Şimdi Ara

349. DÖNEM (12 ARALIK 2012) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (631. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26.093
Cevap
153
Favori
1.193.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 629630631632633
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar bende gectigimiz cuma gunu Zeytinburnu Askerlik Sb'nden aldim sevk evraklarimi fakat gorevli kadin sinava girmek istedigim tarihi sordu ve zarfin uzerine tarihi yazdi. İlla bu tarihte mi girmemiz gerekiyor sinava? Yoksa yine kafamiza gore gidebilir miyiz? Ben kafamiza gore gidiyoruz diye biliyordum. Basina boyle bir durum gelen yada konu hakkinda bilgisi olan var mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ZAMAN GELSEDE GİTSEK BEKLEMEK DAHA SIKICI:-)ASKERE GİDİNCE GENE AYNI ŞEY ZAMAN GELSEDE GİTSEK
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenan_aslan

ZAMAN GELSEDE GİTSEK BEKLEMEK DAHA SIKICI:-)ASKERE GİDİNCE GENE AYNI ŞEY ZAMAN GELSEDE GİTSEK

Ben şöyle 1 haftalık Urfa tatili yaptım zaman akmıyor tertibim .

• quote:

Orijinalden alıntı: BuMé®@NG

Arkadaslar bende gectigimiz cuma gunu Zeytinburnu Askerlik Sb'nden aldim sevk evraklarimi fakat gorevli kadin sinava girmek istedigim tarihi sordu ve zarfin uzerine tarihi yazdi. İlla bu tarihte mi girmemiz gerekiyor sinava? Yoksa yine kafamiza gore gidebilir miyiz? Ben kafamiza gore gidiyoruz diye biliyordum. Basina boyle bir durum gelen yada konu hakkinda bilgisi olan var mi?

bende farketmez diye biliyorum ama kesin bilgim değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: wanted61

quote:

Orijinalden alıntı: fevziçakmak

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: noyansosan

quote:

Orijinalden alıntı: morphen

Arkadaslar sari zarfi almaya gitcm yarin, yanimda ne goturmeliyim evrak falan ne istiyolar ? Onceki sayfalara baktmda goremedm yardimci olurmusunz

4 diploma fotokopisi kimlik ve orjinal diploma bukadar yeterli resimde götür şubeye göre degişiyor

Bir dakika. Diplomanın aslını da götürecek miyiz? Ben yarın gideceğim, merkezin uzağında oturuyoruz. Bugünden geldim merkeze, elimde ki fotokopilerden de çoğalttım hazırlattım 4 tane. Diplomayı aşınmasın diye fazla taşımak istemediğimden getirmedim.

Bir çok kişinin yorumunu okumuştum, kimlik + 4 fotokopi demişti. Geri dönmeyelim bir daha oradan

Diploma aslı şart. !

Of arkadaş, üşengeçliğimin başıma açtığı işe bak. Kesin değil mi? Ne adamız arkadaş?

Malesef kardeşim . Bakıyorlar diplomanın aslına

Ben zamanında üni. bittiği için erteletmeye gitmiştim. O zaman diploma + fotokopi + resim falan her şeyi vermiştim, muayene de olmuştum. Şimdi bir daha neden aynı şeyleri bir daha istiyorlar ki? Ha doğru, mantık aramıyoruz...

Tertip öyle valla resmi kurumlarda işim olduğu zaman yanımda illa vesikalık, kimlik fot., taşırım. Ben giderken diploma aslını iyi ki götürmüşüm bi dünya insanı geri gönderdiler diploma yok diye.

• günlerim evde film izleyerek geçiyo artık gitsek de şafak saymaya başlasak düşünsenize ilk gittiğimiz gece bir gün geçmiş olacak..
  • Arkadaşlar askerde tetanos ve menenjit aşısı mı yapılıyor?Ben bu aşıları dün yaptırdım aşı kartıyla askere gittiğimde bu aşıları tekrar yapmazlar değil mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: kelime.zinciri

günlerim evde film izleyerek geçiyo artık gitsek de şafak saymaya başlasak düşünsenize ilk gittiğimiz gece bir gün geçmiş olacak..

Aynen yahu. Bu kadar erken ayrılmasa mıydım izne diyorum bazen. Günler geçmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: macar2535

Arkadaşlar askerde tetanos ve menenjit aşısı mı yapılıyor?Ben bu aşıları dün yaptırdım aşı kartıyla askere gittiğimde bu aşıları tekrar yapmazlar değil mi ?

Menenjit aşısı başka bir şeyle daha karıştırılıp yapılıyordu galiba. Yani toplamda 3 hastalık için aşı yapılıyor 1 tanesi tetanoz diğeri karışım. Zaten askerde aşı olacaksınız bu kadar paranoyak olmayın arkadaşlar korkmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hlsp -- 21 Kasım 2012; 1:10:42 >
  • Arkadaşlar ben dün menejit ve tetanos aşısı vuruldum askere aşı kartımla gidip bu aşıları tekrar vurulma durumum olur mu ?

• Askerde galiba 2 aşı vuruluyor diye biliyorum menenjit ve tetanos aşısı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: tarikb

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaslar sari zarfi almaya gitcm yarin, yanimda ne goturmeliyim evrak falan ne istiyolar ? Onceki sayfalara baktmda goremedm yardimci olurmusunz

4 diploma fotokopisi kimlik ve orjinal diploma bukadar yeterli resimde götür şubeye göre degişiyor

Bir dakika. Diplomanın aslını da götürecek miyiz? Ben yarın gideceğim, merkezin uzağında oturuyoruz. Bugünden geldim merkeze, elimde ki fotokopilerden de çoğalttım hazırlattım 4 tane. Diplomayı aşınmasın diye fazla taşımak istemediğimden getirmedim.

Bir çok kişinin yorumunu okumuştum, kimlik + 4 fotokopi demişti. Geri dönmeyelim bir daha oradan

Diploma aslı şart. !

Of arkadaş, üşengeçliğimin başıma açtığı işe bak. Kesin değil mi? Ne adamız arkadaş?

Ben zamanında üni. bittiği için erteletmeye gitmiştim. O zaman diploma + fotokopi + resim falan her şeyi vermiştim, muayene de olmuştum. Şimdi bir daha neden aynı şeyleri bir daha istiyorlar ki? Ha doğru, mantık aramıyoruz...

hocam askerliğe gitmene karar aldırdığında hangi şubede işlemlerini yaptırdıysan,sevk evraklarını da aynı şubeden almaya gidersen senden nüfus kağıdın dışında birşey sormazlar.ertelemeye gittiğinde senin dosyanın içine diploma fotokopilerini,resim vs ne varsa yerleştiriyor zaten.sen sevkini almaya gittiğinde dosyanı çıkartıyor ve sarı zarfın içine ordaki belgelerinden koyuyor zaten ;)

Tam karadeniz işi bizim mesele

Ben üniversiteyi bitirdim, son sene okul tecil ettirmişti zaten, tecil işleriyle uğraşmadım.

Neyse, böyle 5-6 ay geçtikten sonra bir haber geldi; kaçak görünüyorum

Neyse gittim askeriyeye, askere gidiyor gibi bütün işlemleri yaptırdım, gidecek misin dediler? Yok tecil olsun dedim. Kasım 30'a kadar askerlikle ilişkisi yoktur kağıdını aldım. Nüfusa bağlı olduğum yer Trabzon/Maçka. İşlemleri de orada yaptımıştım. Neyse tam sarı zarfı almaya gideceğim, hooop o şube kapanmış, Trabzon/Merkez'e taşınmış

Hata benim aslında, resim dahil her şeyi yanıma almam lazımdı. Neyse 1 gün geç gidelim ama gerekli olan her şeyi götürüp işi halledelim, en temizi o, ne efendim?

'Mantık aramıyoruz...'

• quote:

Orijinalden alıntı: aslanyıldırım

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Diploma aslı şart. !

Tertip öyle valla resmi kurumlarda işim olduğu zaman yanımda illa vesikalık, kimlik fot., taşırım. Ben giderken diploma aslını iyi ki götürmüşüm bi dünya insanı geri gönderdiler diploma yok diye.

Başvuruyu yaptığın şubeyse sormazlar değil arkadaşlar yanlış anlamışsınız, sizin bağlı olduğunuz şubeyse, yani bağlı bulunduğunuz şube yarın gideceğiniz şubeyse tekrar diplomayı istemeyecekler. İstersen başvurunu istanbul'dan yapmış ol, atıyorum konak askerlik şubesine bağlıysan burada diplomanı istemeyecekler. "yerli şube" olursan istemiyorlar yani. Hoş kıllatacağı tutar ve isteyebilir ama asıl durum bu şekilde.

• quote:

Arkadaşlar ben dün menejit ve tetanos aşısı vuruldum askere aşı kartımla gidip bu aşıları tekrar vurulma durumum olur mu ?

aşı olayında bildiğim kadarıyla şöyle bir olay var. aşı vurulduğunda ilgili mikrop belli bir dozda vücuda girer ve vücut bu mikroba karşı direnç geliştirir. bu direncin kaybolması için belli bir süre geçmesi lazım. o yüzden bazı aşıların süresi vardır. 3 yılda 1, 10 yılda 1 gibi. bu süre içerisinde tekrar yapılması belli bir zarara sebep olabilir. bu yüzden sen o aşıları olduysan askeriyede aşı kartınla beraber bunu belirt ki bir daha vurmasınlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkuyzc

quote:

Arkadaşlar ben dün menejit ve tetanos aşısı vuruldum askere aşı kartımla gidip bu aşıları tekrar vurulma durumum olur mu ?

aşı olayında bildiğim kadarıyla şöyle bir olay var. aşı vurulduğunda ilgili mikrop belli bir dozda vücuda girer ve vücut bu mikroba karşı direnç geliştirir. bu direncin kaybolması için belli bir süre geçmesi lazım. o yüzden bazı aşıların süresi vardır. 3 yılda 1, 10 yılda 1 gibi. bu süre içerisinde tekrar yapılması belli bir zarara sebep olabilir. bu yüzden sen o aşıları olduysan askeriyede aşı kartınla beraber bunu belirt ki bir daha vurmasınlar.

benim bildiğimde tetanos aşısı için bu durum önemli değil ikinciyi olsanda bir şey olmuyor. başıma geldiğinden biliyorum:) ama menenjiti bilmiyorum. sen aşı kartını al yanına. zaten eğer sorun teşkil ediyorsa menenjit - ki sanmıyorum- sana daha önce menenjit aşısı oldunmu diye sorarlar. yani boşver tertip takma kafana :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmettt1903

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Diploma aslı şart. !

Başvuruyu yaptığın şubeyse sormazlar değil arkadaşlar yanlış anlamışsınız, sizin bağlı olduğunuz şubeyse, yani bağlı bulunduğunuz şube yarın gideceğiniz şubeyse tekrar diplomayı istemeyecekler. İstersen başvurunu istanbul'dan yapmış ol, atıyorum konak askerlik şubesine bağlıysan burada diplomanı istemeyecekler. "yerli şube" olursan istemiyorlar yani. Hoş kıllatacağı tutar ve isteyebilir ama asıl durum bu şekilde.

kastamonu inebolu askerlik şubesine bağlıyım bu güne kadar tüm askeri işlemlerimi bu şubede yaptım
    dün sarı zardı almaya gittim kendi şubem olmasına rağmen diploma aslını ve fotokopilerini istediler

• quote:

Orijinalden alıntı: erAn_

quote:

günlerim evde film izleyerek geçiyo artık gitsek de şafak saymaya başlasak düşünsenize ilk gittiğimiz gece bir gün geçmiş olacak..

Aynen yahu. Bu kadar erken ayrılmasa mıydım izne diyorum bazen. Günler geçmiyor.

kesinlikle katılıyorum. bide gün geçtikçe stress sardı.. bir an evvel gitmek istiyorum. ilk gün aramızdan telefon sokabilen olurmu acaba. buraya yazarız ilk gün böyle geçti falan. ama baya bi boş olur buralar heralde ilk günümüzde

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanabana

quote:

Orijinalden alıntı: ahmettt1903

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Diploma aslı şart. !

kastamonu inebolu askerlik şubesine bağlıyım bu güne kadar tüm askeri işlemlerimi bu şubede yaptım
    dün sarı zardı almaya gittim kendi şubem olmasına rağmen diploma aslını ve fotokopilerini istediler

doğrudur, ama dediğim gibi asıl işleyiş bu yönde. çok ters bi yerde değilse önce şansını denemeli bence. hatta "o zaman sorduğumda kimliğinle gel demiştiniz" diye de yüklenebilir

• quote:

tertip bu yazdığın çok hoşuma gitti yaw nedense
  • quote:

Orijinalden alıntı: castleder

quote:

Orijinalden alıntı: hendivli

Bende bugün sarı zarfı almaya gittim. Yarım saat sıra bekledikten sonra sıra bana geldi. Görevli memura zarf için geldiğimi falan söledim. Kimliğimi aldı bilgisayardan baktı ve bana sizin askerliğiniz 2014 9. aya kadar tecil edilmiş dedi. Nasıl olur dedim ben Ekim ayında gelip aralık celbi ile askere gitmek için tecili bozdum dedim, sizde o zaman işlemleri yapıp kasım ayı içinde gelip zarfı almamı söylediniz dedim. Tekrar bilgisayara baktı ve evet 10 ekimde tecili bozmak için başvurmuşsunuz ama 11 ekimde askerliğiniz tekrar tecil edilmiş dedi ve bu durumda aralık celbi ile askere gitmeniz imkansız dedi. Biraz duraksadım ve nasıl oluyorda ben tecilimi bozduğum halde askerliğim tekrar tecil edilmiş oluyor diye sordum. Görevli memur bende bilmiyorum bi soralım dedi ve telefonda biriyle görüştü olayı telefondaki kişiye anlattı. Konuşma bittikten sonra memur bana falanca nolu odaya gidip xxxx xxx beyle görüşün dedi ( telefondaki kişi). Odaya gittim meseleyi baştan anlattım beraber bilgisayara baktık benim 10 Ekimde tecili bozduğum görülüyor ancak 11 Eylülde Dicle üniv. Fen bilimleri ensitütüsü tarafından askerliğimin tekrar tecil edildiğini gördük. Adam bana sordu öğrencimisin diye pratiikte hayır ama teorikte evet dedim. Dİcle üni.de yüksek lisansa kayıt yaptığımı ama hiç gitmediğimi ayrıca tecili bozarken görevli memura yük.lisans öğrencisi olduğumu bunun askere gitmeme mani olma ihtimalini sormuştum görevli memurda siz tecili bozduktan sonra mani olmaz demişti. Adamdan da umudu kesince görevli personel başkanı binbşı xxx xx ile görüştüm. o da bana eğer üniversitede kaydın varsa sen tecilini bozduğun an onlar tekrar tecil eder yani askere gitmek için ya üni. öğrenci işlerine dilekçe verip askerlik işlemlerine karışmamasını isteyeceksin yada üni den kaydını sileceksin dedi. Peki dedim aralık celbi ile askerliğe gitmem yalan mı oldu evet dedi. En erken ne zaman gidebilirm dedim peki nisan celbinde gidebilirsin dedi.

Durum bu arkadaşlar ben aralık celbi ile askere gitmeyi çok istemiştim. Tüm arakadaşlarım aralık ayında gidiyor tek başıma kaldım. Yok mu bu arlık celbi ile askere gitmenin bi çaresi. Üniversiteye bak sen yaw kendi kafasına göre benim askerliğimi tecil etmiş.

Hocam başından geçenler kötü olmuş kısmete bak dedim okurken.. Hayırlısı böyleymiş hocam. Sen gönüllerin 349. Dnm. Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayısın

cümleten iyi geceler bir sorum sorum olacak sizlere ben 2007*2008 öğretim yılında açık öğrretim fakultesi 2 yıllık dış ticarete kayıt yaptırmıştım 2008 de örgün eğitim veren bir fakülte kazanınca açık öğretimden kaydımı sildirmedim o yıldan bu yıla sınavlarada girmedim bunca yıldır ses çıkmayan aöf den 20 gün önce falan kayıt yenilme tarzında bir zarf geldi şimdi bunlar beni hala öğrenci olarak kabul edip tecil işlemimden sonra tecilimi otamatik uzatırlar mı liseden sonra ki 4 yıl tecil hakkımı kullandım banada nisan celbinde gel demesinler tüm işlerimi aralığa göre ayalardım

• 
Sayfa: önceki 629630631632633
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.