Şimdi Ara

3D Sinema ve Oyun Sistemi Yardım? (Ps3-Projeksyon)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Herkeze Merhaba!

    Kısaca Konuyu şöyle Özetleyim

    3 Boyutlu Bir Sistem Kurmak istiyorum odama Yavaş Yavaş Gerekli Olan Şeyleri Almaya Başladım.

    İlk Olarak PlayStation 3 Aldım 3d destekli. (gerçi şuan sadece bunu aldım) :)

    Ben sistemi Projeksyon Cihazıyla Kurucam Nedeni ise 1- 3d Lcd yada Led tv lerde istediğim Boyut Olmıycak yani Küçük Gelicek ekran 2- Tv'lerin Fiyatları Gerçekten Çok yüksek O paranın Yarısına Projeksyon cihazı ve diğer Ekipmanlarla Muhteşem bir sinema odası Kurulabileceğini Düşünüyorum.
    Şimdi Sizlerden Beklediğim Yardım Şu ; Deneyimi Olan Arkadaşlardan Fiyat Olarak Cazip Kalite Olarak beni memnun edicek bir Projeksiyon Cihazı Önermesini Rica ediyorum Tabiki 3D Desteği Olan. Özellikle Şu Makinayı Kaçırma Al diyeceğiniz bir Cihaz.

    Diğer Konu İse GÖZLÜK Meselesi. Bilgisayarla Kullanım İçin N-vidia'nın Gözlük setleri var güzel hoş. Fakat PS3-Projeksiyon Kombinesinde Gözlük Olayını Nasıl Halledicez ? Ben 2 Cihazıda araştırdım 2sindede Gözlük için Alıcı Girişi Yok. Fakat kime sorduysam Gözlüğü Kullanabilmek İçin Bir Alıcıya İhtiyacım Olduğunu Söylüyor. Bu konuda Bilgisi Olan varsa Bak şöyle Yapıcaksın Diyebilicek Birisi varsa Lütfen Yardımını Bekliyorum. Oradasın Biliyorum :)

    Bide Son Olarak Yine Bu konuyla ilgili Şu linke Bir Bakmanız Mümkünmü acaba 3d Aktif Shutter Gözlük İlanı. İlanda YAzan Şey Şu ""Aktif Shutter 3D Gözlük kullanabilmeniz için gerekli ek bir donanıma ihtiyaç yoktur. DLP Link seçeneği mevcut olan tüm projeksiyon cihazlarında izleyebilirsiniz."" Bu Gerçekten Mümkünmü ?
    Umarım Link vererek YAsak birşey yapmıyorumdur öyleyse Şimdiden Özür Dilerim :(

    http://www.gozluk3d.com/aktif-shutter-3d-gozluk-3d-projeksiyon-cihazlariyla-uyumlu--u

    Hepinize Teşekkürler. İyi Günler. Mutlu Yarınlar. Allah'a Emanet Olun.







  • Doğrudan 3d Destekli HD sinema projektörü(16:9 native) olarak Sony SXRD modelleri var şu anda benim bilidiğim. Bunların da fiyatı 6000 TL civarından başlar 15 000 TL'ye kadar çıkar.

    Bazı dlp cihazlar da 3d desteğini Nvidia 3d ekran kartına sahip PC üzerinden özel gözlükle sağlayabiliyor ama bu yöntem fazla dolambaçlı ve çekici değil bana göre. Diğer taraftan Optoma DLP firmasıbu tür 3d hazırlığı olan dlp projekör modelleri için pc ve NVidia bağımlılığını ortadan kaldırmak üzere özel bir video processor cihaz tasarlamış İngiltere'de 250 £ (pound) fiyatla şu günlerde piyasaya sürülmekte imiş.
  • Öncelikle bir konuya dikkat çekelim.

    PS3 veya Bluray Oynatıcı ile 3D projeksiyon cihazı arasındaki bağlantı veee 3D gözlük ile 3D projeksiyon cihazı arasındaki bağlantı farklı olarak değerlendirilmeli.

    PS3 ile 3D PProjeksiyon arasında 3D görüntü yollayabilmen için projeksiyon cihazının PS3 ün 3D formatını desteklemesi gerekiyor. Bluray oynatıcı için de aynı durum geçerli.

    3D gözlük ile 3D Projeksiyon arasındaki haberleşmeyi sağlayan en az maliyetli yöntem ise dlp link teknolojisidir. Çünkü bu teknolojide external bir emmittere gerek duyulmaz. Texas instruments firması bu alıcıyı zaten 3D projeksiyon cihazının içine entegre etmiştir. Yani gozluk3d sitesinde yazılanlar doğru. Eğer elinde 3D DLP projeksiyon cihazı varsa dlp link gözlük en mantıklı seçim olacaktır.

    Ayrıca bu sitenin sahiplerini aradım 3D konusunda bayağı profesyoneller. İstersen arayabilirsin.

    Not: Nvidia 3d vision gözlükler, kızıl ötesi haberleşme yöntemini kullanır. Harici bir emmitera ihtiyaç duymaktadır.

    DLP Link gözlüklere kıyasla olumsuz yanı maliyetidir. Ayrıca sadece Nvidia ekran kartları ile çalışır. Nvidia nın kendi ekran kartları satışlarını arttırmak için yerleştirdiği saçma bir yazılım yüzünden.




  • 3d destekli Acer H5360 var. DLP link ve Nvidia 3d destekli ama sana kötü bir habewrim var ps3 bunların ikisini de desteklemiyor.
    3d film izlemek ve oyun oynamak istiyorsan ya nvidia ekran kartlı bir pc ile nvidia 3d vision alacaksın ve acer h5360 a bağalayacaksın ya da ps3 ile dünyada yeni çıkan ve ön satışta olan optoma 3d-xl 3d çeviriciyi (400 dolar civarı) alacaksın ve oyun ve film izleyeceksin.
    Ortalama maliyetleri hala çok yüksek ve 3d destekli oyun film sayısı az.bluray filmler var ama onlarında normal versiyonlarını muhtemelen izlemişsindir.
    Bir şey de 3d gözlük için söyleyeyim. acer h5360+optoma 3d-xl+ps3 da olduğu gibi dlp link sistemi kurduğunda dlplink destekli gözlük alınca gözlük için ek bir vericiye gerek olmayacak çünki görüntü senkronizasyon verileri ekrana yansıtılan görüntü içine gizlenmiş şekilde yayımlanıyor.
    bunlar için en iyi kaynak avsforum
    http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1193088




  • Şu 3D işine şimdilik fazla kafa yormayın. Adam gibi bir şey çıkartabilirler ve standartı tam geliştirebilirse bakarız. Yarı pişmiş teknolojilere yatırım yapmaya değmez




  • Arkadaşlar Hepinize çok teşekkür ederim yardımlarınız için parmaklarınız dert görmesin inş. kredi kartımın limitini açtığımda kurucam sistemi LG almaya karar verdim Aldığım gün Ayrıntılı olarak anlatıcam iyi-kötü yönlerini örnek video ve resimler koyucam tekrar teşekkürler
  • Bende daha yeni LG aldım, şuan gayet iyi, 5-6 bin lira fazla verip çok daha güzel sistemler kurulabilir ama verdiğim fiyata kıyasla ben oldukça memnunum, gönül rahatlığıyla hem ps3 uyumluluğu hem 3d si hemde fiyat açısından tavsiye edebileceğim bir cihaz.
  • 3D için beklemekte fayda var. İlk çıkan 3d tv modeli 6000 tl iken şimdi aynı model 3000 tl bir süre daha bekleyip daha ucuza mal etmek daha antıklı.
  • PS3 ile 3D oyun oynamak için 3D TV yerine uyumlu 3D projeksiyon cihazı çok daha mantıklı...

    Acer H5360BD çıktı PS3 ile uyumlu HD ready bir projeksiyon cihazı... Yaklaşık 4 metreden 2,5metreye-1,5metre ekran boyutu veriyor... elbette bu dev ekranda 3d oyun oynamak çok daha keyifli oluyor...

    Bence eve Full HD yüksek frakanslı bir normal tv almak 3d oyun ve filmler için de projeksiyon cihazı almak çok daha mantıklı...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.