Şimdi Ara

3500 lira maaş vs 4 yıllık lisans (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
1
Favori
3.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yazılım Mühendisi olarak çalışıyorum üniversite sayesinde yurt dışına gitmiştim. Şimdi tabii İstanbul'dayım ama yabancı dil ve sosyalleşme konusunda üniversite şu an kazanacağın paradan çok daha önemli. 4 senede kazanacağın para 168.000 ₺ ve şu devirde ancak araba alabiliyorsun bu parayla. O yüzden üniversiteyi seçmelisin ve o sırada freelance olarak çalışmaya devam etmelisin.
  • Sektörden birisi olarak söylüyorum, şu an çalıştığım şirkette pek çok kişi okulu bırakmış, henüz okuyor ya da başka bölümlerden mezun olmuş durumda. Bilgisayar mühendisliği kazanıp 4 sene okusan bile okul bittiğinde senin diploman var o yüzden sana +2000 demeyecek. Yine iş kendini ne kadar geliştirdiğinde bitecek. Bizim sektörde iş tamamen kendini geliştirmeye bakıyor. Diplomanın tek işe yaradığı yer teknokentler. Bu tarz firmalarda kanunen diplomalı mühendis çalıştırmak gerekiyor, o yüzden istiyorlar; yoksa bu okul okumuş iyidir demiyor kimse; dememeli de zaten.

Ben sana direk şunu bunu yap demem/diyemem. Ancak sektörün durumu bu ve umarım da değişmez.

Birkaç yıl daha çalışıp kendini geliştirirsen ünv mezunlarından daha iyi konumda olacaksın. Artık kimse diplomaya bakmıyor önemli olan erken yaşlardan itibaren deneyim sahibi olmak bunu devam ettirmeyip ünv gidersen hata edersin.

+ işten çıkmana gerek kalmadan kıytırık bir özel üniversite bul DGS ye fazla kasmadan girersin. 2 senede bitmese bile uzata uzata bitirirsin yatarak. İşini bırakma. Göstermelik de olsa bi diploma almış olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 10 Mayıs 2020; 14:14:25 >

Orijinalden alıntı: sniper23

Zaten işi olan bir programcının okuması aptalca. Ne kadar deneyimli isen işlere girme ihtimalı o kadar yüksek olur. 4 yıllık deneyim ile her yerde çalışırsın ama 4 yıllık okul ile hiç bir yere giremezsin.
    Konudaki tek mantıklı yorum

Uzaktan Eğitim Veren Okullar Var Onlarla İşini Görebilirsin. Ben Bu Hedefteyim.

Arkadaşların Haklı Mezun Olsanda Aynı Paraya Çalışırsın Ancak Terfi Alamazsın. Lisans Diploması Olmayan Kişiye Kolay Kolay Terfi Vermezler.

Karar Senin :)
    bomboş bir bölüm okuyup sırf lisans mezunu olmak için okuyacaksan kesinlikle okuma, işine devam et 3500tl müthiş bir para. fakat okuyacağın bölüm senin ufkunu açacak, ileride daha iyi yerlerde daha iyi koşullarda bir meslek sahibi olup hayatını idame ettireceksen oku derim.
  • Flopyy F kullanıcısına yanıt
    Hocam Yazılım Sektöründe İmza Olayı Yoktur. İnşaat Makinede Falan Duydum Ama Yazılımda Karşılaşmadım.
  • Bugün gaza gelip patronla konuştum. Okul meselesini anlattım. Şöyle anlaştık: Ders programımı vereceğim. O saatler okulda olmama izin verecekler. Onun dışında ofiste olacağım. Olmasam bile verilen görevleri uzaktan yapacağım. Ama karşılığında maaşımı asgari ücrete çekecekler. Patron, okumanı isteriz, destekleriz dedi. Ben de kabul ettim. Hepinize çok teşekkür ederim.
    Hocam yazılım sektöründe imza yetkisi diye bir olay yok, zaten öyle olsa open-source kodlar olmazdı.Makine-Elektrik-İnşaat-Kimya vsvs gibi mühendisliklerde imza yetkisi var ama bilgisayar mühendisliğinin hem yurtiçi hem yurtdışı imza yetkisi yok çünkü yazılım sektöründe genel olarak imza yetkisi diye bir olay yok bu yüzden alaylı makine mühendisi yok ama alaylı yazılımcılar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0ED428C1F -- 10 Mayıs 2020; 20:5:7 >

ya da gir üni kazanırsan hocalarla konuş sonavdan sınava git okula yapamazmısın?
  • 26_____ kullanıcısına yanıt
    Elektrik

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 6 yıl önce dgs yi kazandığıma pişmanım. kesinlikle çalışmana devam edip kendini geliştirmeni tavsiye ederim. detayları dm den sorabilirsin

Orijinalden alıntı: Algorithmus

Bugün gaza gelip patronla konuştum. Okul meselesini anlattım. Şöyle anlaştık: Ders programımı vereceğim. O saatler okulda olmama izin verecekler. Onun dışında ofiste olacağım. Olmasam bile verilen görevleri uzaktan yapacağım. Ama karşılığında maaşımı asgari ücrete çekecekler. Patron, okumanı isteriz, destekleriz dedi. Ben de kabul ettim. Hepinize çok teşekkür ederim.
    her patron daha kalifiye eleman ister neden köstek olsun tabi ki yardımcı olur.okul bitince de iş aramazsın adamlar bırakmayacak sizi ve daha iyi şartlarda çalıştıracak.bence en güzelini yapmışsınız.
  • kardeşim bir işte çalışırken daha iyisi için kpss ye giren üniversiteye giden sonra dönüp de daha kötü duruma düşeni görmedim. lisans eğitimini tamamla kendini daha da geliştir efsane olarak dönersin sahalara hiç kafanı yorma yazılım işinde 3500 para değil daha çok çalış daha çok kazan benim tavsiyem bu olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.