Şimdi Ara

353. Dönem (Kasım 2013) K.D ve Yedek Subay Aday Adayları ( 741 CENGAVER ASKER ) (346. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34.095
Cevap
206
Favori
1.539.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 344345346347348
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: EmreFB1907

quote:

Orijinalden alıntı: Or_By

quote:

Arkadaşlar bu kasım yada aralık grubu neye göre çıkıyor , hala bilen yada birşey duyan olmadımı ?

bilgisayar kurası. tüm gidecekler listeleniyor sonra bilgisayar kura çeker gibi isimleri atama yapıyor.

Hocam bu işte sırf torpil geçiyor , o bilgisayar atıyor işi tamamen yalan .

Benim bir arkadaşım var . Bursada mermer fabrikaları var, dürüst düzgün bir çocuk . Şimdi abiside bu dönemde bizimle gelecek .

Amcasının oğlu torpil yaptırmış 2 sene önce , İstanbul Gata çıktı orada resmen gezdi yattı . Askeriyeye zaten yüklü meblağlarla bağış yapıyolar .

Ama bu arkadaşım torpil yaptırmıyor , neresi çıkarsa diyor .

Ben sana orta çaplı bir fabrikanın yapabildiğini söylüyorum . Daha büyük dönen işleri sen düşün . Bilgisayar falan tamamen yalan . Bunlar kesin en az 10 gruba ayırıyor . Bizim düşeceğimiz yerler şimdiden bellidir . Muhtemelen 2-3 seçenek var hepimiz için . Ama o seçenekleri bilmiyoruz .

e tabikide bal tutan parmağını yalar. illaki olacak ayrıcalıklar. türkiyenin neresine gidersen git ayrıcalık olmayan yer mi var? bankaya gittiğinde bile tanıdığı olan geçiyor arkaya hiç beklemeden işlemlerini yaptırıp gidiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: snmzms

quote:

Orijinalden alıntı: mysterio7

quote:

hangi belgede yazıyor bu ?

Durum belgesi hocam hani isim,statü,celp dönemi,adres gibi bilgilerin olduğu kağıtta ''GRUP NUMARASI :2013/06''şeklinde geçiyor

Haziranda ilk işlemi yapmışsindir. Benim de temmuz başvuru ve 07 .

benmde temmuz 2013/07 diyor
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: snmzms

quote:

Orijinalden alıntı: mysterio7

quote:

hangi belgede yazıyor bu ?

Durum belgesi hocam hani isim,statü,celp dönemi,adres gibi bilgilerin olduğu kağıtta ''GRUP NUMARASI :2013/06''şeklinde geçiyor

Haziranda ilk işlemi yapmışsindir. Benim de temmuz başvuru ve 07 .

benmde temmuz 2013/07 diyor

Hasılı bu grup olayını çözemeyecegiz arkadaşlar. Adam gibi bir merci de yok sorup cvp alabileceğimiz. Çok saçma bi sistem kurdular ve yine bizi buldu :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1. Grup Kısa Dönemlerin teslim olmaya başlayacakları güne :

44 gün 23 saat 26 dakika kaldı.

2. Grup Kısa Dönemlerin teslim olmaya başlayacakları güne :

86 gün 23 saat 26 dakika kaldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Aynen öyle Ben artık okumayı bıraktım çünkü psikolojiyi bozuyor resmen.

O değilde yeri gelcek lise mezunu adamdan emir alcaz degilmi?

Beyler 2. cumlem ne yazikki gercek dimi?

• Angelica kullanıcısına yanıt
    Lise mezunu bizim komutanımız olamaz ki, usta askerler bize emir veremezler, bizim komutanlarımız okumuş insanlar olacak, ama uzman onbaşı, uzman çavuş gibi adamlar olabilir bak işte. Ben emir konusunda değilim de bu uzun dönemler bizi ezmeye çalışırlar, askerliği bize zulüm ederler diye korkuyorum. Sonra kavga gürültü derken askerliğimiz yanmasın. 5 ay 17 günü huzursuzluk içinde geçirmeyelim.
    Astsubaylar meslek yüksek okulu gibi bir şey bitiriyorlar galiba yine lise mezunu değil sonuçta.
    Subaylar zaten harbiyeli.
    Uzman erbaşlar ilkokul mezunu bile olabilir dediğin doğru. En tehlikelisi bence o tipler zaten. Hayatta hiç bir şey olamamış, bari asker olayım demiş orada üniversitelileri ezebilmek için eline bir fırsat gelmiş, bunu kullanabilir.
  • arkadaşlar aralıkta gidecek olanlar başvuranların % kaçı.Bide bu aralık olayı neden çıktı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mizrakk

Astsubaylar meslek yüksek okulu gibi bir şey bitiriyorlar galiba yine lise mezunu değil sonuçta.
    Subaylar zaten harbiyeli.
    Uzman erbaşlar ilkokul mezunu bile olabilir dediğin doğru. En tehlikelisi bence o tipler zaten. Hayatta hiç bir şey olamamış, bari asker olayım demiş orada üniversitelileri ezebilmek için eline bir fırsat gelmiş, bunu kullanabilir.

Dedigimin tam ustune bastin..

Askeriyedeki bu mantik yanlis bence. Okumus adamin üstü en az onun kadar okumus olmalidir.

• Buraya ilk entryi 15 Ağustos'ta girmişim.
    Aradan geçti 36 gün
    Yani sonuçların açıklanmasına 71 gün vardı
    Günler geçiyor.
    Kural 1: Askeriyede mantık aranmaz tertibim. Askeriye ile mantığı aynı cümle içinde kullanmamak lazım.
    6 ay düşünmeden mantık yürütmeden ot gibi yaşamamız gerekiyor malesef. İnşallah bu zorunlu askerlik garabetinden bir an önce kurtuluruz da en azından bizim çocuklarımız bu saçmaliklari yasamazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mizrakk -- 20 Eylül 2013; 2:12:17 >
  • Sabahın ilk günaydını benden olsun :)

Hayırlı cumalar devrelerim, cumada dua edin benim içinde. Askerliğimin İstanbul Bahçelievler Askerlik Şubesine çıkmasını istiyorum Rabbimden :)

Herkese duyurulur :)
  • Arkadaşlar merhaba, celp dönemleri değişti etti konu hakkında yeterli bilgi sahibi olmaya çalışıyorum fakat üniversite bittiğinde 2 yıl tecil hakkımı kullandım ve Tecil bitiş tarihi 29/09/2013 ve 30/11/2013 sevk tarihi yazmaktadır. Şimdi ben hemen askerlik şubesine gidip kasım için işlem(muayene felan) yaptırabilir miyim ? Tarihleri ne zamandır? Ne zaman gitmem gerekecek yardımcı olur musunuz. Malum çalışıyorum ve ona göre işten ayrılacağım
  • Arkadaşlar müzisyen var mı aramızda?

ya da müzisyenlikle alakalı askerlik hakkında önerisi olan?
  • quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar bu kasım yada aralık grubu neye göre çıkıyor , hala bilen yada birşey duyan olmadımı ?

bilgisayar kurası. tüm gidecekler listeleniyor sonra bilgisayar kura çeker gibi isimleri atama yapıyor.

Hocam bu işte sırf torpil geçiyor , o bilgisayar atıyor işi tamamen yalan .

Benim bir arkadaşım var . Bursada mermer fabrikaları var, dürüst düzgün bir çocuk . Şimdi abiside bu dönemde bizimle gelecek .

Amcasının oğlu torpil yaptırmış 2 sene önce , İstanbul Gata çıktı orada resmen gezdi yattı . Askeriyeye zaten yüklü meblağlarla bağış yapıyolar .

Ama bu arkadaşım torpil yaptırmıyor , neresi çıkarsa diyor .

Ben sana orta çaplı bir fabrikanın yapabildiğini söylüyorum . Daha büyük dönen işleri sen düşün . Bilgisayar falan tamamen yalan . Bunlar kesin en az 10 gruba ayırıyor . Bizim düşeceğimiz yerler şimdiden bellidir . Muhtemelen 2-3 seçenek var hepimiz için . Ama o seçenekleri bilmiyoruz .

İsteyen istedigi kadar torpil yaptirsin hocam bizim kaderimizde ne yaziyorsa bunu yasariz ölümün nerden gelcegi hic belli olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Cengavercengo

25-28 ekim astsubay teslim tarihi 4-7 kasım 1. celp kısa dönem 16-18 aralık 2. celp kısa dönem tarihleri
    fakat askerlik şubesindeki bayan ben kısa dönem istememe rağmen 25 ekim de burda ol demesi garibime gitti sanki uzun dönem e kesin çağırır gibi

Sana 25 ekim de gel demesinin sebebi 4-7 kasımda gideceklerin sülüsleride o zaman veriliyor o yüzden öyle demiştir.Banada aynısını söylediler
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpella84

Öyle deyince endişelendim şimdi devrem, yazın gitmeyelim çok sıcak diyoruz ama kışın da Erzurum gibi bir yere düşersek halimiz nice olur bilmem, adam İzmir'de donmuş ya

Kışın Antalya'nın da sabahı soğuk olur İzmir'in de. Soğuktan kaçış yok, titreyerek içtimaya çıkacağız beyler alıştıralım kendimizi :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: mizrakk

Kural 1: Askeriyede mantık aranmaz tertibim. Askeriye ile mantığı aynı cümle içinde kullanmamak lazım.
    6 ay düşünmeden mantık yürütmeden ot gibi yaşamamız gerekiyor malesef. İnşallah bu zorunlu askerlik garabetinden bir an önce kurtuluruz da en azından bizim çocuklarımız bu saçmaliklari yasamazlar.

Ben de katılıyorum. Askeriyede mantık aranmaz en azından bu cümleyi askerliğini yapmış kime sorduysam söylüyor. Bence kendimizi buna alıştırmamız lazım. Yani çabuk alışmak için.

Zaten askerliğe kimimiz iş ile aramızdaki engel kalksın diye başvurduk, kimimiz tecilimiz bittiği için yani kısacası zorunlu bir şey olduğu için başvurduk. O yüzden galiba en iyisi fazla düşünmemek. Hepimiz için hayırlısı olsun..

• Görüntülü 'götürülecekler listesi'
  • Bugün sabah verdim ben de transkripti. Bekliyoruz 25 Ekim'i

Gidenlerin yüzde 20 civarı Aralık'ta gidiyormuş. Yani kasımla eşit bir dağılım yok, adam öyle dedi.
  • 
Sayfa: önceki 344345346347348
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.