Şimdi Ara

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021 (240. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.936
Cevap
186
Favori
297.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 238239240241242
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benim kendi fatura bedelimi yazayım, genellikle 2 adet 12v 30a bulunan Sigma3D yazıcı aktif evimde neredeyse 7/24. Ara ara 3. yazıcı dahil oluyor ama hesaba katmasak da olur onu. Benim elektrik mastrafım üzerinde ciddi bir yük oluşturmuyor. Gerçekten az tüketiyorlar. Diğer ev eşyaları ile birlikte 80 lira civarı bir elektrik faturası ödüyorum.
  • akustika A kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, ben buradan çok şey öğrendim. O sebepten burada olmaya çalışıyorum hala. Ne biliyorsam paylaşmak için çabalıyorum sorulara elimden geldiğince cevap vererek.
  • thanks you very much.
  • Merhabalar,

Bende evde hobi amaçlı kullanmak üzere monoprice select mini 3d printer aldım. Öncelikle burada tecrübelerini paylaşan herkese teşekkür ederim. Oldukça fikir sahibi oluyorum yazılanlar sayesinde.
    Sormak istediğim filament alımı için nereleri tercih ediyorsunuz. Çok fazla ürün var ve genelde baskı kalitesine doğrudan etki eden ana madde olduğu için tecrübelerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.
  • dronebey kullanıcısına yanıt
    Burada ne üretmek istediğinizi öncelikle belirlemek gerekiyor. Isı ve mekanik olarak zorlanacak yerlerde çalışacak sağlam parçalar mı, yoksa yüzey kalitesi çok iyi olacak şekilde süs ve dekoratif parçalar mı üretmek istiyorsunuz ?

Çok zorlanacak parçalar için ABS - PA12 gibi yüksek dayanım sunan filamentler kullanmak mantıklıdır. Basımları biraz tecrübe ister.

Hobi amaçlı, görsel olarak çok kaliteli gözükmesini istediğiniz baskılarınız için PLA ve türevi olan filamentler kullanabilirsiniz. Basımı daha kolaydır. Biraz soğutma desteği ister.

Kolay gelsin.
  • yusuforhan kullanıcısına yanıt
    Öncelikle zaman ayırıp cevapladığınız için teşekkür ederim.

Yeni başlayacağım sanıyorum ilk zamanlar konuya hakim olana kadar hobi amaçlı kullanımlar olacaktır.

Peki filamentleri yurtiçinden mi yurtışından mı alıyorsunuz? tercih edilmesi gereken bir marka var mı? eğer mahsuru olmaz ise satınalabileceğim online ya da mağaza bir yer tavsiyesinde bulunabilir misiniz. Teşekkür ederim.
  • dronebey kullanıcısına yanıt
    Açıkçası biz kendi filametimizi ( PowerABS ) çok uzun zamandır kendimiz üretiyoruz yerli olarak. O yüzden ben dışarıdan nadiren filament alma gereği duyuyorum ( 2 yılda 1 kez gibi... )

Bizim üretimini yaptığımız filament direkt ayna / cam üzerine yapışıyor. Devasa baskılarda dahi kalkma yada köşelerde kıvrılma yaşanmıyor. Etrafı açık 3D yazıcılarda maruz kalınan hava akımından etkilenip çatlamıyor diğer ABS filamentler gibi. Baskı sırasında yüksek ısılara ihtiyaç duymuyor buda hotend ve hotend in iç aksamındaki teflonu yormuyor. Uzun süre rahat rahat baskı alabiliyorsunuz. Diğer filamentler gibi saç spreyi, pritt, çeşitli yapıştırıcılar, mavi bant, kapton bant, buildtak gibi ekstra masraflara girmiyorsunuz parçayı baskı boyunca tablada tutmak için.

Renkler ve baskı örnekleri için instagram hesabıma bakabilirsiniz : instagram.com/yusuforhan

Ben size bugün ücretsiz olarak biraz numune göndereyim onu deneyin. Bana özelden kargo bilgilerinizi göndermeniz yeterli.

Onun dışında yakın arkadaşlarımdan bildiğim kadarıyla Kaibo marka PLA kullanıyorlar, memnunlar F/P oranından. Çin menşeili bir ürün ancak ithalatçısı mevcut.

https://www.facebook.com/rhino3dyazici?fref=ts

Bu firma ile iletişime geçerseniz direkt satın alabilirsiniz. Sanırım 75 lira civarıydı 1 kg fiyatı. Selamımı söyleyin Ahmet beye elinden gelen indirimi de yapacaktır.

Yok ben kredi kartıyla direkt almak istiyorum dersenizde :

-http://www.rhino3dyazici.com/kaibo-filamentler
    -
    www.filamentbizde.com
    Aradığınız Sayfa Bulunamadı!
    https://www.filamentbizde.com/tr/producer/KAIBO/5

-
    www.gator3d.com
    Sayfa bulunamadı – Gator 3D
    http://www.gator3d.com/category/kaibo-filamentler

Kolay gelsin.

• imparatorlak kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.
  • yusuforhan kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neo59 -- 6 Eylül 2017; 1:21:10 >
  • Teflon tüp extrudere deneme amaçlı soktum şimdi çıkartamıyorum bunu çıkarmnın basit bir yolu var mı?
    edit:
    Buldum böyle çıkıyormuş;
    1:Klipse bastır
    2:Tübü hafif içeri bastır
    3:Çıkarmaya çalış işlem tamam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atmin -- 9 Eylül 2017; 19:25:51 >
  • Arkadaşlar tevo tarantula topladım.Tüm eksen kalibrasyonlarını yaptım fakat extruderin kalibrasyonunu yapacakken şunu fark ettim extruder motoru + Ve - yönde de dönerken hep filamenti dışarı çıkarıyor içeri almıyor bilgisi olan arkadaşlar bu problemin olası sebeplerini söylerse çok sevinirim.
  • Atmin kullanıcısına yanıt
    Durumu açıklayan ufak bir video atabilir misin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusuforhan

Durumu açıklayan ufak bir video atabilir misin ?

Hocam extruderin motoru ters yonde donuyordu.Gelen kabloları n soketinden sokup google buldugum bir resimdeki gibi baglayinca duzeldi.

Filament ilk basta disari cikiyordu iceri girmiyordu.Simdi ilk kubu basiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ilk baski kumpasim olmadigi icin olcemedim ama metre ile fark yok gibi duruyor.

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021

küpü 40 mm lik bas hata varsa kendini daha çok belli edecektir.
  • quote:

küpü 40 mm lik bas hata varsa kendini daha çok belli edecektir.

Hocam dün sıkıntısız baskılar alıyordum bugun işten eve gelince Err:MAXTEMP BED hataı veriyor bunun hakkında bilginiz var mı?

Edit:
    Hocam hot bed kablosunu a14 ten söküp a13 yani hot end yerine bağlayınca bu sefer hot end derecesi 357° oldu ekbilgi belki durumu daha iyi kavrayıp olayı çözmemde yardımcı olursunuz.
    Edit 2: Sabah işe giderken tablada kalan artiklari kazidim o esnada sanirim thermistoru kirdim.100kohm luk thermistor alip degistirmeye calisicam olmadinyeni bed alirim ilk cihaznolunca kaba davrandim sanirim.Yedek thermistor gelmisti onu degistirmeye calisicam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atmin -- 11 Eylül 2017; 23:27:39 >
    Termistor un üstünde ki cam tabakayı kırmışsın o sebepten çok yüksek bir değer okur. Yenisiyle değiştirirsen sorun çözülecektir.

• quote:

Termistor un üstünde ki cam tabakayı kırmışsın o sebepten çok yüksek bir değer okur. Yenisiyle değiştirirsen sorun çözülecektir.

Benim bedin alti komple aleluminyum folyo kapli bunun degisim videosu var mi acaba daha fazla zarar vermeden.

Youtube'a bakabilirsiniz. Kaldırdığınız yalıtımı tekrar sıvı conta ile yapıştırabilirsiniz. 300 dereceye kadar dayananları var 3-5 lira falan.
  • quote:

Youtube'a bakabilirsiniz. Kaldırdığınız yalıtımı tekrar sıvı conta ile yapıştırabilirsiniz. 300 dereceye kadar dayananları var 3-5 lira falan.

Thermistoru hafta sonu degistiricem tabla termistoru pimini cikardim 0 dere bed ile bu baskiyi bastim ama sorun suki aprcayi kaldiramadim😄 cikarmaya calisirken kirildi parca.

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atmin -- 12 Eylül 2017; 20:35:15 >

• 
Sayfa: önceki 238239240241242
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.