S

Yüzbaşı
28 Temmuz 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme
Toplam: 45 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Merhaba arkadaşlar şarjlı bir süpürgemiz var bunu içinde 3 tane nicd pil vardı bunları söktüm yerine 18650 iki tane batarya taktım zaten 2 den fazla sığma durumu yok piller paralel bağlı (--++)bayadır kullandım sonra şarj olmamaya başladı sebebi ise lehim kopmuş pil başından bende yeniden onarmadan önce bataryaları tamamiyle söktüm ve dışarıdan 8v verdim motor güzel çalışıyor ısınma vs. Yok . sorum şu bu pilleri seri bağlasam 9v ile şarj etsem daha iyi olmazmı süpürgenin çekim gücüde artar diye düşündüm ayrıca kullanım süreside artar. Çünkü 8v dan 3v kadar çalışmaya devam eder diğer türlü 4v dan 3v idi tabi iki pil . mevcut durumda bir şarj devresi ile şarj ediyordum. Şimdi ise 2s şarj devresi alacağım birde yine 2 s deşarj devresi alacağım süpürge 9 a çekiyor. Piyasada devrelerin 10a ve daha yukarı olanları var. Ama şarj olayınada güç sınırlaması var demişler 5a. Ben bunla şarj ettikten sonra cihaz bu sınırlamadan dolayı çalışmayacak büyük ihtimalle. Böyle bişey yapmak için hangi malzemeleri önerirsiniz
Merhaba atkadaşlar elimde 2.7v 500f süper kapasitör var 1 adet. anlayan arkadaşlara birkaç sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim.
1)2.7 vol 4 amper ile şarj ediyorum başında beklemesem dolduğunda sıkıntı çıkarırmı.
2)Pil puntalamak için kullanacağım normal kapasitörler uçları birbirine değince şase yapınca patlıyor bunun iki ucunu değdirip çekerek punta işlemi yapacağım bir patlama vs. Olmazmı .
3) İki ucu kısa devre yapınca belli bir dayanım noktasımı var.
4)Yanlışlıkla ters kutup bağlarsam hemen anında gümlermi
Bu konuları açıklayabilirmisiniz
Arkdaşlar bosch marka nofrost alttan donduruculu dolabımız var. Birgün kalktığımızda sadece altı çalışıyor üstü hiç soğutmamıştı. İnternetten izlediğim kadarı ile dolabın alt tavan kısmını söküp buzları fönle eritip güzelce kurulayıp tekrar taktım. Sonrasında fişe taktım ama saatlerce beklememe rağmen motor çalışmadı.
Şöyleki dolbımızda ön led ekran çalışıyor.
Kapağı açık bırakınca uyarı vermiyor. Kapağı kapayınca dolap içindeki sirkülasyon fanı çalışıyor. Alt üst hiç soğutmuyor.
Alt resistans söktüğümde içindeki sensör ve sigortayı multimetre ile kontrol ettim çalışıyo gibi sigorta bazırda ötüyo. Sensör ise direnç modda fön tutunca direnci azalıyordu. Servisi aradım 6 saat alt -22 üst 2 de dursun çalışmazsa gelelim dediler 8-9 saat bekledi ama hala bir gelişme yok alttaki motor çalışmadı. Bana yardım edebilirseniz sevinirim. Ramazan günü herşey ortada kaldı bunu nasıl çözerim.

Sensör arızasından dolayımı motor ve kapı alarmı çalışmaz. Yoksa motoramı bişey oldu nasıl anlarım.
Merhaba arkadaşlar mikrofonu laptobuma ortak soket olan tek soketten bağladım ancak ses çok kısık öyleki baya yakına tutsam bile hafif geliyor. Bunun için ses kartı da denedim ama nafile hiç ses gelmedi bu defada. bana bu konuda yardım edebilirmisiniz? Bu aleti nasıl çalıştırırım. Kablo uzunluğundan dolayı yaparmı üzerinde standart kablosu var.
Merhaba arkadaşlar elimde eski bir modem var bu internete bağlı değil kablosuz ağ özelliği var şifre vs doğru şekilde giriyorum bağlanıyor diyor ama sonunda bağlanamadı diyor öyle kalıyor. Kendi telefonumu modem yapınca aynı pc win10 yüklü bağlanıyor sıkıntı yok. Kablolu bağlanıyor ama ben kablosuz bağlanmak istiyorum bu sorunun sebebi nedir bir türlü bulamadım yardımcı olursanız sevinirim.
Modemi resetledim. Olmadı
Pc wifi donanım sildim tekrar yüklendi olmadı.
Güvenlik duvarı kaldırdım olmadı
Nasıl çözülür.
Merhaba Orange pi lite kartım açılmıyor normalde çalışıyordu ama şimdi soru işareti koyduğum parça ateş gibi olup ısınıyor bunun sağlamlığını nasıl anlarım ne yapmalıyım.
Merhaba orange pi lite kartımı kullanıyordum son zamanlarda yeşil ekran gelip donduğu için açılmıyordu bende biryerde 5v 3 ma vermek gerektiğini okudum ve bununla ilgili deneme yaparken 6 volt verdim çalışıyordu ama birden durdu hafif bir koku oldu. Sonra kendi voltajı ile denedim 5v 2ma ama güç kaynağım şase uyarısı verdi çalışmadı. Sonra kontrol için voltajı 4 volta düşürdüm karta bağlı fan normal şekilde dönmeye başladı. Ama kart ışıkları yanmadı bu sorunu nasıl çözerim kartımı kontrol ettim yanan parçayı göremedim. Büyüteç ile baktım. Komplemi yandı acaba

Merhaba power supply yi modifiye ederek bir güç kaynağı yapacağım değişik voltlardan birer kablo bırakıp diğelerini pense ile kestim siyahları bir kırmızıları bir gurup olarak plastik kelepçe ile toplayıp başını bantla sardım buraya kadar normal tekrar vidalayıp kapadım ama Birleştirdiğimde fana alttan kablo sıkışmış ve fan zorlanınca powersuply kapattım bundan zrar görmüş olabilirsiyah ile yeşili birleştirince pervane dönmeye çalışırken kapanıyor duruyor avometre ile ölçtüğümde sadece yeşilde voltaj var. bunu nasıl çözebilirim?
Merhaba Arkadaşlar şarjlı süpürgemizin pilini değiştirdik 1.2 v x3 adet pil takılmılş piller Ni-cd pil süpürgemizin adaptörünü kaybettiğim için süpürgede yazan 4,5 v 160 ma yerine 4,5 v 800 ma ile şarj ediyorum. Süpürgemin içinde batarya dolduğunda kesecek bir tertip görmedim 1 diyot ve bir direnç birde lambadan ibaret kartı var.
Şimdi sıkıntı şu bu süpürge hiç şarjdan çekilmeden sürekli şarjda duracak. Acaba patlarmı diye şüpheye düştüm yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba cep telefonumun anten jakını çıkarırken tabandaki kısımda koptu geldi lehimle ısıtıp yapışmasını sağlayım dedim ama olmadı çok ince bir lehim. Bunun tamiri olurmu yada ucundakini çıkarıp direk kabloyu lehim yapsam çalışırmı yardımcı olabilirmisiniz?
Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 271
İkinci El Bölümü Mesajları: 2
Konularının görüntülenme sayısı: 14.803 (Bu ay: 171)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 15 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.