Şimdi Ara

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021 (226. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.936
Cevap
186
Favori
297.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 224225226227228
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Selam,
    Çok büyük-fazle değillerse yardımcı olabilirim..
  • tecevit kullanıcısına yanıt
    Hocam ilginiz için çok teşekkür ederim, karşılıksız... böyle insanlar kaldımı ya...

(imla)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demirmkn -- 29 Nisan 2017; 13:44:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni Sistem bitti testlere devam....
    PRUSA İ3 DUAL_X2 Otomatik Park Modu....

• serrko kullanıcısına yanıt
    Dün gördüm videonuzu elinize sağlık süper bir çalışma olmuş. Çıktıların fotolarını bekliyorum epey merak ettim

Eğer sizin içinde uygun ise, burada bu çalışmanıza ait bilgileri paylaşabilir misiniz ? Burada sabit kalıyor, google da arandığında bulunuyor en azından.
    Kullandığınız Yazılım ve donanımları merak ettim. BNC3D nin bir yazılımını mı derlediniz yoksa sıfırdan mı bir çalışma yaptınız ?
  • Yaklaşık 3 aylık bir çalışma bu Yusuf Orhan

Dediğin gibi bnc yazılımını derlemek için çok uğraştım fakat kendilerine özgü karta göre yazılımda düzenlemeler yapılmış birçok satır eksik dokunmatik panele göre de 20 satıra yakın değişik var

Bende marilini inceleyip sıfırdan derledim yazılım kısmı beni ziyadesiyle yordu her derleme de minumum 18 hatayı düzenlemek gerekti sonuç bu şekilde...

Kısaca sistemden bahsedersek....

×Marlin firmware rc 6 kullanıyor

×Mainboard mks gen 1.4

×7 tane step motor ekstra harici x ekseni için bir sürücü daha mevcut

× X ekseni çift kayış birbirinden bağımsız olacak şekilde derlerdi

×Çift panel bir adet 12864 klasik 1 adet dokunmatik panel mks tft lcd 28 türkçe derlemesi de kendime ait bir haftalık inceleme sonucu Türkçe çevrildi

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021

Biraz daha ince ayar gerekli tabi....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serrko -- 30 Nisan 2017; 12:47:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba,

Emeğinize sağlık gerçekten güzel bir çalışma olmuş. Bende 3d printer yapma/alma arefesindeyim. Böyle bir sistemin maliyeti ortalama ne oluyor. Birde hazır alıp yapmamı yoksa parça parça kendinizin toparlamasımı daha iyi. Siz prusa i3 den gitmişsiniz. Sigma 3d mi yoksa prusa mı daha kolay ve sorunsuz acaba. Şimdiden tesekkurler

• serrko kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum, çok büyük bir emek var ortada, elinize sağlık
  • Herkese merhaba.Benim yazıcı düzgün bir şekilde baskı veriyordu fakat birden bire akıtmamaya başladı.Hotendi,sürücüyü ve rampsı değiştirdim dilimleyiciyi değiştirdim fakat düzelmedi.İlk başta düzgün yazıyor daha sonra bozuyor.Akıtma problemi var.Acaba sorun ne olabilir
  • ilkercankoc kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen uc tıkanıyor. Nozzle ile hotend arasına filament sızıyorsa tıkama yapabiliyor. Nozzle yıpranmış olabilir. Extruder motorunun ucunda filamenti iten parça deforme olmuş olabilir.
  • Merhaba, Yazıcıda kitlenme sorunu yaşıyorum. Kitlenme, tabla ısınırken oluşuyor. Tabla 24 volt, arada 60 amp. ssr röle var. Genelde ilk ısıtma sırasında yaşıyorum bu kitlenmeyi. Kitlendiği zaman ısıtıcılar kapanıyor ve ekran üzerindeki düğme de bi işe yaramıyor. Kapatıp açınca her şey ok.

Ramps üzerindeki sürücüleri çıkarıp denedim aynı. Pid kontrolünü açtım aynı. Ramps üzerinde 2 adet 40 mm. soğutucu sürekli aktif. Sorun aşağı yukarı bir haftadır musallat olmuş durumda. Fikri olan var mı acaba ?
  • Merhaba ufak bir sorum olacak 3D yazıcımda çift renk baskı almak istiyorum ancak Yazıcım tek renk basıyor programsal olarak ne yapınca diğer renke geçeceği zaman park konumuna geçip beklesin ve diğer rengi takayım devam etsin. Curada Böyle bir ayar varmı (programlama bilgim var eğer yoksa ben yapmaya çalışacağım) anlatabilirmisiniz. Diğer bir hususta bu yazıcının dıt dit sesini nasıl kapatacağım gece çok ses yapıyor. Ses için önleminiz ne oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar60 -- 5 Mayıs 2017; 11:36:24 >
  • mcsultan M kullanıcısına yanıt
    Yardımınız için teşekkür ederim.Elimde dişli olmadığı için deneyemedim.Ama curada 1.55 m gitmesi gereken filament 60 cm gidiyor. Eksüderi manuel ittirdiğimde gitmesi gerekenden fazla gidiyor.Anlayamadım

• honneur H kullanıcısına yanıt

Quasar XY de düşünebilirsiniz. Dilimleyici ayarları dışında başka ayarlarla uğraşmazsınız

Dişliyi bir parça ileri yada geri oynatarak filament ile bağlantılı olan aşınmış kısımdan kurtulabilirsiniz. Kullandığınız hotend 5 cm ise, kısa olan 3 cm ile kullanmayı deneyin, fark edebilir. Bir de filamenti itmesi için dişliye baskı yapan yay çok gergin yada bol olabilir. (direct extrusion kullandığınızı varsayıyorum.)
    Steps sayınız yanlış girilmiştir. Extruder iniz nedir acaba ? Ve sürücünüz nedir ?
  • Esun ABS+ filament kullanıyorum. filament baya azaldı yeni filament alacağım önerebileceğiniz başka filament var mı yoksa esun'a devam edeyim mi?

Yüksek baskılarda yan yüzeylerde pütürlenmeler oluşmakta aynı parçaya ait 2 duvar var yan yana bir tanesi kalemle çizilmiş gibi dümdüz bir diğerinin bir duvarı pütürlü filamentten mi diye düşünüyorum.

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021

• quote:

Orijinalden alıntı: serdar60

Merhaba ufak bir sorum olacak 3D yazıcımda çift renk baskı almak istiyorum ancak Yazıcım tek renk basıyor programsal olarak ne yapınca diğer renke geçeceği zaman park konumuna geçip beklesin ve diğer rengi takayım devam etsin. Curada Böyle bir ayar varmı (programlama bilgim var eğer yoksa ben yapmaya çalışacağım) anlatabilirmisiniz. Diğer bir hususta bu yazıcının dıt dit sesini nasıl kapatacağım gece çok ses yapıyor. Ses için önleminiz ne oldu.

Sorunuma detaylı cevap buldum başka arayan olursa buraya bakabilir

http://www.instructables.com/id/Dual-or-Multi-color-Printing-With-Single-Extruder/

Ama ses sorununu anlamadım

• ahmettaskin84 kullanıcısına yanıt
    Esunu pek önermem. Yerine 7hills yada daha iyisi tr markası ABG öneririm. Abg de 7hills e gore bir kaç derece daha düşük sıcaklıkta baskı alabilirsiniz.
  • Merhaba arkadaşlar.

Her zaman forumu takip edemiyorum ama 3d printer parçaları ve bir çok diğer endüstriye ürün satışı ile hizmetlerime devam ediyorum.

Sosyal paylaşım sitelerinden bana ulaşabilir bilgi ve sipariş için iletişim kurabilirsiniz .

Facebook kocamandukkan

Facebook uzmantorna

İnstagram kocamandukkan

İnstagram uzmantorna

Twitter kocamandukkan

Twitter uzmantorna

Bunlara ek olarak çok yakında faaliyete geçecek olan e-ticaret sitemiz

www.kocamandukkan.com ile de sizlere hizmet vereceğiz.

Ayrıca WhatsApp etkin 05321594238

• Filament için yerli olarak geliştirip ürettiğimiz PowerABS filamenti deneyebilirsiniz arkadaşlar. Denemek isteyen kişiler bana isim adres telefon bilgilerini gönderebilirlerse numune göndermekten memnuniyet duyarım.
  • 
Sayfa: önceki 224225226227228
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.