Şimdi Ara

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021 (156. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.934
Cevap
186
Favori
295.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 154155156157158
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler oo-kuma filament kullanan var mı hiç?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,

Sigma 3d miz bitmek üzere filament arayışına girdik. En iyi diyebileceğiniz filament hangisidir?

Ve nereden satın alabilirim.

• En iyi demek için ulaşılabilir bütün filamentleri denemek gerekir, bu yüzden en iyi diyemem ancak çok uzun zamandır PowerABS kullanıyorum. Önerebilirim size. Yerli üretim bir filament. Birçok artısı mevcut PLA ve ABS ye göre, zamanında bu konu hakkında bir inceleme yazısı yazmıştım konuya onları okuyabilirsiniz.

Forumdan @serkac ve @ozgurtheking adlı kullanıcılardan satın alabilirsiniz. Zaten Sigma3D nin tasarımcılarıdır kendileri.
  • yusuforhan kullanıcısına yanıt
    Zaten kendilerinden birçok alışverişim oldu. Cevap için teşekkürler özgür bey ile iletişime geçeyim

• cubehero.com
    Page not found | Cubehero Blog
    https://cubehero.com/physibles/3DprintFIT/Prusa3/print

prusa i3 için plastik parçaların stlsini arıyorum
    yukardaki linkdeki parçalar yeterlimidir?
  • AlphaScramble kullanıcısına yanıt
    :) Hocam üstüme vazife değil ama neden i3 tercih ediyorsunhz? Sigmanın kasasını yapmak daha kolay ve ucuz nerde kestiririm kaça olur sorunuda yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: seeder

:) Hocam üstüme vazife değil ama neden i3 tercih ediyorsunhz? Sigmanın kasasını yapmak daha kolay ve ucuz nerde kestiririm kaça olur sorunuda yok.

internette hep prusa i3 adını duydum

dediğiniz modele ait bi kaynak varsa paylaşırsanız sevinirim

ilginiz için teşekkür ederim
    Tamam hocam pm den görüşelim ben size yardımcı olurum.

Bence de i3 yapmayın:)

• quote:

Orijinalden alıntı: eCCo

Bence de i3 yapmayın:)

hocam sigma 3d yapmaya karar verdim
    prusa i3 yapmayacağım
    Umarım sorunsuz bitirir ve güzel baskılar alabilirsiniz:₩

• Arkadaşlar selam,

Sigma 3d gövde montajını bitirdim. Extruder ı tamamlamaya çalışıyorum. Filamentin içinden geçtiği plastikteki kanal çok dar bu yüzden sığmıyor. Bunu nasıl genişletmeli?
    Bir de üzerindeki kabloların nasıl, nereye bağlanacağı ile ilgili bir doküman vb. sahibi olan var mı?
  • eCCo kullanıcısına yanıt
    İkna team iş başında

Ben çok yoruldum yazıcı işinde sigma ile rahata erdim. Herkesin sigma yapmasını istiyorum. Ama bu hotend, bed, hobbedda foruma özel fiyatlar olmasını isterim. Kalite çok iyi sözüm yok ama eko hotendin fiyatı bana çok geliyor.

Bu arada adam akıllı bir PLA bulan yokmu, tıkatmama garantisi verecek satınca sorunların Arkasında duracak ve stoktan hızlı çalışacak.

• canrover kullanıcısına yanıt
    Hocam ordan geçecek filament 1.75 mm, ya 2 mm uçlu matkapla delin yada çivi çakın genişler.

• Bende prusa kuruyorum beyler yermeyin bu kadar kötü oldum

Filament için denemelik gibi, 5-10 mt filament satan yerler var mı bildiğiniz ?

• Istanbu kartal veya kısıklı tarafında isen ben vereyim sana para falan da istemem maksat yardımcı olabilmek:)

• Hayırlı olsun hocam ben prusa yapmamıştım delta tipiydi. Yapılmaya başlananın kötüsü olmaz hocam ama sıfırdan yapacaksa bunu tavsiye ediyoruzki bir sorun çıktığında çabuk çözelim beraber çünki çoğunlukta var bu yazıcı.

• İzmirdeyim hocam yinede çok sağolun Yeni heves yazdırmaya bir başlayım bir kac çeşit denemek istiyorum. Yabancı bir site buldum ordan alicam sanırım.

@seeder Aslında sizinde önerinizle ilk sigma düşünmüştüm ama açıkçası nasip oldu prusa aldım bir anda. Şimdi hazmede hazmede kuruyorum. Daha ileride CoreXY modelde bir yazıcı kurmak istiyorum ama belli olmaz bakarsınız sigmaya geçiş yaparım

• benim iki makinam var, ikisi de prusa i3.

birisi i3 rework
    diğeri i3 steel

gayet de memnunum. Bir kere hotend tıkanması yaşadım. oda E3D V6 modelinden kaynaklandı. V5 modelinde sıkıntı yok. hatta V6 için de çözüm buldum. 0.8 mm nozzle ile yüksek hızda baskı alıyorum. hotendlerin içindeki throad mil den dolayı tıkanmalar oluyor. ben ayrıyetten iç deliği 4 mm olanından throat mil sipariş edip içine 4mm x 2mm teflon koyuyorum bir daha tıkanması imkansız.

olay tamamen makinayı toplamanız, ayarlarınızı güzel yapmanıza bağlı. gerisi tecrübe.

Hatta benim makinalarım bluetooth bağlantılı ve autobedlevel özellikli. üstünde kullandığım volcano e3d hotend ise 0.6 - 1.2 mm arası nozzle ile çalışıyor. Büyük baskılarda 1 mm nozzle kullanıyorum. 17 saat süren baskıyı 2.5 saatte bitiriyorum. Kullandığım hotendler ise orjinal E3D değil. Çinden gelen E3D hotendler yani. 6 dolar normal olanı. Volcano ise sadece ısıtıcı blok kısmı ve nozzleleri 7 dolar civarında. soğutucuyu V6 ya da V5 modeli alabilirsiniz tabi.

özellikle i3 steel gerçekten on numara, ona biraz daha ilgi gösteriyorum.

Yani öyle bir diyorsunuz ki sanki prusa i3 bi işe yaramıyormuş gibi. ilk defa giren insan şu son sayfayı okusa prusa i3 modelini çöpe atacak yani. Dediğim gibi olay tecrübe ve bilgiye dayalı tabi yetenek de gerekli. Ben ilk sayfada hotendin ne olduğunu bile anlayamamıştım. yxsdf vb. arkadaşlarımız yardımcı oldu. Hatta plastikler için sigma 3d printer yapımcılarından serkanc yardımcı olmuştu sağolsun.Öğrene öğrene deniye deniye tecrübe edindim.

Yani sizin beğendiğiniz her model sizin için en güzelidir. Sadece yanlış bilgi vermeyelim. kolay gelsin.

• yucelnet kullanıcısına yanıt
    Geniş çaplı nozzle kullanımından biraz bahsedebilir misiniz? Hız açısından iyi fakat detaylarda nasıl kalıyor? Tecrübeleriniz ve avantaj-dezavantajları nelerdir? Bir kaç örnek paylaşabilir misiniz nozzle çaplarıyla birlikte?
  • 
Sayfa: önceki 154155156157158
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.