakat gözlük almayı unuutum,sitede en uygun fiyat ve özellikte bu makineyi buldum umarım iyi seçim yapmışımdır yaklaşık 40 metre karelik bir alanı sinema için hazırlıyorum ama herşeyi sıfırdan hazırlayacağım için masraflı bir iş olacak para buldukça eksikleri tamamlayacağım
    aletin özellikleri aşağıda anlayan arkadaşlardan kısa bir yorum alabilirsem iyi olur artıları ve eksileri

Projector Display System 0.65" DMD DLP Technology by Texas
    Instruments
    Native Resolution 1280 x 720
    Lumens Brightness 2500 ANSI Lumens
    Contrast Ratio 4000:1
    Aspect Ratio Native 16:9
    System NTSC, PAL, SECAM, EDTV
    HDTV Compatibility 480i, 480p, 576i, 576p, 720p, 1080i
    Lens System
    Lens 22.4-26.8mm, F= 2.55-2.87
    Focus/Zoom Adjusting 1.2x Manual Zoom and Focus
    Lens Shift No
    Recommended Projection Size 22.9-300" (0.58-7.62 m)
    Features
    Keystone Correction =/-5° Vertical
    Ceiling Mountable Yes
    Rear Screen Projection Yes
    Projection Tilt Option Yes
    Built-in Speaker 2W Mono
    I/O Terminals
    VGA: D-sub 15-pin x1
    HDMI x1
    S-Video: 4-pin x1
    Composite: RCA x1
    Component: x1
    Control Protocol RS232
    General
    Lamp (Bulb) 185W P-VIP
    4000-hours in Standard mode
    3000 hours in Bright mode
    Replacement #BL-FU185A (BH# OPLDS316)
    Fan Noise 34db, Eco mode: 32db
    Remote Control Full featured wireless IR remote with direct source selection
    Power Requirements 100-240V, 50-60Hz
    Dimensions (WxHxD) 11.28 x 3.98 x 7.6" (28.7 x 10.1 x 19.3 cm)
    Weight 5 lbs (2.26 kg)
  • LG BX327 modelli cihazın 3D menüsünde 3D format seçimi mevcut.Bu formatlardan birini seçerek ekran 3D görüntüyü alıyorsunuz.Projesiyona bağlı cihazdan gelen görüntü formatına göre projeksiyonun 3D menüsünden seçim yapark 3D mümkün oluyor.Bu işlemi yazılım ile yapan bilgisayar tarafında PowerDVD ve Total Media Theater porgyramları mevcut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dazcaz

kafama takılanbir konu hakkında yardımcı olabilirmisiniz acaba.dün deneme yapma şansım olmadı ben lg bs275 3d projeksiyona power dvd 10 ile 3d görüntü verdim 120 hz de projeksiyonun 3d modu aktif oldu 3d film 1080p idi kısaca avatar 3d idi.ama yan yana görüntü alıyorum ama dlp gözlük açık gözlük ve projeksiyon haberleşiyor bunada eminim peki sorun ne olabilir.ben pc den projeksiyona görüntüyü 1024x768 120 hz de verdim ama sorun bu olabilirmi çözünürlüğü artırsam daha yüksek bir çözünürlükte sorun çözülürmü çünkü başka bir açıklama kalmadı diye düşünüyorum power dvd 10 üzerindeki renk ve dolgunluk ayarlarını artırdım yine olmadı yan yana iki görüntüyü alıyorum ama 3d olarak izleyemedim.??bu olay beni iyice çileden çıkartmaya başladı.Ufuk kardeşim aslında dün sen, arayacaktım ama rahatsız etmek istemedim akşam akşam

Üstad;
    Sen bir de OVER-UNDER film bulup onda izlemeyi dene.Bazı PRJ modelleri side by side formatı desteklemiyor sanırım.Ben de böyle bir şeyi BENQ modelde yaşıyorum.OVER-UNDER filmler 3D olarak süper izleniyor ama SIDE BY SIDE (SBS) formatlı 3D'ler olmuyor.Projeksiyon 3D olarak birleştiriyor, gözlükte bunu 3D yapıyor fakat görüntü tam anlamıyla tümleşik ve seyir izlenirliği olan bir görüntü değil.Karmaşık ve beyin karıştırıcı 3D görüntüler var.Sendeki sorun bu olabilir belki..OVER-UNDER formattan bir film izlemeyi dene.PowerDVD filmi oynatırken ekrandaki görüntüyü full screen seç.Diğer ayarlardan over-under (üstte-altta) seç.Gözlük modelini de DLP Polarize sec.Ben böyle izliyorum üstadım 3D film ve belgeselleri ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memo10 -- 20 Mayıs 2011; 15:38:51 >
  • merhaba arkadaşlar

istanbulda viewsonic PJD6251 ve pro8500 modelini nerede görüp karşılaştırabilirim bir bileniniz var mı? Aralarında baya bi fiyat farkı var 8500 almaya değer mi yoksa pjd6251 yeterli mi? ( pjd6251 düşünmemin bir sebebide amd ati ekran kartı ile kullanacam ve o support listesinde var pro8500 daha yok)
  • u7110 arkadaşım cihazın çok iyi ama bütçen müsaitse keşke alırken 1080p alsaydın.40 m2 büyük bir alan.Ansilümeni ve kontrast prnı yüksek olmalıki cihazın ancak yeteri jadar performans verebilsin bu kadar alanda ama tabiki alınmış alınmıştır.Elindeki cihaz iyi bir cihaz ileride çıkacak cihazlar ile bu projeksiyonu desteklersen iyi bir sonuç alabilirsin ama yine söylüyorum.İmkanın varsa 1080p bir cihaza geçmen gerekiyor.Mesela 3500 ansilümen 10000:1 kontrast oranı gibi bir cihaza.Biraz araştırman gerekiyor tabiki.Çok yakında herkes elindeki 720p cihazları satıp 1080p cihaz alma derdine düşecek.O zaman 1080p cihazlar değere binecek.Bilgin olsun.
  • Uzun zamandır konuyu takip ediyorum...Yazılanları okuduktan sonra bende evime 3d sinema sistemi kurmaya karar verdim, şimdi pc ve projektör cihazı almayı düşünüyorum.Pc'yi 1 hafta içinde alıcam ama kararsız kaldım.İntel mi yoksa amd mi? Oyunda oynuyacağım için şu an intel ağır basıyor fakat cebim çok yanıcak.1080p 3d cihazları merakla bekliyorum mastercodex
  • quote:

Orijinalden alıntı: legendofbedwyr

merhaba arkadaşlar

istanbulda viewsonic PJD6251 ve pro8500 modelini nerede görüp karşılaştırabilirim bir bileniniz var mı? Aralarında baya bi fiyat farkı var 8500 almaya değer mi yoksa pjd6251 yeterli mi? ( pjd6251 düşünmemin bir sebebide amd ati ekran kartı ile kullanacam ve o support listesinde var pro8500 daha yok)

Merhaba arkadaşım,

Seçmiş olduğun 2 cihazda özellik olarak çok iyi ama 1024*768 çözünürlükte.Eğer tatmin ediyorsa bu özellik yeterli olur ama bütçen müsaitse seçmiş olduğun modellerin bir üst modellerini karşılaştırmanı öneririm.Örnek verecek olursak ;

Viewsonic PJD 6531W
    Optoma HD66
    Optoma HD67N
    Optoma GT720
    Acer H5360
    Acer H5360BD
    Benq MP780ST

Daha bu listeye eklenebilecek bir sürü projeksiyon var ama satın alırken muhakkak HDMI girişinin olmasına dikkat et.Yukarıda listedini verdiğim projeksiyonlar 720p çözünürlükte ama bütçem müsait diyorsan seni 5000 TL fiyata full HD 1920*1080p cihaz ile 3D izleme keyfine geçirebilirim.İnternetten bak incele sonrasında bizlere istediğin zaman mesaj atarak yardım alabilirsin.Buradaki arkadaşlarımızda sana yardımcı olurlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: malihede

Uzun zamandır konuyu takip ediyorum...Yazılanları okuduktan sonra bende evime 3d sinema sistemi kurmaya karar verdim, şimdi pc ve projektör cihazı almayı düşünüyorum.Pc'yi 1 hafta içinde alıcam ama kararsız kaldım.İntel mi yoksa amd mi? Oyunda oynuyacağım için şu an intel ağır basıyor fakat cebim çok yanıcak.1080p 3d cihazları merakla bekliyorum mastercodex

Merhaba Arkadaşım ,

Sana yardımcı olarak uygun olan sistemi aldıralım.Bende şu anda hem AMD HD3D hemde Nvidia 3D Vision sistemi kurulu.Bilgisayarda hem oyun oynayacağım hemde film izleyeceğim diyorsan bence Nvidia şu an için en iyi çözüm ama AMD HD3D v1.13 versiyonunda bu sistemi daha stabil hale getirecek.Böylece 3D oyun keyfi AMD HD3D sistemindede stabil hale gelecek.İntel işlemciler ve Nvidia ekran kartları el yakıyorken , AMD ise tam tersi bir poltika izleyerek fiyatlarını düşük tutmaktadır.Böylece AMD HD3D sistemi kurmak daha cazip hale gelmektedir.AMD HD3D sistemini kullanan arkadaşlar devamlı film izlediklerinden bahsettiler.Oysaki Nvidia 3D Vision Kitin desteklediği tüm 3D oyunlarıda desteklemektedir.O zaman test edilmesi gereken İZ3D veya Tridef driverların performanslarıdır.Benim sistemimde İZ3D 1.12 (4016) lisanslı olarak yüklü.Bu testleri akşam bir daha tekrarlayıp sana buradan cevap cereceğim.Buna göre yolunu daha rahat çizebilirsin.
  • Merhaba Mastercodex,

Ev sinema sistemi ve konsol bağlayacağım bir projeksiyon düşünüyorum. Bu kullanım amaçlarına göre Full hd olarak önerebileceğin bir model var mı ? 3D olursa hayır demem tabi ki, bütçe konusuna gelir isek 5.000TL üzerine çıkamam şu an için ama uzun vadede zorlayabilirim kendimi tabi ki. Şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: loth

Merhaba Mastercodex,

Ev sinema sistemi ve konsol bağlayacağım bir projeksiyon düşünüyorum. Bu kullanım amaçlarına göre Full hd olarak önerebileceğin bir model var mı ? 3D olursa hayır demem tabi ki, bütçe konusuna gelir isek 5.000TL üzerine çıkamam şu an için ama uzun vadede zorlayabilirim kendimi tabi ki. Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba loth arkadaşım,

Öncelikle eğer 1080p Full HD olarak kullanacağın bir sistem almak istiyorsan 2 hafta beklemeni öneririm.Örnek vermek gerekirse Acer H7531d modelli cihaz müthiş bir cihaz.Ben bu cihazı almak istiyorum.1920*1080p Full HD görüntü kalitesine , 2000 ansilümen ışık gücüne ve 50.000:1 kontrast oranına sahip bir cihaz.Bu sadece önerim olan bir cihazdı.Bunun gibi birçok 1080p cihaz sayabiliriz.Eğer bütçen 5000 TL 'ya müsait ise sana 3D Full HD sistem kurma şansımız var demektir ama bunun için 2 hafta beklemen lazım.Buradaki yazılarımı takip edersen sana haber verme şansım olur.
  • Akşam,1920x1080 çözünürlükte ps3'te oyun oynayalım dedik.Ancak o çözünürlükte 3D senkronize olmadı BENQMS612ST PRJ...Dolayısyla Bundan sonrası içinHDMI 1.4 ve 1920X1080 FULL HD destekli PRJ modellerden alınmalı diye düşünüyorum.Enfazla 1300x768 çıkabildik 3D senkron olması için.Bundan yukarısı desteklemiyor ne yazık ki.NVIDIA ekran kartlı laptopta film izlemeye çalıştık onu da beceremedik.NVIDIA kendi gözlüğünü istiyor.Normal 3D DLP LİNK Gözlük 3D algılasa bile derinlik hissi vermiyor.NVIDIA sistemi bir bütün halinde tek parça olarak denemelisiniz.NVIDIA da SIDE BY SIDE ya da OVER UNDER farketmeden izleme şansınız var.Ama ATI sistemli DLP LİNKlerde Bazen SIDE BY SIDE formatları algılayamıyorsunuz..En iyi sistem hem film hem de oyun açısından bana göre de NVIDIA deneyimi diyorum!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: halken

quote:

Orijinalden alıntı: Mastercodex

Bir önceki yazımdan sonra işte bütün 3D camiasındaki arkadaşlarıma diyorumki ,

Optoma 3DXL , Viewsonic VP3D1 ve Tüm 720p 3D projeksiyon cihazlarnı unutun.Fırsat yağmuru başlıyor

Full HD 1080P 3D devri başlıyor.Hemde yaklaşık 3500 TL'dan başlayan fiyatlarla.

Bütçenizi hazırlayın çok yakında geliyor.

İşte sizlere bir MASTERCODEX farkı daha.

Saygılarımla

@Mastercodex
    Sayenizde bizde birçok bilgi öğreniyoruz. Üstelik üşenmeden olabildiğince bize yardımcı oluyorsunuz. Herkes adına teşekkürler.
    Şu 3500TL lik 1080p 3D devrini merak ettim. Gelsin gelsin bekliyoruz.

bu 3500 tl lik cihaz hangisi acaba
  • Merhaba ,

AMD HD3D sistemde PowerDVD 10 Ultra Mark II ile 3D çözümünü bulamayanlar için yeni çözüm.

Çözüm 1 - Sisteminize Total Media Theater Programını kurun.Programın 3D menüsünde AMD HD3D seçeneği ve format seçeneği mevcut.

Çözüm 2 - Sisteminize SView 2009 Programını kurun.Programın 3D menülerinde çok gelişmiş seçenekler ayarlar mevcuttur.

Programlar
    --------------

Total Media Theater :http://www.arcsoft.com/estore/software_title.asp?ProductCode=TMT5P&dyContent=DOWNLOAD_TYPE_0 ( Ücretli )
    SView 2009 :http://www.sview.ru/en/download ( Ücretsiz )

SView 2009 programında SBS görüntü seçeneği ile Shutter Glasses seçeneğini seçtikten sonra Aspect Ratio oranınıda 16:9 yada 16:10 olarak ayarladıktan sonra HDMI veya VGA kablo ile Projesktöre bağlarsanız 3D olarak izleyebilirsiniz.

Bunun yanında 3D projeksiyon cihazı olmayıp 3D monitörü ( Marka farketmez ) olan arkadaşlarda SView 2009 programının ayarlarını biraz önce anlattığım gibi yapıp monitörlerinden 3D film izleyebilirler.Yalnız bunun için tabiki Sync Splitter satın almaları gerekmektedir.Bu seti satın alınca bu setin içinde bulunan gözlükler ile ister Nvidia 3D vision ister AMD hD3D sisteminde film izleyebilirler.Bu seti satın almak isteyen arkadaşlar bana PM atabilirler.

Setup seçeneklerinde zorlana arkadaşlar bana mesaj atabilirler.
  • alicandemir arkadaşım,

Meraklanmakta haklısın ama eğer 1080p 3D olayı gerçekten doğruysa

Optoma 3DXL Converter
    Viewsonic VP3D1 Converter
    Acer H5360BD Projeksiyon
    LG BX327 Projeksiyon
    ve bundan sonra çıkacak cihazların satışını büyük ölçüde etkileyecek.

Benden size tecrübelerime dayanarak bir tavsiye , cihaz almak için acele etmeyin sonra pişman olursunuz.Eğer aksilik olmazsa 2 hafta daha bekleyin ve görün.Piyasa o kadar karışıkki en mantıklısı beklemek olacak.
  • Aşağıda ki 2 videoda ki çözünürlük bana gayet yeterli geldi... 1 sene sonra full hd lerde gözle görülür derecede fiyat farkı olur, o zamanda 1080p ye geçeriz.

• Bu arada arkadaşlarım ,

Az önce sizlere anlattığım SView 2009 yazılımı ile Nvidia ekran kartlı PC ile Acer H5360 modelli cihazdan HDMI kablo baplantısı yaparak 3D görüntü aldım.DLP Link 3D gözlükler ile süper kalite bir görüntü elde ettim.Bu arada almış olduğum bilgisayarda kesinlikle Nvidia 3D vision sürücüler yok.Normal bir PC gibi düşünün.
  • Ellerine sağlık R.Rondo9 arkadaşım.Gerçekten çok bilgilendirici bir içerik koymuşsun.Burada daha öncede konuştuğumuz gibi salında 720p küçük oturma odaları için ideal bir seçenek.Sırf 1080p izleyeceğim diye dünyanın parasıda verilmez ama tabiki 1080p Full HD zevkindende vazgeçilemez.1080p cihazların şu anda 2. elleri 1500 TL gibi bir fiyattan sıfırları ise 2500 TL gibi ortalama bir fiyattan başlıyor.Önemli olan bu cihazların görüntü mesafesi.Büyük odalarda 5-6 mt mesafeden gönderilen bir görüntü perde yaklaşık 3.5 * 2.5 mt bir görüntü oluşturuyor.Bu arada film izlerken biri kalktığı zaman perdede otomatikmen o kişinin bedeninin veya kafasının gölesinin oluştuğunu görüyoruz.Bunu aşmak için short throw projeksiyonlar çıkarıldı piyasaya.Bu projeksiyonlar ile normal projeskiyon cihazları ile 6 metreden aldığımız görüntüyü 2 metreden alabiliyoruz.Böylece projeksiyon görüntüsü ile perde arasına kimse giremiyor.Tabiki projeksiyonlar üretilirken bu mercek sistemi yerleştiriliyor cihaza.Bu olayı esnek hale getirmek için bir çalışmam var.Eğer başarılı olursam universal bir sistem geliştiriyorum.Bu sistem tüm projeksiyonları istenirse short throw yapmaya yarıyor.

1080p cihazların fiyatlarnını düşmesi için bir değişime ihtiyaç var.Bu değişim ve dalgalanma bence 2011 yılının 3. - 4. çeyreğinde hız kazanacak.Yani 1080p cihazlar rekabete girerek piaysadaki yerlerini alacaklar.
  • Kısa mesafe PRJ görüntüsünü ANAMORPHiC dönüştürücü aparat ile sağlamak mümkün.Ancak 3000 dolardan başlayan fiyatları var.Ben çok kafaya takıp ebay'dan 2 prizma istetmiştim.Toplam 20 dolara malolmuştu hepsi.Daha önceki projeksiyonuma kısa mesafe lensi yapmıştım.2 prizmayı ANAMORPH lense dönüşrtürmek için aparat yapmakta çok kolay.Filmler 2:31 gibi dar-uzun sinema salonu perdesi efektinde oynayınca süper oluyordu.Sattım ve orjinal kısa mesafe lensli cihaz alınca gerek kalmadı.Google da PANAMORPH lens ya da ANAMORPH lens diye aratınca ilgili siteleri bulmak olası.DIY (Do it your self) sitelerde de yapım aşamalarını ve şemaları gösteren planlar var.PRJ'yi kısa mesafeden büyük-geniş görüntüyle izlemek isteyenler için 2 adet prizmayla halledecekleri kolay bir ürün bu arkadaşlar.Orjinal sitesi aşağıda.Ürünün motorlu uzaktan kumandalı versiyoınunu 2500-3000 dolar gibi pazarlıyorlar.Biraz emek ve çaba ile TÜRK usulü bir ürün daha ucuza ortaya çıkarılabilir.mastercodex üstadın ürünü böylemi bilmiyorum.Alternatif olsun diye bişeyler yazdım.İlgilisi için site aşağıda.

http://www.panamorph.com/#/fixed-lens-systems
  • Memo10 arkadaşım biz Sinema Optik Lenslerinin Türkiye Distribütörüyüz.Her türlü imkan ve olanak elimin altında mevcut.Ayrıca Türkiye piyasası için tüm optikleri fabrikasına biz ürettiriyoruz.Pahalı olduğunu biliyorum ama ben 100 USD fiyata buldum ama gümrüklerde şu anda sıkı denetim olduğundan ve kotamı doldurduğumdan dolayı o yönetimi değilde başka bir yöntem deniyorum.Haziran ayında elden getirecekler o optiği bana.

Doğru yazmışsın arkadaşım.Aslında benim böyle fikirlere ihtiyacım var ama çok az arkadaşım buna katılıyor.Benim amacım aslında görüntüyü anamorhic yapmak değil görüntüyü belli oranda zoom yapıp daha kısa mesafeden izlettirebilmek.Bu olayı geröçekleştirmek istememin amacı ise ; ayrıca satılan Short Throw lenslerin dudak uçurtuyor olması.Yapın şunları makul fiyatlaraki herkes bu sistemden yaralanabilsin ama nerde daha fazla kazanma hırsı herşeye yenik düşüyor.Lens siparişlerim pazartesi günü geliyor ve akşamına deneyeceğim.Sizlerede bu konuda bilgi vereceğim.Belki bu projeleri burada bu şekilde yayınlarsak birileri dahada geliştirebilir veya bizlere sponsor olabilirler.Örnek vermek gerekirse Çanakkalede bir arkadaşım var.Kendisi pasif polarize gözlükler ile izlenebilen projeksiyon yapıyor.( LG CF3D gibi ).Şu anda dünyada bunu yapabilen tekbir cihaz var oda LG marka projeksiyon.İşte böyle arkadaşlarımıza yardımcı olmak ve destek vermek gerekiyor diye düşünüyorum.Böyle projeleri olan arkadaşlar var ise o arkadaşlarımada yardımcı olmak isterim.Ayrıca buradan Çanakkaledeki arkadaşıma başarılar ve selamlar gönderiyorum.

Vermiş olduğun bilgiler için çok teşekkür ederim arkadaşım.Bundan sonrasındada devamlı paslaşalım.Birbirimize yardımcı olalımki gücümüz dahada büyüsün.Belki günü birinde dışarı bağımlılığımız biter.Hatta zamanında Uzakdoğuda bir optik firması ile görüşmelerimiz oldu.Oradaki teknolojiyi Eskişehirdeki Organize Sanayi Bölgesinde bir alana kurmayı düşündük ama gel gelelim maliyetler hiç öyle hesapladığınız gibi olmuyor.o yüzden vazgeçmiştik.Aslında bizim yapmak istediğimiz teknolojiyi buraya kurup Türk malı olarak satmak ama Avrupa Türk mallarına karşı tepki gösterirken Çin mallarını ithal edip kendi ülkelerinde millileştirdikten sonra bize kendi malıymış gibi satmayı çokkkk iyi biliyorlar.Bu nasıl ticaret anlayışı anlamış değilim.

Herneyse bu kadar derine girmeden ve arkadaşlarımızı sıkmadan sana konuya ilginden dolayı çok teşekkür ederim.
  • merakla bekliyoruz yeni projeyi sayın mastercodex...

eğer dediğiniz sonuç gerçekleşirse yani 5 bin tl fiyata 1080p ve 3d projeksiyon görüntüsü alınabilirse bu piyasada da devrim niteliği taşıyabilir...

Dediğiniz acer 7351 cihazının kullanıcı yorumları da çok iyi...1080p ve 50.000 kontrast ile sanırım şu anda 2600-2700tl civarnda bir fiyatı var,yani 1080p segmenti için uygun denebilir...

Aslında 3d projeksiyonlar biraz yaygınlaşsa belki normal 1080p cihazların da fiyatları düşecek....tw5500 gibi ae4000 gibi...

ama sizin bahsettiğiniz proje başarılı olursa da müthiş bir olay olur bence ....
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.