Şimdi Ara

3d Bluray Disc vs 3d Half SBS mkv kalite farki (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
6
Favori
39.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bado6100

    quote:

    Orijinalden alıntı: sadays

    biraz da tvlerinizi suçlayın mesela lg demo 2012de pop-outlar 64d8000 tvimde cam gibi kız gözlüğü fırlattığında durdurdum under the sea'deki balık kadar net

    usta benim netlikle ilgili bi sıkıntım yok. avatar ile tvimde sorun olmadığını anlayabiliyorum :)

    peki balıkta olduğu gibi gözlüğü de bariz bir şekilde ekranın önünde mi görüyorsun durdurduğun zaman?

    aynen tamam belki balık 4 metredeyse bu 3-3,50 metrede filan balık kadar burnumun dibinde değil ama ileride işte
  • Şu aralar bir vakit bulayım, oturup tek tek Bluray ISO'ları izleyeceğim ve nerede ne görüntü kusuru gördüğümü liste olarak yazacağım. Ya ben çok hassasım ya da 3D filmler %100 kusursuz değil. En kötü ihtimal bayramın ilk günlerinde yapmaya çalışırım ki, siz de deneyip sonuçları yazabilesiniz. Denemeleri de HTPC ve Egreat ile ayrı ayrı yapacağım.

    Ben pop-out yerine derinlik olmasını daha çok seviyorum. Nasıl anlatayım, derinlik olması daha doğal ve gerçekten bir pencereden olayları izliyormuşum hissi veriyor. Pop-out ise anlık olduğu için, sadece bir efekt olduğunu bas bas bağırıyor.
  • Valla ben en son prometheus izledim. Yine oyle beni etkileyen, Oha dedirtecek bir efekte rastlamadim :(
  • ilk kez 3d tv deneyimi yaşadım,daha önce sinemada izlemişliğim yok maalesef zaman bulamamaktan dolayı.
    Edindiğim deneyim vestel 106 3d lcd tv de sondurak5 fılmı(2.19gb mkv formatı,film REAL3D liste icin linkhttp://realorfake3d.com/ ) ve alttakı youtube vıdeodakı (Mp4) goruntu ıle.http://www.youtube.com/watch?v=ZOn8-X7Z9WE
    Anladıgım kadarıyla netlik cok önemli cunkı ondekı goruntuyu cok ıyı goruyorken arkadakı goruntuler sadece gölge ve renk olarak kalıyor buda seyır keyfını bozuyor,ayrıca ondekı net goruntünün netligi gerceklık hıssını daha fazla uyandırıyor.
    Ayrıca ekran boyutu cok onemli.en az 128 ekran tavsıye ederım ama 106 elınzde var ıse tvden fazla uzaklasmayın.
    Alt yazılarda ve arkadaki goruntulerde kayma vardı buda arkadasımın tv'yi zarar gormesın dıye nerdeyse tavana asmasından dolayı,boynumu kaldırıp göz hizasında ayakta durunca kaymalarda bıraz duzelme oldu.
    Pop out etkisi filme görede değisiyor yine tv ye yakın olmak yada büyük ekran tv de göz hizasından seyretmek tam etkiyi veriyor.
    Yotube videosundaki pop out etkisi cok iyiydi,anlık değil sürekli idi.Nerdeyse elimi uzatıp nesnelere dokunacakmış hissi veriyor,filmdeki etki anlıktı ve iyi takip etmiyorsan kaçırıyorsun.
    En yakın zamanda ertelediğim lg106yı kendime almayı düşünüyorum.Bence 3d fılmlerın tadı cok farklı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi os_izmir -- 23 Ekim 2012; 7:52:25 >




  • arkdslar ps3 te, hangi gözlükle izleyeblirim, ? ve nereden temin edeblirim gözlükleri ?, bu konulara biraz yabancıyım da ???
  • Arkadaşlar bahsettiğiniz bluray 2/D& 3/D bluray videolardan 2 tane indirdim.( Boyutları 40 gb kadar) Fakat 3d olan videoyu seçtiğimde half sbs de olduğu gibi 2 ayrı video görüntüsü yok. Tek görüntü var 3 d moda aldığımda hiç bir fark olmuyor. Acaba nerede yanlış yapıyorum?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ceyyus

    arkdslar ps3 te, hangi gözlükle izleyeblirim, ? ve nereden temin edeblirim gözlükleri ?, bu konulara biraz yabancıyım da ???

    sadece ps3 yeterli değil tv ninde desteklemesi lazım,pasif gözlükler teknomarketlerde var tanesi 20tl teknosa da gördüm,4 tanesi 60tl olarakta satılıyor.
    pasif gozlukler tv ayırt etmeden kullanılabılıyor.
    samsung 3d tv aktif gözlük kullanıyor ama fiyatı biraz tuzlu ayrıca yazılardan okudugum kadarıyla aktif gozlugun tv karsısında oturdugun acısada önemli vs. yani pasif gözlük tavsiye ediyorlar,hem gozluk almakta sıkıntı cekmezsın hemde artıları var imiş.

    kaynaktan alıntı

    Önce terimler;



    • Polarize / FPR Gözlük – Polarizasyon 3D – Pasif teknoloji
    • Shutter / SG Gözlük – Alternate Frame Sequencing – Aktif teknoloji

    FPR 3D gözlüklü pasif sistemde, 3D görüntünün üretimini tamamen TV paneli yapıyor, bu nedenle pasif gözlükler kullanılıyor. Diğer yanda, aktif teknolojide SG (Shutter Glass) gözlükler 3D görüntü üretiminde önemli rol oynuyorlar.

    Ağır, pahalı ya da şık
    SG tip gözlükler, iki polarize tabaka arasına likit kristaller konulup bunlara elektrik sinyalleri yollanması ile çalışıyor. Bu yüzden bu gözlüklerde batarya ve elektrik devreleri var, bu da gözlüklerin maliyetlerini arttırıyor.Ayrıca şarj etme zorunluluğu ve ağırlığı da mevcut.

    FPR tip gözlükler ise sadece tek bir polarize tabakaya sahip ve bu nedenle bir güneş gözlüğünden farksız. Normalde güneş gözlükleri gözleri UV ışınlardan koruyan bir tabaka ile kaplıdır ve fiyatları kullanılan materyale ve dizayna göre büyük bir skalada oynar. Güneş gözlüğü olarak da kullanılabilinen FPR tip 3D gözlükler geliştirmek için ünlü global lüks markaların pasif 3D TV üreticileri ile işbirliğine girmeleri çok olası.



    Bir 3D gözlük ile kaç farklı 3D cihaz kullanılabilir? Bir 3D gözlüğü TV ile birlikte farklı 3D cihazlarda kullanmak için gözlüğün cihazlar ile uyumlu olması gerekir. FPR tip gözlüklerin avantajı, pasif sistemde tüm 3D görüntü oluşmasının gözlükle bir ilgisi olmadığı için bir gözlüğü tüm pasif sistemi destekleyen cihazlar kullanabilecek olmanız. SG gözlük kullanan aktif 3D teknolojisinde ise gözlük cihaz ile senkronize çalışması gerektiğinden TV nin modeli ile uyumlu gözlük kullanmak şart, bir gözlüğün bir üst model TV ye uymama şansı var.
    LG’nin 3D FPR cihazları TV ler, projektörler, monitörler ve dizüstü bilgisayarlar tek bir FPR gözlük ile izlenebiliyor. Ayrıca, RealD 3D sinemalardaki filmleri de bu gözlükler ile izleyebilirsiniz.



    Oturmak mı, uzanmak mı?
    SG gözlük kullanan 3D TV leri izlerken, başınızı yavaşça bir tarafa döndürmeye başladığınızda görüntünün gittikçe karardığını ve bir yerden sonra tamamen simsiyah olduğunu görürsünüz.
    FPR tip gözlükler ise dairesel polarize lens kullanıyor ve kafanızı çevirdiğinizde herhangi bir kararma olmadan berrak görüntü alma olanağı sağlıyor. 3D görüntüler sol ve sağ gözler için ayrı ayrı veriliyor, bu sayede uzanarak TV izlendiğinde bile sol göz kendine ait olan görüntüyü, sağ göz de kendine ait olan görüntüyü alıyor.

    Daha az crosstalk, daha az flicker Crosstalk, sol ve sağ göze verilen görüntülerin pozisyonlarının tam olarak oturmaması sonucu üstüste binmesi ve çift olarak algılanması olarak basitçe açıklanabilir. FPR gözlükler, SG gözlükler gibi TV ile senkronize çalışması gerekmiyor bu nedenle bu sorun tamamen ortadan kalkmış durumda.
    http://herteldenbirsey.blogspot.com/2012/02/3d-gozlukler-uzerinden-3d-tv.html




  • Ciddi anlamda ps3 te 3d film güzel izleniyor ama oyunlarda 720p yetmiyor. Bu arada elimde Tron 3d 50 gb disk var elden 25 tl ye bırakırım.
  • yeni cıkan örümcek adam filminin 14,27gb olan ve bitrate değeri 12,6mbps versiyonunu ındırdım ve 3d den hıç keyif almadım.sankı 2d den 3d ye çevrilmiş filimler gibiydi..bu fılmın gerçek 3d olduğunu yazıyor sıteler ama hiç de oyle değil.
    belkide sbs filim olduğundan boyledır dıye düşünüyorum..sbs ındırmemın sebebi turkçe 5+1 ses de cıkmış bu sesi filmin içine atıp öyle ızledim..ıso olarak turkçesi henüz nete düşmediğinden bu yolu ızledim..cıktığında ıso olarakda ındırıp deneyeceğim bakalım 3d ıso da fark ne kadar olacak..
  • DOSTUM
    Filmi orijinal sesi ile izlemeyerek yazık etmişsiniz desem
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thai-Fun

    DOSTUM
    Filmi orijinal sesi ile izlemeyerek yazık etmişsiniz desem

    normal filimlerde kesınlıkle orjınal izlerim ama 3d filimlerde alt yazı gerçek anlamda 3d olmadığından gözler yoruluyor ve 3d efekleri, okurken kaçırıyorsun.bu yuzden 3d filimlerde türkçe olmasını ozelikle arıyorum..
    bu fılımde 3d efek pek olmadığından orjınal izlenirmiş,bunu ızledıkten sonra farkedıyorsun..kolay gelsin.
  • Başlık da yazılan hemen hemen her yazıyı okudum. Ama net olarak bir cevap bulamadım aradığım şeye. Şimdi ben de ps3 var. Tam bir 3d performansı için 3d blurayleri ps3 de izlesem sıkıtı olur mu? Tam performans alamaz mıyım? İllaki 3d bluray playerda mı izlemek lazım tam performans için?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tigger_agc

    Başlık da yazılan hemen hemen her yazıyı okudum. Ama net olarak bir cevap bulamadım aradığım şeye. Şimdi ben de ps3 var. Tam bir 3d performansı için 3d blurayleri ps3 de izlesem sıkıtı olur mu? Tam performans alamaz mıyım? İllaki 3d bluray playerda mı izlemek lazım tam performans için?

    Orjinal filmler izleyeceksen; ps3 ile x marka bir bluray playerdan aynı performansı alırsın. Farkeden birşey yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zilgar

    quote:

    Orijinalden alıntı: tigger_agc

    Başlık da yazılan hemen hemen her yazıyı okudum. Ama net olarak bir cevap bulamadım aradığım şeye. Şimdi ben de ps3 var. Tam bir 3d performansı için 3d blurayleri ps3 de izlesem sıkıtı olur mu? Tam performans alamaz mıyım? İllaki 3d bluray playerda mı izlemek lazım tam performans için?

    Orjinal filmler izleyeceksen; ps3 ile x marka bir bluray playerdan aynı performansı alırsın. Farkeden birşey yok.

    Evet orjinal için sormuştum. Teşekkür ederim cevap için.
  • arkadaşlar 3d iso harddisk'e yükletebileceğimiz yer var mı? Boyutları cok fazla indirmek ölüm!!!
  • beyler 3d filmleri ps3'le izlemek ve bluray oynatıcıyla izlemek ve hatta bluray sürücülü laptopla izlemek arasında bariz bir fark var mı?

    ayrıca 1.4 hdml kablo şart mıdır?
  • Güncel

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaslar bluray cıhazı yada elınızde ps3 olmasına gerek yok ınternetten ındırdınız bluray3d .ıso ları darkmanıa medıa player rahatlıkla acıyor hemde dırek ıso olarak sızlerın onune sunuyor rıp veya ıso ıcerınıyı acıp ıcersınden fılmın sıd dosyasını alıp dvdfab gıbı programlarla rıplemeye grek bıle yok madem kı dırek 3d.ıso fılmer ızleyeceksınız 40gb ve daha yukarsı bence elınızde dark manıa medıa player oılmalı bende var ıcersınde 1 tb hardıskvar hem harıcı olarak hemde fılm ıcın aldım ayrıca tum seslerı acıyor dts den tutun hepsıne kadar ve vıdeo kodek dersnız acmıca format yok flv den flash a kadar hepsını mpeg2 ts den h264 x264 avc bluray ıso ve aklınıza gelen hersey evet rıplenmıs 3 d ve gercek orgınal 3dbluray.ıso arasında cok fark oluyor .ben netten ındırdım ıso ları dırek dark manıa medya playerıme atıp oradan ızlıyorum sıkıntısız alt yazı seceneklerı ses seceneklerı ve herces cıkıyor elınızde darkmanıa player ve 1 3d tv +3 d gozluk olması yeterlı gıdıpte 3d dvdplayerlerden almanıza gerek yok hem aldınız fılme para verenızede gerek yok :))




  • ARKADAŞLAR YENİ KONUYU AÇMAK İÇİN NEREYE TIKLIYORUZ.BULAMADIMDA??
  • kardeş sana soriyim dedim bilen varsa onlarda yazabilir harrypotter7a-b yi yanı (ıkı fılmıde) arşivlik için 3diso mu indirmek lazım yoksa 10gblik 1080p half sbs yetermi bu sorum yenı cıkan jurassicpark 3d içinde geçerli saygılar
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.