Şimdi Ara

353. Dönem (Kasım 2013) K.D ve Yedek Subay Aday Adayları ( 741 CENGAVER ASKER ) (360. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
34.095
Cevap
206
Favori
1.539.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 358359360361362
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    HHaha yakarim birmez senin askerligin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mizrakk -- 21 Eylül 2013; 21:12:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yanımızda götürceğimiz corap siyah olmak zorunda galiba yanlışmı biliyom acaba bide kışa denk gelcegimiz için kalın almak lazım inş cok soğuk yere düşmem malumunuz İzmirliyim de
  • metocan87 kullanıcısına yanıt
    Ben de karşıyakalıyım . Soğuğa alışkın değil bünyemiz. Bi geçse günler de hemen gitsek çok sıkıldım
  • Benim planım şu şekilde, Ufak il yardım çantaları oluyor ya arabalar için onlardan alacağım birtane bulursam, ona tıraş malzemeleri, tırnak makası gibi kişisel kullanım eşyalarımı koyarım bot kilidi vs. dolapta tek tek kalabalık gözükmesin ufak kutu köşeye bir yere sıkıştırırım. Daha sonra o kutunun ve orada sivil kıyafetlerimin içine sığabileceği ayrıca iç çamaşırı çorap gibi şeyleri de götürebileceğim ufak bavul alacağım sert plastik ve asma kilit takılabilen. Sanırım sivil kıyafetleri bavulumuza koyup askeriyeye teslim edeceğiz. O bavuludu içini kontrol işlemleri bittikten sonra kitler teslim ederim. Tabi gitmedik daha prosedür nedir bilmiyoruz. Bunun dışında çoğu şeyi TSK veriyormuş zaten yük etmeye gerek yok diye düşünüyorum.
  • Devrelerim benim derdim bambaşka sağ dizimde menüsküs mü dersin bağ kopması mı dersin uzun süre ayakta kalınca olan ağrı mı dersin ne ararsan var:)) Sevk işlemleri sırasında da sağlık raporu almadım elimde Mr sonuçları var bunu acemide direk gösterecem bakalım sonumuz ne olur.96 gün Şırnak-Silopi'de 12-24 mantığıyla sınır kapısında çalışmış bir insana askerlik fazla zor olmasa gerek gene de yaşayıp göreceğiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpella84

Ulan o DAĞ filmindeki gibi bir uzun dönem denk gelirse askerlik zulüm olur

sıkıyosa gelsinler çuvallar , bunlardan biri çıkarsa karşımıza birini iyi temizleyecen sonra rahat ederiz
  • Buraya bir arkadaş yazı yazmıştı elektronik mühendisi arkadaşının askerlik deneyimini ama nedense silmiş. Sebeb ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Murat_Kasım_Celbi

quote:

Orijinalden alıntı: recctum

konunun anlam ve önemine binaen

izlememiş olanlar mutlaka izlemeli.

http://www.htpromosyon.com/kampanya/nefes-dvd/

353. Dönem (Kasım 2013) K.D ve Yedek Subay Aday Adayları ( 741 CENGAVER ASKER )

Devrem şimdi sen NEFES'i izleyin deyince aklıma geldi. DAĞ filmini izlemeyen aslında çok şey kaçırmış demektir çünkü ne tekrarı oldu, ne de DVD'si çıktı.

Dağ filminde bir kısa dönem ve bir uzun dönem askerin anlaşmazlıkları ve zorluktan doğan kardeşlik bağları anlatılıyor. Hiç yoktan fragmanlarını izleyin derim.

Yarın yani bugün oldu artık , HaberTurk gazetesi DVD sini veriyor Nefes filminin

DVD si çıkalı çok oldu ayrıca

TIKLA 2009 da satışa çıkmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 22 Eylül 2013; 1:20:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: muzo-02

bence tuvaleti temizletemezler çünkü bizde duyduğum kadarıyla "pis iş" grubuna giren wc temizleme vs o işleri yaptıramıyorlar. onu genelde uzun dönemlere yaptırıyorlarmış. hımm vatan millet aşkına iyi çim biçer, iyi çay servisi yaparız ne yapak. o kadar maliyet muhasebesini, hukuki bilgileri, iktisatı bizden öğrenecek değiller ya :)

fragmanda da diyor ya seve seve temizlersin yada sevmeye sevmeye. askerde işin pisi olmaz, senin bir diğerinden farkın olmaz. bence teslim olunca direk söyle tuvalet temizlemem pis iş de. sana 5 ay 5 gün tuvaleti yalatırlar eğer sana yaptımasınlar o boku ben yerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperen067

quote:

sıkıyosa gelsinler çuvallar , bunlardan biri çıkarsa karşımıza birini iyi temizleyecen sonra rahat ederiz

sen neyin kafasındasın dostum ya adamlar 15 ay askerlik yapıyor. üniversite okudum diye ne bu tripler. senin gibiler yüzünde poşet derler sevmezler kısa dönemleri. bu ne düşmanlık bu ne hırs üstün olma çabası. sen prda askeriyenin malısın oda öyle herkes eşit ve düşman değilsin silah arkadaşısın düşmana karşı. sanki okudunuzda hepiniz bana dünyayı kurtardınız. bende okudum arkadaş hemde boru değil 6.5 yıl. bide ben şuralıyım sıcak yer çıksın diyenler ben tuvalet temizlemem diyeneler, bana rahat çıksın diyenlere öyle bir sövüyorum ki. ne zaman bu siteye girsem deli oluyorum.

• Arkadaslar bana aralik cikma ihtimali nedir.yarisi kasimda yarisi aralikta mi gidecek.Yok mu bilennnnn alüü.aralikta gidecek olanlar başvuranlarin yüzde kacı. Ha BUARADA söylim matematikci değilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahsusa -- 22 Eylül 2013; 4:02:13 >
  • Evde kendi kendine Tuğba Ekincinin - O şimdi asker ini söyleyen bir ben miyim?
  • Zorunlu askerlik zor geliyor ama aslında askeri eğitimden çok hayat eğitimi bir nevi. Hayatta karşılacak her türlü saçmalık ve salak insanlarla (herkes değil tabi) mücadele etmeyi, sabretmeyi öğreneceğiz :)

Çevremden duyduğum ve gördüğüm hatta babamın yedek subay amcamın ise kısa dönem er yapıp başlarına gelenlerini anlattıklarını topladığımda ortaya çıkan sonuç, herzaman olduğu gibi arkadaşını seçeceksin, herkesle konuşmayacan , çok paylaşımcı olmayacan, kendini ezdirmeyeceksin (diklenmek anlamında değil tabi) , tizisen belli etmeyeceksin, zayıf noktalarını göstermeyeceksin inadına üstüne gelirler, poşet mi dediler gülüp geçecek kendinle dalga geçmeyi öğreneceksin sinirlenmezsen karşındakinin sizi sinirlendirmesinden zevk almasını engellemiş olursunuz.

Tabi Allah umarım hepimizi komutanların ve arkadaşlarımızın insaniyetli ve aklı başında olduğu bir birliğe düşmemizi nasib eder.

• Bursalı arkadaşlar Asker Malzemesi satan yerleri söyleyebilir mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: iskendergur

quote:

quote:

sen neyin kafasındasın dostum ya adamlar 15 ay askerlik yapıyor. üniversite okudum diye ne bu tripler. senin gibiler yüzünde poşet derler sevmezler kısa dönemleri. bu ne düşmanlık bu ne hırs üstün olma çabası. sen prda askeriyenin malısın oda öyle herkes eşit ve düşman değilsin silah arkadaşısın düşmana karşı. sanki okudunuzda hepiniz bana dünyayı kurtardınız. bende okudum arkadaş hemde boru değil 6.5 yıl. bide ben şuralıyım sıcak yer çıksın diyenler ben tuvalet temizlemem diyeneler, bana rahat çıksın diyenlere öyle bir sövüyorum ki. ne zaman bu siteye girsem deli oluyorum.

Arkadas esas sen neyin tribine girdin..adam belli ki fragmani izleyip bi gazla yazmis..gidip askerde uzun donem avlayacak degil tabi durduk yerde...ikincisi insanlar iki yuzluluj yapmiyorsa..samimi olarak ne istedigini yaziyosa suc mu? Adam sicak ve rahat yer istiyo arkadas..sen gavuru gozunden kiliclamak istiyosan ona da saygimiz sonsuz..velhasili bu foruma girince sinir oluyorsan bence cozumu basit...

• quote:

Orijinalden alıntı: cagatayhan1905

quote:

quote:

quote:

Arkadas esas sen neyin tribine girdin..adam belli ki fragmani izleyip bi gazla yazmis..gidip askerde uzun donem avlayacak degil tabi durduk yerde...ikincisi insanlar iki yuzluluj yapmiyorsa..samimi olarak ne istedigini yaziyosa suc mu? Adam sicak ve rahat yer istiyo arkadas..sen gavuru gozunden kiliclamak istiyosan ona da saygimiz sonsuz..velhasili bu foruma girince sinir oluyorsan bence cozumu basit...

Sakin olalım arkadaşlar.

• Arkadaşlar bu çarşı izni işi nasıl oluyor. Acemi/usta hangi gün kaç saat çıkabiliyorurz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Büyük İskender

quote:

Orijinalden alıntı: cagatayhan1905

quote:

quote:

quote:

Sakin olalım arkadaşlar.

arkadaş bu rahatlık ne böyle ya valla şaşkınım. adam bide yazmış wc temizlemem o pis iş diye. sanki sen bana sadrazamın sol baldırısın. bunları görüpte kızmamak. suriye sınırında hakkaride 12 ay askerlik yapan canım kardeşlerimizin yanında böyle dileklerde bulunmak böylesine sözler söylemek doğru mu??

• quote:

Orijinalden alıntı: Kulspruta

Arkadaşlar bu çarşı izni işi nasıl oluyor. Acemi/usta hangi gün kaç saat çıkabiliyorurz ?

Çoğu yerde acemide çarşi yok. Ustada hafta bir veya iki. Bazen iki haftada bir. Vukuat durumu, komutan insiyatifi vs.

Aksam 5 oldu mu istikamet bölük genelde.

• 
Sayfa: önceki 358359360361362
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.