Ben merak edip doldurdum yine. :D Şimdilik halen Şubat görünüyor Askerlik Durum Belgesinde... Sonucu paylaşırım Mayıs'a mı sarkacak, Şubat'ta mı kalacak. |
386. Dönem (Şubat 2022 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları (19. sayfa)

-
-
3 gün kala büyük cesaret.
-
Neticede subatta gidecek olanlarin askerlik tercih islemleri alindi ve kapatildi.
Herkesde ayni durum sos konusu, alinan basvurulardan oturu yerlestirme yapilacagin dan, bence yeni tercih isleminde bulunmak dogru olmaz. Zaten surda aciklammasina 2-3 gun kaldi. Bizle alakasi oldugunu dusunmuyorum...
Benim suan 2 yil tecil hakkim var. Yeni lisans dan mezun oldum. O yuzden belki ben yaparsam mayis da gitmek istememen den oturu islem yapilabilir. Ama zaten tecil hakki olmayan biri tercih islemlerini yaptiysa kalan 2-3 gunu beklesin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ya da icimizde askerlik subesine gidecek beyfendiler bizi bilgilendirirse seviniriz
Metalurji Ve Malzeme Mühendisliği GNO:3.30 bende kasımda tecilimi bozdurup başvurumu yaptım yedek subaylık için 03.02 yazmakta askerlik durum belgemde hakkımızda hayırlısı olsun aynı bölümden bir kaç arkadaşı mayıs celbine atmış benide şubata attı bakalım inşallah yedek subay oluruz...
Ben de Ujfaluji bölümünden mezunum.
-
personeltemin.msb.gov.tr
Ana Sayfa - Personel Temin Sistemi Bilgi Sistemihttps://personeltemin.msb.gov.trburaya e-devlet ile giriş yaptıktan sonra askerlik bilgisi bölümü var oradan görürsünüz.
-
Olumsuz hava koşulları sebebiyle teslim tarihinde güncelleme olur mu? Daha önce böyle bir duruma şahit olan var mı
selamlar, bazı arkadaşların dediklerine göre sadece ios sistemi telefonların sokulmasının sorun olduğu androidlerin ise rahatça sokulabildiği söyleniyor doğruluğu nedir bilen varsa aydınlatırsa çok müteşekkir olurum, iyi günler
-
Ne alaka hocam akıllı telefon komple yasak telefonun markasına göre iş yapılmıyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ben de öyle düşünmüştüm, teşekkürler hocam
-
Arkadaşlar 2028e kadar tecilliyim. Sağlık bakanlığında sağlık personeliyim. Önlisans mezunuyum lisanstan sağlık yönetimine tamamlıyorum. Yedek subay olarak gidebilmem için ne yapmam lazım. Malum bu devirde herkes üniversite mezunu herkesi de subay olarak alamayacaklarına göre yedek subay olarak seçilmenin şartları nelerdir? Hangi bölümler avantajlı? İki önlisans sağlık bölümü mezunuyum. AÖF ile sağlık yönetimi bölümüne lisans tamamlıyorum AÖF mezunları yedek subaylığa alınıyor mu? Hemşireliğe tamamlasam ya da ikinci bir işletme ya da kamu yönetimi AÖF bölümü okusam avantaj olur mu? Görevin bitiminde subay olarak kalabiliyor muyuz?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yedek subaylık için gerek ve yeter şart lisans mezunu olmak. Gerisi TSK'nın ihtiyacı ve şansa bağlı.
Diğer taraftan yedek subaylık için bu kadar uğraşa gerek yok. Önlisans mezunlarına da artık yedek astsubaylık şansı tanınıyor. Eskisi gibi lise ve altı mezunlar gibi değerlendirilip 12 ay er olarak yapmıyorlar.
Yedek subaylara göre rütbe düşük ama benzer maaş ve sosyal haklara sahipler.
Geçmişten hatırladığım AÖF mezunlarına çok çıkmıyor.(2015te AÖF işletme mezunu arkadaşım kısa dönem gitmişti, 2 yıllık programlama mezunuydu o da kısa dönem gitmek için AÖF okumuştu.) yine de çıkabilir.
Askerliği 8-9. ayı gibi iç alım emirleri geliyor. 2-3 sene önce yedek subaylarda iç alıma komando nitelikli piyade falan alınıyordu. Yedek astsubaylıkta farklı sınıflara alım var mı bilmiyorum. Askerliği görün ondan sonra kalıp kalmayacağınıza karar veriniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Teşekkür ederim hocam. Peki diyelim yedek subaylık astsubaylık çıkmadı bir daha başvurma şansımız var mı yoksa er olarak gitmek zorunda mıyız?
Yüksek lisansın bir avantajı olmaz mı yedek subayda?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Etzel45 -- 27 Ocak 2022; 9:26:30 >
Yedek subaylıkta avantajlı bölüm yok. Var ama, onlara da çıkmayabiliyor. Besyo, veteriner, hukuk alımları fazla oluyordu eskiden. Ancak 2016 sonrası bir sürü bölümden yedek subaylar alındı. Muhtemelen MSÜ mezun verene kadar. MSB kadro açarsa, o celp dönemi alıyor zaten.
Ben iktisat mezunu olarak yedek subay oldum, benim yerime gelen maliye mezunuydu. Üste gıda mühendisi devrem vardı. İktisat mezunları olarak hukukçulardan daha fazlaydık eğitimde. Arkadaşım dış ticaret mi ne okudu 2 yıl, açık öğretimle 4 yıla tamamladı, o da yedek subay yapmıştı. Yedek subay çıkması şans yani. Tek kriter mezun olunan bölüm, puan falan bakılmıyor.
Kalmak için durum farklı. Bizde sadece karacılardan iç alım yapılıyordu. Ama artık yedek astsubaylara da muvazzaf astsubaylık için sınav falan yapılıyor diye gördüm. İç alım olmasa bile, sene sonu yapılan ve Kpss ve/veya Ales ile falan girilen “dış kaynak alımları” var. Onları takip etmeni öneririm. Tabi yaş sınırları da önemli muvazzaf alımlarda. Yedeklikte yaş çok sorun edilmiyor diye gördüm. Ben 27 yaşımda yedek subaydım, bir devrem benden birkaç yaş büyüktü.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Teşekkür ederim hocam. Şuanda lisans öğrencisiyim bahsettiğiniz subay alımlarını biliyorum ancak başvuramıyorum. Jandarma sağlıkçı astsubay için çağırıldım ama lisans mezunu olup yedek subaylığı denemek istiyorum. Şuanda zaten kamu personeliyim bir devlet hastanesinde ve askerliğe de dışarıdan göründüğü gibi değil bırakırsan mesleğini pişman olursun diyorlar o yüzden askerlik görevimi yaparken uzun dönem rütbeli bir şekilde yapıp ona göre karar vermek istiyorum.
Arkadaşlar pertemde güncellemeler başladı. Hayırlı uğurlu olsun.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X