Şimdi Ara

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021 (159. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6.934
Cevap
186
Favori
295.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 157158159160161
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

peki bed'in altında mantar yerine strafor kullanmayı düşünüyorum bi sıkıntı olur mu yorumlarınızı alabilir miyim arkadaşlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlprnHilmi -- 3 Aralık 2015; 4:45:54 >
  • AlprnHilmi kullanıcısına yanıt
    Eger 110 dereceye kadar dayanıyorsa kullababilirsin. Ben straforun o kadar dayanıp dayanmayacağını bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • caglar19694 C kullanıcısına yanıt
    @caglar19694 Güzel gözüküyor, ama ince ayarlamalar ile daha iyi olabilir Aşağıdaki sorulara cevap verirsen birşeyler elimizden gelir belki.

Minimum katman süresi ?
    Nozzle ısısı ?
    Flow değeri ?
    Extruder kalibrasyonunu yaptın mı ?
    Yazdırma Hızı ?
    Dış kabuk yazdırma hızı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusuforhan

Eger 110 dereceye kadar dayanıyorsa kullababilirsin. Ben straforun o kadar dayanıp dayanmayacağını bilmiyorum.

““STRAFOR'nin parlama noktası 360-370 C° olup; kendiliğinden yanabilmesi için ortam sıcaklığının 490 C° ulaşması gerekir. STRAFOR'nin yanması sonucu ortaya çıkan gaz miktarı, ahşap gibi her binada kullanılan bir çok malzemeden daha azdır. Sıcağa karşı dayanımı ise; sıcaklığın derecesine ve süresine bağlıdır.Kısa süreli 100 C° ye kadar dayanıklı, uzun sürede 75-85 C° ye, minimumda ise-180 C° ye kadar kullanılır.””
    Benim burdan ne çıkarım yapmam gerekiyor

• AlprnHilmi kullanıcısına yanıt

O zaman kullanamazsın gibi duruyor, neden dersen mesala ben saatlerce 90 derece alt ısıtma kullanarak baskı alıyorum. 24 saat den uzun süren baskılar oluyor zaman zaman.

Benim açıklamadan anladığım kadarıyla, 90 derece de uzun süreli kullanımlarda deforme olur gibi duruyor. Yine de bu malzeme hakkında daha çok bilgi sahibi olan kişiler yorum yaparsa bizlerde bilgilenmiş oluruz.

Kolay gelsin.
  • Heated bed montajinda mantar izolasyon da hala kafamiz karışık. Bu mantar izolasyon dediğimiz şey kırtasiyelerde satılan mantar panolarla aynı malzeme mi?

Strafor la onun arasında kaldık hangisini kullansak acaba ?

• sonunda 9 dolara sipariş ettiğim LCD12864'üm geldi :) ayrıca yamuk olan milleri de sipariş ettim onlar da elime ulaştı bugün. Önümüzdeki hafta yamuk milleri değiştirip ekranı cihaza takacağım böylece donanım tarafı tamamen bitmiş olacak sonrasında Z tablası ile uğraşacağım, hem z tablasını düzleme hemde servo ile auto bed level olayını yapmam lazım. Servo ile autobed level yapan arkadaşlar var ise bir iki tiyo verebilirlerse çok iyi olacaktır.
  • Beyler lütfen yardım edin.

Extruder filamenti itemiyor. Milim milim bir ileri bir geri gidiyor filament. Dünde böyle birşey vardı çözüldü sanıyordum ama decam ediyor ne yazıkki.

Ne yapmam lazım ? Yazılımsal birşey mi acaba ?

• cumhurtorun C kullanıcısına yanıt
    Kıymetli hocam kimse cvp vermemiş ben sizi cevapsız bırakmayacağım. Benim tavsiyem Sigma 3d sebebi kasanın kolaylıkla profillerle birleşiyor olması. Ayrıca tasarımcılarının Türk olması. Malzeme listesi aşağıda ayrıntılı var.

s3.dosya.tc
    Sigma3D_PART_LIST_v33.pdf dosyas�n� indir - download
    http://s3.dosya.tc/server5/epvmwk/Sigma3D_PART_LIST_v33.pdf.html

Elektronikler çinden, mil profil vs pars rulmandan, vidalar sanayiiden, plastikler yazıcıdan. Çinden alınacaklarla ilgili bir liste linklerle beraber oluşturmuştum yarın pm atarsanız atarım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam extruderun çarkları dönüyorsa tıkanma olmuştur.

• seeder kullanıcısına yanıt
    Malzeme listesinin v33 halini eklemişsin hocam, ancak v35 olarak günceli mevcut buyrun bu adreste pdf olarak en altta.
    www.thingiverse.com
    400 Bad Request
    http://www.thingiverse.com/thing:817504/#files

Bende Sigma3D yapmanızı öneririm.
  • seeder kullanıcısına yanıt

Şöyle bir video buldum hocam. Benimki böyle açık değil o yüzden göremiyorum ama problem son gösterdiğiyle aynı bendede.
    Kabloları falan kontrol edin diyorlar sanki ama kablolarda bir sorun göremedim ben.

• yusuforhan kullanıcısına yanıt
    Evet bilinçli yusuf hocam iki dosyayı açtınızmı hiç bilmiyorum ama v.33 Türkçe, v35 ingilizce ha arada v.34 var ama o bende yok

• Adam sorunu çözmüş yazdığına göre ortadaki iki kablo ters bağlı imiş odan dolayı bu hata oluyormuş bana mantıklı geldi motorların polaritesi karışmış gibi gözüküyor yani hep ileri adım atamıyor bir ileri bi geri adım atıyor gibi gözüküyor. Sizde düzgün çalışan motorun kablosunu extruder motoruna takın derim test amaçlı düzelirse kablodan olduğu aşikar olur. Yada pimlerde bi sıkıntı var ise atlama yapıyordur belki.

• @seeder Hocam vallahi bende v34 ü görmedim
    Minimum katman süresi: 15sn (%30a kadar yavaşlama)
    Nozzle Isısı: 230
    Flow Değeri: Tam bilmiyorum ama %100 olan değer sanırım
    Yazdırma Hızı: 50 mm/sn
    Dış kabuk yazdırma hızı: Yazdırma hızının %50si
    Nozzle: 0.4 mm
    Extrusion Multiplier: 0.84
    Extrusion Width: 0.56 mm

Extruder kalibrasyonunu yaptım fakat şuan için tam olarak güvenemiyorum. Kullandığım pleksi yamuldu artık sadece orta kısımda bozuk para kadar yüzeyde verim alabiliyorum. Heatbed'im geldi fakat memlekette. Artık elime geçince tüm ince ayarları yapıp ayarların sonucunu tek tek deneyeceğim. Hangisinde en güzel sonucu bulabilirsek onda devam ondan sonra.
    :) İşte ben o yuüzden Türkçe verdim.

• eCCo kullanıcısına yanıt
    İngilizcem yetmediği için tam dediğini anlayamamıştım adamın.
    Bende sorunu çözdüm. Kablolardan biri kopmuş meğerse. O kadar inceledim ama gözümden kaçmış.
    Yavaş yavaş baskı almaya başlıyorum artik

• sorunu çözmenize sevindim asıl iş şimdi başlıyor :D ince ayarlar kalibrasyon vs vs baskı örneklerini bekliyoruz :) umarım bende haftaya kaliteli baskılar paylaşabilirim.
  • İlk baskıyı yazıcı işine ilgi duyduktan 9 ay sonra, yapmaya başladıktan 6 ay sonra aldım. Sıkılmadan devam...

• 
Sayfa: önceki 157158159160161
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.