Bildirim
|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021 (51. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
CNC nin fotosunu koyabilirmisin acaba boyut olarak nasıl bende cnc düşünüyorum yapmayı 4. ekseni kazandırmak istiyorum. pek bilgim yok. ama yapabileceğimden de eminim bir omuz atarbilirseniz tabi :) -
-
-
-
Çok güzel,
50 mm/s de çok iyi. Ben 30mm/s de yazıyorum. Daha hızlıda bazen eksenlerde kaçma oluyor.
iyi çalışmalar. -
Baskılar güzel eline sağlık, dış katman yazdırma hızı kaç ?
Birde ben prusa parçalarını hem ısıya hemde zorlanmaya karşı daha mukavemetli olsun diye ABS den basılıyor biliyorum ? yanlışım varsa düzeltin. -
Benim yazıcı Pronterface ve Repetier programları ile çalışmıyor. Sadece Cura ile çalışıyor. Bunun sebebi ne olabilir acaba?
Bir diğer problemim de şu; kalibrasyon için x,y ve z eksenleri için baskılar aldım. Bastığım küplerin, xy eksenleri gayet tutarlı. Fakat çember çizerken dışı tam ölçülerde çıkarken çemberin deliğinin genişliği bir türlü istediğim ölçüde olmuyor. Fotoğraftaki çemberin dış çapı 20mm iç çapı 10mm olması gerekiyor ama içi çapı 9.30 civarında. Bunu nasıl düzeltebilirim, buna sebep olan nedir?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memolution -- 4 Mart 2015; 16:51:29 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: yusuforhan
Baskılar güzel eline sağlık, dış katman yazdırma hızı kaç ?
Birde ben prusa parçalarını hem ısıya hemde zorlanmaya karşı daha mukavemetli olsun diye ABS den basılıyor biliyorum ? yanlışım varsa düzeltin.
dayanıklılık olayı doluluk oranı ile çözülebilir, ısı olayına gelirsek, hotendi soğutmak için fan olduğu için plastiğe ısı geçişi olmuyor, o yüzden sorun olmaz -
Tebrik ediyorum. Gurur duydum şuan seninle birşeyler yapmak birşeyler başarabilmek gerçekten çok güzel bir duygu hele karşısına geçipte izlemek paha biçilemez.
yaptığın iş hiç kolay değil gerçekten kendi başına çoğu kişi bunu yapmaz yapamaz. ülkemizde bu tür işlerin yaygın olması bu nesilde olmasa bile diğer nesle çok faydalı olucak inş. tekrar tebrik ederim eline yüreğine sağlık başarılarının devamını dilerim. -
nasıl sadece curada çalışıyor anlamadım. makineyi sen kontrol etmelisin makine seni değil dostum. burda yanlış anlama yıkıcı bir eleştiri değil bu sen hangisinde istersen onda çalışmalı makinan biraz dene repetier host programında çalıştır gayet basit ani durdurma çok işine yarar.
malzemenin genleşmesinden olabilir ölçü farkı dışta sıkıntı olur ama içini delebilirsin. -
quote:
Orijinalden alıntı: memolution
Benim yazıcı Pronterface ve Repetier programları ile çalışmıyor. Sadece Cura ile çalışıyor. Bunun sebebi ne olabilir acaba?
Bir diğer problemim de şu; kalibrasyon için x,y ve z eksenleri için baskılar aldım. Bastığım küplerin, xy eksenleri gayet tutarlı. Fakat çember çizerken dışı tam ölçülerde çıkarken çemberin deliğinin genişliği bir türlü istediğim ölçüde olmuyor. Fotoğraftaki çemberin dış çapı 20mm iç çapı 10mm olması gerekiyor ama içi çapı 9.30 civarında. Bunu nasıl düzeltebilirim, buna sebep olan nedir?
Firmware güncellemesi gibi birşey okumuştum.
Plastik ısındıkça genişler, soğudukça daralır. Seninki soğudukça daralmak yerine genişlemiş. ?
İç kısımda çapraz destekler mi var? Daralırken makas gibi çektirerek içe baskı mı yaptırdı aceba?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Overclock Makinesi
quote:
Orijinalden alıntı: goçhisar
Al sana görüntü, ses yalıtım kutusu içinde (1,2x2x1,4 metre).
Ses yalıtımı öneririm bu arada, çok işe yarıyor. Komşular vızıltı şeklinde bir ses duyuyor. Cazur cuzur metal kesim sesini rahat kesiyor.
Mümkünse spindle kısmının önden fotosunu alabilir miyim?
Annem yandan göster ama önden gösterme dedi...
Kesim esnasında birkaç detay daha atarım. Spindle tarafını niye bu kadar merak ettin ki?
-
Videodaki yazıcı 550mm/s ile yazıyor. 0,3mm katman kalınlığı. Sanırım delta tipi yapıda atalet momentlerinin aşırı düşük oluşu, karşılıklı hareketlerle ataletlerin sönümlenmesi bu sonucu sağlıyor. En yüksek hız 800mm/s hız, 5500 hızlanma olarak okudum. Tabi baskı hızı.
Aceba sizlerdeki sistemlerde mi bir sorun var yoksa elinizi korkak alıştırıp hızı mı kısıtlıyorsunuz?
-
Açıkcası anlamadım neden olduğunu. %15,%20, %25 doluluk ile yazdırdım ama yine tama boyutuna gelmedi. Aynı sekilde ici boş kare yazdırdım yine iç taraf tama boyutunda olmadı. Fikriniz varsa bu konuda denerim hemen. Peki pronterface çalışmıyor iken Cura nasıl çalışıyor? Marlin ve Curanin son sürümlerini kullanıyorum zaten.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Overclock Makinesi
quote:
Al sana görüntü, ses yalıtım kutusu içinde (1,2x2x1,4 metre).
Ses yalıtımı öneririm bu arada, çok işe yarıyor. Komşular vızıltı şeklinde bir ses duyuyor. Cazur cuzur metal kesim sesini rahat kesiyor.
Mümkünse spindle kısmının önden fotosunu alabilir miyim?
Annem yandan göster ama önden gösterme dedi...
Kesim esnasında birkaç detay daha atarım. Spindle tarafını niye bu kadar merak ettin ki?
Kendiminki için çeşitli incelemelerde bulunuyorum. Onun için.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Teşekkürler arkadaşlar. Umarım herkez sorunsuzca çalıştırabilir.
@goçhisar o cihaz delta. deltalarda zaten kafa hafif. Bowden extruder kullanılıyor. Filament dışardan step motorla itiliyor zaten videoda var.
2. en önemli nokta tabla hareketi vb. hiç bişe yok. tüm hareketi kafa yaptığı için, sağ-sol, ileri-geri tabiki de çok büyük hızlara çıkabiliyor.
bizim prusa i3 de. tablayı ve kafayı yüksek hızlara çıkartmak demek en sonunda ya kafayı fırlatır ya da tablada büyük ve uzun bir parça basıyorsak onu direk yapışık olduğu yüzeyle fırlatır gibime geliyor. ama 50mm/s nin üzerine tabiki de çıkılır.
diğer bir konu de ABS ve PLA arasındaki fark. benim nette yabancı kaynaklarda ve youtube de izlediğim videolarda PLA daha sağlam olarak geldi bana ama tabi fazla bi deneysel bilgim yok.
ABS : 230 C
PLA 210 C ortalama basım dereceleri.
yani yazdırma sıcaklıkları da hemen hemen aynı.
Şu videoyu daha önceden de paylaşmıştım;
-
Ben de küçük bir 3D yazıcı yapmayı düşünüyorum. Daha önceki mini cnc tecrübelerimi de değerlendirmek adına hazır doğrusal hareket mekanizması üretmeye başladım. Bu mekanizma ile 3D yazıcı gibi makinelerin daha kolay yapılabileceğini düşünüyorum.
Aşağıda üretimini yaptığım hazır modülü görebilirsiniz.
Bir iki gün içerisinde bu mekanizmaları monte edebileceğim şaseyi yapacağım. Ancak nozzle, extruder gibi parçalar için henüz çözümüm yok.
Modülümle ilgili videoya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hvideo-xaf1/v/t42.1790-2/11049878_934946893196949_1201475414_n.mp4?rl=586&vabr=326&oh=a4c436fc4202514bfedb497eb463ad19&oe=54F780E9
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bunalmis -- 4 Mart 2015; 22:26:29 >
-
Arkadaşlar bu grafik lcd illa usbden mi çalışmak zorunda ? Bildiğim kadarıyla pcye bağlı olmasa bile çalışması gerekiyor. Ama gariptirki benimki usbyi bağlamayınca çalışmıyor. Pcye bağlamamız zorunlu ise ekranın hiçbir anlamı kalmıyor zaten. Sorun nedir sizce? -
quote:
Orijinalden alıntı: gamershell
Arkadaşlar bu grafik lcd illa usbden mi çalışmak zorunda ? Bildiğim kadarıyla pcye bağlı olmasa bile çalışması gerekiyor. Ama gariptirki benimki usbyi bağlamayınca çalışmıyor. Pcye bağlamamız zorunlu ise ekranın hiçbir anlamı kalmıyor zaten. Sorun nedir sizce?
hocam büyük ihtimalle arduinoda bir yeri yakmışsınız, ismini hatırlamıyorum ama yakınca usb den güç vermeyince çalışmıyodu, bende şuan aynı durumdayım, eğer boşta telefon şarj aletiniz filan varsa ordan elektrik verin, ben öle yapıyorum
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X