Şimdi Ara

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021 (242. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.921
Cevap
191
Favori
287.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 240241242243244
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Atmin kullanıcısına yanıt
    Bilgi paylaştıkça çoğalır

    Çoğu zaman bu tip problemler sürücü kaynaklı oluyor. Farklı bir sürücü ile deneme yapabilir misiz, yada düzgün çalışan bir eksenin sürücüsünü extruder sürücüsü yerine takıp deneyebilirsiniz.

    Geri çekme ( retraction ) ayarlarınızı 20mm/sn ve 2mm olarak düzenleyip tekrar deneyin bir.

    Bazı motorlar üretim hatası sebebiyle geri çekmeye cevap veremeyebiliyor. Ama bunun yaşanması çok zor bir ihtimal. 4 yılda 1 kere başıma geldi. Eğer imkanınız varsa farklı bir motorla deneme yapabilirsiniz.

    Kolay gelsin.
  • yusuforhan kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler.

    Süs ıvır birşeyler yaparım herhalde. 1000 tl civarı birşey düşünüyorum.

    Biraz bakındım, banggood, aliexpress gibi sitelerde bu fiyatlara satılan Anet A8 ve TEVO Tarantula modelleri var. Bunların arasında kaldım gibi.

    Siz ne dersiniz?
  • Sir Wilde kullanıcısına yanıt
    Anet modeli çok daha ucuza geliyor sanırım banggood indirimleri ile birlikte. Ancak TEVO için destek ve kullanıcı paylaşımları daha fazla gibi. Yerinizde olsam TEVO alırdım. Kullanıcıların paylaşımlarını uygulayarak makinayı olduğundan daha iyi hale getirebiliyorsunuz.

    Youtube da hem tevo hemde anet için Türkçe videolar mevcut. İncelemenizi öneriyorum.


    Eğer eliniz yatkın ise kendi 3d yazıcınızı kendiniz toplayabilirsiniz tabiki. Örneğin Sigma3D, yerli olarak tasarlanan bir yazıcıdır.
  • yusuforhan kullanıcısına yanıt
    Elim böyle işlere yatkındır ancak bu işe ciddi vakit ayırmak gerekiyor, bende olmayan :)

    @Atmin

    Siz sanırım almışsınız, DHL ya da UPS ardiye ücreti çıkarıyor mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sir Wilde

    Elim böyle işlere yatkındır ancak bu işe ciddi vakit ayırmak gerekiyor, bende olmayan :)

    @Atmin

    Siz sanırım almışsınız, DHL ya da UPS ardiye ücreti çıkarıyor mu?

    Yok hocam cikmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler bed leveling için taktik varmı ? Kağıdı nozzle ezmelimi yoksa sadeve deymelimi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Grasyas01 kullanıcısına yanıt
    Kağıt nozzle'a tatlı tatlı sürtmeli, fazlası değil. Ancak kağıt tekniği kaba ayarlama için kullanılıyor daha çok.

    İnce bir şekilde ayarlamak istiyorsanızhttps://www.thingiverse.com/thing:1760679 buradaki STL dosyasını bastırın, 4 köşede de eşit kalınlığı yakalamaya çalışın. En doğru yöntem budur.
  • Merhabalar.
    Sayın forum arkadaşlarım. Bende yaklaşık 1.5 ay önce banggood dan satın aldığım ve yaklaşık 20 gündür kullanmaya çalıştığım Anet A8 model yazıcı ile yaşadığım 1-2 sıkıntıyı sizlere danışmak istiyorum. Aslında çok daha fazla danışmak istediğim konu olsa da şu an mevcut sorunlarımda cihaz off durumunda olduğundan şu aşamada bu durumu çözmeden sizleri meşgul etmek istemiyorum.

    1. Cihazın kurulumunu yaptım, çalıştırdım ve kutu içinde gelen 10 m. flament ile ilk etapta bir kaç küçük baskı denemesi yaptım. Herhangi bir ayar yapmadım ve dosyayı direk okuttum ve baskıya geçtim. Nozzle ve tabla arasındaki a4 kağıt boşluğu ayarını yaptım tabiki. Neyse dediğim gibi bir iki deneme baskısı aldım ve flamentin bitmesi ile netten ABS flament siparişi verdim. Flamentler geldi ve heyecanla işin başına geçtim ve baskıyı başlatım. Ancak flamentin ilerlemeyerek takıldığını farkettim. Sonuç olarak nozzle ucunun tıkandığını anladım. Birkaç video izledikten sonra ucun sökülmesi ve ısıtılarak içinin temizlenmesi adımını uygulamak için ucu dikkatli bir şekilde sökerken kırılmasına neden oldum. Ucun yarısı hotendin içinde kaldı. Hiç bir şekilde çıkaramadım ve içteki kısmı deforme ettim. Bende başladım araştırmaya ve hotend bakarken E3D V6 diye bir parça tespit ettim ve bunu önerildiğini de öğrenince kalktım sipariş verdim. Parça gelince yine geçtim başına ve yine hüsran. Çünkü bu seferde bu parça için bowden adında bir yapıyı basmam gerektiğini öğrendim. Neyse yine başladım başka ne yapabilirim diye düşünmeye ve bu e3d v6 ile gelen hotendi kullanabileceğimi değerlendirdim ve önceki hotendi sökerek aynı jak ve kabloları aynı yerlere takarak yoluma devam ettim. Yine heyecanla açtım yazıcıyı ve yine hüsran. Bu seferde nedenini bilmediğim bir aksilik vardı. Ekranda dereceler sıfırı gösteriyor. Hem pla hem abs için ön ısıtma yaptırıyorum ancak herhangibir tepki yok. İşin ilginç tarafı hot endi kablolarını yanlış takma ihtimaline karşı söküp yeniden taktım değişen hiç birşey olmadığı gibi tablada ısınmıyor. Ayrıca repetier host yüklemiştim hatta onun bulut üzerinden uzaktan bağlantı arayüzü ile x y z komut verebiliyordum bu sorundan önce ancak şuan arayüzde bağlı görünmesine rağmen herhangibir tepki vermiyor cihaz. Yani bu sorunlarım olmasa soracağım çok şey var daha da dediğim gibi öncelikle yeniden çalışır hale getirmem lazım. Yardım ve görüşlerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim.




  • Bu yazıcı yapmakla ilgili sanırım ben kadar bahtsızı olmamıştır. Hani yağ, un ve şekeri tavaya koyup ateşte karıştırırsın. Ama herkesinki helva olurken bendeki olmaz.
    Youtube da olan videoları izledim. Yazılım yüklü, LCD ekrandan move axis yapıyorum. Motorların hiç birinde tık yok. Ama termistörler sıcaklık değişimlerine yanıt veriyor ve LCD'de de değişimler görülüyor.

    Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim arkadaşlar. Şimdiden tecrübe ve önerileriniz için çok teşekkür ederim.
  • bakiyilmaz B kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yaşadığınız aksaklıklar için üzüldüm. Bu işin tadı tuzu da budur.

    Termistörlerinizde problem var, onları kontrol etmeniz gerekiyor.
  • akustika A kullanıcısına yanıt
    Sürücüleri doğru taktığınızdan ve sürücü altındaki jumperları yerleştirdiğinizden emin misiniz ?

    Ramps ın ayaklarının, arduino ya tam tam olarak oturduğundan emin misiniz ?

    Ramps ın mevcut halinin fotoğrafını atabilir misiniz.
  • yusuforhan kullanıcısına yanıt
    |3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021

    |3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021



    Merhaba Yusuf,



    Sürücülerin altındaki jumperların hepside takılı.



    Dikkatimi çeken şöyle bir durum oldu gece. LCD ekrandan move positionda X ekseni seçip adımlattırmak istediğimde ekranda donma takılma yapıyor.

    Yde takılma yok ama hiç birinde de motorlarda hareket olmuyor.

    Bu arada şimdi farkına vardımda arduinonun tabanının ortası 56 derece ve üzeri sıcaklıkta. Bu kadar sıcaklıkta çalışıyor olması olağan mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akustika -- 1 Ekim 2017; 15:20:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İyi akşamlar SLA yazıcı almak istiyorum takı figür tarzı küçük şeyler basıcam genelde kolye ucu yüzük gibi ürünler bu SLA ların ucuzu hiç mi yok aliexpressten biraz baktım vergisiyle türkiyeden çok daha ucuza geliyor bi tavsiye verir misiniz hiç yazılım bilgim yok
    https://tr.aliexpress.com/item/2017-hot-sell-WANHAO-New-Version-UV-resin-DLP-SLA-3D-printer-D7-with-250mm-resin/32798094386.html?spm=a2g10.10010108.100007.1.42530767rSHUJJ&traffic_analysisId=recommend_2037_null_null_null&scm=1007.13482.37805.0&pvid=007f885f-6e5b-4290-9011-e29b720254ca&tpp=1

    mesela bu ürün işimi görür mi benim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sasomelih -- 1 Ekim 2017; 21:54:13 >




  • akustika A kullanıcısına yanıt
    Hayır olağan dışı, sen yazılımı tekrar derleyip at. Ama önce boş bir arduino projesi yükleyip hafızayı temizle. Sürücüler den biri veya bir kadı bozuk olabilir. Öncekile sürücüleri söküp öyle dene, hala donma yapıyorsa arduino da sıkıntı olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sasomelih kullanıcısına yanıt
    Yazılım bilginizin olması gerekmiyor, içinde yazılımı hazır olarak geliyor. Sadece dilimleme yazılımını öğrenmeniz gerekiyor.



    SLA yazıcılar içinde f/p olarak doğru ürünü seçmişsiniz. Fiyat olarak en düşük o var performansına göre. SLA yazıcılar da asıl maliyet reçine. 1 lt reçine yaklaşık 400 lira. Kuyum sektöründe döküm için kullanılan reçine ler daha da pahalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yusuforhan kullanıcısına yanıt
    Anladım teşekkür ederim ilginiz için daha öğrenciyim aslında ama yazın biriktirdigim parayla kurusum kalmayana kadar recine ve makineyi alicam en azindan tecrubem olur belki biseyler bile kazanabilirim dedim ama bakalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yusuforhan kullanıcısına yanıt
    Yusuf bravo sana. Boş bir marlin sayfası oluşturdum ve yükledim. Daha sonra sigma firmware yükledim ve motorlardan ses geldi. Rampslerin üstündeki minik vidaları oynaya oynaya hareket ettirmeye çalıştım. Bunun ayarlanabilir bilimsel bir metodu olmalı diye düşünüyorum. Motorlar bazen darbeli matkap gibi ses çıkarıyor bazende vızıltı oluyor.

    Ama dönme işi çok dar bir aralıkta gerçekleşiyor. Bazen de bir başlıyorlar komut alan motor dönmeye ki endstopuna tıklıyorum durmuyor. Sizce sırada ki yapmam gereken şey ne olmalı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akustika A kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

    Sürücülerinde de problem olabilir bu yüzden öncelikle tüm sürücülerini sök. Sadece X eksenini tak. Home X dediğinde X eksenindeki endstop'a değip durması gerekecektir. Eğer ters tarafa hareket ederse motor kablosunu sök ters çevir aynı yere tak bu sefer düzgün hareket edecektir. Tabi endstop'u da doğru taktığından emin olmalısın.

    Bu şekilde tek tek sürücülerini takıp deneme yapman daha doğru olur, sorunun arduino / ramps / sürücü üçlemesi arasında hangisinde olduğunu bu şekilde anlayabiliriz ancak.

    Aynı sürücü, ramps üzerinde X ekseninde düzgün, Y ekseninde kararsız çalışıyorsa ramps kontrol edilmeli. Tüm sürücüler, tüm eksenlerde düzgün hareket etmiyorsa sorun sürücülerdedir. ama 4 ünün de bozuk gelmiş olması zor.

    Motor titriyorsa ve az hareket ediyorsa akım az / Motor inliyorsa ve ısınıyorsa akım fazla gidiyordur.

    Yazılımı tekrar attıktan sonra ısı ölçümleri + ısıtma işlemleri doğru yapılıyor mu ?

    Sürücülerin akım ayarları için youtube dan şu videoları izleyebilirsin

    https://www.youtube.com/results?search_query=a4988+vref

    X-Y=0,7 Z=1.1 E = 0-8 ortalama değerler olarak bunları ayarlayabilirsin.

    Kolay gelsin.




  • yusuforhan kullanıcısına yanıt
    Allah razı olsun senden. Ellerine sağlık. Uzun uzun ve güzel güzel herkesin anlayabileceği gibi ayrıntılı bir şekilde yazarak bu forumdaki herkese yardımcı oluyorsun.

    Söylediklerini ancak mesai sonrası eve gidince deneyebileceğim. Ama şunu geciktirmeden dile getirmeliyim ki, bilgi, deneyim, tecrübe ve yardım severliğinden dolayı sana bir kez daha teşekkür ederim.
  • akustika A kullanıcısına yanıt
    Rica ederim ne demek.

    Bir detayı eklemeyi unutmuşum, sürücü üzerindeki vida saat yönünde döndürüldüğünde akım artar, tersi istikamette akımı azaltır.

    Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: önceki 240241242243244
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.