Şimdi Ara

382. Dönem (Şubat 2021 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.312
Cevap
28
Favori
294.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkwood0

    Tecili bozdurmak durumunda kaldım hocam ben. Şuan 04.21.2021 tarihine kadar tecilli gözüküyor. Sanırım Mayıs ve sonrasına kaldım. O zaman işlemleri yapmadıysan yoklama kaçağı durumuna düşüyorsun. Bana şubeden bugun bu işlemi yapmayıp yoklama kaçağı durumuna düşersen ilk celp döneminde devre kaybı olarak alabilirler dedi. Bekliyoruz bakalım. Mayısta diplomayı getir 2 sene daha tecilleriz dediler ama ben gitmeyi düşünüyorum. Alıştırdım kendimi iyice :D

    Anladım hocam şimdi benim tecil biteli 5 6 gün oluyor şimdi başvursam mayıs ta mı giderim diyorsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şubatın sonuna kadar başvurur iseniz mayıs celbi(mayıs-haziran-temmuz) ile gidersiniz. Gecikir iseniz ağustos celbine kalır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ımnayeon

    şubatın sonuna kadar başvurur iseniz mayıs celbi(mayıs-haziran-temmuz) ile gidersiniz. Gecikir iseniz ağustos celbine kalır.

    Daha erken almazlar demi hocam mayısa göre ayarladım borcu harcı :D kuzenim ağustos gibi başvurdu hala gidecek onların gruba felan almasınlar bide beni.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha erken alınma ihtimalin yok şubat celbi olarak biz yer açıklanmasını bekliyoruz.


    Bu arada arkadaşlar hizmet tercihi yapmasını engelliyormş diğerlerinin acaba güncellemeler falan mı var erkenden açıklanma olur mu dersiniz?

  • BerkanCaliskan kullanıcısına yanıt

    Belirtilen günde açıklanır erken açıklama olmaz ama şu olabilir geçen celpte olduğu gibi hangi döneme düştüğünüzü ya i 1. Grup 2.grup mu yoksa 3 mü olduğunuzu öğrenmeyi askerlik durum belgesinde yazan tarihe göre anlayabiliriz otomotaik olarak yedek subay seçilemeyenler 1. Grupun tarihi yani 28 ocak yazmıyorsa yedek subay çıkmamış demektir bunu da resmi açıklama tarihinden 1 2 gün önce askerlik durum belgesinde düşüyor ordan anlarız ne


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dedim bir ihtimal fakat güncelleme bitti o ihtimal ortadan kalktı neyse zaten az kaldı bekleyeceğiz. Sadece her şeyi son dakikaya bırakmak istemedim

  • Oğuztürkü55 kullanıcısına yanıt

    28 ocak yazsa dahi yedek subaylik veya astsubaylik cikmamis olabiliyor. Ilgili duyurudaki pdf de subat ayinda da askeriyeye er alimi olacagi yaziyordu cunku. Ama 28 ocak yazmiyorsa kesinlikle yedek subaylik veya astsubaylik cikmamis oluyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • korkusuzmaraz kullanıcısına yanıt

    Bende kesin demedim zaten 28 ocak yazısı değişiyorsa 2. Ve 3. Grubun tarihi yazıyorsa kesin çıkmamıştır dedim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oğuztürkü55 -- 11 Ocak 2021; 7:30:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler selamın aleyküm. Ben de Türk Telekom hat var da bunu ilk olarak Turkcell e taşıyıp Turkcell hattımızı askercell yapıp asker bittiğinde tekrardan turkcell e çevirebiliyor muyuz ? Maksat askercell hat parası ödememek , sivil hat götürme gibi bir düşüncem de yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ımnayeon -- 11 Ocak 2021; 12:1:18 >
  • Yedek subay eğitiminde mesleki kuraya tabi hava kuvvetleri eğitim birliğinde eğitim gören asteğmen adaylarının 4 haftalık eğitim süreci 4 videoda hafta hafta anlatılmış, merak edenler için faydalı olacaktır diye düşünüyorum.






  • ımnayeon I kullanıcısına yanıt

    Böyle yapacağına hiç çevirme daha iyi olduğu gibi kalsın askerdeki çoğu kişi normal hat askercell dediğin de askeri hat değil zaten turkcell in tarifesi gibi belirli saatler haricinde arama yapamıyorsun sadece üstüne bir ton para veriyorsun sen bilirsin tabi gerisini (hatlar arası geçiş minumum 3 ay olması gerekiyor)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oğuztürkü55 -- 11 Ocak 2021; 12:46:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu hesabı kuzenimden devir aldım askere gidecek olan benim herkese selamlar arkadaşlar.

    benim sorum şu telefon olayı. kamerasız internete girebilen memnun kaldığınız bir model var mı. kendi telefonumu her ihtimale karşı sokmayayım diyorum ne olur ne olmaz. kamerasız sorun olmuyormuş.

  • beta balığı1 B kullanıcısına yanıt

    Kamerasiz internete giren helede 4.5g 3g falan olan telefon yok galiba. Sadece kamerasiz renkli ekren, el feneri ve radyosu olan telefonlar var. Samsung e1205 e bakabilirsin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • korkusuzmaraz kullanıcısına yanıt

    Nokia E61 Blackberry 8820 falan demişler de en iyisi tuşlu telefon galiba hocam. bunlara para vermek de saçma geldi çok kullanışsız.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: korkusuzmaraz

    Kamerasiz internete giren helede 4.5g 3g falan olan telefon yok galiba. Sadece kamerasiz renkli ekren, el feneri ve radyosu olan telefonlar var. Samsung e1205 e bakabilirsin.

    Kamerasız internete giren telefon var araştır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ımnayeon

    beyler selamın aleyküm. Ben de Türk Telekom hat var da bunu ilk olarak Turkcell e taşıyıp Turkcell hattımızı askercell yapıp asker bittiğinde tekrardan turkcell e çevirebiliyor muyuz ? Maksat askercell hat parası ödememek , sivil hat götürme gibi bir düşüncem de yok.

    Evet yapabilirsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MugdoCkmkts

    Arkadaşlar merhaba. Ben mayıs celbine başvurdum. "Mezuniyetiniz ile ilişkili mesleğiniz" kısmı yoktu ancak başvuru sonrası oluşan formda bu kısım vardı ve karşısında da herhangi bir açıklama yazısı yoktu. Yani sanki "yoktur" demişim gibi.
    Bir de ben işsiz oldugumdan dolayı "Yaptıgınız Meslek" kısmını da yoktur diye işaretledim. Acıklamasında fiilen yaptıgınız meslek yazıyordu cünkü. Bu durumlar yedek subay olarak yapmama engel olur mu?
    Bir de ben elektrik mühendisiyim ancak kendimi yazılım geliştirme/test mühendisligi alanında gelistiriyorum. Yaptıgınız meslek kısmına calısmamama ragmen "Yazılım Gelistirme Muhendisi" yazsam bu ters bir duruma sebep olur mu? Cevaplarsanız cok sevinirim herkesin hakkında hayırlısı olsun.
    Diplomanda ne yazıyorsa onu yazacaksın işsiz filan olman veya başka bir işle uğraşmanın alakası yok.
    elektronik mühendisi yazıyorsa elektronik mühendisi makina mühendisi yazıyorsa makina mühendisi bu kadar basit .

    Mezun olduğun bölüm yani.Önemli olan bu.Askeriye ihtiyaca göte celp celp alır şansına yedek subay olarak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 11 Ocak 2021; 14:29:48 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Telefon konusunda soyle birsey vardi. Eger gideceginiz yer guneydoguda ohal olan, tehlikeli, dag basinda, hakkari sirnak gibi bir yerse telefon serbest oluyordu dagitimdan sonra usta birliginde. O tur yerlerde askerlere caris izni verilmedigi icin mecbur akilli telefonlar serbest birakiliyodu yakin zamanda. Tabi simdi corona var isler biraz karisti sistem nasil isler bilemiyorum. Birde yeni tip askerlik de geldi yedek subayligin yaninda yedek astsubsubaylik da geldi de bu sistemin askeriyedeki telefon kullanimi konusunda bir degisiklik icerdigini zannetmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.