Şimdi Ara

3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ] (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
333
Cevap
21
Favori
27.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
199 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba öncelikle sistem toplama ve montaj rehberi isimli konunuzu çok beğendiğimi ve keyif alarak okuduğumu belirtmek isterim ayrıca detaylı inceleme fotoğraflar içinde teşekkür ederim, eğer çok vaktinizi almayacak isem sizinle aynı anakartı (Prime X570 Pro) kullanan birisi olarak ise size sormak istediğim 3 soru vardır, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

    1) Daha önceden hep Intel sistem kullandım, ilk defa AMD sisteme geçiş yaptım bu anakartın bios menüsünde ram timing ayarlarında biraz kafam karıştı, D.O.C.P profilini seçip kullandığımda sistem bazen ilk açılışta, açılıp kapanıyor F1 tuşu ile biosa girmemi istiyor, bende bu sebepten ram timing ve diğer ayarlarını elle yapmak istiyorum ama AMD çipsetinde timing ayarları biraz farklı gibi geldi, bu hususta yardıma ihtiyacım vardır.
    2)Sizin konuda gördüğüm kadarı ile anakartın ledleri kontrol edilebiliyor, bunu hangi yazılım ile yaptınız ? ayrıca Asus Gtx 1070 Strix ekran kartı kullanmaktayım, bu kartın ledlerini GPU Tweak II yazılımında ki (Asus Aura Graphics Card) menüsünden kontrol edebiliyorum fakat anakart için ayrı bir yazılım gerekiyor sanırım.
    3) Sorum ise ilk defa AMD sistem kullandığımdan soruyorum mazur görünüz, Biosta yapmam gereken ekstra bir ayar ve opsiyon varmıdır ?

    Kullanmakta olduğum sistem bileşenleri kısaca şu şekildedir; AMD Ryzen 5 3600 işlemci, Asus Prime X570 Pro Anakart, Gskill Trident Z Neo 16 GB DDR4 3200 Mhz Ram, Asus Gtx 1070 Strix Ekran kartı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mito1172

    işte sorunda o 2 fanlı 12 lik mis gibi noctuam varken neden 360 lık sıvı soğutma almak zorundayım ki sıvı soğutma da her an başa bela olma ihtimali olan bir soğutucu bence
    Hava sogutma sorunsuzlukla sivi sogutma duzenle gonulleri feth edet.
    Sivinin riskleri maliyeti vs icinse diyecegim sudur
    Gulu seven dikenine katlanir..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim sorum ise daha farklı bu anakartın geri ödemesini alan varmı 😁

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eğer ram giriş çıkış yönetimi intel itanium dan beri çok değişmedi ise 4x8 ram 2x16 dan daha mantıklı. Daha yeni işlemcilere bakmak için elde büyüteçle dolaşmak lazım. Düz mantık eğer daha fazla (fiziksel) çekirdek varsa saat darbesi başına daha fazla bit aktarımı yapılır. Aynı şekilde daha fazla paralel bağlanmış ramler ile saat darbesi başına daha fazla bit giriş çıkışı olması gerekir bence. Ama burda işletim sisteminin vs diğer bir sürü dış etken var buna engel olan. Bios kodları dahil. Gerçi ALU bende 2 çekirdekli işlemcilerden sonra koptu ki burda 12 fiziksel çekirdekten bahsediyoruz. Veri yönetimi çok daha farklı şekilde geliştirilmiş olabilir ryzen mimarisinde Bilen biri varsa aydınlatsın bunlarda hala accumulator kullanılıyor mu yoksa biz mi yaşlandık

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Tabi herkesin tecrübesi kendine göre.

    Aşşa yukarı 94 ten yaklaşık 2006 senesine kadar o veya bu şekilde 7/24 çalıştırıdığım makinalar oldu (odan sonra artık nete taşındık sunucu mucu yalan oldu). Tozun toprağın girmediği bir şey görmedim. Bu yüzden o tarafa para kaçırmayı şahsen uygun bulmuyorum. (belki bütçem daha geniş olsa daha farklı düşünürdüm).



    Bu video da çeşitli configürasyonlarda 1 yılda ne olabileceğini gösteriyor. 24 saat sabit sıcaklıkta ve kapalı dolaplarda duran sistemler tabiki bunlardan daha toz topluyor. Ancak onun dışında zor.

    Kasasına, filitresine dünya para vereceğime 100 - 150 tl ye toz süpürgesi işi gani gani görür (ev deki süpürge de iş görüyorda, hadi diyelim siz biraz daha özeniyorsunuz).

    Benim bu zamana kadar gördüğüm en mantıklı çözüm. evin dışından (hatta temeldeki boşluktan) 7/24 ve 365 gün makul (kışın ılık yazın serin) sıcaklıkta taze hava ile beslenen sistemler oldu. Serin hava 5 derece fark ettiriyor.

    Kolay gelsin...




  • @imphetus

    1-D.O.C.P den 3600mhz seçtim direk hocam başka bir ayar bakmadım. Ram bölümünü de hiç bilmiyorum genelde ramleri pek ellemeyi sevmem, aslında biraz da beceremem İşlemci soğutucusu işini çözdükten sonra ama bakacağım oraları kurcalayacağım bir , ozaman bilgi verebilirim. Tahmini 2-3 hafta en az.
    2-Armoury Crate , den hepsini yapabilirsiniz hocam.
    3-Yok hocam aslında bir ayar değiştirmenize gerek yok ama Ryzen işlemcileri daha serin ve daha stabil performansta kullanabilmek için , güç planları mevcut. Bunları araştırırsanız yapabilirsiniz. Onun içinse biosa çok müdahil olmuyorlar , AMD Ryzen Master isimli uygulamadan yapılabiliyor , ama biz eskiden biostan yapardık herşeyi. Soğutucum yeterli olmadığı için şuan o taraklarda çok bezim yok benim.

    Yorumunuz ve konuyu okuduğunuz için teşekkür ederim.

    @general96

    Ben alamadım daha Bizim paraya kuzu kesip çevirmesin bu asuscular

    @kaand12@

    Hocam rami 4x8 kullanmamın sebebi bu ramlerle ilgili akıllardaki soruları gidermeye çalışmak , ama önce benim olaya biraz ısınıp giriş yapmam lazım tabi




  • Yanlız böyle bir cihazda ısılar yükske uzun süre oyun oynanırsa cok daha ısınır özellikle anakart benim anakart 26 dereceyi geçmiyor kasa cm 520

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gülü severimde gülün dikenini sevmem katlanamam da o yüzden dikenini temizleyip severim bende şunu diyeyim hava soğutma candır gerisi heyecan kullanan kullansın, heyecanı seven kısacası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 12 Kasım 2019; 1:26:56 >
  • Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt
    aynen herkesin düşüncesi farklıdır benim yanlış dediğim sana doğru gelir normaldir

    ayrıca filitreye artı fazla para verilmiyor zaten güncel kasalar filitreli geliyor pc süpürgem 8 yıldır mevcuttur ve her kese de tavsiye ederim yeri geldiğinde

    size de kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 12 Kasım 2019; 0:51:20 >
  • Muten Baba kullanıcısına yanıt
    adam güzel anlatıyor da birde biz dilinden anlasak ne diyor
  • Hangisi hocam
  • Muten Baba kullanıcısına yanıt
    ısı hakkında 2 video paylaşmışın ya onu dedim
  • 3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]

    Termal macunu değiştirdikten sonraki full stress testi arkadaşlar. Pek birşey anlayamayanlar için özet :

    * Kullandığım macun bitmiş neredeyse 1 sene önce alınan xigmatek macunu kullandım.
    * Orjinal macuna göre 5-6 derece civarında sıcaklık farklı oluştu.
    * Çekirdeklerin hepsi %100 de ortalama 3920/80 Ghz arasında gidip geliyor.
    * Yaklaşık 20dk lık stress testinde Cpu sıcaklık ortalaması 85-86 derece. Yer yer 82 olup yer yer 90-91 oldu.
    * Fan sesi kafaya takılmaz ise , 3900X güzel bir macun ile kullanılabilir. Tam performans olmasa da %95-96 gibi alınıyor sorunsuz.
    * Anakart max. sıcaklık 40 derece.




  • Muten Baba kullanıcısına yanıt
    ŞU DH yöneticilerini tanıyorsundur diye tahmin ediyorum gözünü seveyim söyle de şu resme tıklayınca siyah ekran gösterme olayını düzeltsinler artık yahu server hataları siteden atmalara alıştık yıllardır da bunu bari düzeltsinler artık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 12 Kasım 2019; 7:34:49 >
  • imphetus kullanıcısına yanıt
    Merhaba Önce bios güncelleyin sonra Jumperdan cmos clear yapın. Ondan sonra bios ayarlarnızı yapın.

    Sürüm 1404

    PRIME X570-PRO BIOS 1404
    1. Update AM4 combo PI 1.0.0.4 patch B

    https://www.asus.com/tr/Motherboards/PRIME-X570-PRO/HelpDesk_BIOS/


    D.o.c.p Memory profilini ayarlayın ve Cpu PBO ve Core performance boost ayarlarını level 4 maximuma getirin soğutucunuz iyi çünkü güle güle iyi günlerde kullanın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 12 Kasım 2019; 3:54:37 >
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Sıvı soğutma candır. Gerisi heyecandır🤣🤣🤣

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CXath1 C kullanıcısına yanıt
    tamam öyle olsun bakalım
  • 3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]



    3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba mesajıma cevap yazdığınız için çok teşekkür ediyorum, Anakartın biosunu en son 1404 sürümüne güncelledim, üst mesajımda bahsettiğim boot sorununu her zaman yaşamıyorum ara sıra nadiren oluyor durum tam olarak, bilgisayar kapalı iken çalıştırdığımda 2-3 defa kendiliğinden açılıp kapanıyor sonra F1 ekranı ile biosa girmemi istiyor ve biosa girip çıktığımda düzeliyor ama bu sorun her zaman olmuyor, örneğin bir haftada 2 defa gibi ram ayarını D.O.C.P seçtikten sonra belirdi, yinede anakart üzerinden jumper cmos clear yapmaya gerek varmıdır ? bir diğer sorum ise bu cmos clear nasıl yapılıyor internette biraz araştırdımda tornavida ile 5 sn dokunun falan yazıyor rica etsem bu bios jumper ile sıfırlamanın tam olarak nasıl yapıldığını yazabilirmisiniz ? teşekkür ediyorum.

    arada bir beliren boot sorununda ki hatanın ekran görüntüsü ektedir.

    3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imphetus -- 12 Kasım 2019; 9:18:40 >




  • imphetus kullanıcısına yanıt
    Sistem sorunu var servise gönderin.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.