Şimdi Ara

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021 (251. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
9 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.936
Cevap
186
Favori
297.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 249250251252253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhaba,

Ben printer yapmaya karar verince biraz araştırdım hangi model ne sebeple daha iyi diye. Bu konuda uzun zamandır uğraşanların da fikrini aldım. Hypercube, CoreXY ve Vulcano benzeri printerların özellikle büyük ölçekli baskı yapmayı düşünenler için daha uygun modeller olduğunu örğrendim. Sebebine gelince, baskı yapılan platformun yukarı aşağı değilde sizin belirttiğiniz modeldeki gibi ileri geri hareket etmesi büyük ölçekli (yüksek) baskılarda deprem etkisine benzer bir etki ile yapıştığı platformdan çıkıp devrilebileceğini) oluşturabileceği olduğunu öğrendim. Bu konuda burada tecrübesiolanlar da yorum yapacaktır diye düşünüyorum?

İyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digiman22003 -- 10 Ocak 2018; 18:15:44 >
  • yusuforhan kullanıcısına yanıt
    İhtiyacım olan plastik parçalar aşağıdakiler

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021
    www.thingiverse.com
    Vulcanus V1 Reprap 3D Printer 300€ by Vulcaman
    https://www.thingiverse.com/thing:821066

www.thingiverse.com
    Case for the Full Graphic Smart LCD Controller with SDcard access and separate button by RickyW
    https://www.thingiverse.com/thing:617468

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digiman22003 -- 10 Ocak 2018; 18:40:24 >

• bende A8 net yazıcı var
    bende yapmak istiyorum AMA maddi sıkıntılarımı atlatıp mutlaka yapacağım
    inşallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: digiman22003

Merhaba,

Ben printer yapmaya karar verince biraz araştırdım hangi model ne sebeple daha iyi diye. Bu konuda uzun zamandır uğraşanların da fikrini aldım. Hypercube, CoreXY ve Vulcano benzeri printerların özellikle büyük ölçekli baskı yapmayı düşünenler için daha uygun modeller olduğunu örğrendim. Sebebine gelince, baskı yapılan platformun yukarı aşağı değilde sizin belirttiğiniz modeldeki gibi ileri geri hareket etmesi büyük ölçekli (yüksek) baskılarda deprem etkisine benzer bir etki ile yapıştığı platformdan çıkıp devrilebileceğini) oluşturabileceği olduğunu öğrendim. Bu konuda burada tecrübesiolanlar da yorum yapacaktır diye düşünüyorum?

İyi günler.

hypercube u araştırdım sizin mesajdan sonra. Bir baktım zaten thingiverse de like atıp kaydetmişim projeyi ama evolution olanını kayıt etmişim. Şimdi elimde zaten anet a8 olduğu için hypercube'ün plastik parçalarından 2 set basıp sonrada anet a8'in parçalarını kullanarak (eksikleride satın alma yolu ile) hypercube olayına girişmek. A8 in step motorları vs sıkıntı oluşturur mu bilmiyorum biraz araştırıcam. Face gurubundan gördüğüm kadarıyla hypercube çok kaliteli kalıyor a8 in yanında. Ve geniş baskı alanı zaten istediğim birşey.

• digiman22003 D kullanıcısına yanıt
    Merhaba

Doğru bir bilgi edinmişsiniz. En iyi verim baskı tablasının sabit olduğu hypercube - corexy yazıcılarda alınıyor.

Çok büyük baskılar dışında örneğin iyi kalibre edilmiş bir Sigma3D ile aralarında belki çok fark olmuyor ancak elbette daha büyük baskıları daha hassas alabiliyor.

Kolay gelsin.
  • digiman22003 D kullanıcısına yanıt
    Özelden yazıyorum.
  • Lyrazed kullanıcısına yanıt
    Elinizdeki motor sıkıntı oluşturmaz ölçüler aynı ve gücü de yetecektir. İki yazıcı da da Nema17 kullanılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusuforhan

Elinizdeki motor sıkıntı oluşturmaz ölçüler aynı ve gücü de yetecektir. İki yazıcı da da Nema17 kullanılıyor.

Teşekkürler hocam bilgi için. Birde sizin yeni geliştirdiğiniz bir yazıcı vardı. Adını hatırlayamadım sigma 3d değilde yeni çıkmıştı. Böyle kapalı kutu gibi şık bir cihazdı. Oda corexy sistemiyle mi çalışıyor?
    7 mesaj yukarıdaki parçalar lazım bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digiman22003 -- 11 Ocak 2018; 8:25:26 >
  • Lyrazed kullanıcısına yanıt
    Meli3D den bahsediyorsunuz sanırım.

CoreXY alt yapısına sahip ancak üzerinde modifikasyonlar yapıldı Özgür bey tarafından. Tamamen ray üzerinde X ve Y ekseni hareket ediyor. Çok güzel özellikleri var. Yakında çıkaracağız inşallah.
    Merhaba Yusuf

Meli 3D de hotbed leveling manuel mi yoksa autobed leveling mi?

Bu arada fuşya renk filament geldi mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akustika A kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

Autobed level yok. Çünkü çok rijit bir yapı var kolay kolay ilk ayardan sonra bozulmaz. Kolay ayar için mıknatıslı bir aparat tasarlandı, ona takılan dijital ölçüm aletimiz var 1 dk da 4 köşe ayarı yapılıyor çok kolay bir şekilde el yardımıyla.

Fuşya renk gelmedi henüz, natural beyaz renk stokta var haftaya da siyah gelecek inşallah.

Kolay gelsin.
  • Merhabalar,

Hypercube kurmayı değerlendiriyorum.
    Ülkemizden profil, bağlayıcı motor v.b. temin edebileceğim bir site belirtebilir misiniz ?

Teşekkürler.
  • arastir kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Şase ve metal aksam için Doğuş Kalıp Firmasıyla iletişime geçebilirsiniz.

www.doguskalip.com.tr
    DogusKalip Online
    https://www.doguskalip.com.tr/tr-TR/Default.aspx

Kolay gelsin.
  • Merhabalar.

Kanalımız şikayet altındadır. Bu konuyu takip eden, yararlanan ve bilgi sunan arkadaşların bize destek olması önemlidir.

Abone olarak bize desteğinizi gösterebilirsiniz.

Teşekkürler, kolay gelsin.

• Tarantula 3d yazıcı almayı düşünüyorum tavsiye eden yada etmeyen bilgi verecek arkadaş varmı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BadCatShero kullanıcısına yanıt
    Youtube da hakkında çok fazla Türkçe video kaynağı mevcut olan bir 3D yazıcı. Düzgün kurulursa ve şaseye birkaç güncelleme yapılırsa çok güzel çıktılar alabilirsiniz. Satın almadan önce videoları izlemenizi öneririm.
  • 3d parçalar geldi.Yusuf kardeşime teşekkür ederim.Motor ve sürücüleri bekliyorum.Montaj ilerledikce sizi haberdar etmeye devam edeceğim İnşaAllah.

• Merhaba, yazıcımda reprapdiscount smart controller takılı. Durum tam olarak şu. Bugün ekranı yerinden sökmem gerekti ve kablosu biraz gerildi ama çok gerilmedi, o kadar gerilme ile kabloya bir şey olmaz. İşim bitince ekranı yerine taktım ve aleti çalıştırdım. Tüm bu işlemler sırasında kablolar takılıydı, kabloları tak çıkart yapmadım, kablo sokete takılıyken gerildi yani. Sonra gördümki ekranım sadece beyaz kareler gösteriyor. Derhal aleti kapattım rampsi yakmamak için. Sonra elimde yedek kablolar vardı, onları denedim, sorun tamamen aynı, kabloda sorun yok kısaca. Soketler bozulmuş olabilir ama nasıl test edebilirim ki? Yazıcı kapalıyken kabloyu gerdirip nasıl ekranı bozdum hala anlamadım. En ucuz ekran 50-60 tl ve bu kadar saçma bir şey yüzünden ekranımı yakmış olmam beni cidden sinirlendirdi. Böyle bir sorun yaşayan oldu mu daha önce, çözümü var mıdır?

Şimdilik kendi çözümüm olarak tüm lehimleri yenileyeceğim ekran ile pcb arasındakiler dahil, sizlerden de öneriler bekliyorum.

• Dampierre kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

- Ramps üzerindeki LCD ekran kablolarının bağlandığı adaptörün tüm bacaklarının ramps'a takılı olduğundan emin olun.

- LCD ekran kablolarınızın yerini değiştirerek tekrar deneyin.

- LCD ekranınızın önünde yada arkasında ekran kontrastını ayarlamak için kullanılan bir pot var onu hafifçe çevirin.

- Bu işlemlerden sonra hala ekran gelmiyorsa flat kablonun içindeki 10 kablonunun hepsini de sağlam mı diye kontrol edin multimetre ile . Eğer hala gelmezse görüntü arduino nun usb girişinden bilgisayara bağlayın. Ekran gelirse bilin ki arduino nun regülatörünü ( ams1117 ) yakmışsınız. Regülatör değişirse problem düzelecektir.

Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: önceki 249250251252253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.