Şimdi Ara

353. Dönem (Kasım 2013) K.D ve Yedek Subay Aday Adayları ( 741 CENGAVER ASKER ) (713. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34.095
Cevap
206
Favori
1.539.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 711712713714715
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler boy 177 kilo 88 askerde sıkıntı olur mu? ya da komandoluğa uygun mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Z-Klavye

quote:

Orijinalden alıntı: 35alper88

Arkadaşlar bugün burada baya konuşuldu ranzalarda üstte mi yatalım altta mı diye;Hacı amca noktayı koymuş;

daha önce yazan dedeleriniz oldu mu bilmem ancak ranzalarda isteğe göre altta-üstte ne yazık ki yatamıyorsunuz. çoktan numara verilmiş oluyor adınıza. şansınıza ne çıkarsa.. en azından kastamonu acemi birliği için böyle söyleyebilirim. usta birliğinde de yatacak yerleriniz hazırdır mutlaka. ben ustalığı jand.karakolunda yaptığım için askerliği, yataklar tek kişilikti. ranza falan yoktu..

bu arada şahsi fikrim tartışmasız üstteki ranzada yatmanızdır. hele bir de kalorifer dibine denk düşerseniz ve altta yatıyor olursanız, yıkanan çorapların ve donların kalorifere yapışacağından emin olabilirsiniz

Anladım kardeş o zaman bizim hiç kafa yormamıza gerek yokmuş tsk bizim için düşünmüş.Ranza seçimiyle ilgili anladığım kadarıyla ciddi bir muamma var biri alt diyor biri üst su an seçecek olsam nereyi seçerdim bilemiyorum.Bizim yerimizi direk versinlerde biz hiç uğraşmayalım kafa yormayalım madem.En azından sonradan pişmanlık duymayız.

• quote:

Orijinalden alıntı: croosware

beyler boy 177 kilo 88 askerde sıkıntı olur mu? ya da komandoluğa uygun mu?

Senin kilo boy orantılı sorun yaşamassın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wdaf -- 14 Ekim 2013; 0:40:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Apollo-07

quote:

Orijinalden alıntı: kerberos18

quote:

Orijinalden alıntı: Apollo-07

salla başı al maaşı devrem senin meslek te bil prog. lığı gözüküyor çalıştın mı bir yerlerde proğramlama üzerine visual basic c gibi proğramlar kullandın mı ?

Meslegim üzerine calismadim devrem henüz daha dogrusu bilgisiyar insani fazlasiyla yoruyor 98 yilindan beri aktif bilgisayar kullanan biriyim akabinde meslek lisesi hazirlik + 3 yil sonrasi üniversite bir hayli yordu hala vazgecemiyoruz tepesindeyiz su pc' nin ama meslek olarak yapilcak bir is degil kimi zaman ögretmen,mühendis arkadaslar falan derslerimiz konusunda cok sohbetlerimiz olmustu bizim bölümün hakki burasi degil emin olabilirsin.Onun gibi cok fazla program sayabilirim ama degerinde hak görmedigi zaman meslegini yaparken istegin kaciyor ne yazikki birde insan sevdigi meslegi yapmali sevmeyince bilsende yapasin gelmiyor

aynen devrem haklısın yazdığında. Bende elektrik elektronikle ilgileniyorum baya basic ile c de arayüz oluşturmayı calısacaktım askerlik gelince girmeyeyim o konulara dedım. meslekler dahilinde olsun olmasın devrelerimizle oturup projeler hakkında konusmak hatta gerçekleştirmek isterim. Bir kaç defa teknokentte proje oluşturmuşluğumuz var çok zevkli işler belki askerde imkanlar kısıtlı olabilir ama bilgi paylaşımına engel olacağını sanmıyorum :)

Ayni yere cikarsak hatirlat bana devrem elimde bununla ilgili kaynak kitaplarim var(inanirmisin pascal bile duruyor m.ö )yeniler pek zorlugunu görmediler derslerin ama olan bize oldu, aslinda askerde pc'den uzak durmak icin yazici bile olmak istemiyorum ama yardimci olabilecigim konularsa nedemek elimden geleni yaparim özellikle yedek subay cikarsak pc kullanimi serbest olur programlama biraz anlatimdan ziyade pratik uygulamayla olacak is sende biliyorsundur zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerberos18 -- 14 Ekim 2013; 0:42:16 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cancell61

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan83

Ama 180 cm sınır 109 kg yapabilirler mi?

Devrem 1.80 boy icin 109 kg askerlik yapmaya teskil etmiyor maximum 102 olaya kadar düsmen gerekir karar maddesine A33F1(kilo fazlaligi) komando olmaz raporu verilir ve askerligini yaparsin aksi takdirde 109 kiloyla saglik kontrolünden gecemez kilo vermen icin süre taninir bu süre zarfinda tekrar muayene girersin kilo verdiysen askere alinirsin yine istenilen kiloya sahip olamazsan olana kadar maximum 5 yil icinde cürük raporu verilir diye biliyorum

devrem 187 boy 113 oldum kılo da bı sıkıntı yaratırmı bana ??

devrem 114 max. kg senin icin buna dikkat et bir kac kg daha zayiflamaya gayret göster suan icin sikinti yok

devrem kurban gelıyo nasıl edeyım dusun nasıl zayıflayayım :):) zor olacak ama yapacağız artık

• quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar bugün burada baya konuşuldu ranzalarda üstte mi yatalım altta mı diye;Hacı amca noktayı koymuş;

daha önce yazan dedeleriniz oldu mu bilmem ancak ranzalarda isteğe göre altta-üstte ne yazık ki yatamıyorsunuz. çoktan numara verilmiş oluyor adınıza. şansınıza ne çıkarsa.. en azından kastamonu acemi birliği için böyle söyleyebilirim. usta birliğinde de yatacak yerleriniz hazırdır mutlaka. ben ustalığı jand.karakolunda yaptığım için askerliği, yataklar tek kişilikti. ranza falan yoktu..

bu arada şahsi fikrim tartışmasız üstteki ranzada yatmanızdır. hele bir de kalorifer dibine denk düşerseniz ve altta yatıyor olursanız, yıkanan çorapların ve donların kalorifere yapışacağından emin olabilirsiniz

Anladım kardeş o zaman bizim hiç kafa yormamıza gerek yokmuş tsk bizim için düşünmüş.Ranza seçimiyle ilgili anladığım kadarıyla ciddi bir muamma var biri alt diyor biri üst su an seçecek olsam nereyi seçerdim bilemiyorum.Bizim yerimizi direk versinlerde biz hiç uğraşmayalım kafa yormayalım madem.En azından sonradan pişmanlık duymayız.

neyse halim, çıksın falim modunda gidin.. bitmez gibi gelse de bitiyor bir şekilde :) bu arada ksk 'lı bir çok devrem vardı koğuşta.. ben gözgöz derdim, onlar ksk.. gülerdik, eğlenirdik.. darısı senin başına

ayrıca genel bir hatırlatma daha yapayım, tırnak makası almayı unutmayın ! bir de yanınızda bozuk para götürün. çay, kahve makinaları için lazım olacak.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Devrem 1.80 boy icin 109 kg askerlik yapmaya teskil etmiyor maximum 102 olaya kadar düsmen gerekir karar maddesine A33F1(kilo fazlaligi) komando olmaz raporu verilir ve askerligini yaparsin aksi takdirde 109 kiloyla saglik kontrolünden gecemez kilo vermen icin süre taninir bu süre zarfinda tekrar muayene girersin kilo verdiysen askere alinirsin yine istenilen kiloya sahip olamazsan olana kadar maximum 5 yil icinde cürük raporu verilir diye biliyorum

devrem 114 max. kg senin icin buna dikkat et bir kac kg daha zayiflamaya gayret göster suan icin sikinti yok

devrem kurban gelıyo nasıl edeyım dusun nasıl zayıflayayım :):) zor olacak ama yapacağız artık

Valla ben et yemediğim için kurban bayramında pek sorun yaşamam :))

• Arkadaşlar geçmiş celplerde (ağustos v.s.) Harita Mühendisleri genel olarak kısa dönem/uzun dönem/meslek kurası v.s. ne olarak gitmişler. Yer ölçmeci vs. gitme olasılığımız nedir? Bide ben 178 boy, 95 kiloyum. (Yani kilo fazlası ama askerliğe elverişli diye) Bu durum yedek subaylığa engel midir? Tercihim: UD bu arada
  • quote:

Orijinalden alıntı: wdaf

quote:

Kilo fazlaligi var devrem
  • kerberos18 kullanıcısına yanıt
    fortran ı bilirsin onu anlatıyorlardı bızede sonra c ye gectıler :D .eyvallah devrem sağol.. yedek subaylık çıkarsa (inşallah hayırlısıyla çıkar :) ) izmir istanbul kocaeli gibi yerler , kurslara yazılmayıda düşünüyorum dil kursu meslek kursları vs. çok iyi olur benim için he yok kısa çıkarsa çokta güzel patates havuç soyarım
  • quote:

Kilo/ boy durumun A33F1 ( KİLO FAZLALIĞI ) olarak geçiyor.Yani Askerliğe elverişli komando olamaz ibaresi olarak geçer.Benim boy 180cm kilo 84 kg 6-7 kilo fazlam var aynı ibare bendede yazılmıştı muayenede.Komando istediğimde evetdi bakalım çıkıcak mı çok merak ediyorum.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

neyse halim, çıksın falim modunda gidin.. bitmez gibi gelse de bitiyor bir şekilde :) bu arada ksk 'lı bir çok devrem vardı koğuşta.. ben gözgöz derdim, onlar ksk.. gülerdik, eğlenirdik.. darısı senin başına

ayrıca genel bir hatırlatma daha yapayım, tırnak makası almayı unutmayın ! bir de yanınızda bozuk para götürün. çay, kahve makinaları için lazım olacak.

Eyvallah teşekkur ederim Allah bizleri de iyi insanlarla karşılaştırsın

• Devrelerim hayırlı geceler. Aralığa kalmaktan korkuyorum kasımda gitmek istiyorum. Onun kıstası nedir neye göre kasım aralık dağılacak ?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Devrem kurbanda etleri fakir fukaraya dagitacan senin hakkinada baskalari yesin hem sevap islersin hemde diyet yapmis olursun :=)

• kopyakalpler K kullanıcısına yanıt
    Onun formülü daha bulunmadı sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: kopyakalpler

Devrelerim hayırlı geceler. Aralığa kalmaktan korkuyorum kasımda gitmek istiyorum. Onun kıstası nedir neye göre kasım aralık dağılacak ?

Tsk nın bilgisayarı nasıl atarsa o şekil oluyor tamamen şansına kalmış
  • nie kılo aldım ya has gusel 106 ya fitlemiştim kendımı bos oturmaktan yıne kılo aldık ya
  • necoo90 kullanıcısına yanıt
    evet şimdi araştırdım 104-105 kadar yolu var askerliğe elveriş için ama komando olmam için 75 e düşmem gerekiyor. neyse sağlık olsun zaten komandoluğa hayır demiştim :) sadece merakımdan sordum
  • muhabbetiniz bol olsun beyler
    bi selam verip kaçayım dedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: wdaf

quote:

sen asla komando olamazsın dostum.
  • 
Sayfa: önceki 711712713714715
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.