Devreler kısa dönem komando çıkma durumu söz konusu mu mesela kısa dönem eğirdir,eğridir, foça kırkağaç vs çıkabilir mi?
quote:
Orijinalden alıntı: Or_By
atarsa 11 mi diyeceğiz
Atarsa 11 devrem
mastervadaaaM
kullanıcısına yanıt
hocam senden önce baya bir 10 ekim 11 ekim açıklandı öğrendik kısa uzun muhabbeti oldu :) sende pat diye yazınca ihale sana kaldı
hehe forumun adeletine :D
35alper88
kullanıcısına yanıt
devrem, zaman konusunda asker saati casio'dan daha güvenilirsin. Aynı yere çıkarsak saat almayacağım şafağı sana soracağım
quote:
Orijinalden alıntı: 35alper88
quote:
Orijinalden alıntı: Or_By
atarsa 11 mi diyeceğiz
Atarsa 11 devrem
devrem bu cevabın senden gelmesi daha bir anlamlı oldu
quote:
Orijinalden alıntı: Apollo-07
quote:
Orijinalden alıntı: kerberos18
quote:
benimde 188cm 93 kilo. askerlik şubesinde ki görevli memur kağıda kilo fazlalığı var dedi yan tarafta çalışan bayan kağıdı gördü ne fazlalığı ya filinta gibi çocuk dedi düzelttirdi :D :D
Bu islemleri subedeki memurlarin degistirme yetkisi yok aile hekimin imza ve kasesi var orda ,resmi evrakta sahtecilik sucuna girecegini bilmiyorlar mi dicem ama olmicak:=))
devrem hani kağıda boy-kilo oranı belirten a33... gibi birşeyler yazıyorya onu değiştirdiler kilo fazlalığı değilde normal yaptılar.
Normalde yasak iste devrem,isi ciddiye almadiklari burdan belli
00.01 şafak atttı :D
quote:
Orijinalden alıntı: wdaf
quote:
Orijinalden alıntı: onurbsn
quote:
Orijinalden alıntı: iskocya
Sonuçlar 3 gün önce açıklandı ve siz uyuyorsunuz
he he açıklandı allam yaa ne içiyosanız biz forumdakilere de yollayın :))
Arkadaşlar harbi nasıl bir şey kullanıyorsunuz söyleyinde bizde yararlanalım :)
Önceki mesajlarıma baksanız diğer arkadaşa atıfta bulunduğumu anlayabilirdiniz
quote:
Orijinalden alıntı: filolog35
devrem, zaman konusunda asker saati casio'dan daha güvenilirsin. Aynı yere çıkarsak saat almayacağım şafağı sana soracağım
Eyvallah kardeşim her zaman yardımcınızım hiç merak etmeyin
quote:
Orijinalden alıntı: mastervadaaa
00.01 şafak atttı :D
bir gün daha yaklaştık
kerberos18
kullanıcısına yanıt
salla başı al maaşı devrem senin meslek te bil prog. lığı gözüküyor çalıştın mı bir yerlerde proğramlama üzerine visual basic c gibi proğramlar kullandın mı ?
quote:
Orijinalden alıntı: oguzhan83
Ama 180 cm sınır 109 kg yapabilirler mi?
Devrem 1.80 boy icin 109 kg askerlik yapmaya teskil etmiyor maximum 102 olaya kadar düsmen gerekir karar maddesine A33F1(kilo fazlaligi) komando olmaz raporu verilir ve askerligini yaparsin aksi takdirde 109 kiloyla saglik kontrolünden gecemez kilo vermen icin süre taninir bu süre zarfinda tekrar muayene girersin kilo verdiysen askere alinirsin yine istenilen kiloya sahip olamazsan olana kadar maximum 5 yil icinde cürük raporu verilir diye biliyorum
quote:
salla başı al maaşı devrem senin meslek te bil prog. lığı gözüküyor çalıştın mı bir yerlerde proğramlama üzerine visual basic c gibi proğramlar kullandın mı ?
Meslegim üzerine calismadim devrem henüz daha dogrusu bilgisiyar insani fazlasiyla yoruyor 98 yilindan beri aktif bilgisayar kullanan biriyim akabinde meslek lisesi hazirlik + 3 yil sonrasi üniversite bir hayli yordu hala vazgecemiyoruz tepesindeyiz su pc' nin ama meslek olarak yapilcak bir is degil kimi zaman ögretmen,mühendis arkadaslar falan derslerimiz konusunda cok sohbetlerimiz olmustu bizim bölümün hakki burasi degil emin olabilirsin.Onun gibi cok fazla program sayabilirim ama degerinde hak görmedigi zaman meslegini yaparken istegin kaciyor ne yazikki birde insan sevdigi meslegi yapmali sevmeyince bilsende yapasin gelmiyor
quote:
quote:
Devrem 1.80 boy icin 109 kg askerlik yapmaya teskil etmiyor maximum 102 olaya kadar düsmen gerekir karar maddesine A33F1(kilo fazlaligi) komando olmaz raporu verilir ve askerligini yaparsin aksi takdirde 109 kiloyla saglik kontrolünden gecemez kilo vermen icin süre taninir bu süre zarfinda tekrar muayene girersin kilo verdiysen askere alinirsin yine istenilen kiloya sahip olamazsan olana kadar maximum 5 yil icinde cürük raporu verilir diye biliyorum
devrem 187 boy 113 oldum kılo da bı sıkıntı yaratırmı bana ??
slm devreler boy kilo ile ilgili şöyle bi şey buldum sanırım çok sıkıntı olmuyor kilo olayı
zira bende 174 boy 100 kilo aile hekimi elverişli yazdı bu hesapla 101 sınır :)) bakalım aç tartılmak lazım kurtulmak için lavaboyada girmek lazım :) zira 103 100 arası gidip geliyo kilo
Bulunan sayı (104 kg) olmanız gereken maksimum kiloyu gösteriyor. Bunun üzerindeki kilolarda dahiliyecinin görmesi için hastaneye sevk ediliyor ve genel sağlık kontrolü ile birlikte bazen efor testi de yapılarak sağlık kuruluna aktarılıyor. Kurul 1 yıl sonraya erteler. Bir yıl sonra bir daha aynı kontrolü yapar ve bir yıl daha erteler. 3. kontrolde eğer kilo/boy oranı yine öngörülenin üzerindeyse, muafiyet kesinleşir...
quote:
quote:
Meslegim üzerine calismadim devrem henüz daha dogrusu bilgisiyar insani fazlasiyla yoruyor 98 yilindan beri aktif bilgisayar kullanan biriyim akabinde meslek lisesi hazirlik + 3 yil sonrasi üniversite bir hayli yordu hala vazgecemiyoruz tepesindeyiz su pc' nin ama meslek olarak yapilcak bir is degil kimi zaman ögretmen,mühendis arkadaslar falan derslerimiz konusunda cok sohbetlerimiz olmustu bizim bölümün hakki burasi degil emin olabilirsin.Onun gibi cok fazla program sayabilirim ama degerinde hak görmedigi zaman meslegini yaparken istegin kaciyor ne yazikki birde insan sevdigi meslegi yapmali sevmeyince bilsende yapasin gelmiyor
aynen devrem haklısın yazdığında. Bende elektrik elektronikle ilgileniyorum baya basic ile c de arayüz oluşturmayı calısacaktım askerlik gelince girmeyeyim o konulara dedım. meslekler dahilinde olsun olmasın devrelerimizle oturup projeler hakkında konusmak hatta gerçekleştirmek isterim. Bir kaç defa teknokentte proje oluşturmuşluğumuz var çok zevkli işler belki askerde imkanlar kısıtlı olabilir ama bilgi paylaşımına engel olacağını sanmıyorum :)
quote:
Orijinalden alıntı: 35alper88
Arkadaşlar bugün burada baya konuşuldu ranzalarda üstte mi yatalım altta mı diye;Hacı amca noktayı koymuş;
daha önce yazan dedeleriniz oldu mu bilmem ancak ranzalarda isteğe göre altta-üstte ne yazık ki yatamıyorsunuz. çoktan numara verilmiş oluyor adınıza. şansınıza ne çıkarsa.. en azından kastamonu acemi birliği için böyle söyleyebilirim. usta birliğinde de yatacak yerleriniz hazırdır mutlaka. ben ustalığı jand.karakolunda yaptığım için askerliği, yataklar tek kişilikti. ranza falan yoktu..
bu arada şahsi fikrim tartışmasız üstteki ranzada yatmanızdır. hele bir de kalorifer dibine denk düşerseniz ve altta yatıyor olursanız, yıkanan çorapların ve donların kalorifere yapışacağından emin olabilirsiniz
quote:
Orijinalden alıntı: cancell61
quote:
quote:
devrem 187 boy 113 oldum kılo da bı sıkıntı yaratırmı bana ??
devrem 114 max. kg senin icin buna dikkat et bir kac kg daha zayiflamaya gayret göster suan icin sikinti yok
Arkadaşlar geçmiş celplerde (ağustos v.s.) Harita Mühendisleri genel olarak kısa dönem/uzun dönem/meslek kurası v.s. ne olarak gitmişler. Yer ölçmeci vs. gitme olasılığımız nedir? Bide ben 178 boy, 95 kiloyum. (Yani kilo fazlası ama askerliğe elverişli diye) Bu durum yedek subaylığa engel midir? Tercihim: UD bu arada