Şimdi Ara

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021 (224. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
6.921
Cevap
191
Favori
287.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 222223224225226
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yusuforhan kullanıcısına yanıt
    kendi0 K kullanıcısına yanıt
    Bana verilen bilgi yerli üretim olduğu. Mail yoluyla kendilerine ulaştım ve proje için reçine lazım dedim belirli fiyat karşılığında yardımcı oldular.


    Linkteki reçine indirim de olan.
    http://edukkan.3dortgen.com/formlabs-form-1-resin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SmiteWessonS -- 8 Nisan 2017; 21:31:9 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok sevindim yerli üretiliyor olmasına, hangi dip yazıcılarda çalışıyor ? Projektör - Lazer - LCD ?

    Bir de ne kadara aldınız acaba ?
  • Arkadaşlar ben yazıcımın y ekseni end-stop ını arka tarafa koydum.Baskı bittikten sonra yazıcı öne değilde arkaya doğru gidiyor.Baskı bittikten sonra öne doğru gelmesi için marlinde değiştirilmesi gereken kodları bulamadım.Nasıl yaparım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wnex_ -- 10 Nisan 2017; 9:14:25 >
  • wnex_ W kullanıcısına yanıt
    Çıkan parça aynalanmış şekilde mi çıkıyor ? Motor kablosunu ters çevirip takarsanız motor doğru yöne dönecektir.

    yok ben kablo işiyle uğraşmak istemiyorum dersen marlinden #define INVERT_Y_DIR false kısmını true yap.
  • 3d piyasasında yeni gelişmeler var galiba. Yeni tip yazıcılar yapılmaya başlanmış.

    Bilgi verebilir misiniz? Kaç tür yazıcı var?
    Maliyeti ne oluyor, hangi donanımlar gerekiyor? FDM'le karşılaştırma yapabilir misiniz?
  • sundial kullanıcısına yanıt
    Kaç tür yazıcı var sorusunun ucu gerçekten açık çünkü her baktığımda yeni birşey ler öğreniyorum. Sla, fdm, sls, dlp üst üste keserek katman dizen sistemler var colorjet diye bildiğim efsane bir sistem var gerçekten çok var..

    Maliyeti konusu istediğiniz kalite ye göre değişiyor dlp de. Çünkü dlp projeksiyon kullanıyoruz ve ne kadar çözünürlük, lümen, kontrast İsterseniz fiyat artıyor.
    Mekanik olarak daha az donanıma ihtiyacınız var. Bizim kendi tasarımımız yazıcıda tek motor var z ekseni raylı sistemler pahalı olduğu için özel tasarım bir sistem kullanılarak vidalı mil ile daha uyguna mal edildi. Orta kalitede bir dlp tipi yazıcı 2000 TL civarı tutabilir diyebilirim. Bunun zaten çoğu projeksiyona gidiyor.
    Fdm ye göre daha hızlı bir sistem öncelikle. Asıl olayımız ise küçük baskılara çok ayrıntı yapabilmesi. (Projeksiyon kalitesi önemli burada). Genel kullanım alanı tıbbi ve genelde kuyumculuk şuanlık.

    Geçen gördüğüm bir haberde adidas ve carbon 3d ayakkabı tabanlarını bu sistemle üretmeye başlamış durumda. Carbon 3d videolarını izlerseniz hayran kalacağınıza eminim..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Arkadaşlar 3d printer yapmak istiyorum. Araştırdım ama düzgün ve detaylı kaynak bulamadım. Her yerde bilgiler parça parça. Bildiğiniz türkçe/ingilizce kaynak var mı acaba ?
  • Konu baya bir ilerlemiş ben 3. Yazıcımı bir senedir bitireceğim hala :) şu an resimdeki hali ile evde duruyor aslında pek bir işi kalmadı ama üşengeçlikten dolayı uğraşmıyorum, sanırım yaşlandım prusa ve ulticampy i 1 hafta içinde bitirip baskıları almıştım hâlbuki.
    |3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eCCo -- 12 Nisan 2017; 7:56:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar yazıcımı notebooka bağlayıp kontrol ediyorum şuanda. Tablet alıp direk onunla kontrol etmek baskı almak istiyorum. Repetier server var touch screen destekli ama ücretli. Dokunmaktik ekran destekleyen ücretsiz yazılım var mı bildiğiniz? Android veya windows tablet farketmez hangisine uyumlu bulursam yazılımı ona göre tablet alacağım.
  • Windows bir tablete cura simplfly falan yüklenebilir bence. Birde mouse bağlarsınız tablete kontrol edersiniz diye düşünüyorum. Ama denemedim hiç.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TMC2100 step sürücülerle ilgili bir soru sormuştum ama kimseden cevap gelmedi. Yabancı kaynakları araştırdım orada da bilgiler farklıydı 1'i farklı söylüyor öteki farklı en sonunda rams ve TMC2100 data sheet bakarak gözü kararttım ve denedim sonuç süper. Yazıcılarını sessizleştirmek isteyen arkadaşlar varsa TMC2100 sürücüleri tavsiye ederim eğer motor miline bakmazsanız çalıştığını dahi hissetmiyorsunuz.(Ben sadece X ve Y ekseni için yaptım ama exturder ve Z içinde alacağım)

    Yabancı sitelerde ve türkçe bir kaç kaynaktada TMC nin pinlerinin hepsini takmadan bazılarını iptal edip monte edip kabloyla köprü yaptırıyorlar hiçbirine gerek yok. yapılacak işlem basit 1/256 için RAMPS ta hangi motor kartı yuvasına TMC sürücüsünü takacaksanız o yuvadaki Jumperların hepsini sökün. TMC nin hiçbir pinini iptal etmeden bacaklarını motaj yapın soğutucusunu chip üstüne değil arkasındaki metal üstüne yapıştırın yoksa soğutucu altta kalacak vede jumperlara çarpacak.Çıkarılacak jumperlar sarı kare ile işaretlediklerim.

    |3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021




  • Prusa i3 MK2 aldım beyler aranızda kullann var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba,

    3D Sigma'da geçen yazılımı arduino'ya atıp Full graphic 12864 LCD'yi takınca sadece ama sadece backlight oluşuyor. Çevirme düğmesine basınca buzzer'dan tıklama olduğuna dair ses geliyor. Ama konstrast çevirme tuşuyla oynamama rağmen görüntüde bir değişme yok. Önerilerinize ve yardımlarınıza ihtiyacım var.
    Eğer Marlin yazılım yollarsanız karta yükler ve onları da denerim.

    Teşekkürler,
    Emre
  • arkadaşlar uygun fiyatlı tamamlanamamış veya satılık 3d yazıcı arıyorum tercihen sigma küp yazıcılar
    yer istanbul
  • akustika A kullanıcısına yanıt
    - Kontras potunu çok az çevirerek deneyiniz.döndü dönmeyecek gibi
    - Ekran kablolarınıda bir kontrol ediniz.
    - Marlinden #define REPRAP_DISCOUNT_FULL_GRAPHIC_SMART_CONTROLLER satırı aktif mi bir bak
  • ahmettaskin84 kullanıcısına yanıt
    Ahmet Bey,
    Bunları yapmama rağmen malesef hala aynı sorunla karşı karşıyayım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmettaskin84

    TMC2100 step sürücülerle ilgili bir soru sormuştum ama kimseden cevap gelmedi. Yabancı kaynakları araştırdım orada da bilgiler farklıydı 1'i farklı söylüyor öteki farklı en sonunda rams ve TMC2100 data sheet bakarak gözü kararttım ve denedim sonuç süper. Yazıcılarını sessizleştirmek isteyen arkadaşlar varsa TMC2100 sürücüleri tavsiye ederim eğer motor miline bakmazsanız çalıştığını dahi hissetmiyorsunuz.(Ben sadece X ve Y ekseni için yaptım ama exturder ve Z içinde alacağım)

    Yabancı sitelerde ve türkçe bir kaç kaynaktada TMC nin pinlerinin hepsini takmadan bazılarını iptal edip monte edip kabloyla köprü yaptırıyorlar hiçbirine gerek yok. yapılacak işlem basit 1/256 için RAMPS ta hangi motor kartı yuvasına TMC sürücüsünü takacaksanız o yuvadaki Jumperların hepsini sökün. TMC nin hiçbir pinini iptal etmeden bacaklarını motaj yapın soğutucusunu chip üstüne değil arkasındaki metal üstüne yapıştırın yoksa soğutucu altta kalacak vede jumperlara çarpacak.Çıkarılacak jumperlar sarı kare ile işaretlediklerim.

    |3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021

    TMC 2100 kullanmış bir kişi olarak yukarıda bahsettiğiniz şekilde belirli bir süre kullandım. Ancak sorun şu ki, TMC2100'lerin uzun dönemde kusursuz çalışma ihtimallerini düşük görüyorum. Yabancı forumlarda da kullanan çoğu kişi step atlama veya kesitte kayma gibi sorunlarla karşılaşıyor. Ben de bu sorunlar sebebiyle kullanmaktan vaz geçtim (şu an onun abisi olan TMC2660'ı kullanıyorum, çok daha yüksek akım alabiliyor ama Stepstick formatında yok).




  • DrMaestro D kullanıcısına yanıt
    Düzgün soğutulamadığı için mi sorun yaşanıyor acaba hocam ? Aktif fan ile soğutma da verim almak zor, soğutucu aşağıya takılabildiği için.
  • DrMaestro D kullanıcısına yanıt
    Hocam uzun süreli bir kullanım yapmadım. yanlız step atlama sorunu genellikle sürücülerin aşırı ısınması nedeniyle kaynaklanmakta anlık kendini açıp kapamasından. birde bu TMC2100 lerin spreadCycle ve stealthChop diye içi seçenek var stealthChop 3d için uygun değil demekte zaten üreticileri. ben spreadCycle olarak ayarladım. uzun süreli testlerden sonra yine görüş yazarım. Bir üst versiyonlarını kullanmak tabiki de daha iyi olacaktır. kanaatindeyim. DVR8825 ile birlikte kullanıyorum aynı sürede DVR, TMC ye göre iki kat fazla ısınmakta.

    Test edeceğim eğer sorun yaşarsam sizin gibi daha üst modellerini araştıracağım. bu benim yaptığım ikinci yazıcı bunu biraz daha arge için yapıyorum çeşitli testler için. istediklerimi elde edebilirsem başlı başına kendine özgü bir tasarım ve mekanik ile yeni bir yazıcı yapmayı planlıyorum.
  • akustika A kullanıcısına yanıt
    Eğer yakın çevrenizde ekranınızı test edebileceğiniz 3d yazıcısı olan bir arkadaşınız var ise ekranı test edin. Malum çin malı malzemeler sıkıntılı çıkıyor geçen sene bana gelen ramp kartta z ekseninin motor sürücüsüne giden veri yolları kartın üstünden kazınmıştı hiç yoktu internetten bir ramps resmi bulup veri yollarını kendim atlama kablolar ile yaptım.
  • 
Sayfa: önceki 222223224225226
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.