Şimdi Ara

3D Projeksiyon - 3D Projektör ve 3D DLP Link Projektör Gözlüğü (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.388
Cevap
21
Favori
222.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sizlere bir soru.Şu sistem nasıl olurdu sizce.

AMD HD3D sistemli PC
    Samsung 2233RZ 120HZ 3D monitör veya 3D destekli herhangi bir monitör.
    Nvidia 3D gözlükler

veya AMD HD3D sisteminde 3D monitör ile film izleyebilen varmı.Çünkü AMD öyle kısıtlı ürüne destek veriyorki sizinde fikirlerinizi merak ediyorum.

Hemde son günlerdeki hep aynı döngüye giren konuları biraz değiştirmiş oluruz.Bu fikir alışverişine herkesin katılmasını rica ediyorum.

Saygılarımla
  • Merhaba

Mastercodex dün bana telefonda ettigin yardımlardan dolayı çok teşekkür ederim.Benim elimde LG BS275 3D DLP Projeksiyon cihazı + dlp link gözlük ve pc de yüklü stereoscopic player 3d video oynatıcı mevcut.Pc de ati hd3850 ekran kartı var pc projeksiyona vga ile baglı dün ekran kartının en son yazılımını indirip kurdum pc den projeksiyona 1024x768 120 hz görüntü aktarabildim.projeksıyon cıhazının menusundekı 3d kısmı aktıf oldu dlp lınk gozlukle haberlesmeye basladı ama fılm oynatırken hıc bır etkı gormedım goruntusu yan yana veya anaglif olan videoları oynattım ama hiçbir 3d etkisi alamadım nerede ne hata yaptıgımı bulamıyorum.çözünürlüğü 800x600 yaptım yine olmadı ekran görüntü boyutunu değiştim yine olmadı.bu konuyu çözmeme yardımcı olursanız çok sevinirim herkese çok teşekkür ederim.
  • Merhaba dazcaz aramıza hoşgeldin.AMD HD3D hakkında seni akşama bilgilendireceğim.Çünkü bu konuda müthiş bir gelişnme yaşadım.Bunuda seninle paylaşacağım.Şu anda işlerimin biraz yoğun olması sebebiyle sana akşam ulaşacağım.
  • tesekkurler ilginizden dolayı.cihaz görüntü açısından iyi bir projeksiyon ama gerekirse bx327 almayı düşünüyorum açıkçası çünkü kafama takılmaya devam ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mastercodex

Merhaba dazcaz aramıza hoşgeldin.AMD HD3D hakkında seni akşama bilgilendireceğim.Çünkü bu konuda müthiş bir gelişnme yaşadım.Bunuda seninle paylaşacağım.Şu anda işlerimin biraz yoğun olması sebebiyle sana akşam ulaşacağım.

Selam mastercodex nasıl bir gelişme oldu bizi bilgilendirir misin?

Uzun bir süredir viewsonic 6531w kullanıyorum ama erkan kartı ati olduğu için ve iz3d yazılımına çok güvenmediğim için 3d gözlük almadım.

Gerçi Tr'de pek alternatif de yok, viewsonic'in yeni 3d gözlükleri pgd-250 gözlüklerini y.dışından getirtmeyi düşünüyordum. Ama kızıl ötesi ürün olduğu içni gümrükte kalır diye de çekiniyorum.

Senin tavsiye edebileceğin 3d gözlük var mı, active shutter dlp link? Türkiye'de hem model bulunmuyor, bulunanlar da bana dandik geldi açıkçası: Nestri vs...
  • Merhaba Sir Thomas arkadaşım ,

Konu : AMD HD3D

3D konusunda PC için en stabil olan sistem Nvidia sistemi.Tabiki Nvidia Ekran kartlarının uçuk fiyatları ve Nvidia 3D Vision kitlerinin halen uygun fiyatlara gelememesi insanı tabiki alternatif aramaya itiyor.AMD HD3D sisteminde o kadar kısıtlı destek varki ;

3D Monitör kanadında 3 monitör destek veriyor.

1 - Zalman line interleaved
    2 - Viewsonic V3D241WM – LED2
    3 - Acer HS244HQ

3D Projejsiyon kanadında ise 7 projekstör markası destek veriyor.

Viewsonic
    Optoma
    BenQ
    Infocus
    Mitisubishi
    Dell
    Sharp

Bilgisayarınızda donanım olarak enaz 4000 serisi bir Ati ekran kartı ve yazılım olarak PowerDVD 10 Ultra Mark II yazılımı yüklüyse 3D projeksiyondan film izlemek kaçınılmaz oluyor.Eğer sadece film izlemek için AMD HD3D sistemini kullanacaksanız ben size bu sistemi tavsiye ederim ama film yanında oyun oynamak istiyorum diyorsanız.O zaman Nvidia 3D Vision sistemi ön plana çıkıyor.Nvidia 3D klon versiyonlarını geçen aylarda 125 TL fiyattan sattım ve mükemmel görüntü kalitesi vardı.Eğer Nvidia ekran kartınız varsa bu klonları tercih edebilirsiniz.Eğer bu konuda toplu alım yapmak isteyen varsa hemen ithal edebilirim. ( Min 30 Adet ).Şu anda İZ3D driverlerını lisanslı olarak kullanmaktayım ve 1.12 versiyonu yüklü makinamda.Yakında v1.13 versiyonu geliyor.AMD HD3D sistemi Ecosystem olarak çalıştığı için tam olarak daha oturmadı ama İZ3D 1.13 versiyonu ile daha stabil hale gelmiş olacak.

Şimdi Sir thomas arkadaşım senin soruna gelince şöyle diyebilirim.Elinde bulunan mevcut 3D cihazın 1280*800 çözünürlüğünde ve 3200 ansilümen ışık gücünde çok iyi bir cihaz.Bu cihaz ile 3D izleyememenin imkanı yok.Eğer süper kalite DLP Link 3D bir gözlük istiyorsan elimde mevcut.Orjinal ispanya malı.Daha henüz Türkiyeye girmedi.Bana numune olarak 2 adet gönderdiler.İstersen sana satabilirim.Kalite bakımından PJD 250 model gözlük kalitesinde hatta daha kalteli ama ilk önce sana 3D görüntü aldıralım.Bunun için gerekli olanlar şunlar ;

1 - PC ( Ati ekran kartlı - Min 4000 serisi )
    2- PowerDVD 10 Ultra Mark II 3D veya Total Media Theater 3D yazılımı
    3- DLP Link Gözlükler
    4- 3D Görüntü dosyası SBS / Over-Under / 3D Blu-ray

Bu dört şartı tamamladığın zaman 3D görüntüyü alamaman gibi birşey söz konusu değil.Ekran kartının HDMI çıkışından bağladığın 3D projeksiyonuna 3D player yazılımı ile HDMI çıkışlı görüntü verebilirsin.Eğer olmazsa deneme yanılma yöntemiyle bu görüntüyü muhakkak alırsın ama burada yapman gereken tekşey sabır ve azim.Eğer içinde bu yoksa o zaman insanda isteksizlik doğuyor ve yeni sistem arayışına gidiliyor.

Şimdi size forumun 3D bombasını açıklıyorum.Testlerine devam ettiğim bir sistem var şuanda.Yakında testler tam bitince size bilgi vereceğim.Ben daha önce duymadım ama sizden bunu araştırmanızı isterim.

Test 1
    -------
    Nvidia 3D Vision uyumlu gözlükler ile AMD HD3D sisteminde 3D monitörden görüntü alabilmek.

Test 2
    -------
    Bütün 3D monitörleri AMD HD3D sisteminde kullanabilmek.

Test 3
    -------
    Tüm 3D Projeksiyonları AMD HD3D sisteminde kullanabilmek.

Test 4
    -------
    Nvidia 3D Vison kit olmadan makinadan 3D görüntü alabilmek.

Ayrıca yaptığım bu testler ile 3D konusunda çok ilerleme kaydettim ve AMD firmasına yaptığım testler ile ilgili olarak devam eden ve biten test sonuçlarını gönderdim.Tabiki burada sizlerlede paylaşıyorum.

Sonuçlar
    ------------

Test 1 - Tamamlandı ve mükemmel sonuç aldım.Test Biiti.
    Test 2 - Tarafımdan % 80'i tamamlandı.Test devam ediyor.
    Test 3 - Tarafımdan % 50'si tamamlandı.Test devam ediyor.
    Test 4 - Tarafımdan % 30'u tamamlandı.Test devam ediyor.
  • Bir önceki yazımdan sonra işte bütün 3D camiasındaki arkadaşlarıma diyorumki ,

Optoma 3DXL , Viewsonic VP3D1 ve Tüm 720p 3D projeksiyon cihazlarnı unutun.Fırsat yağmuru başlıyor

Full HD 1080P 3D devri başlıyor.Hemde yaklaşık 3500 TL'dan başlayan fiyatlarla.

Bütçenizi hazırlayın çok yakında geliyor.

İşte sizlere bir MASTERCODEX farkı daha.

Saygılarımla
  • Selam Mastercodex;

Çok merak ettim, ne zaman geliyor ve hangi marka ? Açıklarsan sevinirim...
  • Mastercodex bilgiler için teşekkürler, 5850HD var pc sistemi güncel, ilk etapta oyunlarda denemek istiyorum. Gözlük işini pm ile görüşelim.
  • Bald71 arkadaşım hiç merak etme anlatacağım ama firma ile görüşmelerin bitmesini bekliyorum.Bugün tatil olduğum için bugün ulaşma şansım yok ama yarın ilk işim firma ile işlemleri sonlandırmak olacak.Sonrasında sizleri bilgilendireceğim.İşlemler sonlanmadan sizelere yanlış bilgi vermek istemem.
  • Sir Thomas arkadaşım inşallah yardımcı olabilmişimdir.Her zaman bana ulaşıp bilgi alabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dazcaz

Merhaba

Mastercodex dün bana telefonda ettigin yardımlardan dolayı çok teşekkür ederim.Benim elimde LG BS275 3D DLP Projeksiyon cihazı + dlp link gözlük ve pc de yüklü stereoscopic player 3d video oynatıcı mevcut.Pc de ati hd3850 ekran kartı var pc projeksiyona vga ile baglı dün ekran kartının en son yazılımını indirip kurdum pc den projeksiyona 1024x768 120 hz görüntü aktarabildim.projeksıyon cıhazının menusundekı 3d kısmı aktıf oldu dlp lınk gozlukle haberlesmeye basladı ama fılm oynatırken hıc bır etkı gormedım goruntusu yan yana veya anaglif olan videoları oynattım ama hiçbir 3d etkisi alamadım nerede ne hata yaptıgımı bulamıyorum.çözünürlüğü 800x600 yaptım yine olmadı ekran görüntü boyutunu değiştim yine olmadı.bu konuyu çözmeme yardımcı olursanız çok sevinirim herkese çok teşekkür ederim.

CEVAP:

Üstad sendeki sorun bendekiyle aynı gibi.YAN YANA görüntüler tümleşik olmuyor olabilir.OVER-UNDER filmde dene.Bir de VGA değil HDMI kullanmalısın.Ses konusunda sorun yaşarsın.VGA'DA sadece görüntü aktarımı için kullanılır.Sesi audio jacktan alacaksın.5+1 ile de bağlı olarak kullanabilrisin. Peki senin Proda 3D menü içeriği nasıl? powerdvd10 daki gibi SİDE BY SIDE ya da OVER-UNDER şıkları var mı? Senin LG proyla aslında powerdvd kullanmadan 3D izleyebilmen lazım.O proda 3D menüsü olmalı.Oradaki menülerden OVER-UNDER film secerek gözlükle izlemeyi dene bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haydar.

Arkadaşlar Bilgileriniz için Teşekkür ederim. Yalnız benim kafam iyice karıştı. Benim sade olarak öğrenmek istediğim.
    Acer H5360 3D Projeksiyon cihazı aldım. Bu cihaz için bana alabileceğim 3d gözlük tavsiyesi istiyorum. Ben bilgisayarımdan 3d film izlemek ve 3d oyun oynamak istiyorum.
    Daha sonrasında PS3 üde 3d kullanmak isteyeceğim. Bana tavsiye lütfen

Şimdiden Teşekkür Ederim.

Arkadaşlar, İsmi lazım değil bir teknoloji mağazasından LG BX327 aldım 10 numara diyebilirim.. Digiturk Plus'a bağladım ve DigiTv bölümünde bulunan 3D filmlerde seçtim anında süper görüntü.
    LG BX327 lerin yanında gözlük hediyesi de var. Süper anlayacağınız..
    daha önce başka marka bir projeksiyon cihazı ile denemiştim, PC olması lazım yok kart olması lazım uğraştım saatlerce..
    bunda tak bağla çalışsın..
    Tabi hemen koşa koşa PS3 için KillZone3 aldım, nefes almadan PS3 oynayanlara tavsiye ediyorum
    1 adet LG BX327 + 1 adet KillZone 3 alıyorsunuz, hayat duruyor!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mastercodex

Bir önceki yazımdan sonra işte bütün 3D camiasındaki arkadaşlarıma diyorumki ,

Optoma 3DXL , Viewsonic VP3D1 ve Tüm 720p 3D projeksiyon cihazlarnı unutun.Fırsat yağmuru başlıyor

Full HD 1080P 3D devri başlıyor.Hemde yaklaşık 3500 TL'dan başlayan fiyatlarla.

Bütçenizi hazırlayın çok yakında geliyor.

İşte sizlere bir MASTERCODEX farkı daha.

Saygılarımla

@Mastercodex
    Sayenizde bizde birçok bilgi öğreniyoruz. Üstelik üşenmeden olabildiğince bize yardımcı oluyorsunuz. Herkes adına teşekkürler.
    Şu 3500TL lik 1080p 3D devrini merak ettim. Gelsin gelsin bekliyoruz.
  • takip için mesajım olsun.bende merak ettim gelişmeleri..
  • kafama takılanbir konu hakkında yardımcı olabilirmisiniz acaba.dün deneme yapma şansım olmadı ben lg bs275 3d projeksiyona power dvd 10 ile 3d görüntü verdim 120 hz de projeksiyonun 3d modu aktif oldu 3d film 1080p idi kısaca avatar 3d idi.ama yan yana görüntü alıyorum ama dlp gözlük açık gözlük ve projeksiyon haberleşiyor bunada eminim peki sorun ne olabilir.ben pc den projeksiyona görüntüyü 1024x768 120 hz de verdim ama sorun bu olabilirmi çözünürlüğü artırsam daha yüksek bir çözünürlükte sorun çözülürmü çünkü başka bir açıklama kalmadı diye düşünüyorum power dvd 10 üzerindeki renk ve dolgunluk ayarlarını artırdım yine olmadı yan yana iki görüntüyü alıyorum ama 3d olarak izleyemedim.??bu olay beni iyice çileden çıkartmaya başladı.Ufuk kardeşim aslında dün sen, arayacaktım ama rahatsız etmek istemedim akşam akşam
  • quote:

Orijinalden alıntı: dazcaz

kafama takılanbir konu hakkında yardımcı olabilirmisiniz acaba.dün deneme yapma şansım olmadı ben lg bs275 3d projeksiyona power dvd 10 ile 3d görüntü verdim 120 hz de projeksiyonun 3d modu aktif oldu 3d film 1080p idi kısaca avatar 3d idi.ama yan yana görüntü alıyorum ama dlp gözlük açık gözlük ve projeksiyon haberleşiyor bunada eminim peki sorun ne olabilir.ben pc den projeksiyona görüntüyü 1024x768 120 hz de verdim ama sorun bu olabilirmi çözünürlüğü artırsam daha yüksek bir çözünürlükte sorun çözülürmü çünkü başka bir açıklama kalmadı diye düşünüyorum power dvd 10 üzerindeki renk ve dolgunluk ayarlarını artırdım yine olmadı yan yana iki görüntüyü alıyorum ama 3d olarak izleyemedim.??bu olay beni iyice çileden çıkartmaya başladı.Ufuk kardeşim aslında dün sen, arayacaktım ama rahatsız etmek istemedim akşam akşam

peki bu yan yana görüntüyü yani sbs formatlı filmi,projeksiyonda nasıl birleştiriyorsun.3d t v c750 var bende tek tuşla secip halediyoruz,projeksiyonda da aynı uygulamamı yapıyorsun.kolay gelsin.
  • stresoldum arkadaşım ,

LG BX327 hakkında görüşlerini bizimle paylaştığın için çok teşekkürler.Bu cihazı kullanmayan ne kadar süper olduğunu bilemez.Bende Hem Acer H5360 hemde LG BX327 va.Bu iki cihaz arasında çok çok fark yok.Acer 720p LG 1024*768 olmasına rağmen LG beklenenin aksine 720p görüntü kalitesine yakın bir performans vermektedir.Daha geçtiğimiz aylarda LG bir numara bağıran kesimler şimdi ticaretin gereksinimlerine göre Acer bir numara diyorlar.Şunu unutmamak lazımki herkes ihtiyaçlarına göre seçim yapmalı.En iyisini alacağım derken tuzaklara takılmanın hiçbir manası yok.Bu arada cihazınızı güle güle kullanın.Bence pişman olmayacağınız bir cihaz.
  • Nedemek halken arkadaşım hep birlikte başarıyoruz bunu.Şöyle bir geriye bakarsan 5. sayfamızı doldurduk ve daha çok sayfalar açacağız burada.Elimden geldiğince arkadaşlarımızı bilgilendirip doğru seçimler yapmasını sağlıyoruz.Belki bazı kesimler beni sevmiyorlardır ama ne yapalım.Biz doğruyu söyleyelimde gerisini onlar düşünsün.

bir önceki açıklamamdaki verdiğim 3500 TL rakamı farazi bir rakamdı ama firma ile görüşme sonuçlanınca bombayı patlatacağım.Tabiki gelsinki herkes 1080p keyfini yaşayabilsin.
  • Beni akşam ara dazcaz arkadaşım sana telefonda birebir aldırız görüntüyü.Kafana takma mutklaka alırız görüntüyü.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.