Şimdi Ara

3D Projeksiyon - 3D Projektör ve 3D DLP Link Projektör Gözlüğü

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.389
Cevap
21
Favori
221.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,

    Full HD Cihazların fiyatları inanılmaz uygun oldu, artık 2200 TL'ye FULL HD Cihaz almanız mümkün...

    Şuan en çok konuşulan ve en çok satılan cihazlar O p t o m a H D 1 3 1 x e ve B e n Q W 1 0 7 0 modelleri...


    Full HD Cihaz almak varken HD cihaz almayın, şu anda nasıl HD TV almıyor FULL HD hatta 4K Ultra HD TV'ler alıyorsanız ileri de herkes sadece FULL HD Cihaz alacaktır..

    Ayrıca en kaliteli cihazlarda 3D özelliği standart oldu, artık neredeyse yeni çıkan tüm cihazlarda FULL 3D Yani HDMI 1.4 özelliği mevcut, bilgisayardan herhangi bir 3d yazılıma gerek olmadan oynatabilirsiniz, Digiturk 399. kanaldan her türlü 3d videoyu izleyebilirsiniz... 3d bluray filmleri yada ps3 oyunlarını oynayabilirsiniz...

    DİKKAT PS4 HENÜZ 3D DESTEKLEMİYOR!!! Aynı ps3 te olduğu gibi güncelleme çıkmadan 3d bluray filmleri desteklemeyecek, ps3 te de 3d bluray filmleri desteklemiyordu, 3.55 güncellemesinden sonra 3d bluray filmleri izleyebilmiştik, yani ps4 ileride çıkan güncelleme ile 3d bluray filmleri destekleyecek...



    3D Projeksiyon cihazı alırken dikkat edilmesi gereken bir kaç önemli husus var.

    İlk olarak eğer 3 boyutlu film veya 3 boyutlu oyun oynama niyetiniz var ise o zaman 3D projektörün ışık gücünün çok önemli olduğunu belirteyim. Çünkü proksiyon cihazını 3D moduna aldığınızda ışık gücünde ortalama %30 azalma olmaktadır. Elinizde bir 3d projektör varsa bunu bizzat deneyebilirsiniz. Gözle görülür bir ışık kaybı olmaktadır. İkincisi ise 3D görüntüyü seyredebilmek için 3D gözlük gerekmektedir ki, bu gözlük te ışığın önemli bir kısmını izleyicinin gözüne ulaşmasını engellemektedir. Dolayısıyla ısık gücü 3D projektörlerde önem arz etmektedir.


    Bir diğer konu ise 3D gözlük gereksinimidir. Hangi 3d gözlükle hangi 3d projektörlerin uyumlu olduğunu bir çok kişi bilmemekte.

    Benim tavsiyem, eğer 3d projektör alacaksanız, projektörün dlp olmasına dikkat edin. 3D dlp projektörlerin içinde 3d gözlükler ile haberleşebilmesi için bir emitter yerleştirilmiştir. Bir çok kullanıcı bunu bilmeden, gidip pahalı nvidia 3d vision gözlüklerden almaktadır. Halbuki texas instruments firması 3d dlp projektörlerin için yerleştirdiği emmiter ile external bir emmiter a ihtiyaç duymayan 3d dlp link gözlükleri kullanma imkanını 3d dlp projektör kullanıcılarına sağlamıştır.

    3d dlp link gözlükler harici bir alıcıya ihtiyaç duymadığı için maliyet açısından çok daha uygundur.

    Doğru 3d projeksiyon cihazı ve doğru 3d gözlüğü alarak evinizde 3d sinema keyfi yaşayabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gagafan -- 12 Haziran 2014; 17:38:14 >
  • Kim 3d projektör alıyormuş !!?? Herkes normal projektör alıyor. Ayrıca sen "3d" yazdı diye gerçekten 3d cihaz aldığını sanıyorsan 1000 kere Onlara 3d Bluray takıp izlemeye çalış bakalım nasıl kandırıldığını anlarsın. (Tek istisnası Optoma'nın yeni çıkarmakta olduğu 400$a satılan video işlemciyle uyumlu Optoma dlp modelleridir. Daha onun da esamesi okunmuyor memleketimizde)

    Gerçek 3d projektörler ülkemizde pek bulunmayan SOny Sxrd serisi olup fiyatları 6000-15000 TL aralığında değişmektedir. Daha kimsenin onları da alıp kullandığını duymadım ülkemizde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yilmaz07 -- 23 Ocak 2011; 23:08:06 >
  • Yılmaz arkadaşım, normal projektörler ile 3D yani 120hz resim yenileme kapasitesine sahip projeksiyon cihazlarının fiyatlarının neredeyse aynı olduğunu ve bir kaç aya kadar 3D HDMI converter ların da Türkiye pazarına gireceğini varsayarsak, neden normal projektörden ziyade 3D ready projektör alınması gerektiğini anlamış olursun. Bugün 20 dolar daha ucuza projeksiyon cihazı alcam diye 2-3 ay sonra 3D format dönüştürücüler çıktığında pişman olmaktansa, 20 dolar fazladan verip 3D ye hazır projeksiyon cihazı almanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum.

    iki yanlışını düzelteyim: 1. optoma 3D-XL in şuan piyasadaki 28 projeksiyon cihazıyla uyumlu ( bunun için resmi sitesine bakman yeterli)

    2. Şubat ayının sonunda 3 büyük fima daha 3D converter piyasaya çıkaracak

    En geç yaza kadar bugün almış olduğumuz 3D ready projektörler ile 3D-Blu-ray oynatıcı, PS3 ve Digitürk 3D projeksiyon yapabileceğiz.

    Senn bahsettğin projektörler tru3D diye adlandırılır ve gerçekten fiyatarı fahiş seviyelere çıkabiliyor, bunlarla 3D converter a ihtiyacaç duymadan 3D bağlantısı yapılabiliyor. Fakat bir kaç ay bekleyip converter ile olayı çözmek cebimizi daha az yakacaktır.

    Not: Tru3D projeksiyon cihazarı HDMI 1.4a uyumludur, dolayısıyla blu-ray,ps3 3d film ve 3d oyunların sinyallerini desteklemektedir.
    3D ready projeksiyon cihazları bir adet converter ile HDMI 1.4.a uyumlu hale getirilmelidir ki yukarda saydığım kaynaklardan 3D görüntüyü tanıyabilsin.
  • Ekte bu ürünün özellikleri ve iyi/kötü yönlerinin karşılaştırması var.
    3D izlemenin en kolay ve ucuz yolu gibi görünüyor ancak negatif noktaları da yok değil. Zaten Optoma Aralıkta çıkaracağı bu ürünü Şubat sonuna erteledi . Elinde uyumlu projektörü olanlar için 300€ yatırımla 3D izlemeleri anlamına geliyor sonuçta.

    http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=auto&tl=en&u=http://www.hdfever.fr/2011/01/16/test-review-optoma-3d-xl/
  • alıp denemedim veya yerinde gidip görmedim ama bildiğim kadarıyla LG BX327 tru3d özelliğine sahip. şuan çok az firmada var ama araşıtdığım kadarıyla şubat-mart aylarında tekrar gelecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newonw1 -- 24 Ocak 2011; 21:24:42 >
  • Sayın Yılmaz07 biraz sinirli yaklaşmış ama gerçekten 3d teknolojisi dlp-link gözlükler ile çok ucuz ulaşılabilir hale geliyor.

    Bu aralar piyasaya çin menşeili bir çok active shutter dlp-link gözlük çıktı (25-50$) çok uygun fiyatlı ama henüz deneme fırsatı bulamadım ben.
    Blueray izlemenizde bilgisayar + Power DVD 10 yardımıyla mümkün. Yeni çıkan optoma kutusu ile hdmi 1.3 çıkışlı mevcut projeksiyon cihazları ile (Acer H5360 + Optoma HD66 + Viewsonic PJD6531 vs.) bilgisayarı devre dışı bırakarak oyun konsollarına, blueray cihazlara ve digiturke direk bağlantı yapılabilecek.

    Digiturkun TT Arenadaki maçı 3d yayınlayacağına dair bir dedikodu dolaşıyor digiturk forumlarında bu arada.
    Yani teknoloji tahminimizden daha erken geldi bu sefer aslında.

    Dlp-link performansı yabancı forumlarda okuduğum kadarıyla IMAX-3D ayarındaymış ama ben gözümle görmeden buna inanamıyorum. Şuanda en çok tavsiye edilen 3d gözlük Optoma zd101 kullananlar tarafından. Amazon fiyatı 80 dolar civarında. Cüzdanı biraz toplayınca 1-2 gözlük ile tecrübelerimi paylaşacağım...
  • Bir defa 3d tamamen ev sinema amaçlıdır. Piyasada ise daha çok ofis cihazlarına (800x600, 1024x768) dahi 3d etiketi yapıştırldığını görmekteyiz. Bunları kafadan eleyin zaten !

    Sinema projektörü sınıfında ise DLP olarak Optoma'nın bazı modelleri iyi sayılabilir. DLP altyapısı 3d için uyumlu ancak en çok tercihe edilen 3lcd uyumlu değil. DLP kategorisinde ise doğru dürüst tatminkar full hd sinema projektörü yok sayılır. Hi-end segmenti için halihazırda full hd bir DLP sinema projektörü mevcut değil mesela. (Eskiden Optoma'nın bazı modelleri vardı ama tutulmayınca giriş seviyesi hd20 cihazı gözüküyor şu anda.)

    Fiyat olarak aynı fiyata 3d demişsiniz ama gerçekte aynı fiyata olmadığını yurtdışı fiyatı 400 dolar (Türkiye fiyatı herhalde 1000 TL olur) olan video işlemci cihazlardan almanız gerektiğini hesaba katınca herhalde anlarsınız. Zaten Nvidia 3d kartlı Pc üzerinden bağlama saçmalığına kanacak kimse olduğunu sanmıyorum. Ayrıca geçenlerde forumda deneyen birisi yazmıştı bununla 3d bluray filmler olmuyormuş ! Bu farklı bir formatmış bazı pc oyunları içinmiş. İşte şurada forumdan bir arkadaş yazmış. http://forum.donanimhaber.com/m_45859736/mpage_1/f_/key_//tm.htm#msglink_46106601

    Bir defa 3d işinin akibeti belirsiz. Ticari bir furya olarak çıksa da kendi içinde pek çok sorunları mevcut. Ayrıca IMAX 3d seyretmiş birisi olarak şu piyasadaki 3d diye tanıtılan şeyin gerçek 3d olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. 3d'nin de envai çeşit formatı ve gözlüğü var. Şu anki piyasadaki yarı pişmiş hali bana göre. Zaten doğru dürüst medyası da yok piyasada. (Merak gidermek için nümenelik filmler çoğu da pc animasyonu)

    Forumda defalarca söylediğim gibi şu 3d işine erkenden balıklama atlamayın, mağdur olabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yilmaz07 -- 26 Ocak 2011; 18:38:45 >
  • Büyük ihtimalle uymaz çünkü cihazın 720p'de 120hz desteklemesi gerekiyor...
  • ben acer h5360 almistim 20 saat kullandim sonra bir arkadasa 50 euro zararla sattim. 3d özelligini deneyemedim.
    ileride kesin converter gerektirmeyen 3d projektorler cikacaktir. birde isin icine gozluk gerektirmeyen 3d ler girecek isler iyice karisacak.
  • Evet Optoma HD67 uyumlu o converter ile....

    Fakat artık converter a gerek kalmayacak bir çözüm buldum. LG BX327 Ps3 3D oyunlarını ve Bluray 3D filmleri gösterebiliyor. Yeni aldım ve sonunda projektörden 3D olayını çözmüş oldum

    3D TV almayı planlayan arkadaşlara duyurulur. İş 3D konusuna gelince inanın bana, ekran büyüklüğü daha fazla önem arz ediyor. Dolayısıyla 3D TV ye tonlarca para saymaktansa, bir LG BX 327 artı 1 adet 3D dlp link gözlük almanız yeterli.

    Kocaman ekranda 3D Gran Turismo gibisi yok.

    Not: Ps3 alın, 3D fonksiyonunu aktif etmek için son update i yapın hem 3d blu-ray hem de 3d oyunları dev ekranda oynayın...:=)
  • arkadaşlar bende bu cihazdan aldım, ps3 ten oyun oynayabiliyor veya 3d bd film izleyebiliyorum.
    ancak bir çok cihaz 3d bluraydisk i veya ps3 ü desteklemiyor,
    bunla alakalı bugün başka bir başlıkta açmıştım,
  • gagafan, 3dgozluk ve newonw1 bence aynı kişi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gagafan

    Evet Optoma HD67 uyumlu o converter ile....

    Fakat artık converter a gerek kalmayacak bir çözüm buldum. LG BX327 Ps3 3D oyunlarını ve Bluray 3D filmleri gösterebiliyor. Yeni aldım ve sonunda projektörden 3D olayını çözmüş oldum




    Aldığın cihaza bak 35 db noise !!!! Aman ,aman tam kafa şişirecek alet Evde kullanılacak cihaz 28db üstüne çıkmamalıdır.

    1024x768 4:3 Native çözünürlük !!! Bununla hd filan olur mu ! 1280x720 olmalı en azından ! Ayrıca native 16:9 olmazsa olmazdır. HD ve 3d için.

    Aldığın cihaz safkan ofis projektörü gereksiz 3d logosuna bakıp almışsınız. Bunu ben bu forumda hiç kimseye ev sinema amaçlı tavsiye etmem.

    http://www.projectorcentral.com/LG-BX327.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yilmaz07 -- 1 Şubat 2011; 18:59:58 >
  • Yılmaz06 arkım LG BX327 dışında hangi 3d projeksiyon cihazı şuan 3D PS3 oyunlarını ve 3D Bluray filmleri bu fiyata gösterebiliyor bilmiyorum. Viewsonic, acer ve optomada olmadı. Bunlar benim deneyebildiklerim.

    Ha dersen ki, ben full hd 3d (tru3d) projeksiyon cihazlarına 8.000TL nin üstünde para veririm, o zaman ben de sana direk git dev ekran 3d tv al derdim.

    Benim amacım 3d filmleri ve 3d oyunları 3d projektörden uygun fiyata alabilmekti ve sonucundan da oldukça memnun kaldım.

    Sesinden rahatsız olmadım açıkcası, zaten 2+1 imden gelen sesle projeksiyonun sesini duymam pek mümkün olmuyor.


    Görüntü kalitesi dediğin gibi elbette Full HD değil. Eğer full HD 3D istiyorsan Sony VPL-VW90ES 3D yi alabilirsin. Tabi 15.000TL yi bayılarak.

    Nese sonuç olarak: LG BX327 yi 1900TL ye aldım. 3D oyunları ve filmleri full hd olmasa da seyredebiliyorum, rahatlıkla 3d meraklılarına tavsiye edebilirim;=)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gagafan -- 2 Şubat 2011; 6:28:27 >
  • Arkadaşlar Bilgileriniz için Teşekkür ederim. Yalnız benim kafam iyice karıştı. Benim sade olarak öğrenmek istediğim.
    Acer H5360 3D Projeksiyon cihazı aldım. Bu cihaz için bana alabileceğim 3d gözlük tavsiyesi istiyorum. Ben bilgisayarımdan 3d film izlemek ve 3d oyun oynamak istiyorum.
    Daha sonrasında PS3 üde 3d kullanmak isteyeceğim. Bana tavsiye lütfen

    Şimdiden Teşekkür Ederim.
  • Gagafan, Cihazından memnunsan güle güle kullan. Ancak gerçek 3d sinema projektörleri için ülkemizde biraz daha beklemek gerektiği açık. Sizinkisi gibi 1024x768 4:3 cihazla idareten olabilir ama LG eminim onun sinema versiyonlarını da yakında çıkaracaktır. O sebeple yanlış yatırımı tavsiye etmedim. TAbii almak isteyen alır yine de.
  • Haydar arkadaşım konu 3D olduğunda kafanın karışması normal. Olabildiğince kolay anlatmaya çalışacağım.

    Öncelikle 3D gözlük ve 3D projeksiyon cihazı arasındaki uyumluluk ile 3D Kaynak (3D Blu-ray oynatıcı, ps3, 3d ready pc vs) ve 3D projektör arasındaki uyumluluk farklı değerendirilmelidir.


    3D PROJEKTÖR VS 3D GÖZLÜK

    1. H5360 projeksiyon cihazı 3D DLP Link teknolojisine sahiptir. Dolayısıyla bu projektör ile uyumlu ve maliyet açısından daha uygun olan DLP Link 3D aktif shutter gözlükleri tercih edebilirsin. Buna alternatif olarak tercih edebileceğin ürün Nvidia 3D visiondır.

    3D PROJEKTÖR VS 3D KAYNAK

    2. Bu konu ise çok daha karışıktır, zira 3D kaynağından projeksiyon cihazına gelecek olan 3D formatını, projeksiyon cihazının gösterebilip gösteremesi sorunsalını ortaya çıkartıyor. Not: farklı 3D formatları vardır.

    Bir çok 3D projektör ... 3D bluray filmlerde ve 3d ps3 oyunlarında kullanılan ''frame packing 3D'' formatını desteklemez. Fakat hepsi side-by-side, over-under gibi HDMI 1.4 desteği gerektirmeyen dosyaları destekler. Bu tip videolardan elimde tonlarca var bi ara upload edip 3D projektörü olan arkadaşların yararlanmasını istiyorum.

    Aynı şekilde H5360 da HDMI 1.4a frame packing formatı olmayan video ve resimleri destekleyecektir fakat 3D blu-ray filmleri gösterebilme olasılığı düşük.

    Bir çok araştırma ve denemeden sonra bu işi yapabilen aletin (bu fiyat aralığında) LG-BX327 olduğunu gördüm.

    Umarım Yardımcı olabilmişimdir.
  • Bilgilerin için teşekkür ederim gagafan. Bir şey daha şimdi ben nvidia 3d vision aldığımda. Bilgisayarımdaki 3d filmleri ve oyunları oynarken nvidia chip setli bir ekran kartı alma zorunluluğum var mı? Çünkü Benim Ekran Kartı ATI chip setli HIS HD4850. Ayrıca bahsettiğin 3d dökümanlarını en kısa zamanda upload etmeni bekleyeceğim.Hatta ve hatta eğer zahmet olmazsa sana kargo ile bir harici disk bile gönderebilirim :) Sen sadece bana toplam kaç GB lık 3d dosyan olduğunu söyle yeter..

    Teşekkür Ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haydar.

    Bilgilerin için teşekkür ederim gagafan. Bir şey daha şimdi ben nvidia 3d vision aldığımda. Bilgisayarımdaki 3d filmleri ve oyunları oynarken nvidia chip setli bir ekran kartı alma zorunluluğum var mı? Çünkü Benim Ekran Kartı ATI chip setli HIS HD4850. Ayrıca bahsettiğin 3d dökümanlarını en kısa zamanda upload etmeni bekleyeceğim.Hatta ve hatta eğer zahmet olmazsa sana kargo ile bir harici disk bile gönderebilirim :) Sen sadece bana toplam kaç GB lık 3d dosyan olduğunu söyle yeter..

    Teşekkür Ederim


    eğer ekran kartın ati ise, nvidia 3d gözlük alman işe yaramayacaktır. araştırdığımda ati ekran kartıyla beraber 3d gözlük kullanan bir tek bilgisayar MSI 2420 var. ama oda türkiyeye martta gelecekmiş, sana tavsiyem ati uyumlu gözlük bulman veya bilgisayarından bağımsız olarak direk acer H5360 projektör uyumlu dlp link gözlük alman olacaktır.
    birde gagafan arkadaşım, şu videoları nerden indirdin söylesen yada upload etmen mümkünmü acaba, bende 3d videolarından yararlanmak isterim,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newonw1 -- 16 Şubat 2011; 21:35:40 >
  • newonw1 arkadaş peki bu nestri gözlük nereden tedarik edebilirim. Nereden almıştın.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.