Şimdi Ara

3500 lira maaş vs 4 yıllık lisans (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
1
Favori
3.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HiçkimseninHiçbirşeyi

İstiyosa Milyonlar kaldırsın,yazıyı nerenle okuyosun ?

Ben 3.500 TL Maaş olarak küçümsencek bir para değil diyorum.
    Kardeş bende diyorum ki 4 senelik lisansıyla kazanacağı paranın yanında 3500 para değil. Neden anlamak istemiyosun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Puantum

Bu adam 2 yıllık bölüm mezunuyken 3500 alıyorsa 4 senelik lisans mezunuyken ne alır. Asıl boş konuşan sensin

Alıntıları Göster
    iyi güzel diyorsunuz da lisans dediğiniz hangi bölüm? sonuçta hukuk okuyan da lisans mezunu 5-10 binden aşşağı kazanmıyor yada iibf okuyup da asgari ücretle iş bulamayan binlerce mezun olan fakülte de lisans mezunu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okitov -- 10 Mayıs 2020; 3:51:31 >
  • Dostum bence kesinlikle çalış. Türkiye'de insanların en büyük hatası 30 yaşına kadar okumak. Okumanın bir kıymeti kalmadı. Çalıştığın takdirde tecrübe kazanacaksın ve emin ol 4 yılda elde ettiğin kazanım okumaktan kat kat daha fazla olacak.

Yeni mezun birisi oldugun göz önünde bulundurulursa 3500 lira gayet de iyi para buna arada.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Senin yaptığın işe, geliştirdiğin şeylere değil de örgün okuyup okumamana bakacak firma zaten iyi bir firma değildir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • HiçkimseninHiçbirşeyi H kullanıcısına yanıt
    zengin çocuğu işte 3500 ona göre para değil
    ama bir çok kişi için ortalama maaş

• Ya açıkçası konuda yine atıp tutan çok olmuş ama iş başvurusunda bulunduğun firmalar öncelikle senin diplomana bakıyorlar. Okuma kendini geliştir diyen çok olmuş. Firmalar senin o 2-3 sayfalık CV'ne bakıp da "Aa bu çocuk kendisini çok geliştirmiş ama yaaa" çıkarımını yapamazlar ki. Okul + iş'i bir arada götürebileceğin bir yol varsa ona başvur. Açık öğretim seçeneği varsa o olabilir, yoksa devamsızlığı sorun etmeyen bir okul bulabilirsen o olabilir vs vs. İkisini birden devam ettirebilme seçeneğin yoksa bence eğitimini tercih et. Çünkü ailen de senin eğitimine devam etmeni istediklerine göre sen okuyup mezun olana kadar sana bir şekilde bakmayı düşünüyorlar demektir. Okur bitirir 4 yıllık diplomanı eline alırsın, şu aşamaya kadarki yaptığın işler zaten CV'nde duruyor olacaklar, daha dengeli daha sağlam bir şekilde devam edersin kariyerine.

Your friendly neighbourhood millionaire.
  • gideceğin bölüm işinle ilgiliyse git. hem tecrübeli bitirirsin bölümü diğer mezunlardan farkın olur hem de ufak ufak devam edersin işine.

yok farklı bir bölümse hiç uğraşma. 4 yılın sonunda tecrübesiz binlerce üniversite mezunundan farkın olmayacak. işini yapmaya devam et. 4 yılda kazanacağın tecrübe ile zaten çok iyi paralar kazanırsın.
  • Zaten işi olan bir programcının okuması aptalca. Ne kadar deneyimli isen işlere girme ihtimalı o kadar yüksek olur. 4 yıllık deneyim ile her yerde çalışırsın ama 4 yıllık okul ile hiç bir yere giremezsin.
    MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI, AMD Ryzen 5900x, G.SKILL Trident Z Neo 64GB (4 x 16GB)DDR4 3600, MSI Radeon 6800 XT, Corsair HX1200, Corsair Air 540, 2x ST8000DM004 Seagate 8TB 5400RPM, WDC WD40EFRX WD RED 4 TB 5400 RPM, KXG50ZNV256G NVMe TOSHIBA 256 GB,Sandisk ULTA NVMe 1 TB, 2x ST1000DM003 1 TB 7200 RPM, SteelSeries RIVAL 100, Audio-Technica ATH-M50x, Samsung 28 UE590D, AOC Q3279VWF
  • Yazılım işinde yurtdışı şansı var. Oku.
    İmzam kural dışıdır
  • 1-2 sene çalış sonra okula başla. kenara para koy okurken eğlenirsin yurtdışına cıkarsın eğitim alırsın vs vs

iyi bir developersan okuldan sonra cok rahat iş bulursun.

Direk okula başladığın senaryoyu düşünüyorum tecrüben şuan 1 yıllık değildir. okuldan sonra sıfır tecrübeyle işlere başvurucan. hazır maaşı güzel işle 1-2 sene çalış , 4 yıllık bittiği zamanda tecrübeyle bir yere başvuracak olucaksın

ha cokda geç kalma üniversite hayatını yaşamış olursun gençken
    Kardesim kardesim diyorum alinma. Benim yari yasimdasin su anda almis oldugun para denetimine gore gayet iyi bir para fakat elinde firsat varsa mutlaka oku ama bu ne okuyacaginlada alakali biraz eger mesleginle ilgili yazilim muhendisligi vs okuyacaksan mutlaka oku sonucta 2 senelik mezunsun ve turkiyede hic bir muhendisin sahip olamayacagi pratik bilgiye sahipsin bu pratik bilgi birikimini muhendislik bakis acisi ve teorisiyle birlestirebilirsen cok cok one gecersin yasin kucuk oldugu icin soyluyorum mutlaka yabanci dilini gelistir bu cok kritik bir konu ozellikle gunumuzde yabanci dil bilmeyen muhendis kor sagir dilsiz adama benzer bunu sektorde 12-13 yildir aktif olarak calisan ve yoneticilik yapan bir muhendis bir agabeyin olarak soyluyorum. Sonucta ekobomi soyle veya boyle oldu ne olursa olsun senin toplum nazarinda elinde tuttugun bilgi birikim ve tecruben senin en buyuk sermayen olacak birak aylik 3500 u aylik 5000 de kazansan bundan vazgecme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakdc -- 10 Mayıs 2020; 12:28:36 >
  • Algorithmus kullanıcısına yanıt
    Maaşın max 7.5 olur bu şekilde, mühendislik okursan sınırı kendin belirlersin. Sen zaten işini biliyorsun ki 3.5 kazanıyorsun. Merak etme yarıda da bıraksan, bitirsen de yine is bulursun. Yazılımcı her yerde aranıyor. Tabi sırf mezun olan degil, gece 4-5 e kadar kodlamayı seven.

• 2 senede daha çok yükselirsin ama sana kalmış :)

• Algorithmus kullanıcısına yanıt
    Kardeşim meslek lisesi mezunu
    3500 Euro maaş alıyor İstanbul’da Alman menşeli firma.
    Yan hakları saymıyorum bile.
    Tamir bakım yapıyor

Edit: Elektrik mezunu soranlar oldu yazayım dedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihan -- 10 Mayıs 2020; 17:3:17 >
  • Yazılımcılığın okul bitirmeyle hiçbir alakası yok.Farklı alanlardan mezun olup yazılım konusunda kendini yetiştirmek daha önemli.En basit örnek @citizen arkadaş yıllardır dh'nin yazılımcı kadrosunda fakat başka bir bölüm mezunu.Tabi yıllardır forumu düzeltemedi ama olsun.

Sen 5 yıl okuyacaksın sonra tekrar iş aramaya başlayacaksın.Okulla işi bir arada yürütürüm fln diyorsan çok zor şimdiden söyleyeyim.

Okulda teorik bilgilerle uğraşana kadar 5 yılda deneyim açısından atı alır üsküdarı da geçersin ötesini de geçersin.İlla okuyacağım diyorsan ahmet yesevi üniversitesinin uzaktan bilgisayar mühendisliği var onu oku işine devam et.

İnsanlar şu zamanda iş diye yanıyor sen işi bırakacağım diyorsun.Tekrar söylüyorum;hayatının hatasını yapma, işine devam et...
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.